λογαριασμο Microsoft

Τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της χρήσης ενός λογαριασμού Microsoft με τα Windows

Σημαντικά σημεία

  • Συγχρονίστε τις ρυθμίσεις σε όλες τις συσκευές με Λογαριασμό Microsoft για εύκολη πρόσβαση σε νέους υπολογιστές ή συσκευές που λειτουργούν με Windows.
  • Αποκτήστε πρόσβαση σε πλεονεκτήματα όπως η συνεργασία OneDrive και τα Passkeys για ασφαλείς συνδέσεις χρησιμοποιώντας έναν λογαριασμό Microsoft στα Windows.
  • Η χρήση ενός λογαριασμού Microsoft βελτιώνει την εμπειρία σας με τις εγγενείς εφαρμογές των Windows και άλλες υπηρεσίες της Microsoft για απρόσκοπτη προσαρμογή.

Ο Λογαριασμός Microsoft είναι η τρέχουσα επανάληψη της υπηρεσίας ενιαίας σύνδεσης του τεχνολογικού γίγαντα. Η εταιρεία εισήγαγε τη νέα επωνυμία υπηρεσία το 2012 για να συμπέσει με την κυκλοφορία των Windows 8. Επιτρέπει στους χρήστες με λογαριασμό να συνδέονται σε ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών και εφαρμογών χρησιμοποιώντας έναν μόνο λογαριασμό, αλλά η μεγαλύτερη δύναμή της προέρχεται αναμφισβήτητα όταν χρησιμοποιείται με Windows. Αν και είναι βολικό, ίσως να μην θέλετε να χρησιμοποιήσετε ένα για πολλούς λόγους. Ακολουθούν ορισμένα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα της χρήσης ενός λογαριασμού Microsoft.

PIA VPN | Το #1 Πιο Έμπιστο VPN ΣτηνΕλλάδα | Απόκτησε 2 έτη + 4 μήνες δωρεάν με 1.85€/μήνα

Συνδεθείτε στην ομάδα ⁨DirectVortex στο Viber  

Διαβάστε επίσης : Πώς να αλλάξετε το όριο κλειδώματος λογαριασμού στα Windows 11

Πώς να χρησιμοποιήσετε τον λογαριασμό Microsoft χωρίς κωδικό πρόσβασης

Τα πλεονεκτήματα ενός λογαριασμού Microsoft

Συγχρονισμός ρυθμίσεων σε όλες τις συσκευές

Μπορεί να χρειαστούν ώρες, μέρες ή και εβδομάδες για να ρυθμίσετε έναν νέο υπολογιστή ακριβώς όπως σας αρέσει. Τα λειτουργικά συστήματα γίνονται πιο περίπλοκα, πράγμα που σημαίνει ότι ο αριθμός των ρυθμίσεων για προσαρμογή και οι επιλογές εξατομίκευσης είναι σχεδόν ατελείωτες.

Η σύνδεση σε ένα μηχάνημα με τον Λογαριασμό σας Microsoft σημαίνει ότι όλη αυτή η εξατομίκευση μετακινείται μαζί σας και εμφανίζεται αυτόματα στον νέο σας υπολογιστή.

Ο συγχρονισμός εκτείνεται επίσης πέρα ​​από τους υπολογιστές. Εάν χρησιμοποιείτε tablet Surface ή οποιαδήποτε άλλη συσκευή που λειτουργεί με Windows, η προσαρμογή σας θα μετακινηθεί επίσης εκεί. Η Microsoft πρόσθεσε μια εφαρμογή Windows Backup που σας βοηθά να ελέγχετε και να διαχειρίζεστε την κατάσταση συγχρονισμού των ρυθμίσεων συστήματος, των διαπιστευτηρίων, των λεπτομερειών δικτύου και των αρχείων.

Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας των Windows σε εξέλιξη

Το Windows Store έχει επικριθεί από την εισαγωγή του το 2012, αλλά έχει βελτιωθεί πάρα πολύ από τότε. Στις πρώτες μέρες των Windows 10, θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε το Windows Store χωρίς έναν πλήρη Λογαριασμό Microsoft. Αυτό δεν είναι πλέον δυνατό στα Windows 11. οποιαδήποτε λύση έχει σημαντικά μειονεκτήματα.

Τουλάχιστον η χρήση του λογαριασμού σας Microsoft με το Windows Store έχει ορισμένα πλεονεκτήματα. Εάν εγκαταστήσετε μια εφαρμογή στον φορητό υπολογιστή σας, το εικονίδιο της εφαρμογής θα τοποθετηθεί αυτόματα στο μενού “Έναρξη” του επιτραπέζιου υπολογιστή σας και απλά πρέπει να κάνετε κλικ σε αυτήν για να την εγκαταστήσετε. Δεν θα ψάξετε στο κατάστημα για δεύτερη φορά. Χρειάζεστε επίσης έναν λογαριασμό Microsoft για να αγοράσετε ένα παιχνίδι ή μια εφαρμογή από το Microsoft Store. Χωρίς αυτό, δεν μπορείτε να εγκαταστήσετε premium εφαρμογές.

Το Microsoft Store ζητά να συνδεθείτε σε έναν λογαριασμό microsoft για να ολοκληρώσετε την αγορά

Η Microsoft παρουσίασε το Copilot στο Edge και αργότερα το πρόσθεσε στα Windows 11 και 10. Είναι ένας βοηθός τεχνητής νοημοσύνης που μπορεί να ικανοποιήσει την περιέργειά σας συνοψίζοντας τα αποτελέσματα ιστού, αν και το Copilot δεν είναι ακόμα εκεί. Μπορείτε επίσης να το χρησιμοποιήσετε για να αλλάξετε ρυθμίσεις στα Windows 11, όπως την ενεργοποίηση της σκοτεινής λειτουργίας, χωρίς να μεταβείτε στην εφαρμογή Ρυθμίσεις.

Ωστόσο, το Copilot στα Windows 11 χρειάζεται έναν λογαριασμό Microsoft για να λειτουργήσει σωστά. Εάν σκοπεύετε να το χρησιμοποιήσετε με έναν τοπικό λογαριασμό, θα λειτουργήσει αλλά θα σας αποκλείσει αφού χρησιμοποιήσετε δέκα αναζητήσεις. Θα δείτε μια προειδοποίηση με μια επιλογή σύνδεσης για να συνεχίσετε να τη χρησιμοποιείτε. Η χρήση ενός λογαριασμού Microsoft σάς επιτρέπει να απολαμβάνετε το Copilot με όλες τις δυνατότητες του, συμπεριλαμβανομένου ενός μεγαλύτερου ορίου εισαγωγής χαρακτήρων.

Το Copilot χρειάζεται λογαριασμό microsoft για να συνεχίσει τις αναζητήσεις

Η χρήση ενός λογαριασμού Microsoft στα Windows ξεκλειδώνει επίσης το πλήρες δυναμικό του OneDrive. Η υπηρεσία ξεκίνησε τη ζωή της ως λύση αποθήκευσης που βασίζεται σε σύννεφο, αλλά η λίστα των δυνατοτήτων της έχει αυξηθεί εκθετικά και τώρα προσφέρει στους χρήστες του Λογαριασμού Microsoft προνόμια που εκτείνονται πέρα ​​από την άμεση πρόσβαση στα αρχεία τους.

Χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό σας, μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα αρχεία που είναι αποθηκευμένα στον υπολογιστή σας εξ αποστάσεως από οποιονδήποτε υπολογιστή στον κόσμο. Μπορείτε ακόμη και να αποκτήσετε πρόσβαση σε τοποθεσίες δικτύου εάν περιλαμβάνονται στις βιβλιοθήκες του υπολογιστή ή έχουν αντιστοιχιστεί ως μονάδες δίσκου. Και μπορείτε να στείλετε αυτόματα μια φωτογραφία που τραβήξατε στο τηλέφωνό σας στο cloud και, στη συνέχεια, στο φάκελο OneDrive στον υπολογιστή σας. Τέλος, θα σας επιτρέψει επίσης να συνεργαστείτε σε πραγματικό χρόνο σε έγγραφα του Office.

Κλειδιά πρόσβασης

Τα κλειδιά πρόσβασης είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να συνδεθείτε σε ιστότοπους και εφαρμογές χωρίς να πληκτρολογείτε κωδικούς πρόσβασης. Η Microsoft πρόσθεσε την υποστήριξη Passkeys στα Windows 11, δημιουργώντας αυτόματα ένα όταν συνδέεστε με έναν λογαριασμό Microsoft.

Μετά από αυτό, μπορείτε να συνδεθείτε στον λογαριασμό σας Microsoft ή σε σχετικές υπηρεσίες. Δημοφιλείς υπηρεσίες ιστού όπως η Google υποστηρίζουν Passkeys, τα οποία είναι εύκολο να ρυθμιστούν. Δεν μπορούμε να μετρήσουμε πόσες φορές έχουμε ξεχάσει τον κωδικό πρόσβασής μας και αυτή η δυνατότητα είναι χρήσιμη, αλλά χρειάζεται λογαριασμό Microsoft.

Εγγενείς εφαρμογές των Windows

Αν και είναι δυνατή η διαγραφή ορισμένων από τις «ψημένο» εφαρμογές των Windows, έχουν σχεδιαστεί για να παραμένουν μέρος του λειτουργικού συστήματος και πιθανώς θα λάβουν σημαντικές νέες δυνατότητες και αναβαθμίσεις με την πάροδο του χρόνου. Τέτοιες εφαρμογές περιλαμβάνουν τους Χάρτες, το Edge και άλλα.

Δεν αποτελεί έκπληξη, η εμπειρία σας με όλες τις νέες εφαρμογές βελτιώνεται σημαντικά εάν τις χρησιμοποιείτε σε συνδυασμό με έναν λογαριασμό Microsoft. Για παράδειγμα, εάν χρησιμοποιείτε τον λογαριασμό σας στο Edge, θα συγχρονιστεί σε όλες τις συσκευές Microsoft.

Άλλες υπηρεσίες της Microsoft

Αυτόνομα προϊόντα όπως το Skype, το Microsoft Office, το Bing και το Outlook έχουν πλέον ενσωματωθεί σε μεγάλο βαθμό με τα Windows και μεταξύ τους. Το αποτέλεσμα είναι ότι η σύνδεση σε αυτές τις υπηρεσίες με τον Λογαριασμό σας Microsoft οδηγεί σε μια ρευστή και απρόσκοπτη εμπειρία χρήστη, με τις προτιμήσεις και τα δεδομένα σας σε μια εφαρμογή να χρησιμοποιούνται για την προσαρμογή της συμμετοχής σας σε μια άλλη.

Για παράδειγμα, η εφαρμογή σάς επιτρέπει να αλληλεπιδράτε με τους φίλους σας Xbox στα Windows ή να συγχρονίζετε τις επαφές σας από το βιβλίο διευθύνσεών σας με τις επαφές σας στο Skype.

Τα μειονεκτήματα ενός λογαριασμού Microsoft

Μυστικότητα

Ένα “μειονέκτημα” ξεπερνά όλα τα άλλα όταν οι άνθρωποι συζητούν το μειονέκτημα της χρήσης ενός λογαριασμού Microsoft – το απόρρητο.

Ενώ γενικά έτυχε καλής αποδοχής από τους κριτικούς, τα Windows 11 έχουν ελεγχθεί από ορισμένες πλευρές για την προσέγγισή τους στο απόρρητο και τα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα. Έχουμε καλύψει τα ευρύτερα σημεία των επικρίσεων απορρήτου των Windows στο παρελθόν, αλλά η χρήση ενός λογαριασμού Microsoft αναμφίβολα εγείρει τις δικές της ανησυχίες.

Υπάρχει ξεκάθαρα μια αντιπαράθεση εδώ. Η Microsoft πρέπει να συλλέγει δεδομένα για να σας παρέχει ποιοτική εμπειρία στις υπηρεσίες σας. Συλλέγουν πάρα πολλές πληροφορίες; Πιθανώς. Μόνο εσείς μπορείτε να αποφασίσετε αν αξίζει τον κόπο η ανταλλαγή. Χρησιμοποιώντας τα εργαλεία απορρήτου, μπορείτε να αλλάξετε πολλές από τις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις των Windows 11.

Ασφάλεια

Οι πιθανές παγίδες γύρω από την ασφάλεια είναι σχεδόν εξίσου ανησυχητικές με τα προαναφερθέντα ζητήματα απορρήτου.

Εάν χρησιμοποιείτε τον λογαριασμό σας Microsoft στα Windows, ένας κλέφτης ή ένας επίδοξος χάκερ θα μπορούσε να αποκτήσει πρόσβαση σε όλες τις εφαρμογές και τις υπηρεσίες σας απλώς γνωρίζοντας τον κωδικό πρόσβασής σας. Ομοίως, εάν αφήσετε τον εαυτό σας συνδεδεμένο και δεν έχετε ρυθμίσει σωστά τις διάφορες ρυθμίσεις χρονικού ορίου λήξης, κάποιος θα μπορούσε να καθίσει στο μηχάνημά σας και να έχει ελεύθερη κυριαρχία σε όλους τους λογαριασμούς σας.

Η Microsoft προσπάθησε να το παρακάμψει επιτρέποντας στους χρήστες να ορίσουν έναν κωδικό PIN για να συνδεθούν σε υπολογιστές, αντί να χρησιμοποιούν τον κωδικό πρόσβασής τους σε όλη τη Microsoft, αλλά σαφώς εξακολουθούν να υπάρχουν εγγενείς κίνδυνοι.

Η χρήση τοπικού λογαριασμού δεν είναι πλέον επιλογή

Η Microsoft σάς υποχρεώνει να χρησιμοποιήσετε έναν λογαριασμό Microsoft κατά τη ρύθμιση των Windows 11 για πρώτη φορά. Έτσι, δεν έχετε άλλη επιλογή από το να προχωρήσετε με έναν τοπικό λογαριασμό. Όλες οι βασικές υπηρεσίες της βασίζονται πλέον σε έναν λογαριασμό Microsoft, συμπεριλαμβανομένης της υποβολής αρχείων καταγραφής σφαλμάτων στο Feedback Hub.

Μπορείτε να παρακάμψετε αυτήν την απαίτηση λογαριασμού Microsoft και να αναγκάσετε τα Windows 11 να χρησιμοποιήσουν έναν τοπικό λογαριασμό. Ωστόσο, θα δείτε πολλά αναδυόμενα παράθυρα και το λειτουργικό σύστημα θα σας ενοχλεί επίμονα να χρησιμοποιήσετε έναν λογαριασμό Microsoft.

Εάν δεν θέλετε να ανησυχείτε για τις αρνητικές επιπτώσεις στην ασφάλεια από τη χρήση ενός Λογαριασμού Microsoft στα Windows 11, μπορείτε ακόμα να χρησιμοποιήσετε έναν τοπικό λογαριασμό στο λειτουργικό σύστημα χρησιμοποιώντας μεθόδους παράκαμψης λογαριασμού Microsoft. Μπορείτε ακόμη και να διαγράψετε εντελώς τον λογαριασμό σας Microsoft, αν και θα χάσετε τα δεδομένα σας.

Share your love

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *