μπαταρία φορητού υπολογιστή

Συμβουλές ασφάλειας για την προστασία της επιχείρησής σας στην ψηφιακή εποχή

Θα πρέπει να δοθεί κορυφαία προτεραιότητα στην ψηφιακή ασφάλεια, ειδικά αν χρησιμοποιείτε συχνά το διαδίκτυο. Τουλάχιστον, σε βασικό επίπεδο, οι περισσότεροι άνθρωποι γνωρίζουν τα προβλήματα απορρήτου. Το 86 τοις εκατό των χρηστών του Διαδικτύου θέλουν περισσότερο απόρρητο και λαμβάνουν μέτρα για να το αποκτήσουν. Ωστόσο, οι άνθρωποι συχνά δεν γνωρίζουν όλες τις επιλογές.

Ακολουθούν 10 βήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε για να διασφαλίσετε την ασφάλεια των πληροφοριών σας:

Πώς να αξιοποιήσετε σωστά τα οφέλη του Tech World για να βελτιώσετε τις λειτουργίες της επιχείρησής σας;(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

1. Χρησιμοποιήστε ένα VPN

Στην ψηφιακή εποχή, ένα εικονικό ιδιωτικό δίκτυο (VPN) είναι ο ασφαλέστερος τρόπος για να προστατεύσετε το απόρρητό σας. Θεωρήστε το ένα τούνελ που συνδέει το gadget σας με το Διαδίκτυο. Για να αποφευχθεί η παρακολούθηση της διαδικτυακής δραστηριότητας, αυτή η σήραγγα προστατεύεται με θωράκιση όπως κρυπτογράφηση SSL και άλλες λειτουργίες προστασίας απορρήτου.

Οποιοσδήποτε, όχι μόνο όσοι εργάζονται σε επιχειρήσεις, μπορούν να χρησιμοποιήσουν αυτές τις υπηρεσίες VPN. Θα πρέπει να βρείτε ένα εξαιρετικό προσωπικό VPN για να ικανοποιήσετε τις καθημερινές σας ανάγκες περιήγησης και να απολαύσετε απεριόριστη ασφάλεια.

2. Κρυπτογράφηση του email σας

Οι επιχειρήσεις που συχνά στέλνουν ευαίσθητες πληροφορίες μέσω email είναι πιο πιθανό να χρησιμοποιούν κρυπτογράφηση email, αλλά όλο και περισσότεροι άνθρωποι τη χρησιμοποιούν επίσης για να προστατεύσουν το απόρρητό τους. Ακόμα κι αν ένας χάκερ αποκτούσε πρόσβαση στα δεδομένα σας, δεν θα μπορούσε να τα διαβάσει, επειδή, όταν ενεργοποιηθεί η κρυπτογράφηση, κρυπτογραφεί τις πληροφορίες για όλους εκτός από τον εξουσιοδοτημένο αποστολέα και τον παραλήπτη.

Η κρυπτογράφηση email είναι πιο αποτελεσματική κατά την αποστολή εξαιρετικά ευαίσθητων πληροφοριών, όπως αριθμούς πιστωτικών καρτών ή κοινωνικής ασφάλισης, και ενσωματώνεται εύκολα και στην τρέχουσα διεύθυνση email σας.

3. Να είστε προσεκτικοί όταν ανοίγετε συνδέσμους και μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

Ένας από τους πιο δημοφιλείς τρόπους για να αποκτήσετε πρόσβαση στα προσωπικά στοιχεία κάποιου είναι μέσω phishing. Προκειμένου να λάβουν προσωπικές πληροφορίες, οι απατεώνες στέλνουν email ενεργώντας ως αξιοσέβαστες επιχειρήσεις ή ακόμα και άτομα που μπορεί να γνωρίζετε. Συνήθως χρησιμοποιούν ιούς, κακόβουλο λογισμικό και ransomware για τον ίδιο σκοπό.

Να είστε πάντα προσεκτικοί όταν κάνετε κλικ σε συνδέσμους ή κάνετε λήψη συνημμένων σε email, ακόμα και από άτομα που γνωρίζετε. Εάν κάτι σχετικά με ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου φαίνεται απενεργοποιημένο, απλώς διαγράψτε το χωρίς να πατήσετε άλλα κουμπιά.

4. Ελέγξτε τους ιστότοπους για δείκτες απορρήτου

Αναζητήστε ενδείξεις ότι ο ιστότοπος είναι ασφαλής εάν σας ζητηθεί να εισαγάγετε ευαίσθητα δεδομένα, όπως αριθμούς τηλεφώνου, διευθύνσεις ή στοιχεία πιστωτικής κάρτας. Εάν όχι, μπορείτε επίσης να δώσετε τα δεδομένα σας σε έναν χάκερ που φοράει ένα μεγάλο κόκκινο φιόγκο.

5. Χρησιμοποιήστε λογισμικό προστασίας από ιούς και κακόβουλο λογισμικό

Το κακόβουλο λογισμικό, ή κακόβουλο λογισμικό, είναι ένα κοινό εργαλείο που χρησιμοποιείται από χάκερ για να αποκτήσουν πρόσβαση στον υπολογιστή σας και να κλέψουν ή να αφαιρέσουν δεδομένα προκαλώντας παράλληλα μεγαλύτερη ζημιά στο σύστημα. Οι ιοί μπορούν να κάνουν το ίδιο πράγμα.

Μην χρησιμοποιείτε ποτέ υπολογιστή συνδεδεμένο στο Διαδίκτυο χωρίς antivirus και εγκατεστημένο λογισμικό κατά του κακόβουλου λογισμικού. Είναι προσιτό ή δωρεάν για τον υπολογιστή σας. Οι εφαρμογές που έχουν κατασκευαστεί για τον ίδιο σκοπό μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την προστασία των φορητών συσκευών.

Πώς να δημιουργήσετε κανάλια Telegram σε κινητό και Web(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

6. Χρησιμοποιήστε ισχυρούς κωδικούς πρόσβασης

Ο μέσος χρήστης του Διαδικτύου υστερεί όταν πρόκειται να δημιουργήσει ασφαλείς κωδικούς πρόσβασης που μπορούν να προστατεύσουν το απόρρητό του. 86 τοις εκατό των κωδικών πρόσβασης λογαριασμών Διαδικτύου, σύμφωνα με μελέτες, θεωρούνται «κακές» επειδή είναι εύκολο να αποκωδικοποιηθούν. Μια έκδοση 1234567, qwerty, κωδικός πρόσβασης, abc123 και επαναλαμβανόμενοι αριθμοί είναι από τους πιο δημοφιλείς κωδικούς πρόσβασης.

ΕΝΑ ισχυρό κωδικό πρόσβασης είναι η καλύτερη άμυνά σας ενάντια στις απόπειρες hacking με ωμή βία. Οι διαδικτυακοί σας λογαριασμοί προστατεύονται περαιτέρω κάθε φορά που προσθέτετε ένα προκλητικό στοιχείο, όπως ένα κεφαλαίο γράμμα ή έναν ασυνήθιστο χαρακτήρα.

Για να αποτραπεί η μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση σε ευαίσθητες πληροφορίες, πολλές εταιρείες το απαιτούν υπαλλήλους αλλάζουν τους κωδικούς τους σε μηνιαία βάση. Ακόμα κι αν μια μηνιαία αλλαγή κωδικού πρόσβασης μπορεί να μην είναι απαραίτητη για τα προσωπικά σας στοιχεία, σκεφτείτε να την αλλάξετε τουλάχιστον μία φορά το χρόνο.

Πώς να διαγράψετε αποθηκευμένους κωδικούς πρόσβασης στο Google Chrome(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

7. Αυτόματες ενημερώσεις λογισμικού

Σε αντίθεση με τη δημοφιλή πεποίθηση, οι προγραμματιστές λογισμικού δεν περιμένουν να αποκαλύψουν τη δουλειά τους στο κοινό μέχρι να είναι τέλεια. Αντίθετα, προσπαθούν να πλησιάσουν όσο πιο κοντά μπορούν για να συνεχίσουν να εργάζονται για τα κενά ασφάλειας και απορρήτου και να διορθώσουν σφάλματα μετά την εκκίνηση του λογισμικού. Παρουσιάζουν αυτές τις επιδιορθώσεις με τη μορφή ενημερώσεων κώδικα και ενημερώσεων.

Εξαιτίας αυτού, η τακτική ενημέρωση του λογισμικού σας είναι απαραίτητη για την προστασία των δεδομένων και των λογαριασμών σας. Δεν θα χρειαστεί καν να το λάβετε υπόψη αυτό εάν χρησιμοποιείτε αυτόματη ενημέρωση.

8. Να είστε προσεκτικοί στο δημόσιο Wi-Fi

Το δημόσιο Wi-Fi είναι χρήσιμο, αλλά εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για το απόρρητο. Περίπου το 60% των ανθρώπων λένε ότι χρησιμοποιούν συχνά δωρεάν Wi-Fi, είτε συνδέονται σε δίκτυο ξενοδοχείων είτε σε δίκτυο καφενείων.

Το hacking σε δημόσιο Wi-Fi είναι εξαιρετικά εύκολο. Ο καθένας μπορεί να μάθει πώς να το κάνει παρακολουθώντας βίντεο στο YouTube, πολλά από τα οποία έχουν λάβει εκατομμύρια προβολές. Μπορεί να επιχειρήσουν μια επίθεση “άνθρωπος στη μέση” ή “κακό δίδυμο” για να αποκτήσουν πρόσβαση στα δεδομένα σας ενώ μεταδίδονται από τη συσκευή σας στον διακομιστή.

Εάν δεν έχετε VPN, να είστε πολύ προσεκτικοί όταν συνδέεστε σε δημόσιο Wi-Fi. Με ένα VPN, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε δημόσιο Wi-Fi χωρίς να ανησυχείτε για τους χάκερ.

9. Απενεργοποιήστε τα δεδομένα τοποθεσίας

Κάθε συσκευή φέρει πληροφορίες τοποθεσίας που μπορούν να προσδιορίσουν πού βρίσκεστε. Αν και είναι ανησυχητικό να το σκέφτεστε, κυβερνήσεις, εταιρείες ή χάκερ μπορεί να σας παρακολουθούν. Ουσιαστικά, μπορείτε να ελαχιστοποιήσετε την αδιαφορία τους απενεργοποιώντας τις υπηρεσίες τοποθεσίας σε οποιαδήποτε συσκευή που συνδέεται στο διαδίκτυο.

Η ψηφιακή εποχή μεγαλώνει συνεχώς και οι προσπάθειες χάκερ γίνονται όλο και πιο προχωρημένες. Ουσιαστικά, οι μόνοι άνθρωποι που θα τα καταφέρουν με όλα τα προσωπικά τους στοιχεία ανέπαφα είναι εκείνοι που παίρνουν σοβαρά τις ανησυχίες για την ασφάλεια και προσπαθούν να τις αποφύγουν.

10. Χρησιμοποιήστε SSPM

Διαχείριση στάσης ασφαλείας SaaS (SSPM) για επιχειρηματικούς οργανισμούς είναι ένας τύπος αυτοματοποιημένου εργαλείου ασφαλείας για την παρακολούθηση απειλών ασφαλείας σε εφαρμογές SaaS. Εσφαλμένες διαμορφώσεις, αχρησιμοποίητοι λογαριασμοί χρηστών, κίνδυνοι, υπερβολικά δικαιώματα χρήστη, συμμόρφωση και άλλα προβλήματα ασφάλειας cloud εντοπίζονται όλα από το SSPM.

Σύμφωνα με αυτόν τον ορισμό, το SSPM για εταιρικούς οργανισμούς προσφέρει αυτοματοποιημένη συνεχή παρακολούθηση εφαρμογών Software-As-A-Service (SaaS) που βασίζονται σε σύννεφο, όπως το Slack, το Microsoft 365 και το Salesforce, προκειμένου να μειωθούν οι επικίνδυνες διαμορφώσεις και να βοηθηθούν οι ομάδες ασφάλειας και πληροφορικής να διασφαλίσουν συμμόρφωση.

Πώς να βρείτε αποθηκευμένους κωδικούς πρόσβασης στο Google Chrome(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Διατηρήστε την επιχείρησή σας ασφαλή

Η μικρή σας επιχείρηση θα αντιμετωπίσει λιγότερη απάτη εάν ακολουθήσετε τις 10 προτάσεις που αναφέρονται παραπάνω, ειδικά ένα SSPM για επιχειρηματικούς οργανισμούς. Να θυμάστε πάντα να ενημερώνετε τα gadget σας και να επαληθεύετε τη διεύθυνση URL. Ενώ είστε σε αυτό, βεβαιωθείτε ότι το 2FA είναι ενεργοποιημένο και ότι κανένας από τους κωδικούς πρόσβασής σας δεν είναι ίδιοι. Κρατήστε την εταιρεία σας ασφαλή και υγιή.

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 4904

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *