Πώς να ζητήσετε επιστροφή χρημάτων για παιχνίδια και συνδρομές Xbox

Μπορεί να νομίζετε ότι έχετε κολλήσει με μια κακή αγορά παιχνιδιού Xbox, αλλά δεν χρειάζεται να είναι έτσι. Η Microsoft σάς επιτρέπει να επιστρέψετε τα χρήματα για το παιχνίδι ή να ακυρώσετε τη συνδρομή. Ωστόσο, δεν πρέπει να κάνετε κατάχρηση αυτού του συστήματος. Πρέπει να έχετε έναν λόγο για να επιστρέψετε τα χρήματα για τα παιχνίδια Xbox. Υπάρχουν κανόνες και κανονισμοί και ενδέχεται να μην πληροίτε τα κριτήρια για επιστροφή χρημάτων.

Αυτό το άρθρο θα περιγράψει όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε σχετικά με τις επιστροφές χρημάτων και τις ακυρώσεις συνδρομών, είτε απευθείας από κονσόλα Xbox είτε μέσω λογαριασμού Microsoft.

Διαβάστε επίσης:Πώς να εγκαταστήσετε το IPTV στο Xbox One & Xbox 360?

Αίτημα επιστροφής χρημάτων για αγορές παιχνιδιών και παιχνιδιών

Το οικοσύστημα Xbox διαθέτει χιλιάδες παιχνίδια, εφαρμογές, DLC, συνδρομητικές υπηρεσίες και πολλά άλλα. Αλλά με ένα τόσο περίπλοκο σύστημα, μπορεί να συμβούν λάθη. Μπορεί απλώς να έχετε αγοράσει λάθος παιχνίδι ή κάποιος από το νοικοκυριό σας να αγόρασε ένα παιχνίδι από τον λογαριασμό σας χωρίς την έγκρισή σας. Χρειάζεστε επιστροφή χρημάτων για πολλούς λόγους και τίποτα δεν σας εμποδίζει να το ζητήσετε. Ωστόσο, προτού στείλετε ένα αίτημα επιστροφής χρημάτων, θα πρέπει να είστε εξοικειωμένοι με την πολιτική επιστροφής χρημάτων της Microsoft:

 1. Χρησιμοποιήστε τον λογαριασμό από τον οποίο έγινε η αγορά για να ζητήσετε επιστροφή χρημάτων. Εάν κάποιος άλλος έχει πρόσβαση στον λογαριασμό σας, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι είναι ασφαλής και ότι είστε εξοικειωμένοι με όλες τις ρυθμίσεις ασφαλείας. Βεβαιωθείτε ότι είστε ο μόνος που μπορεί να συνδεθεί στον λογαριασμό σας και δεν θα υπάρξουν ανεπιθύμητες αγορές στο μέλλον.
 2. Οι επιστροφές χρημάτων δεν είναι εγγυημένες, επομένως θα πρέπει να υποβάλετε αίτημα. Ακόμη και όταν το κάνετε αυτό, η Microsoft θα εξετάσει το πρόβλημά σας και θα λάβει την κατάλληλη απόφαση για το εάν θα σας επιστρέψει τα χρήματα ή όχι. Το ολοκληρωμένο πρόγραμμα επιστροφής χρημάτων της αποτελεί μέρος της «εμπειρίας αγοράς», αλλά η Microsoft διατηρεί το δικαίωμα να αρνηθεί την επιστροφή χρημάτων εάν διαπιστώσει ότι κάνετε κατάχρηση του συστήματός της.
 3. Δεν είναι όλα τα προϊόντα στο Microsoft Store κατάλληλα για επιστροφή χρημάτων. Το πρόγραμμα επιστροφής χρημάτων Xbox ισχύει μόνο για ψηφιακό περιεχόμενο παιχνιδιών. Εάν θέλετε να επιστρέψετε τα χρήματα της συσκευής σας Xbox, πρέπει να περάσετε από ένα διαφορετικό πρόγραμμα.

Τι είναι επιλέξιμο για επιστροφή χρημάτων

Ακολουθούν τα προϊόντα που είναι κατάλληλα για επιστροφή χρημάτων ή ακύρωση μέσω του προγράμματος Xbox:

 • Ψηφιακά παιχνίδια Xbox και προσφορές παιχνιδιών. Αυτό περιλαμβάνει πακέτα που περιέχουν πολλά παιχνίδια ή ψηφιακά προϊόντα.
 • Ψηφιακά παιχνίδια, επεκτάσεις και DLC.
 • Μη εξαργυρωμένα και μη χρησιμοποιημένα αναλώσιμα ψηφιακών παιχνιδιών μιας χρήσης.
 • Ψηφιακές προπαραγγελίες έως και 10 ημέρες πριν από την κυκλοφορία του προϊόντος. Θα τα βρείτε στο Ιστορικό παραγγελιών λογαριασμού Microsoft.
 • Παιχνίδια με χαρίσματα και αγορές παιχνιδιών εάν είστε αποστολέας, όχι παραλήπτης.

Λάβετε υπόψη ότι οι επιστροφές χρημάτων δεν ισχύουν για αγορές ψηφιακών ταινιών, τηλεοπτικών εκπομπών ή τηλεοπτικών εφαρμογών.

Τα αιτήματα επιστροφής χρημάτων πρέπει επίσης να πληρούν συγκεκριμένα κριτήρια της Microsoft:

 1. Τα αιτήματα επιστροφής χρημάτων πρέπει να υποβληθούν εντός 14 ημερών από την αγορά. Μερικές φορές, αυτή η περίοδος μπορεί να παραταθεί σε 30 ημέρες, ειδικά εάν δεν είστε ικανοποιημένοι με τη συμφωνία άδειας χρήσης ή τους όρους εγγύησης ενός προϊόντος που αγοράσατε.
 2. Δεν πρέπει να έχετε επενδύσει σημαντικό χρόνο παιχνιδιού σε ένα παιχνίδι που θέλετε να επιστρέψετε χρήματα. Το ακριβές όριο δεν προσδιορίζεται και είναι κατά περίπτωση.
 3. Πρέπει να παραμείνετε εντός του ορίου των επιτρεπόμενων επιστροφών χρημάτων στον λογαριασμό σας. Η οικονομική αποζημίωση υπολογίζεται ετησίως, αλλά η Microsoft δεν αποκαλύπτει τα όρια.

Τέλος, κάντε υπομονή. Τα αιτήματα επιστροφής χρημάτων ενδέχεται να χρειαστούν αρκετές ημέρες για να ελεγχθούν και να εγκριθούν ή να απορριφθούν. Ακόμη και όταν εγκριθεί το αίτημα επιστροφής χρημάτων, ενδέχεται να χρειαστούν αρκετές εργάσιμες ημέρες για να δείτε τα χρήματα πίσω στον λογαριασμό σας.

Πώς να ζητήσετε επιστροφή χρημάτων στο Διαδίκτυο

Η αίτηση επιστροφής χρημάτων για αγορές παιχνιδιών γίνεται μέσω της Υποστήριξης Xbox και ενός προγράμματος περιήγησης ιστού. Αυτό ισχύει για οποιαδήποτε συσκευή Xbox που διαθέτετε, είτε πρόκειται για Xbox One S, Xbox Series X ή Xbox Series S, εφόσον πρόκειται για ψηφιακή αγορά. Πρέπει να ανατρέξετε στην πολιτική επιστροφών του καταστήματος εάν αγοράσατε ένα φυσικό αντίγραφο του παιχνιδιού.

Δείτε πώς μπορείτε να ζητήσετε επιστροφή χρημάτων στο διαδίκτυο:

 1. Ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης ιστού και μεταβείτε στο Σελίδα αιτήματος επιστροφής χρημάτων υποστήριξης Xbox.
 2. Βεβαιωθείτε ότι είστε συνδεδεμένοι για να αποκτήσετε πρόσβαση στον λογαριασμό σας Xbox.
 1. μεταβείτε στο Αίτημα διαθεσιμότητας αυτί. Θα πρέπει να βρίσκεται στη μέση της σελίδας.
 1. Βρείτε την αγορά παιχνιδιού που θέλετε να λάβετε επιστροφή χρημάτων και κάντε κλικ στο πλαίσιο ελέγχου δίπλα στον τίτλο για να το επιλέξετε.
 1. Επίλεξε το Ζητήστε επιστροφή χρημάτων κουμπί είτε πάνω είτε κάτω από το παιχνίδι. Αυτό θα ξεκινήσει τη διαδικασία επιστροφής χρημάτων.
 1. Όταν σας ζητηθεί, δώστε τους λόγους υποστήριξης του Xbox για το αίτημα επιστροφής χρημάτων και τυχόν πρόσθετες πληροφορίες που μπορεί να χρειαστούν.
 1. Κάντε κλικ Επόμενο να συνεχίσει.
 2. Θα λάβετε μια περίληψη του αιτήματός σας. Εάν είστε ικανοποιημένοι με όλες τις πληροφορίες σε αυτό, επιλέξτε Υποβολή για να στείλετε το αίτημα επιστροφής χρημάτων.

Σημείωση: Εάν δεν μπορείτε να βρείτε το βιντεοπαιχνίδι που θέλετε να επιστρέψετε τα χρήματα, θυμηθείτε ότι χρειάζονται έως και 24 ώρες για να εμφανιστούν οι νέες αγορές στη λίστα. Εάν εξακολουθείτε να μην μπορείτε να το βρείτε, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε τον αριθμό παραγγελίας και τα προσωπικά σας στοιχεία για να συμπληρώσετε μια φόρμα αιτήματος χρησιμοποιώντας αυτό Σύνδεσμος.

Ακύρωση συνδρομής Xbox

Αν και το Xbox διαθέτει μια ποικιλία από συνδρομητικές υπηρεσίες, όπως το Xbox Game Pass, το Xbox Game Pass Ultimate ή το Xbox Live Gold, μπορείτε να ακυρώσετε οποιαδήποτε από αυτές ανά πάσα στιγμή. Ίσως οι τιμές αυξάνονται και δεν μπορείτε να αντέξετε οικονομικά ή απλά θέλετε να μεταβείτε σε μια άλλη πλατφόρμα παιχνιδιών, όπως έναν υπολογιστή ή ένα PlayStation.

Μπορείτε εύκολα να επιστρέψετε χρήματα για μια συνδρομή Xbox στην κονσόλα Xbox ή στον ιστότοπο Xbox της Microsoft. Υπάρχουν όμως κάποια πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε.

Μπορείτε να λάβετε πλήρη ή μερική επιστροφή χρημάτων ή καθόλου, ανάλογα με τον τόπο διαμονής σας και τον τύπο της συνδρομής σας. Επιλέξτε από επιλογές όπως “Να μην χρεώνομαι την επόμενη ημερομηνία ανανέωσης” ή “Άμεση ακύρωση και επιστροφή χρημάτων”.

Η πρώτη απλώς απενεργοποιεί την αυτόματη επαναλαμβανόμενη χρέωση, αλλά θα εξακολουθείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα παιχνίδια και τις εφαρμογές σας Xbox μέχρι το τέλος του κύκλου χρέωσης. Δεν υπάρχει επιστροφή χρημάτων εάν επιλέξετε αυτήν την επιλογή. Η δεύτερη επιλογή ακυρώνει τη συνδρομή σας, σας απαγορεύει την πρόσβαση στα παιχνίδια και σας επιστρέφει πλήρως ή εν μέρει τα χρήματα, ανάλογα με την περίοδο της συνδρομής σας.

Ακύρωση της συνδρομής σας μέσω του Xbox

Ακολουθήστε αυτά τα απλά βήματα για να ακυρώσετε τη συνδρομή σας μέσω της κονσόλας Xbox:

 1. Πατήστε το κουμπί Xbox στο χειριστήριό σας για να ανοίξετε το Οδηγός Xbox.
 2. Πλοηγηθείτε στο Προφίλ & Σύστημακαι επιλέξτε Ρυθμίσεις.
 1. μεταβείτε στο λογαριασμός βρίσκεται στην αριστερή πλευρά της οθόνης.
 1. Επιλέγω Συνδρομές. Ίσως χρειαστεί να εισαγάγετε το PIN του Xbox για να αποκτήσετε πρόσβαση σε αυτήν τη σελίδα.
 1. Επιλέξτε τον τύπο συνδρομής που θέλετε να ακυρώσετε. Όλες οι ενεργές συνδρομές σας θα εμφανίζονται πρώτα.
 1. Τώρα επιλέξτε την επιλογή ακύρωσης, Απενεργοποιήστε την επαναλαμβανόμενη χρέωσηή Ακύρωση συνδρομής.

Η συνδρομή σας θα ακυρωθεί αμέσως, αλλά εάν πληροίτε τις προϋποθέσεις για επιστροφή χρημάτων, ίσως χρειαστεί να περιμένετε αρκετές εργάσιμες ημέρες για να εμφανιστούν τα χρήματα στον λογαριασμό σας.

Ακύρωση της συνδρομής σας στο Xbox στο Διαδίκτυο

Εάν θέλετε να ακυρώσετε τη συνδρομή σας στο Xbox μέσω ενός προγράμματος περιήγησης ιστού, ακολουθήστε τα εξής βήματα:

 1. Ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης ιστού και μεταβείτε στο Υπηρεσίες λογαριασμού Microsoft σελίδα.
 2. Συνδεθείτε στον λογαριασμό σας εάν δεν είστε ήδη συνδεδεμένοι.
 3. Βρείτε τη συνδρομή που θέλετε να ακυρώσετε και κάντε κλικ στο Διαχειρίζονται κουμπί στην επάνω δεξιά γωνία της οθόνης.
 1. Στην επόμενη οθόνη, βρείτε το Απενεργοποιήστε την επαναλαμβανόμενη χρέωση ή Ακύρωση συνδρομής επιλογή. Επιλέξτε αυτό που σας ταιριάζει.
 1. Η Microsoft θα σας προσφέρει διαφορετικές επιλογές συνδρομής για μετάβαση. Επιβεβαιώστε την απόφασή σας να ακυρώσετε τη συνδρομή Xbox στην επόμενη οθόνη.
 1. Κάντε κλικ στο κουμπί που αντιστοιχεί στην επιλογή ακύρωσης, Απενεργοποίηση επαναλαμβανόμενης χρέωσης, ή Ακύρωση συνδρομής. Οι επιλογές θα εξαρτηθούν από αυτό που επιλέξατε στην προηγούμενη σελίδα.

Και αυτό είναι όλο. Καταφέρατε να ακυρώσετε τη συνδρομή σας στο Xbox χωρίς ταλαιπωρία.

Ζητήστε επιστροφή χρημάτων χωρίς κατάχρηση της διαδικασίας

Συνολικά, το να ζητήσετε επιστροφή χρημάτων για ένα παιχνίδι Xbox ή συνδρομή δεν χρειάζεται να είναι μια αγχωτική διαδικασία. Με τα σωστά βήματα και πληροφορίες, μπορείτε εύκολα να ζητήσετε επιστροφή χρημάτων. Αφού ζητήσετε την επιστροφή χρημάτων, ενδέχεται να χρειαστούν έως και 10 ημέρες για να εμφανιστούν τα χρήματα στον λογαριασμό σας. Ωστόσο, εάν αντιμετωπίσετε οποιοδήποτε πρόβλημα, μπορείτε να επικοινωνήσετε με την Υποστήριξη του Xbox ή την Υποστήριξη της Microsoft, που είναι πάντα εκεί για να σας βοηθήσουν. Αν και οι επιλογές επιστροφής χρημάτων μπορεί να διαφέρουν εδώ και εκεί ανάλογα με το πού και τι προσπαθείτε να επιστρέψετε, ελπίζουμε ο οδηγός μας να απάντησε στις ερωτήσεις σας.

Διαβάστε επίσης:Πώς να επιστρέψετε τα παιχνίδια PS4 και PS5 στο Playstation Store για επιστροφή χρημάτων

Πώς να μοιραστείτε τη ζωντανή τοποθεσία στους Χάρτες Google

Πώς να ακυρώσετε τη συνδρομή σας στο Zoom

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 4825

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *