Πώς να δοκιμάσετε την ταχύτητα του Διαδικτύου στα Windows 11

Αν και είναι εύκολο να ελέγξετε την ταχύτητα του Διαδικτύου μέσω των ιστοτόπων δοκιμής ταχύτητας ή του Task Manager, δεν θα ήταν ευκολότερο αν είχαμε την επιλογή να ελέγξουμε την ταχύτητα του Διαδικτύου απευθείας από τη γραμμή εργασιών ή την οθόνη του υπολογιστή; Η εμφάνιση ενός μετρητή ταχύτητας Διαδικτύου είναι δυνατή στα Windows, αλλά πρέπει να εγκαταστήσετε εφαρμογές τρίτων.

Ένας μετρητής ταχύτητας Διαδικτύου στην οθόνη της επιφάνειας εργασίας ή στη γραμμή εργασιών μπορεί να σας βοηθήσει να προσδιορίσετε εάν και πότε το μηχάνημα Windows χρησιμοποιεί περισσότερο εύρος ζώνης Διαδικτύου. Όχι μόνο θα σας βοηθήσει να διαχειριστείτε αποτελεσματικά τα δεδομένα σας στο Διαδίκτυο, αλλά θα σας βοηθήσει επίσης να παρακολουθείτε προβλήματα σύνδεσης (σχετικά με την ταχύτητα) στο δίκτυό σας.

Πώς να αυξήσετε την ταχύτητα του Διαδικτύου σας

Πώς να δοκιμάσετε την ταχύτητα του internet στα Windows 11

Δεδομένου ότι τα Windows 10 και τα Windows 11 δεν υποστηρίζουν εγγενώς την παρακολούθηση ταχύτητας Διαδικτύου, πρέπει να χρησιμοποιείτε εφαρμογές τρίτων. Παρακάτω, έχουμε μοιραστεί μερικά από αυτά καλύτερες εφαρμογές μετρητή ταχύτητας Διαδικτύου για υπολογιστή με Windows. Ας τσεκάρουμε.

1. SpeedTest από την Ookla

SpeedTest από την Ookla

Το Ookla διαθέτει επίσης μια αποκλειστική εφαρμογή Windows για τον έλεγχο της ταχύτητας του Διαδικτύου. Η εφαρμογή επιτραπέζιου υπολογιστή SpeedTest της Ookla είναι εντελώς δωρεάν για λήψη και χρήση και σας επιτρέπει να ελέγχετε τις ταχύτητες του διαδικτύου σας με το πάτημα ενός κουμπιού.

Εκτός από την ταχύτητα λήψης και μεταφόρτωσης, το SpeedTest από την Ookla σας δείχνει επίσης το Ping, το όνομα ISP και τα στοιχεία διακομιστή. Το πιο πολύτιμο είναι ότι η εφαρμογή SpeedTest από την Ookla καταγράφει το ιστορικό των αποτελεσμάτων της δοκιμής ταχύτητας, επιτρέποντάς σας να εντοπίζετε τις τάσεις με την πάροδο του χρόνου.

2. Δοκιμή ταχύτητας internet

Δοκιμή ταχύτητας δικτύου

Το Network Speed ​​Test είναι μια εφαρμογή των Windows που σας επιτρέπει να ελέγχετε πόσο γρήγορη είναι η σύνδεσή σας στο Διαδίκτυο. Το πρόγραμμα κατασκευάζεται από την ομάδα έρευνας της Microsoft, η οποία μετρά την καθυστέρηση του δικτύου σας και την ταχύτητα λήψης και μεταφόρτωσης.

Η έναρξη μιας δοκιμής ταχύτητας είναι επίσης εύκολη. πρέπει να ανοίξετε την εφαρμογή και να κάνετε κλικ στο κουμπί Έναρξη. Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, η εφαρμογή θα επιστρέψει όλες τις σχετικές πληροφορίες που χρειάζεστε.

Όπως το Speedtest της Ookla, το Δοκιμή Ταχύτητας Δικτύου καταγράφει επίσης όλα τα αποτελέσματα δοκιμής ταχύτητας δικτύου, επιτρέποντάς σας να ελέγξετε πόσο έχει αλλάξει η απόδοση του ISP σας με την πάροδο του χρόνου.

3. Μετρητής καθαρής ταχύτητας

Μετρητής καθαρής ταχύτητας

Ο μετρητής καθαρής ταχύτητας μπορεί να μην είναι μια έξυπνη επιλογή, αλλά λειτουργεί καλά. Είναι ένα εφαρμογή μετρητή ταχύτητας Διαδικτύου που σας δείχνει την ταχύτητα λήψης και μεταφόρτωσης της σύνδεσής σας στο διαδίκτυο σε πραγματικό χρόνο.

Το υπέροχο με το Net Speed ​​Meter είναι ότι είναι πλήρως συμβατό με τα Windows 11 και μπορεί να προσθέσει έναν μετρητή ταχύτητας internet ακριβώς στη γραμμή εργασιών. Αυτό σημαίνει ότι δεν χρειάζεται πλέον να ανοίγετε την εφαρμογή για να ελέγξετε την ταχύτητα του Διαδικτύου, καθώς τροφοδοτεί την ταχύτητα λήψης και μεταφόρτωσης απευθείας στη γραμμή εργασιών σας.

Μετά την ανάλυση της ταχύτητας και του λανθάνοντος χρόνου στο διαδίκτυο, το Net Speed ​​Meter σάς δείχνει επίσης ποιες δραστηριότητες μπορεί να μπορείτε να κάνετε, όπως ροή μουσικής/βίντεο, πραγματοποίηση βιντεοκλήσεων κ.λπ.

4. Χρήση δεδομένων

Χρήση δεδομένων

Η χρήση δεδομένων είναι α Εφαρμογή παρακολούθησης δεδομένων για Windows, αλλά μπορεί ακόμη και να εκτελέσει δοκιμή ταχύτητας δικτύου. Η εφαρμογή δημιουργεί αυτόματα ένα προφίλ για κάθε δίκτυο στο οποίο συνδέεστε. Μετά τη δημιουργία ενός προφίλ δικτύου, παρακολουθεί τη χρήση δεδομένων και παρέχει τις πληροφορίες σε ένα γράφημα πίτας.

Αν μιλάμε για τη δοκιμή ταχύτητας, η Χρήση δεδομένων μπορεί να εκτελέσει μια δοκιμή ταχύτητας δικτύου για να σας δείξει το PING, την ταχύτητα λήψης και μεταφόρτωσης, τον λανθάνοντα χρόνο, τις λεπτομέρειες ISP και πολλά άλλα. Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη στο Microsoft Store και μπορείτε να την κατεβάσετε δωρεάν. Όσον αφορά τη συμβατότητα, το Data Usage είναι πλήρως συμβατό με τα πιο πρόσφατα Windows 11.

5. Δοκιμή ταχύτητας για Windows

Δοκιμή ταχύτητας για WindowsΤο Speed ​​Test for Windows είναι μια εφαρμογή του Microsoft Store που σας επιτρέπει να δοκιμάζετε την ταχύτητα της σύνδεσής σας στο Διαδίκτυο εύκολα.

Το εργαλείο δοκιμής ταχύτητας Διαδικτύου για υπολογιστή είναι διαθέσιμο στο Microsoft Store και μπορείτε να το αποκτήσετε δωρεάν. Όπως και τα άλλα εργαλεία, το Speed ​​Test for Windows σάς επιτρέπει επίσης να δοκιμάσετε την ταχύτητα σύνδεσης στο Διαδίκτυο, να συλλάβετε τις λεπτομέρειες IP, να μετρήσετε την ποιότητα της σύνδεσής σας (PING) κ.λπ.

Μαζί με το Εργαλείο PING, το Speed ​​Test for Windows σάς επιτρέπει επίσης να μετράτε τη διακύμανση του χρόνου απόκρισης (Jitter). Συνολικά, το Speed ​​Test για Windows είναι εξαιρετικό εργαλείο δοκιμής ταχύτητας για Windows.

Σχεδόν όλες οι εφαρμογές που έχουμε παραθέσει αποθηκεύουν το ιστορικό αποτελεσμάτων δοκιμής ταχύτητας. Έτσι, αυτές είναι μερικές από τις καλύτερες εφαρμογές για να δοκιμάσετε την ταχύτητα του Διαδικτύου στα Windows 10/11. Εάν γνωρίζετε άλλες εφαρμογές δοκιμής ταχύτητας για Windows, ενημερώστε μας στα σχόλια.

Οι 10 καλύτερες εφαρμογές δοκιμής ταχύτητας WiFi για iPhone

 

directVortex
directVortex
Άρθρα: 4524

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: