Τα Windows 11 προσθέτουν υποστήριξη για ταπετσαρίες HDR σε μορφή JXR

Η Microsoft παρουσίασε την Τετάρτη το Windows 11 Insider Preview Build 23516 στο Dev Channel, το οποίο εισάγει την υποστήριξη Υψηλού Δυναμικού Εύρους ( HDR ) για ταπετσαρίες σε μορφή JXR .

Τα Windows 11 προσθέτουν υποστήριξη για ταπετσαρίες HDR σε μορφή JXR

Κατεβάστε ταπετσαρίες HDR για windows 11

Για όσους δεν είναι εξοικειωμένοι, το JXR ή το JPEG XR (eXtended Range), είναι ένα πρότυπο συμπίεσης ακίνητης εικόνας και μορφή αρχείου για φωτογραφικές εικόνες συνεχούς τόνου που βασίζεται στην τεχνολογία που αναπτύχθηκε αρχικά και κατοχυρώθηκε με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας από τη Microsoft με το όνομα HD Photo (πρώην Windows Media Photo) . Υποστηρίζει συμπίεση με απώλειες και χωρίς απώλειες.

Τώρα μπορείτε να ορίσετε αρχεία JXR ως φόντο της επιφάνειας εργασίας σας σε αυτήν την έκδοση. Εάν χρησιμοποιείτε οθόνη με δυνατότητα HDR, η εικόνα θα εμφανίζεται σε πλήρες HDR.

Για να δοκιμάσετε τη νέα δυνατότητα, πρέπει να ενημερώσετε το σύστημά σας για έκδοση 23516 ή νεότερη έκδοση . Στη συνέχεια, βεβαιωθείτε ότι η συσκευή σας διαθέτει οθόνη HDR ή είναι συνδεδεμένη σε οθόνη HDR που υποστηρίζει HDR. Για να το ελέγξετε αυτό, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > Σύστημα > Εμφάνιση και ελέγξτε την εναλλαγή HDR . Εάν η τεχνολογία είναι διαθέσιμη, ενεργοποιήστε την σε αυτήν τη σελίδα.

Στη συνέχεια,  πραγματοποιήστε λήψη αυτών των εικόνων HDR  σε μορφή .JXR στη συσκευή/οθόνη σας με δυνατότητα HDR. Στη συνέχεια, κάντε δεξί κλικ στην επιφάνεια εργασίας σας, επιλέξτε « Εξατομίκευση» > «Φόντο» > «Εξατομίκευση του φόντου σας » και επιλέξτε το αρχείο .JXR που κατεβάσατε στη συσκευή σας. Μετά από αυτό, το φόντο θα πρέπει να φορτωθεί στην οθόνη σας.

Εάν υπάρχουν περισσότερες από μία οθόνες συνδεδεμένες στη συσκευή σας, το φόντο στα Windows 11 θα εμφανίζεται ως HDR ή SDR (Τυπικό δυναμικό εύρος), ανάλογα με τις δυνατότητες κάθε οθόνης. Όταν χρησιμοποιείτε εξωτερικές οθόνες συνδεδεμένες στη συσκευή σας, η Microsoft συνιστά την εκτέλεση της  εφαρμογής Βαθμονόμηση HDR  από το Microsoft App Store για να λαμβάνετε εικόνες με την καλύτερη ποιότητα.

Ο γίγαντας του Redmond σημειώνει ότι ενδέχεται να υπάρχουν ορισμένα προβλήματα με την έκδοση HDR του φόντου επιφάνειας εργασίας σε αυτήν την έκδοση, καθώς αυτή τη στιγμή βρίσκεται υπό δοκιμή στο πρόγραμμα Windows Insider. Για παράδειγμα, ορισμένοι φορητοί υπολογιστές με HDR ενδέχεται να μην εμφανίζουν σωστά τις ταπετσαρίες υψηλού δυναμικού εύρους.

Η Microsoft ενθαρρύνει επίσης τους χρήστες να υποβάλλουν σχόλια μεταβαίνοντας στο Feedback Hub (WIN + F) στην περιοχή Desktop Environment > Background and Wallpaper.

Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με το Windows 11 Insider Preview Build 23516 και τις νέες δυνατότητες που εισάγονται στην έκδοση, κάντε κλικ εδώ .

Τι είναι μια τηλεόραση  (HDR) 4K;

GoPro Hero 11 Black

Πώς να εμποδίσετε τους ανθρώπους να σας προσθέτουν σε ομάδες στο Facebook

directVortex
directVortex
Άρθρα: 4606

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: