Τα καλύτερα διαδικτυακά εργαλεία για εξ αποστάσεως εκπαίδευση

Η εξ αποστάσεως εκπαίδευση αλλάζει γρήγορα από μια «εφεδρική» επιλογή στον προτιμώμενο τρόπο που θέλουν να σπουδάσουν οι σύγχρονοι μαθητές, χάρη στις καλύτερες τεχνολογίες eLearning . Οι διαδικτυακοί εκπαιδευτικοί πρέπει να μάθουν νέους ψηφιακούς γραμματισμούς και γνώσεις στα μέσα. Για πολλούς μακροχρόνιους εκπαιδευτικούς, αυτό μπορεί να είναι μια απότομη καμπύλη μάθησης.

Ευτυχώς, πολλά διαδικτυακά εργαλεία διευκολύνουν τη ζωή ως εκπαιδευτή εξ αποστάσεως εκπαίδευσης. Δεν χρειάζεται να είστε ειδικός τεχνολόγος ή τεχνίτης μέσων για να είστε αποτελεσματικός διαδικτυακός δάσκαλος, απλά τα κατάλληλα διαδικτυακά εργαλεία εκμάθησης για να κάνετε τη δουλειά απευθείας από τον φορητό υπολογιστή σας.

Γενικά εργαλεία που πρέπει να γνωρίζουν οι διαδικτυακοί εκπαιδευτικοί

Αυτό το άρθρο αφορά τα καλύτερα εργαλεία που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για διαδικτυακή μάθηση, αλλά τα περισσότερα από τα εργαλεία που χρησιμοποιούνται στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση είναι γενικά. Είναι μια μακροχρόνια παράδοση η επαναχρησιμοποίηση εργαλείων με επιχειρηματική ή ψυχαγωγική λειτουργικότητα σε ισχυρά εργαλεία διδασκαλίας. Υπάρχουν πολλά σταθερά ψηφιακά εργαλεία που η διαδικτυακή διδασκαλία απλά δεν θα ήταν δυνατή χωρίς:

Πώς να αρχειοθετήσετε το Google Classroom

Οφέλη από τη χρήση VPN

Εφαρμογές βιντεοδιάσκεψης και διαδικτυακών σεμιναρίων. Π.χ., Zoom, Skype, Teams, κ.λπ.
Εφαρμογές επεξεργασίας βίντεο: Π.χ., LumaFusion, Adobe Rush, Adobe Premiere, κ.λπ.
Εργαλεία εγγραφής οθόνης: Π.χ., Nvidia Experience, Open Broadcast Software , κ.λπ.
Πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης: Π.χ., Facebook, Twitter , εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων κ.λπ.

Οι διαδικτυακοί δάσκαλοι δεν πρέπει ποτέ να αγνοούν ένα εργαλείο ή μια εφαρμογή επειδή δεν έχουν σχεδιαστεί ρητά για εκπαιδευτική χρήση. Προσπαθήστε να σκεφτείτε λίγο έξω από το κουτί και μπορεί να βρείτε λογισμικό που βελτιώνει την διαδικτυακή εμπειρία μάθησης για τους μαθητές σας.

Εφαρμογές Google Suite

Ακόμα κι αν είστε μόνο μεμονωμένος κάτοχος λογαριασμού Google, έχετε πρόσβαση σε πολλά διαδικτυακά εργαλεία που διευκολύνουν τη δημιουργία, τη συνεργασία και τη διάδοση περιεχομένου. Για παράδειγμα, τα Έγγραφα Google είναι ο κύριος επεξεργαστής κειμένου και είναι ένας γρήγορος τρόπος για τη δημιουργία τεκμηρίωσης σε συνεργασία με άλλα μέλη της ομάδας. Οι μαθητές μπορούν επίσης να χρησιμοποιήσουν αυτές τις εφαρμογές Google για να συνεργαστούν, ακόμη και να υποβάλουν εργασία για σχόλια ή επεξεργασία.

Το Google Drive διευκολύνει την αποθήκευση και κοινή χρήση αρχείων με τους μαθητές σας. Η σουίτα εφαρμογών Google έχει εξαιρετικές ρυθμίσεις ελέγχου πρόσβασης, ώστε να μην επιτρέπετε στους μαθητές να έχουν πρόσβαση στα προσωπικά σας έγγραφα ή να τους επιτρέπετε να επεξεργάζονται ό,τι δεν πρέπει.

Google Classroom

Ενώ η σουίτα διαδικτυακών εφαρμογών Google είναι ιδανική για εκπαιδευτικούς που χρειάζονται μερικά άτυπα εργαλεία για να ενισχύσουν τις διαδικτυακές τους πρακτικές διδασκαλίας, το Google Classroom προσφέρει ένα ειδικά σχεδιασμένο περιβάλλον μάθησης που ενσωματώνει πολλά υπάρχοντα εργαλεία Google (όπως το Ημερολόγιο Google) σε κάτι που προορίζεται για μαθητές και τη χρήση του εκπαιδευτικού.

Διαθέσιμο ως ιστότοπος και εφαρμογή για κινητά, το Google Classroom παρέχει όλα τα παρακάτω σε διαδικτυακούς εκπαιδευτές:

Γενική διαχείριση της τάξης.
Δημιουργήστε πρότυπα κλάσεων αντιγράφοντας μια τάξη .
Πραγματοποιήστε βιντεοσυσκέψεις.
Παρακολουθήστε την πρόοδο και τα σχόλια των μαθητών.
Δημιουργήστε και μοιραστείτε εκπαιδευτικό υλικό και σχέδια μαθημάτων.
Δημιουργία εικονικών μαθημάτων, εργασιών και αξιολογήσεων.

Το Classroom μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη συμπλήρωση προσωπικών μαθημάτων (το υβριδικό μοντέλο τάξης) ή μπορεί να λειτουργήσει ως ένα βελτιωμένο LMS (Σύστημα Διαχείρισης Μάθησης) για πλήρως διαδικτυακή διδασκαλία και μάθηση.

Google Jamboard

Οι ψηφιακοί πίνακες είναι ένα απαραίτητο εργαλείο για ζωντανές διαλέξεις βίντεο και προηχογραφημένο περιεχόμενο. Είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για τους δασκάλους να απεικονίζουν τα μαθήματα σε πραγματικό χρόνο χρησιμοποιώντας τις φυσικές δεξιότητες στον πίνακα.

Υπάρχουν πολλές επιλογές επί πληρωμή και δωρεάν, αλλά πιστεύουμε ότι το Jamboard της Google είναι το καλύτερο. Αυτό το δωρεάν εργαλείο επιτρέπει τη συνεργασία σε πραγματικό χρόνο και λειτουργεί σε οποιαδήποτε συσκευή μέσω προγράμματος περιήγησης ή εφαρμογής για κινητά.

Khan Academy for Teachers

Το Khan Academy είναι ένας δωρεάν διαδικτυακός πόρος εκμάθησης που καλύπτει το σύνολο της δημόσιας εκπαίδευσης μέχρι το γυμνάσιο και ορισμένα μαθήματα σε επίπεδο κολεγίου. Τα θέματα διδάσκονται μοναδικά, η πρόοδος καταγράφεται χρησιμοποιώντας ένα παιγνιοποιημένο σύστημα και οι μαθητές επιλέγουν να περπατήσουν μοναδικά μονοπάτια μέσα από μαθήματα όπως τα μαθηματικά για να μάθουν μόνο ό,τι χρειάζονται για συγκεκριμένους σκοπούς.

Το Khan Academy for Teachers σάς επιτρέπει να εγγράφετε τους μαθητές σας και να ενεργείτε ως διαδικτυακός δάσκαλός τους χρησιμοποιώντας το λαμπρό περιεχόμενο που αναπτύχθηκε από το Khan Academy. Αυτό είναι το πιο εντυπωσιακό εργαλείο εξατομικευμένης εκμάθησης που διατίθεται σήμερα, ειδικά αν σκεφτεί κανείς ότι είναι δωρεάν στη χρήση.

Η ανοιχτή βιβλιοθήκη σχολικών βιβλίων

Οι OERS (Open Educational Resources) είναι πόροι μάθησης που έχουν ανοιχτή άδεια, ώστε ο καθένας να μπορεί να τους χρησιμοποιήσει στα προγράμματα σπουδών του. Ανάλογα με την ακριβή άδεια χρήσης, μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε για εμπορικούς σκοπούς, αλλά όχι στην περίπτωση που (για παράδειγμα) έχει άδεια χρήσης Creative Commons Noncommercial.

Η εύρεση OER υψηλής ποιότητας μπορεί να είναι αποθαρρυντική, αλλά η Open TextBook Library σάς επιτρέπει να βρείτε γρήγορα τα καλύτερα ανοιχτά εγχειρίδια για οποιοδήποτε θέμα θέλετε να φανταστείτε.

Libretexts

Εάν δεν βρείτε αυτό που χρειάζεστε στην Open Textbook Library, η επόμενη στάση σας θα πρέπει να είναι το LibreTexts. Αυτό είναι ένα συναρπαστικό έργο που υποστηρίζεται από πολλά μεγάλα ιδρύματα για την παροχή ποιοτικών εγχειριδίων ΑΕΠ σε θέματα που κυμαίνονται από κοινωνικές σπουδές έως επιχειρήσεις ή μηχανική.

Edpuzzle

Το Edpuzzle χρησιμοποιεί τον σύγχρονο άξονα του διαδικτυακού βίντεο και επιτρέπει στους διαδικτυακούς εκπαιδευτές να προσθέσουν το εκπαιδευτικό τους επίπεδο πάνω από αυτό το περιεχόμενο βίντεο. Επιλέγετε ένα βίντεο κλιπ που θέλετε να αντιστοιχίσετε ως εκπαιδευτικό περιεχόμενο και, στη συνέχεια, προσθέτετε ερωτήσεις σε αυτό το βίντεο χρησιμοποιώντας το Edpuzzle.

Στη συνέχεια, μπορείτε να παρακολουθείτε πώς αλληλεπιδρούν οι μαθητές με το βίντεο και να εκτελούν τις ερωτήσεις. Το Edpuzzle μπορεί να ενσωματωθεί με κύρια προϊόντα LMS όπως Moodle, Backboard, Canvas, Google Classroom κ.λπ.

SmartBuilder

Το SmartBuilder είναι ένα εργαλείο συγγραφής eLearning που επιτρέπει στους εκπαιδευτικούς να δημιουργούν γρήγορα πλούσια, ελκυστικά και διαδραστικά σενάρια χωρίς καμία γνώση προγραμματισμού ή δεξιότητες πολυμέσων. Ρίξτε μια ματιά στη σελίδα παραδειγμάτων τους για να δείτε τα φανταστικά πράγματα που μπορείτε να φτιάξετε χρησιμοποιώντας το SmartBuilder. Μπορείτε επίσης να εγγραφείτε για μια δωρεάν δοκιμή για να δείτε αν τα πηγαίνετε καλά με τα εργαλεία τους.

Udemy

Μπορεί να έχετε ακούσει για MOOC ή Massive Open Online Courses , αλλά ξέρετε ότι μπορείτε εύκολα να δημιουργήσετε τα δικά σας; Το Udemy είναι μία από τις πολλές πλατφόρμες που προσφέρει MOOC, αλλά αυτό που το ξεχωρίζει είναι ότι σχεδόν οποιοσδήποτε έχει κάτι πολύτιμο να διδάξει μπορεί να συντάξει και να ανεβάσει ένα μάθημα και να κερδίσει χρήματα για την εκκίνηση! Είτε θέλετε να δημιουργήσετε κάτι που προορίζεται για σχολικές περιοχές είτε θέλετε να πουλήσετε μαθήματα επαγγελματικής ανάπτυξης, το Udemy είναι μια κορυφαία επιλογή.

EdModo

Το EdModo είναι μια πλατφόρμα σαν ένα LMS και κάπως σαν ένα σύστημα διαχείρισης τάξης, με ορισμένες πτυχές της πλατφόρμας κοινωνικών δικτύων. Φοιτητές. Εάν δεν σας ενδιαφέρει η προσέγγιση bric a brac για την οικοδόμηση του οπλοστασίου διδασκαλίας σας από απόσταση, το EdModo είναι ένα εξαιρετικό one-stop-shop.

Flipgrid

Το Flipgrid είναι ένα έξυπνο εργαλείο συζήτησης βίντεο από τη Microsoft. Τι το ξεχωρίζει από αυτά όπως το Zoom ή το Skype; Η ιδέα είναι να δημιουργηθεί μια ανοιχτή πλατφόρμα συζήτησης βίντεο κατάλληλη για Pre-K έως Ph.D. Το πιο σημαντικό, δεν είναι ένα ζωντανό εργαλείο βίντεο, αλλά ένα εργαλείο όπου οι μαθητές μπορούν να προ-ηχογραφήσουν τις απαντήσεις τους.

Ο ρόλος των δασκάλων στο Flipgrid είναι να λειτουργούν ως διευκολυντές. Οι μαθητές μπορούν να οργανωθούν σε ομάδες και να τους δοθεί συγκεκριμένα θέματα προς συζήτηση. Στη συνέχεια, οι μαθητές χρησιμοποιούν το Flipgrid για να καταγράψουν και να επεξεργαστούν τις απαντήσεις τους στην υπόθεση. Η αντίδραση μπορεί να καταγραφεί όσες φορές θέλει ο μαθητής πριν την υποβολή, αφαιρώντας κάθε πίεση για απάντηση σε μια ζωντανή κατάσταση.

Kahoot

Μπορεί να έχετε ακούσει για όρους όπως “gamification” ή “game-based μάθηση”, αλλά η χρήση στοιχείων παιχνιδιού ή η δημιουργία εκπαιδευτικών εμπειριών σαν παιχνίδι είναι μια τρομερή τεχνική πρόκληση, εκτός εάν έχετε ένα εργαλείο όπως το Kahoot. Το Kahoot έχει σχεδιαστεί για να σας επιτρέπει να γράφετε κουίζ και να αφήνετε τους μαθητές να τα αντιμετωπίζουν ως μια μορφή μάθησης μέσω του παιχνιδιού.

Moodle &
MoodleCloud

Υπάρχει έντονος ανταγωνισμός στη βιομηχανία LMS για να είναι η πλατφόρμα επιλογής. Αλλά ακόμη και εκεί, το Moodle ξεχωρίζει ως μια πρωτοποριακή λύση eLearning και ως ένα δωρεάν και ανοιχτού κώδικα προϊόν.

Το Moodle είναι μια ολοκληρωμένη διαδικτυακή πλατφόρμα εκμάθησης που χρησιμοποιείται από μερικά από τα μεγαλύτερα ιδρύματα στον κόσμο. Σύμφωνα με το ίδιο το Moodle, το 25% των 200 κορυφαίων πανεπιστημίων του κόσμου είναι στο φόρουμ.

Επομένως, είναι εκπληκτικό να σκεφτείτε ότι μπορείτε να ρυθμίσετε τον διακομιστή σας, να εγκαταστήσετε το Moodle σε αυτόν και να το εκτελέσετε όπως το δικό σας κολέγιο ή πανεπιστήμιο. Εάν δεν είστε τεχνικά διατεθειμένοι ή δεν έχετε την οικονομική δυνατότητα να ρυθμίσετε την υποδομή σας, μπορείτε να πληρώσετε για μια διαχειριζόμενη παρουσία μέσω τρίτων ή της επίσημης υπηρεσίας MoodleCloud. Το MoodleCloud συνοδεύεται από δωρεάν δοκιμή 45 ημερών, ώστε να μπορείτε να αξιολογήσετε με ασφάλεια το LMS για να δείτε αν θα λειτουργήσει για εσάς.

Pear Deck για Google Slides

Το Pear Deck είναι ένα προσεγμένο πρόσθετο για τις Παρουσιάσεις Google (μια εναλλακτική λύση PowerPoint) που σας επιτρέπει να χρησιμοποιείτε την εφαρμογή cloud της Google για τη δημιουργία εκπαιδευτικού περιεχομένου μέσα από τη διεπαφή των Παρουσιάσεων Google. Μπορείτε να αποθέσετε διαμορφωτικές αξιολογήσεις απευθείας από την πλαϊνή γραμμή του Pear Deck. Μπορείτε να δημιουργήσετε προσαρμοσμένες ερωτήσεις, να προσθέσετε ήχο και πολλά άλλα. Έχουν επίσης ένα εξαιρετικό σεμινάριο ενσωμάτωσης, ώστε να μπορείτε να πατήσετε στο έδαφος τρέχοντας.

Κοντά, Μακριά, Όπου κι αν Είσαι!

Οπλισμένοι με αυτά τα εργαλεία εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, κανένας μαθητής δεν είναι πέρα ​​από την προσιτότητά σας. Αυτή είναι η πιο συναρπαστική στιγμή για εκπαίδευση από τότε που ο Σωκράτης ανακάλυψε τη μέθοδό του!

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 5430

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *