Γιατί χρειάζεστε ένα τρίποδο για τη φωτογράφιση με smartphone

Σημαντικά σημεία του άρθρου

  • Ένα τρίποδο είναι απαραίτητο για τη φωτογράφηση smartphone σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού για την αποφυγή θολών εικόνων λόγω του κουνήματος της κάμερας.
  • Η χρήση τρίποδου σε καιρό με αέρα ή κρύο βοηθά στη σταθεροποίηση των λήψεων και σας επιτρέπει να κρατάτε τα χέρια σας ζεστά.
  • Τα τρίποδα είναι απαραίτητα για αυτοπροσωπογραφίες και φωτογράφιση μεγάλης έκθεσης με smartphone, επιτρέποντας δημιουργικές και επαγγελματικές λήψεις.

Ενώ μπορείτε να τραβήξετε πολλούς τύπους φωτογραφιών smartphone στο χέρι, σε ορισμένες περιπτώσεις απαιτείται τρίποδο. Θα συζητήσω τέσσερα σενάρια όπου χρειάζεστε ένα τρίποδο για τη φωτογράφηση με smartphone. Μια επίπεδη επιφάνεια μπορεί να αρκεί, αλλά ένα τρίποδο θα σας βοηθήσει να βγάλετε καλύτερη φωτογραφία.

Συνδεθείτε στην ομάδα ⁨DirectVortex.gr⁩ στο Viber  

 PIA VPN | Το #1 Πιο Έμπιστο VPN Στην Ελλάδα | Απόκτησε 2 έτη + 4 μήνες δωρεάν με 1.85€/μήνα

Διαβάστε επίσης : 15 καλύτερες εφαρμογές κάμερας για iPhone

Τα 5 καλύτερα Selfie Sticks για συσκευές Android

Άνεμος ή κρύος καιρός

Ξέρω τα πάντα για το πόσο δύσκολο μπορεί να είναι να τραβήξετε φωτογραφίες όταν ο άνεμος ουρλιάζει ή η θερμοκρασία πέφτει κατακόρυφα κάτω από το μηδέν. Για παράδειγμα, ήταν 17,6ºF κατά τη διάρκεια του ταξιδιού μου στη Νορβηγία τον Φεβρουάριο του 2018, κάτι που κατέστησε αδύνατο να τραβήξω λήψεις χωρίς τα χέρια μου να κρυώσουν γρήγορα και η λήψη φωτογραφιών σε smartphone είναι πολύ δύσκολη με γάντια.

τρίποδο για τη φωτογράφιση με smartphone

Όταν κρυώνετε ή όταν φυσάει, το σώμα σας κινείται περισσότερο —ειδικά αν δεν είστε ντυμένοι για τον καιρό. Αυτό εισάγει το κούνημα της κάμερας, το οποίο μπορεί να κάνει τις φωτογραφίες σας να φαίνονται χειρότερες. Η τοποθέτηση του smartphone σας σε τρίποδο θα ακυρώσει αυτό το πρόβλημα.

Ένα άλλο πλεονέκτημα της χρήσης τρίποδου όταν κάνει κρύο είναι ότι δεν χρειάζεται να χρησιμοποιείτε τόσο πολύ τα χέρια σας και μπορείτε να κρατάτε τα γάντια σας. Σκεφτείτε να αγοράσετε μια σκανδάλη με τηλεχειριστήριο κάμερας και ρίξτε μια ματιά στις ενδιαφέρουσες ιδέες μου για χειμερινή φωτογραφία πριν βγείτε έξω.

Αυτοπροσωπογραφίες

Αν θέλετε να δοκιμάσετε μερικές δημιουργικές φωτογραφίσεις αυτοπροσωπογραφίας, θα χρειαστείτε ένα τρίποδο για να τραβήξετε φωτογραφίες του εαυτού σας. Θα χρειαστείτε επίσης ένα τηλεχειριστήριο κάμερας και θα βάλετε το smartphone σας σε ένα χρονόμετρο.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα τρίποδο για αυτοπροσωπογραφίες εσωτερικά και εξωτερικά, και είναι επίσης ένας εξαιρετικός σύντροφος ταξιδιού. Εάν χρειάζεστε τρίποδο για εξωτερικές αυτοπροσωπογραφίες, σκεφτείτε την αντοχή και την πρακτικότητα. Για να ξεκινήσετε, συγκεντρώσαμε μερικά από τα καλύτερα τρίποδα τηλεφώνου για να απαθανατίσετε την τέλεια στιγμή.

Καταστάσεις χαμηλού φωτισμού

Λαμβάνοντας υπόψη ότι το φως είναι η ουσία της φωτογραφίας, η λήψη εικόνων σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού είναι, τουλάχιστον, πρόκληση. Οι περισσότερες κάμερες smartphone δεν βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο με τις πλήρεις κάμερες, χρειάζονται πολλά χαρακτηριστικά για να μπορέσουν να νικήσουν τις DSLR και τις συσκευές χωρίς καθρέφτη. Για αυτόν τον λόγο, η λήψη καλών φωτογραφιών σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού είναι πιο δύσκολη σε ένα smartphone.

τρίποδο για τη φωτογράφιση με smartphone

Ένα τρίποδο θα διευκολύνει πολύ τη λήψη εξαιρετικών φωτογραφιών τη νύχτα ή σε εσωτερικούς χώρους όταν έχετε ελάχιστο φυσικό φως. Ως αποτέλεσμα, το τηλέφωνό σας θα παραμείνει σταθερό, μειώνοντας τις πιθανότητες θαμπής εικόνας μέσω του κουνήματος της κάμερας. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό καθώς ορισμένες κινητές συσκευές έχουν ως προεπιλογή μεγαλύτερες ταχύτητες κλείστρου.

Φωτογραφία από ένα νυχτερινό φεστιβάλ φωτός

Εάν πρόκειται να τραβήξετε φωτογραφίες σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, δείτε τον οδηγό μου για το πώς να τραβήξετε καλές φωτογραφίες σε χαμηλό φωτισμό με το smartphone σας.

Φωτογραφία μεγάλης έκθεσης

Ανεξάρτητα από το αν χρησιμοποιείτε smartphone ή φωτογραφική μηχανή, η φωτογραφία με μεγάλη έκθεση είναι μία από τις πιο δύσκολες μορφές τέχνης για να κατακτήσετε. Επειδή η κάμερά σας χρειάζεται να συλλαμβάνει φως για μεγάλες περιόδους, το τρίποδο είναι αδιαπραγμάτευτο.

Πολλά σύγχρονα smartphone θα σας επιτρέψουν να ορίσετε ταχύτητα κλείστρου δύο δευτερολέπτων και το iPhone 15 θα σας επιτρέψει να τραβήξετε φωτογραφίες από την πίσω κάμερα με ταχύτητα πέντε δευτερολέπτων. Αφού πατήσετε το κουμπί λήψης (και πάλι, ένα τηλεχειριστήριο είναι χρήσιμο εδώ), απομακρυνθείτε από τη συσκευή σας και αφήστε τη να κάνει τα υπόλοιπα.

Εάν θέλετε να ασχοληθείτε με τη φωτογραφία μακράς έκθεσης, θα συνιστούσα να αγοράσετε μια κατάλληλη κάμερα για μεγαλύτερη ευελιξία. Εάν το κάνετε αυτό, μπορεί να χρειαστείτε ένα ξεχωριστό τρίποδο — ελέγξτε αυτά τα πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη πριν αγοράσετε ένα τρίποδο.

Μην ανησυχείτε αν η ιδέα σας για τα τρίποδα περιφέρεται γύρω από τεράστιες τσάντες κάμερας και βαρύ εξοπλισμό. Τα περισσότερα σύγχρονα τρίποδα, ειδικά αυτά που έχουν σχεδιαστεί για smartphone, είναι ελαφριά και συμπαγή. Εάν πρόκειται να τραβήξετε φωτογραφίες σε οποιοδήποτε από τα παραπάνω σενάρια, θα πρέπει να εξετάσετε το ενδεχόμενο να το αγοράσετε.

Share your love

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *