Τι είναι το CCXProcess.exe; Πώς να το απενεργοποιήσετε

Τα Windows εκτελούν συνήθως εκατοντάδες διεργασίες στο παρασκήνιο που συχνά περνούν απαρατήρητες. Εάν έχετε επεξεργαστή προηγμένης τεχνολογίας με επαρκή μνήμη RAM, δεν θα σας ενδιαφέρει καν να παρακολουθείτε εργασίες και διεργασίες στο παρασκήνιο.

Ωστόσο, εάν έχετε μια συσκευή χαμηλού ή μεσαίου επιπέδου, είναι σημαντική η παρακολούθηση όλων των διεργασιών και εργασιών στο παρασκήνιο χρησιμοποιώντας τη Διαχείριση εργασιών. Πρόσφατα, πολλοί χρήστες των Windows βρέθηκαν να αντιμετωπίζουν προβλήματα με την κατανόηση του CCXProcess.exe.

Σύμφωνα με τον χρήστη, το CCXProcess.exe εμφανίζεται στη Διαχείριση εργασιών χρησιμοποιώντας τη μνήμη RAM. Οι χρήστες φαίνεται να μην έχουν ιδέα τι ακριβώς είναι αυτή η διαδικασία και τι κάνει. Έτσι, σε αυτό το άρθρο, αποφασίσαμε να απαντήσουμε σε όλες τις ερωτήσεις σας σχετικά με Τι είναι το CCXProcess, αν είναι νόμιμο και πώς να το απενεργοποιήσετε.

Τι είναι το CCXProcess;

Τι είναι το CCXProcess;

Εάν το CCXProcess.exe εμφανίζεται στη Διαχείριση εργασιών των Windows, είναι σίγουρο ότι χρησιμοποιείτε ένα ή δύο προϊόντα από την Adobe.

Το CCXProcess.exe σημαίνει Creative Cloud Experience και είναι μια πολύ σημαντική διαδικασία που εκτελείται από τα προγράμματα της Adobe.

Η διαδικασία υποτίθεται ότι ξεκινά αυτόματα κατά την εκκίνηση, καθώς είναι υπεύθυνη για την παροχή δυνατοτήτων για τα Προγράμματα της Adobe που χρησιμοποιείτε. Συνήθως θα βρείτε το εκτελέσιμο αρχείο CCXProcess στη διεύθυνση: C:\Program Files (x86)\Adobe\Adobe Creative Cloud Experience.

Είναι το CCXProcess.exe ασφαλές;

Ναι, το CCXProcess.exe είναι 100% ασφαλές και νόμιμο λογισμικό της Adobe που τρέχει σιωπηλά στο βάθος. Ωστόσο, εάν δείτε αυτήν τη διαδικασία στη Διαχείριση εργασιών χωρίς λογισμικό Adobe, πρέπει να ελέγξετε ξανά τη νομιμότητά της.

Οι χρήστες των Windows μπορούν επίσης να παρατηρήσουν δύο CCXProcess.exe στη Διαχείριση εργασιών. Σε αυτήν την περίπτωση, υπάρχει κάποιο πρόβλημα με τη συσκευή σας, πιθανώς μια επίθεση ιού ή κακόβουλου λογισμικού.

Κακόβουλο λογισμικό και ιοί μπορούν να υπάρχουν στο σύστημά σας μιμούμενοι νόμιμες διαδικασίες. Επομένως, εάν δείτε δύο διαφορετικά CCXProcess.exe στη Διαχείριση εργασιών, πρέπει να εκτελέσετε μια πλήρη σάρωση κατά του κακόβουλου λογισμικού.

Τι κάνει το CCXProcess.exe;

Εάν χρησιμοποιείτε προϊόντα της Adobe όπως το Photoshop, το Lightroom, το Acrobat DC κ.λπ., το πιθανότερο είναι ότι θα δείτε το CCXProcess.exe στη Διαχείριση εργασιών σας.

Το CCXProcess.exe είναι βασικά ένας πελάτης που βοηθά στη διαχείριση Οι εφαρμογές Adobe Creative Cloud και οι συνδρομές σας στην Adobe. Ο ρόλος αυτής της διαδικασίας είναι να υποστηρίζει τις εφαρμογές Adobe Creative Cloud για την παροχή σημαντικού περιεχομένου όπως πρότυπα και φίλτρα.

Η εφαρμογή έχει ρυθμιστεί να ξεκινά αυτόματα όταν ξεκινά ο υπολογιστής σας και αυτός είναι ο λόγος που την βλέπετε πιο συχνά στη Διαχείριση εργασιών.

Πρέπει να απενεργοποιήσω το CCXProcess;

Εάν έχετε εγκαταστήσει κάποια προϊόντα της Adobe αλλά τα χρησιμοποιείτε σπάνια, μπορείτε να απενεργοποιήσετε το CCXProcess.exe. Το CCXProcess είναι μια πολύ σημαντική διαδικασία για τη σωστή λειτουργία των Προγραμμάτων της Adobe, αλλά δεν είναι σημαντική για το λειτουργικό σύστημα.

Η απενεργοποίηση του CCXProcess.exe θα οδηγήσει σε προβλήματα στα προγράμματα της Adobe όπως το Photoshop, το Lightroom κ.λπ., αλλά δεν θα επηρεάσει την απόδοση της συσκευής σας.

Μπορείτε επίσης να απενεργοποιήσετε το CCXProcess όταν δεν χρησιμοποιείτε ενεργά το πρόγραμμα-πελάτη Adobe CC ή οποιοδήποτε πρόγραμμα της Adobe. Η εκκίνηση οποιωνδήποτε προγραμμάτων της Adobe αργότερα θα εκκινήσει ξανά το Adobe Creative Client & CCXProcess.

Πώς να απενεργοποιήσετε το Adobe CCXProcess;

Αν και το CCXProcess.exe είναι νόμιμο και ασφαλές, εάν διαθέτετε υπολογιστή χαμηλού επιπέδου, η σοφή επιλογή είναι να διατηρήσετε αυτή τη διαδικασία απενεργοποιημένη. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι να απενεργοποιήστε το Adobe CCXProcess; έχουμε μοιραστεί μερικά παρακάτω.

Απενεργοποιήστε το CCXProcess.exe από τη Διαχείριση εργασιών

Θα χρησιμοποιήσουμε το βοηθητικό πρόγραμμα Task Manager για να απενεργοποιήσουμε το CCXProcess σε αυτήν τη μέθοδο. Εδώ είναι τι πρέπει να κάνετε.

Απενεργοποιήστε το CCXProcess.exe από τη Διαχείριση εργασιών

 • Κάντε κλικ στην Αναζήτηση και πληκτρολογήστε Windows Διαχειριστής εργασιών.
 • Ανοίξτε την εφαρμογή Task Manager. Στη συνέχεια, μεταβείτε στο Ξεκίνα καρτέλα στο επάνω μέρος.
 • Βρείτε το CCXProcess.exe, κάντε δεξί κλικ πάνω του και επιλέξτε Καθιστώ ανίκανο.

Αυτό είναι! Αφού κάνετε τις αλλαγές, επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας. Αυτό θα αποτρέψει την εκκίνηση του CCXProcess.exe κατά την εκκίνηση.

Απενεργοποιήστε το CCXProcess από τον Επεξεργαστή Μητρώου

Για να απενεργοποιήσετε οριστικά το CCXProcess.exe, πρέπει να κάνετε ορισμένες τροποποιήσεις στο μητρώο. Δείτε πώς μπορείτε να απενεργοποιήσετε το CCXProcess από τον επεξεργαστή μητρώου.

Απενεργοποιήστε το CCXProcess από τον Επεξεργαστή Μητρώου

 • Πληκτρολογήστε Registry Editor στην Αναζήτηση των Windows 11. Στη συνέχεια, ανοίξτε το Επεξεργαστής Μητρώου εφαρμογή.
 • Τώρα πλοηγηθείτε σε αυτήν τη διαδρομή στον Επεξεργαστή Μητρώου:
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Policies\Adobe
 • Κάντε δεξί κλικ στο Adobe και επιλέξτε Νέο > Κλειδί.
 • Ονομάστε το νέο κλειδί ως CCXΝέο.
 • Κάντε δεξί κλικ στη δεξιά πλευρά και επιλέξτε Νέο > Τιμή DWORD (32-bit)..
 • Ονομάστε το νέο DWORD κλειδί ως άτομα με ειδικές ανάγκες.
 • Κάντε διπλό κλικ στο Απενεργοποιημένο DWORD και ορίστε 0 στο Δεδομένα αξίας πεδίο.
 • Μόλις τελειώσετε, κάντε κλικ στο Εντάξει κουμπί.

Αυτό είναι! Τώρα κλείστε τον Επεξεργαστή Μητρώου και επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας. Αυτό θα πρέπει να απενεργοποιήσει τη διαδικασία CCX στον υπολογιστή σας.

Απενεργοποιήστε το CCXProcess από το Adobe Creative Cloud Client

Εάν χρησιμοποιείτε ήδη ένα προϊόν της Adobe, το πρόγραμμα-πελάτης Adobe Creative Cloud θα εγκατασταθεί στον υπολογιστή σας. Πρέπει να αλλάξετε το Adobe Creative Cloud Client για να απενεργοποιήσετε το CCXProcess.exe.

Απενεργοποιήστε το CCXProcess από το Adobe Creative Cloud Client

 • Εκκινήστε το Adobe Creative Cloud Client.
 • Κάντε κλικ στο εικονίδιο του προφίλ σας επάνω δεξιά και επιλέξτε Προτιμήσεις.
 • Εναλλαγή στο Γενικός καρτέλα στην αριστερή πλευρά.
 • Στη δεξιά πλευρά, κάντε κύλιση προς τα κάτω στο Ρυθμίσεις Ενότητα.
 • Απενεργοποιήστε την εναλλαγή για Εκκινήστε το Creative Cloud κατά τη σύνδεση.

Αυτό είναι! Αφού κάνετε τις αλλαγές, κάντε κλικ στο κουμπί Τέλος. Στη συνέχεια, επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας με Windows για να εφαρμόσετε τις αλλαγές.

Απεγκαταστήστε την εφαρμογή Adobe CC

Το Adobe CC ή το Adobe Creative Cloud είναι μια εφαρμογή πελάτη που είναι υπεύθυνη για την εκτέλεση του CCXProcess στον υπολογιστή σας. Εάν θέλετε απεγνωσμένα να εξαλείψετε αυτήν τη διαδικασία, είναι καλύτερο να απεγκαταστήσετε πλήρως την εφαρμογή Adobe CC.

Για αυτό, πρέπει να ανοίξετε τον Πίνακα Ελέγχου και να βρείτε την εφαρμογή Adobe CC. Κάντε δεξί κλικ στην εφαρμογή Adobe CC και επιλέξτε Απεγκατάσταση. Εάν δεν μπορείτε να βρείτε την εφαρμογή Adobe CC, απεγκαταστήστε το λογισμικό Adobe που χρησιμοποιείτε, όπως Photoshop, Illustrator, Lightroom κ.λπ.

Μόλις απεγκατασταθεί το πρόγραμμα, επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας με Windows. Δεν θα δείτε ξανά το CCXProcess.exe στη Διαχείριση εργασιών.

Πώς να απενεργοποιήσετε το CCXProcess σε Mac;

Όπως τα λειτουργικά συστήματα Windows, το CCXProcess μπορεί επίσης να εμφανιστεί στο Activity Monitor του MacOS. Επομένως, εάν έχετε MAC και θέλετε να απαλλαγείτε από το CCXProcess από την οθόνη Activity, ακολουθήστε αυτά τα βήματα.

Πώς να απενεργοποιήσετε το CCXProcess από Mac;

 • Ανοίξτε το Finder και επιλέξτε Εφαρμογές.
 • Τώρα επιλέξτε Βοηθητικά προγράμματα.
 • Στα βοηθητικά προγράμματα, εκκινήστε το Παρακολούθηση δραστηριότητας.
 • Αναζητήστε το CCXProcess στο Activity Monitor.
 • Κάντε διπλό κλικ στο Διαδικασία CCX & επιλέξτε Εγκαταλείπω.

Αυτό είναι! Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο μπορείτε να απενεργοποιήσετε το CCXProcess σε Mac χρησιμοποιώντας το Activity Monitor.

Έτσι, αυτός ο οδηγός έχει να κάνει με το Τι είναι το CCXProcess και αν είναι ασφαλές να το απενεργοποιήσετε. Επίσης, κοινοποιήσαμε τα βήματα για την απενεργοποίηση της CCXProcess από τη Διαχείριση εργασιών σε Windows & MacOS. Ενημερώστε μας εάν χρειάζεστε περισσότερη βοήθεια για την κατανόηση της διαδικασίας CCX.

Πώς να ακυρώσετε τη συνδρομή σας στην Adobe

Πώς να χρησιμοποιήσετε την εναλλαγή υπότιτλων του Twitter στο Android

Πώς να επεξεργαστείτε ένα PDF στο Google Chrome

directVortex
directVortex
Άρθρα: 4931

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: