απεγκατάσταση παιχνιδιού ps5

5 τρόποι για να απεγκαταστήσετε παιχνίδια στο PS5

Καθώς αυξάνεται η πολυπλοκότητα και το βάθος των βιντεοπαιχνιδιών, αυξάνεται και η ζήτηση τους για αποθηκευτικό χώρο—ορισμένοι τίτλοι ήδη ξεπερνούν τα 100 GB! Εάν διαθέτετε Sony PlayStation 5, είναι απαραίτητη η τακτική διαχείριση του αποθηκευτικού χώρου, δεδομένου του SSD χαμηλής χωρητικότητας 825 GB. Η διαγραφή παιχνιδιών που δεν παίζετε πλέον είναι ο πιο απλός τρόπος για να ανακτήσετε χώρο.

Η κονσόλα PS5 προσφέρει πολλαπλές προσεγγίσεις για την αφαίρεση παιχνιδιών από τον SSD (και εκτεταμένη μονάδα αποθήκευσης, αν έχετε). Αυτός ο οδηγός σας καθοδηγεί σε κάθε τεχνική, καθιστώντας εύκολη την απελευθέρωση αποθηκευτικού χώρου και την υποδοχή νέων παιχνιδιών.

Η  θα διαγράψει τα αποθηκευμένα δεδομένα του;

Τα καταστήματα PS5 αποθηκεύουν αρχεία χωριστά από τα δεδομένα του παιχνιδιού, ώστε να μην χάνετε την πρόοδό σας ακόμα κι αν διαγράψετε ένα βιντεοπαιχνίδι. Μπορείτε να εγκαταστήσετε ξανά το παιχνίδι αργότερα και θα πρέπει να εντοπίσει αυτόματα τα αρχεία αποθήκευσης.

Εάν θέλετε να διαγράψετε ή να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας των αποθηκευμένων δεδομένων σας, επισκεφτείτε τον πίνακα διαχείρισης αποθήκευσης της κονσόλας σας (περισσότερα για αυτό αργότερα).

1. Απεγκαταστήστε τα βιντεοπαιχνίδια από την αρχική οθόνη

Ο πιο γρήγορος τρόπος για να διαγράψετε ένα βιντεοπαιχνίδι στο PS5 σας είναι μέσω της αρχικής οθόνης. Απλώς επισημάνετε τη μικρογραφία του παιχνιδιού, πατήστε το χειριστήριο DualSense Επιλογές κουμπί και επιλέξτε Διαγράφω.

Υπόδειξη: Επιλέξτε Πληροφορίες στο μενού περιβάλλοντος για να ελέγξετε πόσο χώρο καταλαμβάνει το παιχνίδι στον αποθηκευτικό χώρο της κονσόλας πριν το διαγράψετε.

2. Απεγκαταστήστε τα βιντεοπαιχνίδια μέσω της Βιβλιοθήκης παιχνιδιών

Εάν ένα βιντεοπαιχνίδι δεν εμφανίζεται στην αρχική οθόνη του PS5 (εμφανίζει μόνο εννέα από τα πιο πρόσφατα παιχνίδια σας), μπορείτε να το διαγράψετε μέσω της Βιβλιοθήκης παιχνιδιών. Δείτε πώς:

 1. Κάντε κύλιση στα δεξιά της αρχικής οθόνης και επιλέξτε Βιβλιοθήκη παιχνιδιών.
 1. Επισημάνετε το παιχνίδι που θέλετε να απεγκαταστήσετε και πατήστε Επιλογές.
 1. Επιλέγω Διαγράφω.

3. Απεγκαταστήστε τα βιντεοπαιχνίδια μέσω του Storage Management

Ένας άλλος τρόπος απεγκατάστασης παιχνιδιών PS5 είναι μέσω του πίνακα διαχείρισης αποθήκευσης της κονσόλας. Αυτή η μέθοδος είναι ιδανική εάν θέλετε να διαγράψετε πολλά παιχνίδια ταυτόχρονα, ενώ έχετε μια πιο ξεκάθαρη εικόνα του πόσο χώρο μπορείτε να ελευθερώσετε.

Δείτε πώς:

 1. Επίλεξε το Μηχανισμός εικονίδιο στο επάνω αριστερό μέρος της οθόνης.
 1. Κάντε κύλιση προς τα κάτω στο μενού Ρυθμίσεις και επιλέξτε Αποθήκευση.
 1. Επιλέγω Χώρος αποθήκευσης κονσόλας > Παιχνίδια και Εφαρμογές για να προβάλετε μια λίστα με εγκατεστημένα παιχνίδια στην εσωτερική μονάδα αποθήκευσης.
 1. Επιλέξτε τα πλαίσια δίπλα στα βιντεοπαιχνίδια που θέλετε να απεγκαταστήσετε—θα πρέπει να δείτε το μέγεθος κάθε παιχνιδιού, συμπεριλαμβανομένου του πιθανού ελεύθερου χώρου που μπορείτε να κερδίσετε εάν διαγράψετε τις επιλογές σας.
 1. Επιλέγω Διαγράφω.

4. Απεγκαταστήστε τα παιχνίδια μέσω της εφαρμογής PlayStation

Εάν έχετε ρυθμίσει την εφαρμογή PS ώστε να λειτουργεί στο iPhone ή το Android σας, μπορείτε να διαγράψετε παιχνίδια εξ αποστάσεως από το PS5 σας. Όπως και με την κονσόλα διαχείρισης αποθήκευσης στο PS5 σας, σας επιτρέπει να διαγράψετε πολλά παιχνίδια ταυτόχρονα, ενώ σας επιτρέπει να υπολογίσετε πόσο χώρο έχετε για να ελευθερώσετε. Μόλις:

 1. Ανοίξτε την εφαρμογή PS.
 2. Πατήστε το Ρυθμίσεις εικονίδιο (πάνω δεξιά στην οθόνη) μέσα στο Παίζω αυτί.
 3. Παρακέντηση Χώρος αποθήκευσης PS5 στο επάνω μέρος της οθόνης.
 4. Επιλέξτε τα παιχνίδια που θέλετε να διαγράψετε.
 5. Παρακέντηση Διαγραφή παιχνιδιού(μικρό).

Το PS5 σας θα πρέπει να διαγράφει αυτόματα το παιχνίδι στη λειτουργία ανάπαυσης ή όταν θα ενεργοποιήσετε την κονσόλα στη συνέχεια.

Εάν δεν έχετε την εφαρμογή PS στην κινητή συσκευή σας:

 1. Κατεβάστε και εγκαταστήστε την εφαρμογή PS από το Google Play Store ή το Apple App Store.
 2. Ανοίξτε την εφαρμογή PS και συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας στο PlayStation.
 3. Πατήστε το Μηχανισμός εικονίδιο (πάνω δεξιά στην οθόνη) μέσα στο Παίζω αυτί.
 4. Παρακέντηση Σύνδεση Κονσόλας με App.
 5. Επιλέξτε το PS5 και πατήστε Επιβεβαιώνω.

Τώρα μπορείτε να διαγράψετε παιχνίδια στο PS5 σας.

5. Απεγκαταστήστε τα παιχνίδια στη συσκευή εκτεταμένης αποθήκευσης

Εάν έχετε ρυθμίσει έναν εξωτερικό σκληρό δίσκο ή SSD ώστε να λειτουργεί ως εκτεταμένος χώρος αποθήκευσης στο PS5, μπορείτε να διαγράψετε βιντεοπαιχνίδια από αυτό μέσω της Αρχικής οθόνης, της Βιβλιοθήκης παιχνιδιών (φροντίστε να κάνετε κύλιση προς τα κάτω στο Εκτεταμένη αποθήκευση ενότητα) ή την εφαρμογή PS (μεταβείτε στο USB καρτέλα μέσα Αποθήκευση PS). Τα βήματα είναι τα ίδια με την κατάργηση παιχνιδιών από την εσωτερική μονάδα αποθήκευσης της κονσόλας.

Επιπλέον, μπορείτε να απεγκαταστήσετε παιχνίδια από την εκτεταμένη μονάδα δίσκου μέσω του πίνακα διαχείρισης αποθήκευσης του PS5, αλλά η διαδικασία είναι κάπως διαφορετική. Ξεκινήστε συνδέοντας τη συσκευή αποθήκευσης σε μια θύρα USB SuperSpeed ​​στο PS5 σας—τη θύρα USB-C στο μπροστινό μέρος ή σε μία από τις δύο θύρες USB-A στο πίσω μέρος. Επειτα:

 1. Ανοίξτε το μενού Ρυθμίσεις του PS5 και επιλέξτε Αποθήκευση.
 1. Παω σε Εκτεταμένη αποθήκευση USB > Παιχνίδια και Εφαρμογές.
 1. Επισημάνετε οποιοδήποτε παιχνίδι στη λίστα, πατήστε Επιλογέςκαι επιλέξτε το Επιλέξτε Στοιχεία προς διαγραφή επιλογή.
 1. Σημειώστε τα παιχνίδια που θέλετε να καταργήσετε—θα πρέπει να δείτε το μέγεθος κάθε παιχνιδιού, συμπεριλαμβανομένου του ελεύθερου χώρου που μπορείτε να ελευθερώσετε εάν διαγράψετε τις επιλογές σας.
 1. Επιλέγω Διαγράφω.

Διαγράψτε τα αποθηκευμένα δεδομένα παιχνιδιού στο PS5 σας

Εάν θέλετε να διαγράψετε τα αποθηκευμένα δεδομένα για ένα βιντεοπαιχνίδι αφού ολοκληρώσετε την απεγκατάστασή του:

 1. Ανοίξτε το μενού Ρυθμίσεις του PS5.
 2. Επιλέγω Αποθήκευση.
 3. Παω σε Κονσόλα Storagε > Αποθήκευση δεδομένων.
 4. Επιλέξτε τα δεδομένα αποθήκευσης για το παιχνίδι.
 5. Επιλέγω Διαγράφω.

Προαιρετικά, μπορείτε να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας των αποθηκευμένων δεδομένων σας στο PlayStation Plus ή σε μια μονάδα flash (μόνο για παιχνίδια PS4) πριν τα διαγράψετε. Απλώς μεταβείτε στο Μεταφόρτωση σε PS Plus ή Αντιγραφή σε μονάδα USB καρτέλες για να ανεβάσετε ή να αντιγράψετε τα αρχεία.

Καταργήστε τα παιχνίδια PS5 που δεν παίζετε πια

Όπως μόλις μάθατε, έχετε πολλούς τρόπους για να διαγράψετε παιχνίδια στο PS5. Μπορείτε να το κάνετε αυτό μέσω της Αρχικής οθόνης, της Βιβλιοθήκης παιχνιδιών, της οθόνης διαχείρισης κονσόλας ή της εφαρμογής PS. Εάν θέλετε να επανεγκαταστήσετε ένα παιχνίδι, απλώς κατεβάστε το ξανά μέσω του PlayStation Store (θα πρέπει να βρείτε μια λίστα με τις αγορές σας στη Βιβλιοθήκη παιχνιδιών) ή αντιγράψτε το περιεχόμενο του παιχνιδιού μέσω του δίσκου Blu-ray του.

Πώς να ακυρώσετε τη συνδρομή σας στο Playstation Plus

Το PS5 κολλάει

 ενημέρωση κονσόλας PlayStation 5

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 5006

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *