Τι είναι το Website Tinting; Τρόπος ενεργοποίησης &Απενεργοποίηση στο Safari

Όταν η Apple κυκλοφόρησε το iOS 15, παρουσίασε ένα ευρύ φάσμα νέων λειτουργιών. Μαζί με τα νέα χαρακτηριστικά, τροποποίησε και τα οπτικά χαρακτηριστικά ορισμένων από τις εφαρμογές του.

Μια εφαρμογή που υποβάλλεται σε οπτική τροποποίηση είναι το πρόγραμμα περιήγησης ιστού Safari. Στο iOS 15, η Apple μετέφερε τη γραμμή διευθύνσεων URL στο κάτω μέρος της οθόνης στο πρόγραμμα περιήγησης ιστού Safari. Ναι, έγιναν κάποιες άλλες οπτικές αλλαγές, αλλά οι περισσότερες ήταν αμφιλεγόμενες.

Μια οπτική αλλαγή που γίνεται πρωτοσέλιδο είναι η δυνατότητα Website Tinting. Εάν χρησιμοποιείτε το πρόγραμμα περιήγησης Safari στο iPhone σας, μπορεί να έχετε ήδη δει αυτήν τη δυνατότητα, αλλά ξέρετε τι είναι και τι κάνει;

Σε αυτό το άρθρο, θα συζητήσουμε τη δυνατότητα Website Tinting του iOS 15. Όχι μόνο αυτό, αλλά θα συζητήσουμε ακόμη και πώς να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε την οπτική δυνατότητα στο πρόγραμμα περιήγησης ιστού Safari. Ας αρχίσουμε.

Τι είναι η απόχρωση ιστότοπου;

 

Όταν η Apple κυκλοφόρησε το iOS 15, εισήγαγε μια νέα οπτική δυνατότητα στο πρόγραμμα περιήγησης ιστού Safari που ονομάζεται Website Tinting. Αυτή η δυνατότητα είναι κάτι που βλέπετε ήδη στη σχεδίαση υλικού του Android.

Όταν ενεργοποιείτε το Website Tinting στο πρόγραμμα περιήγησης ιστού Safari, η δυνατότητα προσθέτει μια απόχρωση χρώματος στο επάνω μέρος της εφαρμογής Safari. Το συναρπαστικό είναι ότι η απόχρωση αλλάζει ανάλογα με το συνδυασμό χρωμάτων της ιστοσελίδας που βλέπετε.

Για παράδειγμα, εάν ο συνδυασμός χρωμάτων της ιστοσελίδας που έχετε ανοίξει είναι Μπλε, η δυνατότητα θα προσθέσει την απόχρωση του μπλοκ στο επάνω μέρος του προγράμματος περιήγησης ιστού Safari.

Η νέα δυνατότητα μπορεί να προκαλεί έκπληξη, αλλά το Website Tinting υπάρχει επίσης σε παλαιότερες εκδόσεις του iOS αλλά με διαφορετικά ονόματα. Η λειτουργία ήταν παλαιότερα γνωστή ως “Εμφάνιση χρώματος στη γραμμή καρτελών”. Έτσι, η Apple μόλις άλλαξε το όνομα της δυνατότητας και βελτίωσε τη λειτουργικότητά της στο iOS 15 της.

Είναι χρήσιμη η απόχρωση ιστότοπου;

Λοιπόν, η Apple εισήγαγε την οπτική δυνατότητα Website Tinting για κάποιο λόγο. Η λειτουργία υποτίθεται ότι βελτιώνει την εμπειρία περιήγησής σας μέσω του προγράμματος περιήγησης ιστού Safari.

Θα βελτιώσει την εμπειρία περιήγησής σας καθιστώντας την πιο καθηλωτική. Ωστόσο, το αν θα σας αρέσει ή όχι εξαρτάται αποκλειστικά από τη γνώμη σας για αυτό.

Εάν δεν σας αρέσει ένα πρόγραμμα περιήγησης να αλλάζει τα χρώματά του, μπορεί να βρείτε το Website Tinting λιγότερο φιλικό προς το χρήστη. Ωστόσο, εάν προτιμάτε περισσότερα χρώματα, το Website Tinting είναι η δυνατότητα που πρέπει να ενεργοποιήσετε και να χρησιμοποιήσετε.

Βήματα για να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε την απόχρωση ιστότοπου στο Safari

Εφόσον η Apple γνωρίζει ότι σε πολλούς χρήστες μπορεί να μην αρέσει αυτή η δυνατότητα, έχει επιτρέψει στους χρήστες να την απενεργοποιήσουν.

Είναι εύκολο να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε την απόχρωση ιστότοπου στο πρόγραμμα περιήγησης ιστού Safari για iPhone. Για αυτό, πρέπει να ακολουθήσετε αυτά τα απλά βήματα.

Ενεργοποιήστε το Website Tinting στο πρόγραμμα περιήγησης ιστού Safari

Εάν θέλετε να ενεργοποιήσετε το Website Tinting στο πρόγραμμα περιήγησης ιστού του σαφάρι, ακολουθήστε αυτά τα απλά βήματα στο iOS 15.

 

Πρώτα απ ‘όλα, ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις στο iPhone σας.
Όταν ανοίξει η εφαρμογή Ρυθμίσεις, κάντε κύλιση προς τα κάτω και πατήστε στο Safari .
Στην επόμενη οθόνη, κάντε κύλιση προς τα κάτω και βρείτε την επιλογή “Να επιτρέπεται η απόχρωση ιστότοπου” .
Για να ενεργοποιήσετε την απόχρωση ιστότοπου, ενεργοποιήστε την εναλλαγή για “Να επιτρέπεται η απόχρωση ιστότοπου”

Αυτό είναι! Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να ενεργοποιήσετε την απόχρωση ιστότοπου στο πρόγραμμα περιήγησης ιστού Safari.

Απενεργοποιήστε την απόχρωση ιστότοπου σε iOS

Μπορείτε επίσης να το απενεργοποιήσετε εάν δεν είστε λάτρης της απόχρωσης ιστοτόπων. Δείτε πώς μπορείτε να απενεργοποιήσετε την απόχρωση ιστότοπου στο πρόγραμμα περιήγησης ιστού Safari.

 

Πρώτα απ ‘όλα, ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις στο iPhone ή το iPad σας.
Στην εφαρμογή Ρυθμίσεις, κάντε κύλιση προς τα κάτω και πατήστε στο Safari .
Για να απενεργοποιήσετε την απόχρωση ιστότοπου, απενεργοποιήστε την εναλλαγή για «Να επιτρέπεται η απόχρωση ιστότοπου»
Τώρα ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Safari και κάντε κλικ στις καρτέλες .
Αποεπιλέξτε την επιλογή Εμφάνιση χρώματος στη γραμμή καρτελών.

Αυτό είναι! Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο μπορείτε να απενεργοποιήσετε την απόχρωση ιστότοπου στο πρόγραμμα περιήγησης ιστού Safari.

 

Συχνές ερωτήσεις:

Τι είναι η απόχρωση ιστότοπου;

Το Website Tinting είναι μια απλή αποκλειστική λειτουργία του προγράμματος περιήγησης Safari για iOS 15 που αντιγράφει το χρώμα της επάνω γραμμής με αυτό του ιστότοπου που προβάλλετε αυτήν τη στιγμή.

Είναι διαθέσιμο το Website Tinting σε Mac;

Η απόχρωση ιστότοπου ή ο χρωματισμός της γραμμής καρτελών είναι επίσης διαθέσιμη στο macOS. Πρέπει να εκκινήσετε το Safar και στην επάνω αριστερή γωνία, επιλέξτε «Προτιμήσεις».

Στις Προτιμήσεις, μεταβείτε στις καρτέλες και επιλέξτε την επιλογή “Εμφάνιση χρώματος στη γραμμή καρτελών”.

Είναι διαθέσιμη η απόχρωση ιστότοπου σε άλλα προγράμματα περιήγησης;

Η λειτουργία Website Tinting είναι διαθέσιμη μόνο στο πρόγραμμα περιήγησης ιστού Safari για iOS 15. Η δυνατότητα δεν είναι διαθέσιμη σε κανένα άλλο πρόγραμμα περιήγησης ιστού. Ως εκ τούτου, για να χρησιμοποιήσετε την απόχρωση ιστότοπου, πρέπει να μένετε μόνο με το πρόγραμμα περιήγησης ιστού Safari.

Έτσι, αυτός ο οδηγός αφορά την απόχρωση του ιστότοπου και την ενεργοποίηση ή απενεργοποίηση της οπτικής δυνατότητας. Είναι ένα εξαιρετικό χαρακτηριστικό που πρέπει να δοκιμάσετε. Εάν χρειάζεστε περισσότερη βοήθεια για την ενεργοποίηση ή απενεργοποίηση της απόχρωσης ιστότοπου, ενημερώστε μας στα παρακάτω σχόλια. Επίσης, αν σας βοήθησε το άρθρο! Φροντίστε να το μοιραστείτε και με τους φίλους σας.

 

 

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 5030

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *