Τα AirPods είναι αδιάβροχα ;Τι μπορείτε να κάνετε αν βραχούν

Σημαντικά σημεία του άρθρου

 • Τα AirPods δεν είναι αδιάβροχα. Έχουν μόνο διαφορετικά επίπεδα αντοχής στο νερό (είτε IPX4 είτε IP54).
 • Αποφύγετε τη ζημιά από το νερό στεγνώνοντας τα AirPods σας μετά την προπόνηση και χρησιμοποιώντας τα μακριά από θαλάσσιες δραστηριότητες.
 • Εάν τα AirPods σας βραχούν κατά λάθος, μην επιχειρήσετε ποτέ να τα στεγνώσετε με ρύζι ή υψηλές θερμοκρασίες.

Κανένα AirPods δεν είναι αδιάβροχο. Μόνο μερικά μοντέλα AirPods και οι θήκες τους είναι αδιάβροχα, αλλά δεν μένουν έτσι για πάντα, επομένως είστε πάντα καλύτερα ασφαλείς παρά λυπάστε.

Παρακάτω, εξετάζουμε τις θήκες AirPods και AirPods που είναι αδιάβροχες, πώς να προστατεύσετε τα AirPods σας από ζημιά στο νερό και πώς να τα στεγνώσετε με ασφάλεια σε περίπτωση που βραχούν.

Συνδεθείτε στην ομάδα ⁨DirectVortex.gr⁩ στο Viber  

 PIA VPN | Το #1 Πιο Έμπιστο VPN Στην Ελλάδα | Απόκτησε 2 έτη + 4 μήνες δωρεάν με 1.85€/μήνα

Διαβάστε επίσης :Πώς να συνδέσετε τα AirPods στο Mac

Πώς να επαναφέρετε εργοστασιακά τα Apple AirPods και AirPods Pro

Ποιες θήκες AirPods και AirPods είναι αδιάβροχες;

Είναι σύνηθες να συγχέουμε το αδιάβροχο με το αδιάβροχο. Όταν μια συσκευή είναι αδιάβροχη, το νερό δεν μπορεί να μπει μέσα ή να προκαλέσει ζημιά, ανεξάρτητα από το πόσο καιρό βρίσκεται κάτω από το νερό ή πόσο βαθιά πηγαίνει. Κανένα από τα AirPods της Apple δεν είναι αδιάβροχο.

Αντίθετα, μια αδιάβροχη συσκευή εμποδίζει το νερό να μπει μέσα μόνο για περιορισμένο χρονικό διάστημα ή σε περιορισμένα βάθη. Μετράμε την αντίσταση στο νερό χρησιμοποιώντας το σύστημα αξιολόγησης IP.

Ακολουθεί η αντοχή στο νερό κάθε μοντέλου AirPods. Προσδιορίστε το μοντέλο AirPods σας και αντιστοιχίστε το στον παρακάτω πίνακα:

Μοντέλο AirPodsΑδιάβροχο?
AirPods (1ης γενιάς)Οχι
AirPods (2ης γενιάς)Οχι
AirPods (3ης γενιάς)Ναι, με βαθμολογία IPX4
AirPods Pro (1ης γενιάς)Ναι, με βαθμολογία IPX4
AirPods Pro (2ης γενιάς)Ναι, με βαθμολογία IP54
AirPods MaxΟχι

Για την ίδια την θήκη, όλες οι θήκες φόρτισης AirPods δεν είναι αδιάβροχες, εκτός από αυτά τα τέσσερα μοντέλα:

Μοντέλο θήκης AirPodsΑδιάβροχο?
Θήκη φόρτισης MagSafe για AirPods (3ης γενιάς)Ναι, με βαθμολογία IPX4
Θήκη φόρτισης Lightning για AirPods (3ης γενιάς)Ναι, με βαθμολογία IPX4
Θήκη φόρτισης MagSafe (Lightning) για AirPods Pro (2ης γενιάς)Ναι, με βαθμολογία IPX4
Θήκη φόρτισης MagSafe (USB-C) για AirPods Pro (2ης γενιάς)Ναι, με βαθμολογία IP54

Η βαθμολογία IPX4 σημαίνει ότι το μοντέλο AirPods είναι ανθεκτικό στον ιδρώτα και στο νερό για μη θαλάσσια σπορ και άσκηση. Η βαθμολογία IP54 σημαίνει ότι τα AirPods είναι ανθεκτικά στη σκόνη, τον ιδρώτα και το νερό, και πάλι, μόνο για μη θαλάσσια σπορ και άσκηση.

AirPods

Πώς να αποφύγετε τη ζημιά από το νερό στα AirPods σας

Παρόλο που ορισμένα μοντέλα AirPods είναι αδιάβροχα, μήλο προειδοποιεί ότι οι αδιάβροχες σφραγίδες τους θα υποβαθμιστούν με την πάροδο του χρόνου. Επίσης, δεν υπάρχει τρόπος να μάθετε εάν μια αδιάβροχη στεγανοποίηση εξακολουθεί να λειτουργεί ή όχι, ούτε υπάρχει τρόπος να την επανασφραγίσετε.

Επομένως, δεν πρέπει ποτέ να αφήνετε τα AirPods σας να βραχούν επίτηδες. Εδώ είναι μερικές κοινές δραστηριότητες που πρέπει δεν κάντε με τα AirPods ή τα AirPods Pro σας, ακόμα κι αν είναι αδιάβροχα:

 • Μην κάνετε μπάνιο ή ντους με τα AirPods σας.
 • Μην φοράτε τα AirPods σας σε δυνατή βροχή. Αφήστε τα AirPods σας μακριά όταν αρχίσει να βρέχει.
 • Μην χρησιμοποιείτε τα AirPods σας ενώ κάνετε θαλάσσια σπορ.
 • Μην αφήνετε τα AirPods σας να πάνε στο πλυντήριο. Ελέγξτε τις τσέπες σας πριν βάλετε τα ρούχα στο πλύσιμο.
 • Μην μεταφέρετε τα AirPods σας σε σάουνα ή ατμόλουτρο.

Επιπλέον, για να διατηρήσετε τα AirPods σας όσο το δυνατόν πιο ασφαλή και στεγνά:

 • Μην αφήνετε τα AirPods σας σε βρεγμένες επιφάνειες.
 • Κρατήστε τα AirPods σας μακριά από τα ποτά των ανθρώπων.
 • Κρατήστε τα AirPods σας στην περίπτωση που δεν τα χρησιμοποιείτε.
 • Αποφύγετε να πέφτετε ή να συνθλίβετε τα AirPods σας για να διατηρήσετε ανέπαφες τις αδιάβροχες σφραγίδες.
 • Αφαιρέστε αμέσως το μακιγιάζ, το άρωμα, την αντηλιακή λοσιόν ή άλλες ουσίες που μπαίνουν στα AirPods σας.

AirPods

Τα AirPods που είναι ανθεκτικά στον ιδρώτα και στο νερό θα πρέπει να είναι εντάξει όταν τα ιδρώνετε στο γυμναστήριο. Ωστόσο, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι τα στεγνώνετε σωστά πριν τα επιστρέψετε στη θήκη.

Για το iPhone, για παράδειγμα, apple δηλώνει ρητά ότι η ζημιά που προκαλείται από την επαφή του υγρού δεν καλύπτεται από την εγγύηση.

Για τα AirPods, apple δηλώνει ότι οι ζημιές που προκύπτουν από κατάχρηση ή ατυχήματα δεν καλύπτονται. Δεδομένου ότι σας συμβουλεύουμε να μην χρησιμοποιείτε τα AirPods κατά τη διάρκεια δραστηριοτήτων που σχετίζονται με το νερό ούτως ή άλλως, αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να πληρώσετε από την τσέπη σας για να αντικαταστήσετε τα AirPods σας εάν σταματήσουν να λειτουργούν.

Τι να κάνετε εάν τα AirPods σας βραχούν

Μερικές φορές, ακόμα κι αν έχετε λάβει τις παραπάνω προφυλάξεις και έχετε ασκήσει την κατάλληλη φροντίδα, μπορεί να συμβεί ένα ατύχημα, με αποτέλεσμα τα AirPods σας να βραχούν.

Αρχικά, σκουπίστε αμέσως το νερό χρησιμοποιώντας ένα στεγνό πανί που δεν αφήνει χνούδι. Προτείνουμε ένα πανί από μικροΐνες, αν και θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε μια μπατονέτα για να στεγνώσετε τις μικρές θυρίδες.

Στη συνέχεια, αφήστε τα AirPods σας ανοιχτά για τουλάχιστον δύο ώρες για να στεγνώσουν στον αέρα. Μην τα χρησιμοποιείτε κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Αφήστε τα AirPods σας να στεγνώσουν όλη τη νύχτα, αν είναι δυνατόν. Το καλύτερο σημείο για να αφήσετε τα AirPods σας θα ήταν ένα δροσερό, ξηρό μέρος με ήπια ροή αέρα.

Βεβαιωθείτε ότι τα AirPods σας είναι εντελώς στεγνά προτού επιχειρήσετε να τα επαναφέρετε στη θήκη φόρτισης για να αποφύγετε την καταστροφή της θήκης αφήνοντας τυχόν υπολείμματα νερού να εισχωρήσουν μέσα.

Εάν η θήκη φόρτισης των AirPods βραχεί, αφαιρέστε τα AirPods, σκουπίστε με ένα πανί που δεν αφήνει χνούδι και αφήστε τη θήκη ανάποδα με το καπάκι ανοιχτό για να στεγνώσει. Και πάλι, θα πρέπει να αφήσετε τουλάχιστον μερικές ώρες να στεγνώσει, κατά προτίμηση όλη τη νύχτα.

Ανεξάρτητα από το τι λένε οι άλλοι, δεν πρέπει να βάζετε τα AirPods σας σε μια σακούλα με ρύζι για να τα στεγνώσετε. Το ρύζι δεν διορθώνει με μαγικό τρόπο τη ζημιά στο νερό και μπορεί να οδηγήσει σε κόκκους που κολλάνε στις διάφορες θύρες και τρύπες.

Θα πρέπει επίσης να αποφύγετε τις εξαιρετικά υψηλές ή χαμηλές θερμοκρασίες. Μην τοποθετείτε τα AirPods σας σε καλοριφέρ και μην χρησιμοποιείτε πιστολάκι για να επιταχύνετε τη διαδικασία. Κάτι τέτοιο θα μπορούσε εύκολα να προκαλέσει υπερθέρμανση των AirPods σας και ζημιά στο εσωτερικό κύκλωμα.

AirPods

Εάν λαμβάνετε οτιδήποτε άλλο εκτός από νερό στα AirPods σας

Διαφορετικά υγρά μπορούν να βλάψουν τα AirPods σας με διαφορετικούς τρόπους. Οι διαλύτες ή οι λοσιόν μπορούν να καταβροχθίσουν τις αδιάβροχες σφραγίδες, η σόδα σχηματίζει ένα κολλώδες υπόλειμμα που εμποδίζει το ηχείο, ο καφές μπορεί να λερώσει το λευκό πλαστικό και το θαλασσινό νερό μπορεί να αφήσει υπολείμματα αλατιού όταν στεγνώσει.

Εάν λαμβάνετε οτιδήποτε άλλο εκτός από καθαρό νερό στα AirPods σας, χρησιμοποιήστε ένα υγρό πανί για να τα σκουπίσετε πριν τα αφήσετε να στεγνώσουν. Προσέξτε να μην πίνετε περισσότερα υγρά μέσα στα AirPods σας όταν χρησιμοποιείτε ένα υγρό πανί.

Εάν και πάλι δεν μπορείτε να αφαιρέσετε το βρώμικο υγρό, δοκιμάστε άλλους τρόπους για να καθαρίσετε τα AirPods σας.

Λάβετε υπόψη ότι ακόμη και αφού ακολουθήσετε τις παραπάνω οδηγίες για να στεγνώσετε τα AirPods σας, δεν θα λειτουργούν πάντα. Το νερό μπορεί να τα επηρεάσει αμέσως ή να σκουριάσει αργά τα κυκλώματα για εβδομάδες ή μήνες.

Δεδομένου ότι τα AirPods είναι μόνο αδιάβροχα και όχι αδιάβροχα, μπορείτε να σκεφτείτε να αγοράσετε μια αδιάβροχη θήκη φόρτισης AirPods ή άγκιστρα αυτιών AirPods για να τα διατηρήσετε ασφαλή και προστατευμένα. Η αδιάβροχη θήκη φόρτισης κρατά τα AirPods σας στεγνά όταν δεν τα χρησιμοποιείτε, ενώ τα άγκιστρα αυτιών τα εμποδίζουν να πέσουν από τα αυτιά σας και σε μια λακκούβα.

Τέλος, να θυμάστε ότι δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε τα AirPods σας σε ακατάλληλα περιβάλλοντα, όπως το ντους, την πισίνα ή τη βροχή.

Share your love

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *