Τι χρειάζονται τα smartphone για να νικήσουν τις DSLR

Τι χρειάζονται τα smartphone για να νικήσουν τις DSLR

Βασικά Takeaways

  • Οι κάμερες smartphone έχουν εξελιχθεί σημαντικά, αλλά εξακολουθούν να είναι πολύ πίσω από τις DSLR.
  • Για να ανταγωνιστούν τις DSLR και τις κάμερες χωρίς καθρέφτη, οι κάμερες smartphone χρειάζονται μεγαλύτερους αισθητήρες.
  • Ο καλύτερος έλεγχος της ισορροπίας λευκού και οι περισσότερες λειτουργίες λήψης θα βελτιώσουν επίσης τη φωτογραφία με smartphone.

Οι κάμερες smartphone έχουν εξελιχθεί σημαντικά , αλλά εξακολουθούν να είναι σημαντικά πίσω από τις DSLR και τις κάμερες χωρίς καθρέφτη. Για να ανταγωνιστείτε πραγματικά πιο επαγγελματικές συσκευές, αυτά είναι τα χαρακτηριστικά που χρειάζονται οι κάμερες smartphone.

Συνδεθείτε στην ομάδα ⁨DirectVorteX⁩ στο Viber

Διαβάστε επίσης : Οι καλύτερες φωτογραφικές μηχανές DSLR

10 χρήσιμες εφαρμογές για λήψη DSLR σαν βίντεο στο iPhone

1. Περισσότερες επιλογές ISO

Προσαρμογή των ρυθμίσεων ISO σε μια κάμερα

Ενώ μπορείτε να τραβήξετε καλές φωτογραφίες με το smartphone σας σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, είναι πολύ πιο δύσκολο από ό,τι κατά τη διάρκεια της ημέρας. Ο καλύτερος τρόπος για τον έλεγχο του φωτισμού σε μια κάμερα είναι μέσω ISO, αλλά οι κάμερες smartphone συχνά λείπουν σοβαρά σε αυτόν τον τομέα.

Εάν χρησιμοποιήσω τη φωτογραφική μηχανή Fujifilm ως παράδειγμα, μπορώ να αυξήσω το ISO μου μέχρι το 12.800. Ακόμη και όταν είχα μια παλιά Nikon DSLR, μπορούσα να αυξήσω το ISO μου στα 25.600. Ομολογουμένως, σπάνια ξεπερνώ τα 1.000 όταν χρησιμοποιώ τη φωτογραφική μηχανή μου, αλλά η επιλογή δίνει μεγαλύτερη ευελιξία όταν φωτογραφίζω σε χαμηλό φωτισμό.

Ενώ μπορείτε να προσαρμόσετε τη φωτεινότητα, πολλές κάμερες smartphone δεν παρέχουν την επιλογή αλλαγής του ISO. Για αυτόν τον λόγο, οι άνθρωποι που θέλουν περισσότερη προσαρμογή στη φωτογραφία τους θα εξακολουθούν να αναζητούν DSLR και συσκευές χωρίς καθρέφτη.

2. Μεγαλύτεροι Αισθητήρες

Φωτογραφία ψηφιακού αισθητήρα κάμερας DSLR

Οι κατασκευαστές smartphone συχνά μιλούν για το πόσα megapixel μπορούν να τραβήξουν οι κάμερές τους εικόνες. Ωστόσο, ενώ τα megapixel παίζουν ρόλο στη λήψη καλών φωτογραφιών, δεν είναι τόσο απαραίτητα όσο νομίζετε. Ο αισθητήρας της κάμερας θα έχει μεγαλύτερη επίδραση στην ποιότητα της εικόνας σας.

Οι αισθητήρες της κάμερας είναι εκεί όπου το φως αναπηδά και δημιουργεί μια εικόνα. Μπορείτε συνήθως να δείτε τον αισθητήρα DSLR στο σώμα της φωτογραφικής μηχανής σας όταν αφαιρείτε το φακό. Θα παρατηρήσετε ότι ο αισθητήρας είναι σχετικά μεγάλος και συχνά πολύ μεγαλύτερος από αυτό που προσφέρουν τα smartphone.

Επειδή οι αισθητήρες της κάμερας είναι μεγαλύτεροι, μπορεί να εισχωρήσει περισσότερο φως — ως αποτέλεσμα, συχνά λαμβάνετε καλύτερες φωτογραφίες. Οι αισθητήρες κάμερας smartphone θα πρέπει να γίνουν μεγαλύτεροι εάν θέλουν να ανταγωνιστούν πραγματικά τις DSLR, αλλά οι κατασκευαστές θα αντιμετωπίσουν προκλήσεις με το μέγεθος της συσκευής και τον χώρο για να το κάνουν πραγματικότητα.

Οι πολλοί διαφορετικοί τύποι αισθητήρων ψηφιακής φωτογραφικής μηχανής διαφέρουν σημαντικά. Η κατανόηση αυτών θα σας βοηθήσει να επιλέξετε μια καλύτερη κάμερα εάν θέλετε να ακολουθήσετε αυτή τη διαδρομή.

3. Καλύτερος έλεγχος της ισορροπίας λευκού

Προσαρμόστε τις ρυθμίσεις ισορροπίας λευκού στην κάμερα

Μια άλλη κοινή ενόχληση με τα smartphone είναι ότι δεν έχετε τόσο πολύ έλεγχο στην ισορροπία λευκού όσο θα κάνατε με μια κάμερα DSLR. Εάν χρειάζεστε μια ανανέωση, ανατρέξτε στον οδηγό μας για την ισορροπία λευκού – ουσιαστικά, είναι το πόσο ζεστή ή δροσερή φαίνεται η εικόνα σας. Στην ιδανική περίπτωση, θέλετε τα λευκά στις εικόνες σας (π.χ. χαρτί) να φαίνονται πραγματικά λευκά, εξ ου και το όνομα.

Όταν χρησιμοποιείτε μια φωτογραφική μηχανή DSLR, μπορείτε συχνά να επιλέξετε έναν αριθμό Kelvin για να πετύχετε την ισορροπία λευκού. Επιπλέον, έχετε διαφορετικές προεπιλογές για να διαλέξετε—όπως συννεφιά και φως ημέρας. Οι περισσότερες κάμερες smartphone δεν προσφέρουν κανένα από αυτά, πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει να εμπιστευτείτε όλη σας τη συσκευή για να ελπίζουμε ότι η λήψη είναι σωστή.

Ο καλύτερος τρόπος για να επεξεργαστείτε την ισορροπία λευκού στις φωτογραφίες του smartphone σας είναι χρησιμοποιώντας λογισμικό επεξεργασίας όπως το Adobe Lightroom. Μπορείτε επίσης να επεξεργαστείτε τη ζεστασιά στην εγγενή εφαρμογή επεξεργασίας φωτογραφιών μετά τη λήψη της φωτογραφίας. Ωστόσο, η δυνατότητα ελέγχου της ισορροπίας λευκού κατά τη λήψη της φωτογραφίας συνήθως παράγει πολύ καλύτερα αποτελέσματα.

4. Περισσότερες λειτουργίες λήψης

Οι σύγχρονες κάμερες smartphone προσφέρουν πολλαπλά φίλτρα, απλά κοιτάξτε τα πολυάριθμα φίλτρα κάμερας iPhone. Έχουν επίσης αρχίσει να προσφέρουν περισσότερες λειτουργίες λήψης, αλλά τα smartphones είναι καλύτερα για βίντεο παρά για φωτογραφίες από αυτή την άποψη.

Όταν χρησιμοποιώ τη συγκεκριμένη φωτογραφική μηχανή μου, μπορώ να κάνω λήψη σε λειτουργίες Auto, Manual, Shutter Priority και Aperture Priority. Αυτές οι διαφορετικές επιλογές σημαίνουν ότι έχω πολύ περισσότερο έλεγχο στις φωτογραφίες μου.

Μπορείτε ακόμα να αυξήσετε την ποιότητα των φωτογραφιών του smartphone σας χωρίς να επενδύσετε σε μια ακριβή κάμερα, αλλά θα ήταν πολύ πιο εύκολο να τραβήξετε υπέροχες φωτογραφίες εάν υπήρχαν περισσότερες λειτουργίες λήψης.

5. Καλύτερος έλεγχος ταχύτητας κλείστρου

Ταχύτητα κλείστρου διαφράγματος Panasonic Lumix G DSLR Ευαισθησία ISO

Η ταχύτητα κλείστρου είναι μια από τις πιο σημαντικές πτυχές της φωτογραφίας και συχνά καθορίζει εάν μια εικόνα είναι θολή ή όχι. Ωστόσο, ενώ μπορείτε να ελέγξετε το διάφραγμα σε ορισμένες κάμερες smartphone, είναι συχνά αδύνατο να ελέγξετε την ταχύτητα κλείστρου χειροκίνητα. Η μόνη πραγματική εξαίρεση είναι όταν μπορείτε να επιλέξετε εάν θέλετε μεγαλύτερο χρονόμετρο για εικόνες χαμηλού φωτισμού.

Επειδή οι χρήστες δεν έχουν πολύ έλεγχο στην ταχύτητα κλείστρου, είναι πιο δύσκολο να τραβήξουν καλύτερες φωτογραφίες σε συνθήκες όπου είναι απαραίτητη η προσαρμογή της ταχύτητας κλείστρου. Για παράδειγμα, μπορεί να θέλετε πιο αργή ταχύτητα κλείστρου όταν τραβάτε φωτογραφίες αθλητικών.

Εάν οι κάμερες smartphone δεν κάνουν αυτό το χαρακτηριστικό πιο διαδεδομένο, οι πιθανότητές τους να ανταγωνιστούν τις DSLR είναι σχεδόν ανύπαρκτες.

6. Καλύτερη ποιότητα εικόνας ζουμ

Ζουμ κάμερας 2,1 x σε Smartphone

Αν είχα ένα συγκεκριμένο πρόβλημα με τις φωτογραφίες smartphone, αυτό θα ήταν αναμφίβολα η ποιότητα της εικόνας με ζουμ. Όταν χρησιμοποιώ το iPhone μου, η ποιότητα υποβαθμίζεται σημαντικά μετά από περίπου 1,5 (και ακόμη περισσότερο όσο πλησιάζετε και πέρα ​​από το 2x). Ο λόγος είναι ότι τα smartphone, σε αντίθεση με τις κάμερες, δεν διαθέτουν μεταβλητό οπτικό ζουμ.

Από την άλλη πλευρά, έχω έναν φακό 16-80 mm στη φωτογραφική μηχανή μου Fujifilm και η ποιότητα της εικόνας εξακολουθεί να είναι φανταστική καθώς πλησιάζετε στο όριο των 80 mm. Δεν βλέπω κανέναν απολύτως λόγο για τον οποίο θα χρησιμοποιούσα το smartphone μου για να τραβήξω εικόνες με ζουμ (εκτός αν δεν έχω την κύρια κάμερα μαζί μου).

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι πολλά σύγχρονα smartphone έχουν αρκετά καλή ποιότητα εικόνας για ευρυγώνιες λήψεις. Αλλά μερικές φορές, δεν μπορούμε να πλησιάσουμε το θέμα μας και θα προτιμούσαμε να κάνουμε μεγέθυνση. Θα ήταν ωραίο να το κάνουμε αυτό χωρίς να πέσει τόσο πολύ η ποιότητα της εικόνας, ειδικά όταν η περικοπή φαίνεται ακόμα να χειροτερεύει τον τρόπο με τον οποίο φαίνεται η εικόνα περισσότερο από μια φωτογραφική μηχανή DSLR .

7. Περισσότερες επιλογές για λήψη σε RAW

Ενώ η επεξεργασία JPEG είναι καλή σε πολλές περιπτώσεις, οι επιλογές σας είναι πολύ πιο περιορισμένες από ό,τι αν εργαζόσασταν με αρχεία RAW. Περισσότερα smartphone σάς επιτρέπουν να φωτογραφίζετε σε RAW από ό,τι συνέβαινε κάποτε, αλλά εξακολουθεί να είναι πολύ σπάνιο να βρείτε μια συσκευή με αυτήν την επιλογή.

Σχεδόν κάθε DSLR σάς επιτρέπει να φωτογραφίζετε σε RAW, που σημαίνει ότι έχετε περισσότερες λεπτομέρειες για να εργαστείτε εάν θέλετε να επεξεργαστείτε τις εικόνες σας. Έτσι, ενώ υπάρχουν ορισμένες περιπτώσεις στις οποίες θα πρέπει να τραβήξετε JPEG αντί για RAW, οι άνθρωποι θα συνεχίσουν να αγοράζουν DSLR αν θέλουν αυτό το χαρακτηριστικό.

Ακόμη και για τους περιστασιακούς σκοπευτές, οι κάμερες smartphone εξακολουθούν να έχουν περιορισμούς που θα έλυνε μια DSLR. Η έλλειψη ποιότητας εικόνας κατά το ζουμ, τα περιορισμένα χειριστήρια προσαρμογής και οι μικρότεροι αισθητήρες σημαίνουν ότι οι κάμερες που έχουν κατασκευαστεί για το σκοπό αυτό εξακολουθούν να κυριαρχούν συχνά. Το εάν οι κατασκευαστές smartphone μπορούν να ανταγωνιστούν τις DSLR εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, όπως η αντιμετώπιση των μικρότερων μεγεθών των συσκευών τους και η έλλειψη ειδικότητας σε αυτόν τον τομέα.

Share your love

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *