Απεγκαταστήστε το Android Auto στο τηλέφωνό σας

Πώς να σταματήσετε ή να απενεργοποιήσετε το Android Auto

Όταν ρυθμίζετε το Android Auto στο σύστημα ψυχαγωγίας του αυτοκινήτου σας, αυτό συνδέεται αυτόματα κάθε φορά που συνδέετε το τηλέφωνό σας Android ή —αν είναι συμβατό— ασύρματα μέσω Bluetooth. Αυτό είναι βολικό.

Τι γίνεται όμως αν υπάρχουν στιγμές που θα προτιμούσατε να μην εκκινήσετε το Android Auto; Ίσως απλώς στοχεύετε να φορτίσετε το τηλέφωνό σας ή έχετε επιλέξει να κάνετε ένα διάλειμμα από το Android Auto.

Το τηλέφωνό σας δεν προσφέρει απευθείας διακόπτη απενεργοποίησης, αλλά υπάρχουν πολλές επιλογές και λύσεις στις οποίες μπορείτε να βασιστείτε για να σταματήσετε την αυτόματη εκκίνηση του Android Auto.

Απενεργοποιήστε το Android Auto στο τηλέφωνό σας

Η πιο απλή μέθοδος για να αποτρέψετε την αυτόματη φόρτωση του Android Auto μέσω USB ή ασύρματα είναι να το απενεργοποιήσετε μέσω της εφαρμογής Ρυθμίσεις της συσκευής σας Android.

Σημείωση: Τα παρακάτω βήματα προέρχονται από ένα Google Pixel με Android 13—μπορεί να διαφέρουν ελαφρώς ανάλογα με το μοντέλο της συσκευής σας και την έκδοση λογισμικού του συστήματος.

 1. Ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις στο τηλέφωνό σας.
 1. Παρακέντηση Εφαρμογές και επιλέξτε Δείτε όλες τις εφαρμογές.
 2. Εντοπίστε και πατήστε το Android Auto εφαρμογή—είναι στην κορυφή της λίστας.
 1. Πατήστε την επιλογή με την ετικέτα Καθιστώ ανίκανο.
 2. Παρακέντηση Καθιστώ ανίκανο εφαρμογή στο αναδυόμενο παράθυρο επιβεβαίωσης.

Επισκεφτείτε ξανά την παραπάνω οθόνη και πατήστε επιτρέπω την επόμενη φορά που θέλετε να χρησιμοποιήσετε το Android Auto.

Σημείωση: Το Android Auto ενδέχεται να μην παραμείνει απενεργοποιημένο για μεγάλα χρονικά διαστήματα. Για παράδειγμα, ένα λογισμικό συστήματος ή μια ενημέρωση του Google Play μπορεί να την ενεργοποιήσει ξανά αυτόματα.

Απενεργοποιήστε το Bluetooth του τηλεφώνου σας Android

Εάν προτιμάτε να αποτρέψετε την ασύρματη εκκίνηση του Android Auto αλλά εξακολουθείτε να λειτουργεί μέσω USB, μια απλή λύση είναι να απενεργοποιήσετε το Bluetooth του τηλεφώνου σας. Ωστόσο, αυτό θα αποσυνδέσει επίσης το τηλέφωνό σας από άλλες συσκευές που βασίζονται σε Bluetooth, όπως ασύρματα ακουστικά ή smartwatch.

Για να απενεργοποιήσετε τη συνδεσιμότητα Bluetooth, απλώς σύρετε το δάχτυλό σας προς τα κάτω από το επάνω μέρος της οθόνης σας και πατήστε στο Bluetooth πλακάκι.

Διακοπή της αυτόματης εκκίνησης του Android Auto

Είναι δυνατό να διαμορφώσετε το Android Auto ώστε να εμφανίζεται στην κεντρική μονάδα του αυτοκινήτου σας μόνο εάν ήταν ενεργό κατά το τελευταίο ταξίδι σας. Με αυτόν τον τρόπο, έχετε περισσότερο έλεγχο για το πότε θα ξεκινήσει.

 1. Επισκεφτείτε το παράθυρο διαμόρφωσης Android Auto του τηλεφώνου σας—ανοίξτε τις Ρυθμίσεις και πατήστε Εφαρμογές > Δείτε όλες τις εφαρμογές > Android Auto.
 2. Παρακέντηση Πρόσθετες ρυθμίσεις στην εφαρμογή.
 3. Κάντε κύλιση προς τα κάτω και πατήστε Ξεκινήστε το Android Auto αυτόματα.
 4. Επίλεξε το Αν χρησιμοποιήθηκε στην τελευταία μονάδα δίσκου επιλογή.
 5. Κάντε επανεκκίνηση του τηλεφώνου σας Android—κρατήστε πατημένο το Εξουσία κουμπί (ή το Εξουσία και Ενταση πάνω κουμπιά, ανάλογα με το μοντέλο) και επιλέξτε Επανεκκίνηση.

Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε την προσαρμογή αλληλεπιδρώντας με το Android Auto μέσω του συστήματος ενημέρωσης και ψυχαγωγίας του οχήματος. Μόλις:

 1. Πατήστε το Μηχανισμός εικονίδιο στην κάτω αριστερή γωνία του παραθύρου του Android Auto.
 2. Παρακέντηση Ξεκινήστε το Android Auto αυτόματα.
 3. Πατήστε τον κύκλο δίπλα Αν χρησιμοποιήθηκε στην τελευταία μονάδα δίσκου.
 4. Πατήστε το Μηχανισμός εικονίδιο ξανά για να επιστρέψετε στην προηγούμενη οθόνη.
 5. Αποσυνδέστε και επανεκκινήστε το τηλέφωνό σας.

Μόλις το κάνετε αυτό, βγείτε από το Android Auto στην αρχική οθόνη της κεντρικής μονάδας την επόμενη φορά που θα ξεκινήσετε το αυτοκίνητο. Αυτή η ενέργεια θα πρέπει να αποτρέψει την αυτόματη εμπλοκή σε επόμενες μονάδες δίσκου. Το Android Auto θα συνεχίσει να εμφανίζεται ως επιλογή, αλλά δεν θα ενεργοποιηθεί αν δεν το πατήσετε.

Απενεργοποιήστε το Android Auto από το αυτοκίνητό σας

Το στοκ ή το aftermarket σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας του αυτοκινήτου σας μπορεί να έχει μια ενσωματωμένη επιλογή απενεργοποίησης του Android Auto. Πρέπει να ελέγξετε το εγχειρίδιο οδηγιών του για τα σωστά βήματα, αλλά βασικά περιλαμβάνει τα εξής:

 1. Αποκτήστε πρόσβαση στο ενσωματωμένο μενού Ρυθμίσεις της κεντρικής μονάδας.
 2. Αναζητήστε μια επιλογή όπως Διεπαφές χρήστη ή Ρυθμίσεις σύνδεσης.
 3. Παρακέντηση Android Auto. Εάν υπάρχει μια επιλογή όπως Καθιστώ ανίκανο ή Σβήνωεπιλέξτε το.

Επαναλάβετε τα βήματα και ενεργοποιήστε ξανά το Android Auto την επόμενη φορά που θέλετε να το χρησιμοποιήσετε κατά την οδήγηση.

Χρησιμοποιήστε έναν προσαρμογέα USB μόνο για φόρτιση

Ένας άλλος τρόπος για να αποτρέψετε την ενεργοποίηση του Android Auto είναι συνδέοντας το τηλέφωνό σας σε ένα Θύρα USB που δεν μεταφέρει δεδομένα. Εάν το αυτοκίνητό σας δεν διαθέτει, σκεφτείτε να αγοράσετε ένα καλώδιο USB ή έναν προσαρμογέα μόνο με φόρτιση. Φυσικά, αυτή η προσέγγιση δεν θα λειτουργήσει εάν έχετε να κάνετε με ασύρματη σύνδεση Android Auto.

Ξεχάστε το αυτοκίνητό σας στο Android Auto

Εάν θέλετε να σταματήσετε να χρησιμοποιείτε το Android Auto στο αυτοκίνητό σας εντελώς, μπορείτε να ξεχάσετε ή να καταργήσετε τη σύζευξη του οχήματος. Δείτε πώς:

 1. Επισκεφτείτε το παράθυρο διαμορφώσεων του Android Auto μέσω της εφαρμογής Ρυθμίσεις του τηλεφώνου σας.
 2. Πατήστε το Προηγουμένως συνδεδεμένα αυτοκίνητα επιλογή.
 3. Επιλέξτε το όχημα κάτω από το Αποδεκτά αυτοκίνητα ενότητα και πατήστε Ξεχνάμε.

Εάν θέλετε να ξεχάσετε όλα τα αυτοκίνητα, πατήστε το Περισσότερο εικονίδιο (τρεις κουκκίδες) στην επάνω δεξιά γωνία της οθόνης και επιλέξτε Ξεχάστε όλα τα αυτοκίνητα. Παρακέντηση Εντάξει στην προτροπή επιβεβαίωσης.

Προαιρετικά, απενεργοποιήστε τον διακόπτη δίπλα Προσθήκη νέων αυτοκινήτων σε Android Auto για να σταματήσει το τηλέφωνό σας να σας ζητά να ρυθμίζετε το Android Auto κάθε φορά που το συνδέετε σε φορτιστή αυτοκινήτου.

Εάν απενεργοποιήσετε την παραπάνω επιλογή, επιλέξτε το Συνδέστε ένα αυτοκίνητο στην κύρια οθόνη ρυθμίσεων του Android Auto όποτε θέλετε να ρυθμίσετε το Android Auto αργότερα.

Απεγκαταστήστε το Android Auto στο τηλέφωνό σας

Σε τηλέφωνα με Android 9 και παλαιότερες εκδόσεις, μπορείτε να διαγράψετε το Android Auto εάν δεν θέλετε πλέον να το χρησιμοποιείτε. Δείτε πώς:

 1. Ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις.
 2. Πλοηγηθείτε στο Εφαρμογές & ειδοποιήσεις.
 3. Βρείτε και πατήστε Android Auto.
 4. Παρακέντηση Απεγκατάσταση.
 5. Επιβεβαιώστε την ενέργειά σας.

Μπορείτε πάντα κατεβάστε ξανά το Android Auto από το Google Play Store αν θέλετε να το χρησιμοποιήσετε αργότερα.

Το Android Auto είναι πλέον απενεργοποιημένο

Όπως μόλις ανακαλύψατε, έχετε διάφορες τεχνικές για να σταματήσετε ή να απενεργοποιήσετε το Android Auto. Μπορείτε να το απενεργοποιήσετε μέσω της συσκευής σας Android, να χρησιμοποιήσετε μια λύση για να αποτρέψετε την αυτόματη εκκίνηση, να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία απευθείας στο αυτοκίνητό σας ή να ξεχάσετε το αντιστοιχισμένο όχημα. Εάν το τηλέφωνό σας εκτελεί μια παλαιότερη έκδοση του Android, μπορείτε επίσης να διαγράψετε το Android Auto.

Τυχόν αλλαγές που κάνετε δεν είναι μόνιμες — μπορείτε πάντα να επιστρέψετε στη χρήση του Android Auto εάν αρχίσετε να χάνετε τους Χάρτες Google, το Spotify και τις δεκάδες άλλες εφαρμογές που υποστηρίζει.

5 τρόποι για να απεγκαταστήσετε παιχνίδια στο PS5

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 4825

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *