Πώς να ρυθμίσετε το Google Authenticator

Πώς να ρυθμίσετε το Google Authenticator

Καθώς οι ζωές μας γίνονται πιο συνδεδεμένες με το Διαδίκτυο, αυξάνεται και ο κίνδυνος έκθεσης σε διαδικτυακές απειλές. Δεν έχει σημασία πόσο αυστηρή είναι η ασφάλειά σας. οι χάκερ θα εξακολουθήσουν να βρουν έναν τρόπο να εισχωρήσουν κρυφά στους διαδικτυακούς σας λογαριασμούς.

Αν και δεν μπορείτε να αποφύγετε όλα τα είδη των γεγονότων hacking, ορισμένα πράγματα είναι στα χέρια σας για να βελτιώσετε την ασφάλεια των διαδικτυακών σας λογαριασμών. Κατά την προστασία των διαδικτυακών λογαριασμών, οι κωδικοί πρόσβασης ήταν παρελθόν. Αυτές τις μέρες, ειδικοί σε θέματα ασφάλειας ρυθμίστε το 2FA επί κάθε διαδικτυακό λογαριασμό.

Ο έλεγχος ταυτότητας 2FA ή δύο παραγόντων είναι βασικά ένα επιπλέον επίπεδο ασφάλειας έναντι του υπάρχοντος ελέγχου ταυτότητας SFA ή ενός παράγοντα (όνομα χρήστη και κωδικός πρόσβασης). Ο έλεγχος ταυτότητας δύο παραγόντων χρησιμοποιεί το παραδοσιακό όνομα χρήστη/κωδικό πρόσβασης ως πρώτο παράγοντα και ο δεύτερος παράγοντας είναι ο προσωρινός κωδικός πρόσβασης που αποστέλλεται ως SMS ή λήψη μέσω εφαρμογής ελέγχου ταυτότητας όπως το Google Authenticator.

Τι είναι το Google Authenticator;

Το Google Authenticator είναι βασικά ένα εφαρμογή ασφαλείας από την Google που σας επιτρέπει να δημιουργήσετε κωδικούς 2FA για τους ιστότοπους ή τις υπηρεσίες που προσθέσατε.

Όταν χρησιμοποιείτε την εφαρμογή Επαληθευτής Google, οι κωδικοί είναι διαθέσιμοι εντός της εφαρμογής και όχι μέσω ενός κειμένου που αποστέλλεται στον εγγεγραμμένο αριθμό τηλεφώνου σας.

Το πλεονέκτημα της χρήσης του Επαληθευτή Google για τη δημιουργία κωδικών είναι ότι η εφαρμογή μπορεί να δημιουργήσει κωδικούς χωρίς internet ή υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας. Το πλεονέκτημα της χρήσης εφαρμογών 2FA έναντι της επαλήθευσης που βασίζεται σε SMS είναι ότι μπορείτε να λαμβάνετε τους κωδικούς ακόμη και όταν το τηλέφωνό σας δεν διαθέτει υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας.

Πώς να ρυθμίσετε το Google Authenticator;

Η ρύθμιση της εφαρμογής Google Authenticator είναι αρκετά απλή. απλά πρέπει να εγκαταστήσετε το επίσημη εφαρμογή Google Authenticator στο smartphone σας και περάστε από τη διαδικασία εγκατάστασης.

Παρακάτω, έχουμε μοιραστεί μερικά απλά βήματα για να σας βοηθήσουμε ρυθμίστε την εφαρμογή Google Authenticator. Ας αρχίσουμε.

1. Ανοίξτε το αγαπημένο σας πρόγραμμα περιήγησης και συνδεθείτε στο δικό σας Λογαριασμός Google.

2. Τώρα, επισκεφτείτε αυτόν τον σύνδεσμο και μεταβείτε στο Ασφάλεια αυτί.

Ασφάλεια

3. Στη δεξιά πλευρά, κάντε κύλιση προς τα κάτω και κάντε κλικ στο Επαλήθευση σε 2 βήματα.

Επαλήθευση σε 2 βήματα

4. Τώρα, θα βρείτε διάφορους τρόπους για να λάβετε τους κωδικούς. Πρέπει να κάνετε κλικ στο Στήνω στο Επαληθευτής εφαρμογή.

Κουμπί ρύθμισης

5. Τώρα, θα σας ζητηθεί κατεβάστε την εφαρμογή Google Authenticator στο Android ή το iPhone σας. Επιλέξτε τη συσκευή σας και κάντε κλικ στο Επόμενο.

κατεβάστε την εφαρμογή Google Authenticator

6. Θα εμφανιστείτε α Κωδικός QR/αλφαριθμητικό κλειδί. Μην κλείσετε αυτή τη σελίδα.

Κωδικός QR/αλφαριθμητικό κλειδί

Λήψη και εγκατάσταση της εφαρμογής Google Authenticator στο τηλέφωνό σας

Το επόμενο βήμα περιλαμβάνει τη ρύθμιση της εφαρμογής Google Authenticator στο Android ή το iPhone σας. Για αυτό, ακολουθήστε τα βήματα που έχουμε μοιραστεί παρακάτω.

1. Κατεβάστε και εγκαταστήστε το Εφαρμογή Google Authenticator στο Android ή το iPhone σας.

Εφαρμογή Google Authenticator

2. Μόλις εγκατασταθεί, ανοίξτε την εφαρμογή στο τηλέφωνό σας και πατήστε στο (+) κουμπί κάτω δεξιά. Τώρα επιλέξτε Σαρώστε έναν κωδικό QR ή Εισαγάγετε μια επιλογή Setup Key.

3. Εάν έχετε επιλέξει την επιλογή Σάρωση κωδικού QR, πρέπει να το κάνετε σαρώστε τον κωδικό QR που εμφανίζεται στην οθόνη του υπολογιστή σας.

σαρώστε τον κωδικό QR που εμφανίζεται στην οθόνη του υπολογιστή σας

4. Εάν έχετε επιλέξει το «Εισαγάγετε ένα κλειδί ρύθμισης‘, πρέπει να εισαγάγετε χειροκίνητα το αλφαριθμητικό κλειδί που εμφανίζεται στο Βήμα 6.

5. Μετά τη σάρωση του κωδικού, ο λογαριασμός σας θα προστεθεί αμέσως στην εφαρμογή Επαληθευτής Google.

6. Τώρα, στην οθόνη του υπολογιστή σας, πατήστε στο Επόμενο κουμπί.

7. Τώρα, θα σας ζητηθεί να εισαγάγετε το Εμφανίζεται 6ψήφιος κωδικός στην εφαρμογή Google Authenticator. Εισαγάγετε τον κωδικό και κάντε κλικ στην Επαλήθευση.

Εμφανίζεται 6ψήφιος κωδικός

8. Αυτό είναι! Τώρα, θα δείτε ένα επιτυχία μήνυμα.

επιτυχία

Αυτό είναι! Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο μπορείτε να ρυθμίσετε τον Επαληθευτή Google στο smartphone σας.

Χρησιμοποιήσαμε ένα τηλέφωνο Android για να δείξουμε τα βήματα. Οι χρήστες iPhone πρέπει να ακολουθήσουν τα ίδια βήματα. Οπότε, αυτός ο οδηγός έχει να κάνει πώς να ρυθμίσετε το Google Authenticator εύκολα σε Android ή iPhone. Ενημερώστε μας εάν χρειάζεστε περισσότερη βοήθεια για τη ρύθμιση της εφαρμογής Google Authenticator.

Διαβάστε επίσης :Η Microsoft Authenticator δεν λειτουργεί

Πώς να παρακολουθείτε όλα τα ονόματα χρήστη και τους κωδικούς πρόσβασης

Πώς να κατεβάσετε και να ρυθμίσετε το IPTV σε Smart TV


Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 5019

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *