Πώς να σταματήσετε το WhatsApp από την αυτόματη αποθήκευση φωτογραφιών στη συλλογή

Το WhatsApp κατεβάζει αυτόματα έγγραφα και αρχεία πολυμέσων (φωτογραφίες, ήχος, βίντεο, κινούμενα GIF) από προεπιλογή. Εάν έχετε περιορισμένο πρόγραμμα δεδομένων, η απενεργοποίηση της αυτόματης λήψης είναι ένας εξαιρετικός τρόπος μειώστε τη χρήση των δεδομένων σας.

Πώς να παρακολουθείτε κλήσεις WhatsApp (3 Μέθοδοι)(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Μπορείτε επίσης να απενεργοποιήσετε την αυτόματη λήψη αρχείων για συνδέσεις δεδομένων κινητής τηλεφωνίας και Wi-Fi. Αυτό το σεμινάριο θα σας δείξει πώς να σταματήσετε το WhatsApp από την αυτόματη αποθήκευση εικόνων στη συλλογή της συσκευής σας.

Σημείωση: Το WhatsApp κατεβάζει πάντα φωνητικά μηνύματα (ή φωνητικές σημειώσεις) και δεν υπάρχει τρόπος να απενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε τις αυτόματες λήψεις για φωνητικά μηνύματα.

Διακοπή αυτόματης λήψης πολυμέσων WhatsApp (Android)

Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να σταματήσετε το WhatsApp να αποθηκεύει φωτογραφίες στη συλλογή του τηλεφώνου σας Android.

Πώς να κατεβάσετε εικόνες από τα Έγγραφα Google (6 Μέθοδοι)(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

 1. Ανοίξτε το WhatsApp, πατήστε το εικονίδιο μενού με τρεις κουκκίδες στην επάνω δεξιά γωνία και επιλέξτε Ρυθμίσεις.
 2. Παρακέντηση Αποθήκευση και δεδομέναΧρήση δεδομένων και αποθήκευσης) στη σελίδα ρυθμίσεων WhatsApp.

Θα βρείτε τις ακόλουθες επιλογές στην ενότητα “Αυτόματη λήψη πολυμέσων”: Όταν χρησιμοποιείτε δεδομένα κινητής τηλεφωνίας, Όταν είναι συνδεδεμένο σε Wi-Fiκαι Κατά την περιαγωγή.

 1. Επιλέγω Όταν χρησιμοποιείτε δεδομένα κινητής τηλεφωνίαςαποεπιλέξτε τους τύπους αρχείων που δεν θέλετε να κατεβάζει αυτόματα το WhatsApp και πατήστε Εντάξει. Αυτό θα σταματήσει την αυτόματη λήψη όταν χρησιμοποιείτε το WhatsApp σε δεδομένα κινητής τηλεφωνίας.
 1. Για να διακόψετε την αυτόματη λήψη πολυμέσων για σύνδεση Wi-Fi, πατήστε Όταν συνδέεται σε Wi-Fi και καταργήστε την επιλογή αρχείων ή πολυμέσων που δεν θέλετε να κάνει αυτόματη λήψη του WhatsApp. Παρακέντηση Εντάξει για να αποθηκεύσετε τις αλλαγές σας.
 2. Εάν κάνετε περιαγωγή στο δίκτυο κινητής τηλεφωνίας σας, πατήστε Κατά την περιαγωγή και καταργήστε την επιλογή των τύπων αρχείων που δεν θέλετε να ληφθούν αυτόματα στη συσκευή σας.

Το WhatsApp Web δεν λειτουργεί; Δείτε πώς μπορείτε να διορθώσετε προβλήματα Web WhatsApp(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Διακοπή αυτόματης λήψης πολυμέσων WhatsApp (iOS)

Ανοίξτε το WhatsApp στο Apple iPhone σας και ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα.

 1. Πατήστε το Ρυθμίσεις εικονίδιο στην κάτω δεξιά γωνία και επιλέξτε Αποθήκευση και Δεδομένα.
 2. Ελέγξτε την ενότητα “Αυτόματη λήψη πολυμέσων” για επιλογές αλλαγής των ρυθμίσεων αυτόματης λήψης WhatsApp. Επιλέγω Φωτογραφίες και επιλέξτε Ποτέ για να σταματήσετε το WhatsApp να αποθηκεύει φωτογραφίες στο ρολό της κάμερας του iPhone σας.

Κάντε το ίδιο για άλλους τύπους μέσων ή έγγραφα. Επιλέγω Ήχος, βίντεοή Εγγραφα και επιλέξτε το Ποτέ επιλογή αυτόματης λήψης.

Αλλάξτε τις ρυθμίσεις αυτόματης λήψης πολυμέσων για μεμονωμένη ή ομαδική συνομιλία

Το WhatsApp κατεβάζει αυτόματα φωτογραφίες και βίντεο από συγκεκριμένα άτομα ή ομάδες; Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να σταματήσετε το WhatsApp να αποθηκεύει αρχεία πολυμέσων στη συλλογή σας.

Πώς να προστατεύσετε τον εαυτό σας από τη συλλογή δεδομένων για κινητά(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Προσαρμόστε τις ρυθμίσεις αυτόματης λήψης σε συσκευές iOS

 1. Ανοίξτε τη συνομιλία ή την ομάδα WhatsApp όπου θέλετε να διακόψετε την αυτόματη λήψη πολυμέσων.
 2. Πατήστε την εικόνα προφίλ του ατόμου ή της ομάδας και επιλέξτε Αποθήκευση στο Camera Roll στη σελίδα “Στοιχεία επικοινωνίας” ή “Πληροφορίες ομάδας”.
 3. Επιλέγω Προεπιλογή (Απενεργοποίηση) ή Ποτέ για να απενεργοποιήσετε την αυτόματη λήψη πολυμέσων για τη συνομιλία. Τα νέα βίντεο ή οι φωτογραφίες από τη συνομιλία δεν θα αποθηκεύονται πλέον στη συλλογή του τηλεφώνου σας.

Προσαρμόστε τις ρυθμίσεις αυτόματης λήψης σε συσκευές Android

Πώς να σταματήσετε το αυτόματο άνοιγμα του Microsoft Edge(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

 1. Εκκινήστε το WhatsApp και ανοίξτε μια συνομιλία ή ομαδική συνομιλία.
 2. Παρακέντηση ορατότητα των μέσων ενημέρωσηςεπιλέξτε Οχικαι πατήστε Εντάξει.

Πώς να αποθηκεύσετε με μη αυτόματο τρόπο εικόνες ή αρχεία WhatsApp

Όταν η αυτόματη λήψη είναι απενεργοποιημένη, πρέπει να πραγματοποιήσετε μη αυτόματη λήψη αρχείων πολυμέσων για να τα προβάλετε ή να τα αποθηκεύσετε στον αποθηκευτικό χώρο του τηλεφώνου σας.

Μη αυτόματη αποθήκευση εικόνων/αρχείων WhatsApp (iOS)

 1. Όταν λάβετε ένα αρχείο πολυμέσων στο WhatsApp, πατήστε το Εικονίδιο λήψης για να δείτε το περιεχόμενο του αρχείου.
 2. Στη συνέχεια, πατήστε παρατεταμένα το αρχείο και επιλέξτε Αποθηκεύσετε. Ελέγξτε τα βήματα #3 και #4 για να δείτε πώς μπορείτε να αποθηκεύσετε πολλά αρχεία ταυτόχρονα.
 1. Πατήστε τη φωτογραφία προφίλ ατόμου ή ομάδας και επιλέξτε Μέσα, Σύνδεσμοι και Έγγραφακαι ανοίξτε το Μεσο ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ή Έγγραφα αυτί.
 2. Παρακέντηση Επιλέγω στην επάνω δεξιά γωνία και επιλέξτε τις εικόνες, τα βίντεο ή τα έγγραφα που θέλετε να αποθηκεύσετε.
 3. Πατήστε το Εικονίδιο κοινής χρήσης στην κάτω αριστερή γωνία, επιλέξτε Αποθήκευση N εικόνωνκαι ελέγξτε την εφαρμογή Φωτογραφίες για τα αρχεία.

Εάν αποθηκεύετε πολλά έγγραφα, επιλέξτε Αποθήκευση στα Αρχείαεπιλέξτε το φάκελο προορισμού και επιλέξτε Αποθηκεύσετε.

Μη αυτόματη αποθήκευση εικόνων/αρχείων WhatsApp (Android)

 1. Ανοίξτε μια ατομική ή ομαδική συνομιλία και πατήστε το όνομα του ατόμου ή της ομάδας.
 2. Παρακέντηση Μέσα, σύνδεσμοι και έγγραφα και επιλέξτε την εικόνα ή το έγγραφο που θέλετε να αποθηκεύσετε.
 3. Πατήστε το εικονίδιο μενού με τις τρεις κουκκίδες στην επάνω δεξιά γωνία και επιλέξτε Αποθηκεύσετε.

Μπράβο σε μια πιο καθαρή γκαλερί

Η δυνατότητα αυτόματης λήψης του WhatsApp μπορεί να γεμίσει γρήγορα τη συλλογή και τον αποθηκευτικό χώρο του τηλεφώνου σας με ανεπιθύμητα μέσα ή αρχεία. Απενεργοποιήστε την αυτόματη λήψη τόσο για δεδομένα Wi-Fi όσο και για δεδομένα κινητής τηλεφωνίας, εάν δεν θέλετε να πραγματοποιεί λήψη αρχείων από το WhatsApp χωρίς την έγκρισή σας.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Καλάθι αγορών
Scroll to Top
Αρέσει σε %d bloggers: