Τα δεδομένα κινητής τηλεφωνίας δεν λειτουργούν στο τηλέφωνό σας Samsung

Τα δεδομένα κινητής τηλεφωνίας δεν λειτουργούν στο τηλέφωνό σας Samsung; Δοκιμάστε αυτές τις 12 διορθώσεις

Προσπαθείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στο Διαδίκτυο στη συσκευή σας Samsung, αλλά συνεχίζει να σας λέει ότι δεν έχετε δεδομένα κινητής τηλεφωνίας ή σύνδεση δικτύου; Αυτό το ενοχλητικό σφάλμα είναι πολύ κοινό, αλλά ευτυχώς, θα πρέπει να είναι εύκολο να διορθωθεί.

Σε αυτόν τον οδηγό αντιμετώπισης προβλημάτων, θα εξηγήσουμε γιατί τα δεδομένα κινητής τηλεφωνίας δεν λειτουργούν στο τηλέφωνό σας Samsung και θα καλύψουμε 12 τρόπους για να το επαναφέρετε σε λειτουργία.

Γιατί τα δεδομένα κινητής τηλεφωνίας δεν λειτουργούν στη Samsung μου;

Υπάρχουν πολλά πράγματα που θα μπορούσαν να σας προκαλέσουν δεδομένα κινητής τηλεφωνίας για να σταματήσει να λειτουργεί σε Android. Τα δεδομένα κινητής τηλεφωνίας ενδέχεται να σταματήσουν ξαφνικά να λειτουργούν στο τηλέφωνό σας Samsung για πολλούς λόγους, όπως:

 • Τυχαία ενεργοποίηση της λειτουργίας πτήσης ή απενεργοποίηση δεδομένων κινητής τηλεφωνίας.
 • Εσφαλμένες ρυθμίσεις δικτύου μετά τη μετάβαση σε νέα εταιρεία κινητής τηλεφωνίας.
 • Σπασμένη ή απενεργοποιημένη κάρτα SIM.
 • Προσωρινά προβλήματα με το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας της εταιρείας σας.
 • Αυξημένη χρήση δεδομένων κινητής τηλεφωνίας που σας κάνει να περιορίσετε τα δεδομένα κινητής τηλεφωνίας στο σχέδιό σας.

Διαβάστε επίσης:Πώς να μειώσετε τη χρήση δεδομένων στο YouTube

Πώς να διορθώσετε δεδομένα κινητής τηλεφωνίας σε μια Samsung

Ακολουθούν 12 πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να λειτουργήσουν ξανά τα δεδομένα κινητής τηλεφωνίας σας. Τα έχουμε παραθέσει με ευκολία, γι’ αυτό σας συνιστούμε να ξεκινήσετε από την κορυφή και να κατεβείτε.

1. Ελέγξτε ότι τα δεδομένα κινητής τηλεφωνίας είναι ενεργοποιημένα

Σύρετε δύο φορές προς τα κάτω από το επάνω μέρος της οθόνης για να ανοίξετε το Γρήγορες ρυθμίσεις μενού. Εδώ, βρείτε το εικονίδιο δεδομένων κινητής τηλεφωνίας — μοιάζει με βέλος πάνω και κάτω το ένα δίπλα στο άλλο. Βεβαιωθείτε ότι αυτό είναι ενεργοποιημένο. Εάν δεν είναι, εντοπίσατε το πρόβλημα με τα δεδομένα κινητής τηλεφωνίας σας.

2. Ενεργοποιήστε και απενεργοποιήστε τη λειτουργία πτήσης

Σύρετε προς τα κάτω από το επάνω μέρος της οθόνης σας και ελέγξτε ξανά εάν είναι ενεργοποιημένη η Λειτουργία πτήσης ή η Λειτουργία πτήσης. Εάν είναι, γι’ αυτό δεν έχετε διαδίκτυο — απλώς πατήστε την επιλογή Λειτουργία πτήσης για να την ενεργοποιήσετε ξανά.

Εάν όχι, δοκιμάστε να το ενεργοποιήσετε για 30 δευτερόλεπτα και, στη συνέχεια, απενεργοποιήστε το ξανά. Μερικές φορές, αυτό μπορεί να διορθώσει προσωρινές δυσλειτουργίες που έχουν προκύψει στη συσκευή σας Samsung.

3. Ελέγξτε για διακοπές λειτουργίας

Είναι πιθανό η εταιρεία κινητής τηλεφωνίας σας να αντιμετωπίζει προβλήματα δικτύου. Ίσως ολόκληρο το δίκτυο είναι εκτός λειτουργίας λόγω συντήρησης και γι’ αυτό δεν μπορείτε να έχετε πρόσβαση στο Διαδίκτυο.

Για να ελέγξετε αν συμβαίνει αυτό, καλέστε τον μεταφορέα σας και ρωτήστε εάν υπάρχουν προβλήματα στην περιοχή σας. Εναλλακτικά, μπορείτε να ελέγξετε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή να κατευθυνθείτε σε έναν ιστότοπο όπως το Down Detector και να αναζητήσετε τον φορέα σας.

Σημείωση: Εάν βρίσκεστε σε ένα ταξίδι ή βρίσκεστε σε μια νέα τοποθεσία, αξίζει να ελέγξετε ότι βρίσκεστε ακόμα εντός του εύρους της κάλυψης του δικτύου του παρόχου σας. Είναι πιθανό να είστε εκτός εμβέλειας και αυτός είναι ο λόγος που δεν έχετε internet.

4. Απενεργοποιήστε το Wi-Fi σας

Ενώ το Wi-Fi είναι συνήθως ταχύτερο από το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας σας, μπορεί να προκαλέσει προβλήματα εάν το δίκτυο Wi-Fi παίζει ή εάν έχετε κακή σύνδεση. Σε αυτές τις περιπτώσεις, το τηλέφωνό σας μπορεί να δυσκολεύεται να λάβει λήψη Wi-Fi όταν θα είχε καλύτερα αποτελέσματα χρησιμοποιώντας το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας.

Για να ελέγξετε αν συμβαίνει αυτό, σύρετε προς τα κάτω από το επάνω μέρος της οθόνης σας και απενεργοποιήστε το Wi-Fi. Στη συνέχεια, προσπαθήστε να φορτώσετε έναν ιστότοπο χρησιμοποιώντας το πρόγραμμα περιήγησής σας. Εάν αυτό δεν βοηθήσει, πιθανότατα υπάρχει άλλος λόγος για τον οποίο τα δεδομένα κινητής τηλεφωνίας σας είναι τόσο αργά.

5. Επανεκκινήστε το τηλέφωνο Samsung

Η επανεκκίνηση του τηλεφώνου σας είναι ο καλύτερος τρόπος για να καθαρίσετε την προσωρινή μνήμη και να απαλλαγείτε από προσωρινά σφάλματα. Για να το κάνετε αυτό, πατήστε και κρατήστε πατημένο το Πλαϊνό κουμπί και Κουμπί μείωσης έντασης για λίγα δευτερόλεπτα. Εάν έχετε μια παλαιότερη συσκευή Android, ίσως χρειαστεί να πατήσετε παρατεταμένα το Κουμπί ενεργοποίησης – απενεργοποίησηςαντι αυτου.

Όταν εμφανιστεί το μενού λειτουργίας, επιλέξτε Επανεκκίνηση. Περιμένετε να επανεκκινηθεί το τηλέφωνό σας και, στη συνέχεια, ελέγξτε εάν το Διαδίκτυο λειτουργεί σωστά.

6. Ενημερώστε το λειτουργικό σας σύστημα

Οι ενημερώσεις Android συχνά περιέχουν διορθώσεις σφαλμάτων και ενημερώσεις κώδικα που βελτιώνουν τη λειτουργικότητα της συσκευής Samsung. Είναι πιθανό να μην έχετε ενημερώσει τη συσκευή σας εδώ και καιρό και αυτό να προκαλεί προβλήματα με τα δεδομένα κινητής τηλεφωνίας σας.

Για να ενημερώσετε το λειτουργικό σύστημα της Samsung, συνδεθείτε σε ένα δίκτυο Wi-Fi και, στη συνέχεια, ανοίξτε το Εφαρμογή ρυθμίσεων. Παρακέντηση Αναβάθμιση λογισμικού (αυτό μπορεί να εμφανιστεί στην κορυφή του μενού Ρυθμίσεις, ανάλογα με τη συσκευή σας). Επιλέξτε να εγκαταστήσετε το πιο πρόσφατο λογισμικό και περιμένετε να ολοκληρωθεί η διαδικασία.

7. Ελέγξτε το πρόγραμμα κινητής τηλεφωνίας σας

Μεταβείτε στον ιστότοπο του παρόχου υπηρεσιών σας και ελέγξτε τον λογαριασμό σας. Βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν προειδοποιήσεις κάλυψης ή ειδοποιήσεις που να σας ενημερώνουν ότι κάτι συνέβη στον λογαριασμό σας.

Όσο βρίσκεστε εκεί, ελέγξτε ξανά ότι έχετε ακόμα ένα πρόγραμμα για κινητά. Εάν πληρώνετε μήνα με τον μήνα, μπορεί να έχετε φτάσει στο τέλος του τρέχοντος προγράμματος χωρίς να το καταλάβετε. Σε αυτήν την περίπτωση, μπορείτε να διορθώσετε τα προβλήματα δεδομένων κινητής τηλεφωνίας πληρώνοντας για ένα νέο μηνιαίο πρόγραμμα.

Τέλος, βεβαιωθείτε ότι δεν έχετε συμπληρώσει το όριο δεδομένων κινητής τηλεφωνίας. Εάν ήσασταν πιο ενεργοί στο διαδίκτυο πρόσφατα, ενδέχεται να έχετε περιορίσει κατά λάθος το πρόγραμμα δεδομένων σας. Εάν ναι, θα πρέπει να αγοράσετε ένα πρόσθετο δεδομένων για αυτόν τον μήνα.

8. Εναλλαγή μεταξύ 5G και 4G

Εάν διαθέτετε το πιο πρόσφατο τηλέφωνο Samsung Galaxy και είστε συνδεδεμένοι στο δίκτυο 5G, ελέγξτε εάν η μη αυτόματη εναλλαγή σε 4G βοηθά στην επίλυση προβλημάτων διαδικτύου. Η μετάβαση σε μια παλαιότερη σύνδεση στο Διαδίκτυο, όπως το δίκτυο 4G LTE, μπορεί να βοηθήσει, επειδή η περιοχή κάλυψης 5G είναι ακόμα πολύ μικρότερη στα περισσότερα μέρη σε όλο τον κόσμο.

Να το πράξουν:

 1. Ανοιξε το Ρυθμίσεις εφαρμογή.
 2. Παρακέντηση Συνδέσεις.
 1. Παρακέντηση Δίκτυα κινητής τηλεφωνίας > Λειτουργία δικτύου.
 1. Πατήστε οποιαδήποτε επιλογή που δεν περιέχει 5G στον τίτλο. Αυτό θα σας δώσει περισσότερες επιλογές ενώ μετακινείστε.

9. Τοποθετήστε ξανά την κάρτα SIM (ή δοκιμάστε μια νέα)

Είναι πιθανό η κάρτα SIM να ευθύνεται για τα προβλήματα του δικτύου σας. Χρησιμοποιώντας μια ακίδα ασφαλείας (ή τη μεταλλική ακίδα που συνοδεύει το τηλέφωνό σας Samsung), αφαιρέστε την κάρτα SIM. Ελέγξτε το για τυχόν ζημιά ή σκόνη και, στη συνέχεια, τοποθετήστε το ξανά προσεκτικά. Βεβαιωθείτε ότι είναι σωστά επάνω και σταθερά στη θέση του.

Εάν το Διαδίκτυό σας εξακολουθεί να μην λειτουργεί, μπορείτε να δοκιμάσετε να τοποθετήσετε μια διαφορετική κάρτα SIM. Δοκιμάστε την κάρτα ενός φίλου ή αγοράστε μια φθηνή κάρτα για δοκιμή. Εάν μπορείτε να συνδεθείτε στο δίκτυο κινητής τηλεφωνίας με αυτήν την άλλη SIM, τότε φταίει η κάρτα SIM σας. Εάν όχι, μπορεί να υπάρχει κάποιο πρόβλημα με το τηλέφωνό σας.

10. Επαναφέρετε τις ρυθμίσεις δικτύου της Samsung

Η επαναφορά των ρυθμίσεων δικτύου του τηλεφώνου σας θα καταργήσει όλες τις πληροφορίες που σχετίζονται με το Διαδίκτυο, συμπεριλαμβανομένων των κωδικών πρόσβασης Wi-Fi, των πληροφοριών σύνδεσης δικτύου, των ρυθμίσεων VPN και των συνδέσεων Bluetooth. Ωστόσο, μπορεί να βοηθήσει στην επίλυση των προβλημάτων σας στο διαδίκτυο.

Για να επαναφέρετε τις ρυθμίσεις του δικτύου σας:

 1. Παρακέντηση Ρυθμίσεις.
 2. Επιλέγω Γενική διαχείριση.
 1. Επιλέγω Επαναφορά.
 1. Παρακέντηση Επαναφέρετε τις ρυθμίσεις δικτύου > Επαναφορά ρυθμίσεωνστη συνέχεια επιβεβαιώστε την επιλογή σας.

Σημείωση: Αφού επαναφέρετε τις ρυθμίσεις του δικτύου σας, ίσως χρειαστεί να διαμορφώσετε εκ νέου πολλές από αυτές, συμπεριλαμβανομένων των ονομάτων και των κωδικών πρόσβασης Wi-Fi, των ρυθμίσεων Bluetooth και άλλων.

11. Αλλάξτε το όνομα του σημείου πρόσβασης (APN)

Εάν έχετε πρόσφατα αλλάξει εταιρεία κινητής τηλεφωνίας σε διαφορετική εταιρεία, ίσως χρειαστεί να διαμορφώσετε το APN σας. Λάβετε υπόψη ότι η αλλαγή των ρυθμίσεων APN μπορεί να προκαλέσει περισσότερα προβλήματα με τη συνδεσιμότητα δικτύου, επομένως σημειώστε τις τρέχουσες ρυθμίσεις σας πριν τις αλλάξετε — με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να τις επαναφέρετε εάν κάτι πάει στραβά.

Για να αλλάξετε τις ρυθμίσεις APN στη Samsung:

 1. Ανοιξε Ρυθμίσεις > Δίκτυα κινητής τηλεφωνίας.
 2. Επιλέγω Ονόματα σημείου πρόσβασης.
 1. Παρακέντηση Προσθήκη, στη συνέχεια προσθέστε όλες τις πληροφορίες που έχει παράσχει η εταιρεία κινητής τηλεφωνίας σας. Εάν δεν είστε σίγουροι τι να προσθέσετε, καλέστε τη γραμμή υποστήριξης πελατών του παρόχου δικτύου σας και θα σας καθοδηγήσει σχετικά με τις πληροφορίες που πρέπει να προσθέσετε σε αυτά τα πεδία.
 1. Αποθηκεύστε το νέο σας APN και μετά επιστρέψτε στο Ονόματα σημείου πρόσβασης μενού και επιλέξτε το νέο σας APN από τη λίστα.

Σημείωση: Εάν μόλις πρόσφατα προσπαθήσατε να συνδεθείτε σε ένα νέο δίκτυο, είναι πιθανό να χρειαστεί να ξεκλειδώσετε το τηλέφωνό σας για να λειτουργήσει. Κάθε εταιρεία κινητής τηλεφωνίας έχει τις δικές της πολιτικές σχετικά με το ξεκλείδωμα των τηλεφώνων, επομένως θα πρέπει να επικοινωνήσετε απευθείας μαζί της για να μάθετε εάν το τηλέφωνό σας είναι κατάλληλο.

12. Επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων της συσκευής Samsung

Εάν τίποτα άλλο δεν έχει λειτουργήσει, η τελευταία σας λύση είναι να επαναφέρετε τις εργοστασιακές ρυθμίσεις της συσκευής σας. Αυτό θα καταργήσει όλα τα δεδομένα που είναι αποθηκευμένα στον σκληρό δίσκο του τηλεφώνου σας και θα επαναφέρει όλες τις ρυθμίσεις σας στις προεπιλογές. Θα είναι σαν ένα ολοκαίνουργιο τηλέφωνο. Δυστυχώς, αυτό σημαίνει ότι θα χρειαστεί να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας των δεδομένων σας, στη συνέχεια να τα προσθέσετε ξανά στο τηλέφωνό σας και να εγκαταστήσετε ξανά τις εφαρμογές σας μετά την επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων.

Για επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων του τηλεφώνου σας:

 1. Ανοιξε Ρυθμίσεις.
 2. Επιλέγω Γενική διαχείριση.
 3. Επιλέγω Επαναφορά.
 4. Επιλέγω Επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων.
 1. Κάντε κύλιση προς τα κάτω και επιλέξτε Επαναφοράμετά επιλέξτε Διαγραφή όλων.
 1. Περιμένετε να ολοκληρωθεί η διαδικασία. Μόλις ολοκληρωθεί, ρυθμίστε ξανά το τηλέφωνό σας και ελέγξτε τη σύνδεση δεδομένων σας.

Μείνε συνδεδεμένος

Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από το όταν εμφανίζονται προβλήματα στο διαδίκτυο και δεν μπορείτε να καταλάβετε γιατί. Εάν εξακολουθείτε να αντιμετωπίζετε προβλήματα με τη σύνδεση στο Διαδίκτυο, το καλύτερο στοίχημά σας είναι να καλέσετε τον πάροχο υπηρεσιών σας και να του ζητήσετε να σας εκτελέσει μερικά ακόμη βήματα αντιμετώπισης προβλημάτων. Και μην ξεχνάτε ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια σύνδεση Wi-Fi ή ένα hotspot για πρόσβαση στο διαδίκτυο στο μεταξύ!

Διαβάστε επίσης :Ταχύτητα Δικτύου Wi-Fi: Τι Εξαρτάται;

Πώς να διορθώσετε το σφάλμα «Το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας δεν είναι διαθέσιμο για φωνητικές κλήσεις».

Πώς να ενεργοποιήσετε το 5G στο iPhone

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 5019

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *