πόσο καιρό περιμένει μια ταινία πριν έρθει στις υπηρεσίες streaming

Τι καθορίζει πόσο καιρό περιμένει μια ταινία πριν έρθει στις υπηρεσίες streaming;

Σημαντικά σημεία του άρθρου

  • Η πανδημία και η δημοτικότητα του streaming οδήγησαν σε μείωση του χρόνου αναμονής από το θέατρο σε ροή.
  • Ορισμένα στούντιο δίνουν προτεραιότητα στη ροή αν μια ταινία βγάζει λιγότερα από 50 εκατομμύρια δολάρια το πρώτο Σαββατοκύριακο, ενώ οι μεγαλύτερες κυκλοφορίες χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να βγουν στο διαδίκτυο.
  • Η πρόβλεψη του πότε μια ταινία θα βγει στο PVOD εξαρτάται από την επιτυχία της στο box office, το στούντιο της και την εποχή του χρόνου.

Ορισμένες νέες ταινίες καταλήγουν σε υπηρεσίες ροής μετά από λιγότερο από τρεις εβδομάδες στους κινηματογράφους, ενώ άλλες χρειάζονται μήνες για να εμφανιστούν. Τι καθορίζει πόσος χρόνος χρειάζεται για να εμφανιστεί μια ταινία στο διαδίκτυο; Είναι περίπλοκο.

Συνδεθείτε στην ομάδα ⁨DirectVortex.gr⁩ στο Viber  

 PIA VPN | Το #1 Πιο Έμπιστο VPN Στην Ελλάδα | Απόκτησε 2 έτη + 4 μήνες δωρεάν με 1.85€/μήνα

Διαβάστε επίσης : Καλύτερη δωρεάν συσκευή εγγραφής οθόνης για Windows

Οι καλύτερες livestreaming εφαρμογές παιχνιδιών για Android

Πόσο καιρό παίζονται οι ταινίες στους κινηματογράφους;

Νέες κυκλοφορίες στα θέατρα AMC

Πριν από δέκα χρόνια, μπορεί να θυμάστε ότι περιμένατε μήνες για να εμφανιστεί μια νέα κυκλοφορία σε μια πλατφόρμα ροής ή ακόμα και απλώς για να εμφανιστεί σε DVD στο τοπικό κατάστημα λιανικής. Αυτές τις μέρες, δεν είναι ασυνήθιστο να βλέπεις μια ταινία να εμφανίζεται στο Διαδίκτυο σε ένα μόνο κλάσμα αυτού του χρόνου. Γιατί η αλλαγή;

Όπως συμβαίνει με πολλές γωνιές της κινηματογραφικής βιομηχανίας σήμερα, η πανδημία έφερε μεγάλες ανατροπές στην επιχείρηση. Αυτό περιλαμβάνει το χρονικό διάστημα που παίζονται οι ταινίες στους κινηματογράφους. Στη δεκαετία του 2010, μπορεί να περιμένετε μια μέση αναμονή περίπου 70 ημερών. Στη δεκαετία του 2020, αυτός ο αριθμός μειώθηκε στο μισό: περίπου 30–40 ημέρες, μερικές φορές λιγότερο, μερικές φορές περισσότερες.

Μέχρι το τέλος του 2023, η μέση θεατρική παράσταση ήταν 37 ημέρες. Ωστόσο, τα νούμερα διαφέρουν από στούντιο σε στούντιο. Η Disney είχε κατά μέσο όρο ένα παράθυρο 62 ημερών το 2023, ενώ η Warner Bros είχε κατά μέσο όρο μόλις 30. Το παράθυρο της Universal ήταν το μικρότερο από όλα τα μεγάλα στούντιο, με μέσο όρο 27 ημέρες.

Πότε έρχονται οι νέες ταινίες ;

Νέες ταινίες σε ροή

Ενώ η πανδημία COVID-19 είναι ένα μεγάλο μέρος αυτού, έχει επίσης μεγάλη σχέση με τη δημοτικότητα του ίδιου του streaming. Πριν από μια δεκαετία, το streaming ήταν ακόμα στα σπάργανα. Τώρα, είναι στην ακμή του. Εάν μια ταινία δεν βγαίνει αρκετά στους κινηματογράφους, είναι προς το συμφέρον του στούντιο να ανεβεί την ημερομηνία κυκλοφορίας του streaming.

Η Universal, για παράδειγμα, θα δώσει προτεραιότητα στη ροή σε σχέση με ένα μεγαλύτερο παράθυρο στον κινηματογράφο, εάν η ταινία ανοίξει σε λιγότερα από 50 εκατομμύρια δολάρια το πρώτο Σαββατοκύριακο. Οι μεγαλύτερες κυκλοφορίες του στούντιο (θυμάστε τον Oppenheimer;) χρειάζονται πολύ περισσότερο χρόνο για να εμφανιστούν. Ο κορυφαίος βραβευμένος με Όσκαρ του Κρίστοφερ Νόλαν βγήκε στους κινηματογράφους τον Ιούλιο του 2023, αλλά δεν εμφανίστηκε στην ψηφιακή τηλεόραση μέχρι τον Νοέμβριο.

Αυτή η τάση συνεχίστηκε το 2024. Το Night Swim, μια απογοήτευση για τους κριτικούς και τα εισιτήρια, βγήκε στους κινηματογράφους στις 5 Ιανουαρίου και έφτασε σε πλατφόρμες ροής βίντεο κατ’ απαίτηση μόλις 18 ημέρες αργότερα. Το Dune: Part Two, μια επιτυχία με κάθε μέτρο της λέξης, κυκλοφόρησε στους κινηματογράφους την 1η Μαρτίου και κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο μέχρι τις 16 Απριλίου — περίπου 46 ημέρες αργότερα.

Παρακολούθηση ταινιών στους κινηματογράφους στο σπίτι

Ταινίες σε αίθουσες στο σπίτι

Η αυξανόμενη δημοτικότητα των υπηρεσιών ροής παίζει επίσης ρόλο σε όλα αυτά. Οι πρόσφατες παραγωγές του Apple TV+ Killers of the Flower Moon και Napoleon έπαιξαν στους κινηματογράφους για περίπου δύο μήνες πριν βγουν στο VOD, ενώ το Netflix κυκλοφορεί το The Killer και τον Μάιο Δεκεμβρίου έπαιξαν στους κινηματογράφους μόνο για δύο εβδομάδες πριν από τη ροή.

Ανεξάρτητα από τον τρόπο που το κόβετε, η διαφορά στο μέγεθος αυτών των παραθύρων είναι αρκετά εντυπωσιακή. Το αν μπορείτε ή όχι να παρακολουθήσετε ταινίες στους κινηματογράφους στο σπίτι φαίνεται να εξαρτάται από το πόσο καλά πάει η ταινία, ποιος την προβάλλει και ποια εποχή του χρόνου κυκλοφόρησε. Εάν πρόκειται για μια κατώτερη κυκλοφορία του Ιανουαρίου, πιθανότατα θα μπορείτε να την παρακολουθήσετε στο σπίτι σε λιγότερο από τρεις εβδομάδες. Αν πρόκειται για μια μεγάλη καλοκαιρινή υπερπαραγωγή, μπορείτε να περιμένετε σχεδόν τρεις μήνες.

Ανεξάρτητα από το πότε θα εμφανιστεί, μπορείτε να βασιστείτε σε ένα πράγμα: Πιθανότατα θα μεταβεί σε premium βίντεο κατ’ απαίτηση (PVOD) πριν από μια από τις υπηρεσίες ροής και είναι πιθανό να πληρώσετε 20 $ ή περισσότερα για να το νοικιάσετε στο διαδίκτυο ενώ εξακολουθεί να παίζει στους κινηματογράφους. Ακόμη και το Apple TV+ θα στέλνει ταινίες σε πλατφόρμες ενοικίασης εβδομάδες πριν τις διαθέσει για δωρεάν ροή στους συνδρομητές.

Πώς να προβλέψετε πότε θα βγουν οι πιο πρόσφατες ταινίες

Αν και δεν υπάρχει οριστική απάντηση στο ερώτημα πόσο καιρό περιμένει μια κυκλοφορία στον κινηματογράφο πριν εμφανιστεί σε ροή, υπάρχουν τρόποι να προβλέψουμε πότε θα εμφανιστεί στο PVOD. Αν κυκλοφόρησε από ένα μεγάλο στούντιο και δεν ήταν τόσο καυτό στους κινηματογράφους, πιθανότατα θα το δείτε διαθέσιμο προς ενοικίαση σε λίγες μόνο εβδομάδες. Εάν πρόκειται για μια συντριβή από ένα από τα μεγάλα ονόματα, μάλλον θα περιμένετε μερικούς μήνες.

Share your love

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *