Πώς να βελτιώσετε την ποιότητα ήχου στα Windows 11 (6 Μέθοδοι)

Στα Windows 11, έχετε ένα ευρύ φάσμα επιλογών προσαρμογής ήχου. Μπορείτε να διαμορφώσετε τη συσκευή ήχου σας ώστε να αποδίδει όπως θέλετε, διαφορετικά μπορείτε να εγκαταστήσετε λογισμικό ισοσταθμιστή για να βελτιώσετε την εμπειρία παιχνιδιού και ψυχαγωγίας πολυμέσων.

Ναι, η έξοδος ήχου εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, όπως το υλικό, το πρόγραμμα οδήγησης λογισμικού που χρησιμοποιείτε και πολλά άλλα. Αν αφήσουμε αυτά τα δύο πράγματα, έχετε ακόμα πολλά να κάνετε για να βελτιώσετε την εμπειρία παιχνιδιού και ψυχαγωγίας μέσων.

Μπορείτε να προσαρμόσετε μη αυτόματα τις ρυθμίσεις ήχου στον υπολογιστή σας Windows 11 για να βελτιώσετε την ποιότητα του ήχου. Επομένως, αν θέλετε βελτίωση της ποιότητας ήχου στα Windows 11 PC, έχετε φτάσει στη σωστή σελίδα.

Οι καλύτεροι τρόποι για τη βελτίωση της ποιότητας ήχου στα Windows 11

Παρακάτω, έχουμε μοιραστεί μερικές καλύτερες μεθόδους για τη βελτίωση της ποιότητας του ήχου σε υπολογιστή με Windows. Οι μέθοδοι θα είναι απλές. ακολουθήστε τους όπως αναφέρθηκε. Εδώ είναι τι πρέπει να κάνετε.

1) Βελτιώστε τον ήχο από τις ρυθμίσεις των Windows 11

Αυτή η μέθοδος θα ενεργοποιήσει τη βελτίωση ήχου στα Windows 11 χρησιμοποιώντας την εφαρμογή Ρυθμίσεις. Εδώ είναι μερικά από τα απλά βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε.

1. Πρώτα, κάντε κλικ στο κουμπί Έναρξη των Windows 11 και επιλέξτε Ρυθμίσεις.

Ρυθμίσεις

2. Στην εφαρμογή Ρυθμίσεις, μεταβείτε στο Σύστημα αυτί.

Σύστημα

3. Στη δεξιά πλευρά, επιλέξτε Ήχος.

Ήχος

4. Στη συνέχεια, σε Όλες οι συσκευές ήχου, επιλέξτε το δικό σας συσκευή εξόδου.

συσκευή εξόδου

5. Στην επόμενη οθόνη, κάντε κύλιση προς τα κάτω και ενεργοποιήστε την εναλλαγή για Βελτιώστε τον ήχο.

Πώς να βελτιώσετε την ποιότητα ήχου στα Windows 11

Αυτό είναι! Αυτό θα επιτρέψει τη βελτίωση ήχου για την επιλεγμένη συσκευή εξόδου σας. Πρέπει να επαναλάβετε τα βήματα για όλες τις συσκευές εξόδου που είναι συνδεδεμένες στον υπολογιστή σας.

2) Βελτιώστε τον ήχο από τον Πίνακα Ελέγχου

Αυτή η μέθοδος θα χρησιμοποιήσει το βοηθητικό πρόγραμμα Πίνακας Ελέγχου για τη βελτίωση του ήχου. Για αυτό, ακολουθήστε μερικά από τα απλά βήματα που έχουμε μοιραστεί παρακάτω.

1. Κάντε κλικ στην Αναζήτηση των Windows 11 και πληκτρολογήστε Τρέξιμο. Στη συνέχεια, ανοίξτε την εφαρμογή RUN από τη λίστα επιλογών.

Τρέξιμο

2. Πληκτρολογήστε και πληκτρολογήστε το κουμπί Enter στο πλαίσιο διαλόγου RUN.

mmsys.cpl

3. Τώρα μεταβείτε στο Αναπαραγωγή και επιλέξτε τη συσκευή εξόδου ήχου σας. Στην κάτω δεξιά γωνία, κάντε κλικ στο Ιδιότητες.

μεταβείτε στην καρτέλα Αναπαραγωγή

4. Στις ιδιότητες συσκευής εξόδου, μεταβείτε στην καρτέλα Βελτιώσεις και ενεργοποιήστε τις βελτιώσεις θέλετε να κάνετε αίτηση. Μόλις τελειώσετε, κάντε κλικ στο Ισχύουν κουμπί και μετά ενεργοποιήστε Εντάξει.

ενεργοποιήστε τις βελτιώσεις

Αυτό είναι! Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο μπορείτε να ενεργοποιήσετε τη βελτίωση ήχου στον υπολογιστή σας Windows 11 για να βελτιώσετε την ποιότητα του ήχου.

3) Ορίστε υψηλότερο ποσοστό δειγματοληψίας

Μπορείτε να ορίσετε υψηλότερο ρυθμό δειγματοληψίας για ήχο για να βελτιώσετε την ποιότητα του ήχου στα Windows. Η ρύθμιση υψηλότερου ρυθμού δειγματοληψίας και βάθους bit θα βοηθήσει επίσης εάν ο ήχος είναι παραμορφωμένος.

Μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στις Ρυθμίσεις συστήματος των Windows 11 για να ορίσετε υψηλότερο ρυθμό δειγματοληψίας και βάθος bit για ήχο. Εδώ είναι τι πρέπει να κάνετε.

1. Κάντε κλικ στο κουμπί Έναρξη των Windows 11 και επιλέξτε Ρυθμίσεις.

Ρυθμίσεις

2. Όταν ανοίξει η εφαρμογή Ρυθμίσεις, μεταβείτε σε Σύστημα > Ήχος.

Σύστημα > Ήχος

4. Στις ρυθμίσεις εξόδου, κάντε κλικ στο αναπτυσσόμενο μενού δίπλα στο Μορφή και ορίστε υψηλότερο ρυθμό δειγματοληψίας και βάθος bit.

Μορφή

Αυτό είναι! Μπορείτε να πειραματιστείτε με διαφορετικούς ρυθμούς δειγματοληψίας και βάθος bit στα Windows 11.

4) Πραγματοποιήστε αλλαγές στον ισοσταθμιστή ήχου

Ένα άλλο καλύτερο πράγμα που μπορείτε να κάνετε για να έχετε καλύτερη ποιότητα ήχου στα Windows 11 είναι να κάνετε αλλαγές στον ισοσταθμιστή ήχου. Δείτε πώς μπορείτε να τροποποιήσετε τον ισοσταθμιστή των Windows 11 για να βελτιώσετε την ποιότητα του ήχου.

Πραγματοποιήστε αλλαγές στον ισοσταθμιστή ήχου

  • Κάντε δεξί κλικ στο εικονίδιο του ηχείου στη γραμμή εργασιών και επιλέξτε Ρυθμίσεις ήχου.
  • Στις Ρυθμίσεις ήχου, κάντε κλικ στο Περισσότερες ρυθμίσεις ήχου.
  • Στο Ήχος, κάντε διπλό κλικ στη συνδεδεμένη συσκευή ήχου.
  • Στη συνέχεια, στις Ιδιότητες ηχείων, ελέγξτε το Εξισωτής.
  • Τώρα κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού με τις τρεις κουκκίδες δίπλα στις Ρυθμίσεις και προσαρμόστε τις ζώνες του ισοσταθμιστή σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας.

Αυτό είναι! Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο μπορείτε να τροποποιήσετε τον ισοσταθμιστή ήχου των Windows 11 για να βελτιώσετε την ποιότητα του ήχου.

5) Ενημερώστε τα προγράμματα οδήγησης ήχου

Η ενημέρωση των προγραμμάτων οδήγησης ήχου θα μπορούσε να είναι η καλύτερη επιλογή για τη βελτίωση της ποιότητας του ήχου. Πρέπει επίσης να ενημερώσετε τα προγράμματα οδήγησης ήχου εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα παραμόρφωσης ήχου. Δείτε πώς μπορείτε να ενημερώσετε τα προγράμματα οδήγησης ήχου στα Windows 11.

1. Κάντε κλικ στην αναζήτηση των Windows 11 και πληκτρολογήστε Διαχείριση Συσκευών. Στη συνέχεια, ανοίξτε το Εφαρμογή Διαχείριση Συσκευών από τη λίστα.

Εφαρμογή Διαχείριση Συσκευών

2. Αναπτύξτε τους ελεγκτές ήχου, βίντεο και παιχνιδιών του Device Manager. Στη συνέχεια, κάντε δεξί κλικ στη συσκευή εξόδου ήχου και επιλέξτε Ενημέρωση προγράμματος οδήγησης.

Ενημέρωση προγράμματος οδήγησης καλύτερης ποιότητας ήχου για windows 11

3. Στο παράθυρο Ενημέρωση προγραμμάτων οδήγησης, επιλέξτε ‘Αναζητήστε αυτόματα προγράμματα οδήγησης

Αυτό είναι! Τώρα τα Windows 11 θα σαρώσουν αυτόματα για μια νέα έκδοση του προγράμματος οδήγησης ήχου και θα το εγκαταστήσουν στον υπολογιστή σας.

6) Ενεργοποιήστε το Spatial Audio

Το Spatial Audio είναι μια νέα δυνατότητα βελτίωσης ήχου που εισήχθη στα Windows 10. Όταν ενεργοποιείτε το Spatial Audio στον υπολογιστή σας, ο ήχος θα αισθάνεται ότι αναπαράγεται γύρω σας αντί μέσω ηχείων ή ακουστικών. Η δυνατότητα είναι επίσης διαθέσιμη στο πιο πρόσφατο λειτουργικό σύστημα Windows 11. Δείτε πώς μπορείτε να ενεργοποιήσετε τον χωρικό ήχο στα Windows 11.

1. Πρώτα, κάντε κλικ στις ρυθμίσεις των Windows 11 και επιλέξτε Ρυθμίσεις.

Ρυθμίσεις

2. Στην εφαρμογή Ρυθμίσεις, μεταβείτε στο Σύστημα καρτέλα στην αριστερή πλευρά.

Σύστημα

3. Στη δεξιά πλευρά, κάντε κύλιση προς τα κάτω και κάντε κλικ στο Ήχος.

Ήχος

4. Κάντε κύλιση προς τα κάτω στην ενότητα Για προχωρημένους και κάντε κλικ στο Όλες οι συσκευές ήχου.

5. Τώρα κάντε κλικ στη συσκευή εξόδου που χρησιμοποιείτε. Στις ιδιότητες της συσκευής εξόδου, κάντε κύλιση προς τα κάτω στο Χωρικός ήχος Ενότητα.

6. Κάντε κλικ στο αναπτυσσόμενο μενού δίπλα στον Χωρικό ήχο και επιλέξτε Windows Sonic για ακουστικά.

Βελτιώστε την ποιότητα ήχου στα Windows 11

Αυτό είναι! Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο μπορείτε να ενεργοποιήσετε τον χωρικό ήχο στον υπολογιστή σας με Windows 11.

Διαβάστε επίσης: Πώς να τοποθετήσετε εικόνες ISO στα Windows 11

Έτσι, αυτοί είναι μερικοί από τους καλύτερους τρόπους βελτίωση της ποιότητας του ήχου στον υπολογιστή σας με Windows 11. Εάν χρειάζεστε περισσότερη βοήθεια για τη βελτίωση της ποιότητας ήχου του υπολογιστή σας, ενημερώστε μας στα παρακάτω σχόλια.

Διαβάστε επίσης :Πώς να βελτιώσετε την ποιότητα ήχου στα Windows 11

Τρόπος διόρθωσης σφάλματος που δεν έχει εγκατασταθεί η συσκευή εξόδου ήχου στα Windows

10 καλύτερες εφαρμογές μουσικής εκτός σύνδεσης για Android το 2023

10 καλύτερο λογισμικό ισοσταθμιστή για Windows 10/11

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 5019

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *