Τι να κάνετε με μια σπασμένη τηλεόραση που δεν μπορεί να επιδιορθωθεί

Οι τηλεοράσεις είναι μέρος της ζωής μας εδώ και δεκαετίες. Αλλά που και που, σπάνε ή χρειάζονται αναβάθμιση. Όταν μια τηλεόραση σπάσει χωρίς να επισκευαστεί, είναι φυσικό να την αντικαταστήσετε το συντομότερο δυνατό. Τι να την κάνεις όμως την παλιά, σπασμένη τηλεόραση; Το να το βάλεις στον κάδο απορριμμάτων δεν είναι επιλογή. είναι ακόμη και παράνομο στα περισσότερα μέρη. Ορισμένες τηλεοράσεις, κυρίως αυτές με οθόνες LCD , είναι επικίνδυνες για το περιβάλλον. Πρέπει να πετάξετε σωστά την παλιά τηλεόραση και υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να το κάνετε.

Δεν έχει σημασία αν η τηλεόραση από την οποία προσπαθείτε να απαλλαγείτε έχει σπασμένη οθόνη, νεκρά pixel , τηγανισμένες πλακέτες κυκλωμάτων ή νεκρή μητρική πλακέτα. Μπορείτε πάντα να κάνετε κάτι με αυτό, και μερικοί άνθρωποι θα ήθελαν ακόμη και να το αγοράσουν. Λοιπόν, εδώ είναι όλα όσα μπορείτε να κάνετε με μια χαλασμένη τηλεόραση που δεν μπορείτε να διορθώσετε.

Πρώτα ελέγξτε την Εγγύηση

Μερικές φορές ακόμη και οι καινούριες τηλεοράσεις χαλούν και οι κατασκευαστές τις αντικαθιστούσαν ευχαρίστως όταν εξακολουθούν να είναι υπό εγγύηση. Απλώς σημειώστε ότι οι ραγισμένες οθόνες ή τα ορατά βαθουλώματα και γρατσουνιές συχνά αποκλείουν τη συσκευή σας για αξίωση εγγύησης.

Έχεις οποιαδήποτε απορία; Έλα στο forum και κάνε την ερώτησή σου.

Συνδεθείτε στην ομάδα ⁨DirectVortex.gr⁩ στο Viber  

Ορισμένοι κατασκευαστές τηλεοράσεων θα προσφέρουν την επισκευή της σπασμένης τηλεόρασής σας. αν αυτό δεν είναι δυνατό, θα σας δώσουν ένα νέο. Οι περισσότερες εταιρείες εκδίδουν εγγύηση ενός έτους, επομένως ελέγξτε την ημερομηνία αγοράς της τηλεόρασής σας.

Εάν ο κατασκευαστής αποδεχτεί την αξίωση εγγύησης και εκδώσει μια νέα συσκευή, θα πρέπει να εξετάσετε το ενδεχόμενο να αγοράσετε μια εκτεταμένη εγγύηση για τη νέα σας τηλεόραση. Θα σας διαρκέσει έως και τρία χρόνια, αλλά θα έχει και πιο ολοκληρωμένη κάλυψη από την αρχική εγγύηση του κατασκευαστή.

Διαβάστε επίσης:

Παγκόσμια αγορά IPTV: Στατιστικά και ανάλυση

Πώς να κατεβάσετε το Kodi σε Sony Smart TV

Πουλήστε τη σπασμένη τηλεόρασή σας με μετρητά

Μπορείτε να καλύψετε το κόστος απόκτησης μιας νέας τηλεόρασης πουλώντας τη χαλασμένη τηλεόρασή σας έναντι μετρητών. Στη συνέχεια, σκεφτείτε να αγοράσετε μια νέα smart TV με δέκτη Wi-Fi που μπορείτε να μετατρέψετε σε κέντρο ψυχαγωγίας.

Αλλά ας είμαστε ειλικρινείς, η πώληση παλιών τηλεοράσεων δεν είναι τόσο εύκολη όσο παλιά. Ειδικά τα παλιά, καθοδικού σωλήνα (CRT). Ακόμη και η ανακύκλωση αυτών των παλιών είναι δύσκολη καθώς πολλά κέντρα ανακύκλωσης δεν θα τα δεχτούν. Αυτοί που θα ζητούσαν αμοιβή για να σας το πάρουν από τα χέρια. Αλλά όλα αυτά δεν σημαίνουν ότι είναι αδύνατο να πουλήσετε παλιές τηλεοράσεις. Πολλοί άνθρωποι εξακολουθούν να βρίσκουν τη χρήση τους. Είτε τα χρησιμοποιούν για ανταλλακτικά είτε απλά δημιουργούν κάτι νέο και χρήσιμο με έργα DIY. Ξέρετε τι λένε: «Τα σκουπίδια ενός ανθρώπου είναι ο θησαυρός του άλλου». Ορίστε λοιπόν μερικά μέρη όπου μπορείτε να δοκιμάσετε να πουλήσετε την παλιά σας σπασμένη συσκευή.

1. Craigslist

Το Craigslist θα σας επιτρέψει να πουλήσετε την παλιά χαλασμένη τηλεόρασή σας τοπικά και να παραλείψετε όλα τα έξοδα παράδοσης. Εάν δεν είστε βέβαιοι για την τιμή να βάλετε για την καταχώρισή σας, απλώς ελέγξτε άλλες διαφημίσεις για παρόμοια μοντέλα.

Μην ξεχάσετε να γράψετε μια ενημερωτική περιγραφή της τηλεόρασης που πουλάτε. Συμπεριλάβετε τη μάρκα, το μοντέλο, τον τύπο της οθόνης και τυχόν σπασίματα και ζημιές που μπορεί να έχει. Με αυτόν τον τρόπο θα επικοινωνήσουν μαζί σας μόνο όσοι αγοραστές θέλουν την τηλεόρασή σας.

2. eBay

Το eBay έχει πάνω από 180 εκατομμύρια υποψήφιους αγοραστές και είναι ένα εξαιρετικό μέρος όπου μπορείτε να βρείτε κάποιον που ενδιαφέρεται να αγοράσει μια χαλασμένη τηλεόραση. Το eBay λειτουργεί σε όλη τη χώρα και θα πρέπει να περιμένετε κόστος παράδοσης που θα μειώσει τα κέρδη σας. Μπορείτε να το αποφύγετε επιλέγοντας μόνο τοπική παραλαβή.

Σε αντίθεση με το Amazon, είναι δωρεάν η πώληση μεταχειρισμένων αντικειμένων στο eBay, αλλά έχετε κατά νου ότι θα πρέπει να πληρώσετε ένα τέλος μόλις πουληθεί η τηλεόρασή σας. Εξετάστε το ενδεχόμενο να προσθέσετε το τέλος στην αρχική ζητούμενη τιμή. Με αυτόν τον τρόπο, δεν θα χάσετε πολλά από τα κέρδη σας.

3. Facebook Marketplace

Το Facebook Marketplace είναι η πλατφόρμα του Facebook για την πώληση και την αγορά μεταχειρισμένων και νέων αντικειμένων. Μπορείτε να βρείτε οτιδήποτε εκεί, από εξοπλισμό για κατοικίδια, ακίνητα και μεταχειρισμένα ηλεκτρονικά είδη. Είναι εύκολο να βρείτε ανθρώπους κοντά σας που χρειάζονται μια χαλασμένη τηλεόραση για ανταλλακτικά ή για το επόμενο έργο τέχνης τους.

Tips** Για περισσότερες επιλογές στην θέαση επιλέξτε μια συσκευή από τις παρακάτω..

Smart TVSmart TV Boxes
Τηλεοράσεις Android

Sony Smart TV
TCL Smart TV
Sharp Smart TV
Smart TV Hisense

MECOOL KM2 Plus

Nvidia Shield
MXQ Pro 4K
Mi Box 4K

Πουλήστε το στα καταστήματα επισκευής τηλεοράσεων για ανταλλακτικά

Τα συνεργεία συνήθως αγοράζουν σπασμένες τηλεοράσεις τις οποίες μπορούν να ανακαινίσουν και να μεταπωλήσουν. Χρειάζονται όμως και ανταλλακτικά. Για το σκοπό αυτό, μερικές φορές αγοράζουν παλιές τηλεοράσεις που δεν μπορούν να επισκευαστούν. Οτιδήποτε, από μια πλακέτα τροφοδοσίας, έναν πυκνωτή ή μια πλακέτα t-con, μέχρι το τροφοδοτικό και τον μετατροπέα μπορεί να επαναχρησιμοποιηθεί.

Δεν ξέρετε πώς να βρείτε ένα κοντινό συνεργείο επισκευής τηλεόρασης; Απλώς ρωτήστε το Google ή μια εναλλακτική μηχανή αναζήτησης . Εάν πληκτρολογήσετε κάτι όπως “Συνεργείο επισκευής τηλεόρασης κοντά μου” θα έχετε κάποια καλά αποτελέσματα.

Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να αναζητήσετε ειδικά συνεργεία επισκευής τηλεοράσεων. Τα γενικά ηλεκτρονικά καταστήματα ενδιαφέρονται επίσης για τις παλιές τηλεοράσεις όπως και τα ενεχυροδανειστήρια.

Ανακυκλώστε την παλιά σας τηλεόραση

Εάν δεν θέλετε να πουλήσετε τη χαλασμένη τηλεόρασή σας και θέλετε να την ξεφορτωθείτε, σκεφτείτε την ανακύκλωση. Ανάλογα με την τοποθεσία σας, το να πετάτε μια ηλεκτρική συσκευή στα κανονικά σκουπίδια μπορεί να είναι παράνομο και η ανακύκλωση μπορεί να είναι η μόνη σας επιλογή. Αν δεν ξέρετε πού να αναζητήσετε τις εταιρείες που θα πήγαιναν την παλιά σας τηλεόραση, εδώ είναι μια σύντομη λίστα.

1. Η τοπική σας χωματερή

Διάφοροι ΧΥΤΑ σε όλη τη χώρα έχουν δημιουργήσει κέντρα ηλεκτρονικής ανακύκλωσης. Αναζητήστε την πλησιέστερη χωματερή. Ο ιστότοπός τους θα πρέπει να έχει πληροφορίες όπως ποιες ώρες εργάζονται και εάν τα ηλεκτρονικά απορρίμματα παραλαμβάνονται μόνο συγκεκριμένες ημέρες.

Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι ορισμένες χωματερές θα σας ζητήσουν μια αμοιβή όταν τους φέρετε την τηλεόρασή σας. Άλλοι μπορεί να το πάρουν δωρεάν. Εάν η πληρωμή είναι πρόβλημα για εσάς, μην ανησυχείτε, υπάρχουν και άλλες επιλογές ανακύκλωσης.

2. Ανακύκλωση MRM

Η Εταιρεία Διαχείρισης Ανακύκλωσης Ηλεκτρονικών Κατασκευαστών διαθέτει έναν πολύ διορατικό ιστότοπο που θα σας πει πού να βρείτε το πλησιέστερο σημείο παραλαβής. Έχουν πολλές τέτοιες τοποθεσίες σε όλη τη χώρα, αλλά δεν λειτουργούν πάντα τις ίδιες ώρες. Το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να τηλεφωνήσετε σε ένα τοπικό σημείο ανακύκλωσης MRM και να ρωτήσετε πότε είναι η καλύτερη στιγμή για να φέρετε την παλιά σας τηλεόραση.

Η MRM έχει μια συνεργασία με πολλές ηλεκτρονικές μάρκες όπως η Toshiba, η Vizio, η TCL και η Polaroid, και αυτή η συνεργασία σας επιτρέπει να ανακυκλώνετε τις παλιές σας τηλεοράσεις. Επιπλέον, το πρόγραμμα επιστροφής αλληλογραφίας και η συνεργασία με την UPS σάς βοηθούν να αφήσετε την τηλεόρασή σας στο τοπικό γραφείο της UPS σας δωρεάν.

3. Πρόγραμμα Ανακύκλωσης Samsung

Μάθετε τα πάντα για τα διάφορα προγράμματα ανακύκλωσης της Samsung στον ιστότοπό τους. Ο ιστότοπος θα σας δείξει επίσης το πλησιέστερο μέρος όπου μπορείτε να πάρετε τη μεταχειρισμένη τηλεόρασή σας. Προσοχή όμως καθώς τα προγράμματά τους προορίζονται μόνο για τηλεοράσεις Samsung.

Μπορείτε επίσης να στείλετε πίσω με email την τηλεόρασή σας Samsung χρησιμοποιώντας τους συνεργάτες ανακύκλωσης της Samsung που βρίσκονται κοντά σας. Η τηλεόραση πρέπει να ζυγίζει έως και 50 κιλά για να επωφεληθεί από αυτό το πρόγραμμα. Επίσης, τα τέλη θα διαφέρουν ανάλογα με τον συνεργάτη ανακύκλωσης κοντά σας.

DIY Project Ideas With Broken TV

Αυτό είναι για όλα τα δημιουργικά εκεί έξω. Οι σπασμένες τηλεοράσεις που δεν μπορείτε να επισκευάσετε είναι εξαιρετικό υλικό για διάφορα έργα τέχνης ή τεχνολογικά gadget που μπορεί να σας φανούν χρήσιμα. Αλλά να θυμάστε ότι ορισμένα εξαρτήματα της τηλεόρασης είναι επικίνδυνα για το περιβάλλον και την υγεία σας και μάθετε πώς να τα χειρίζεστε με ασφάλεια.

1. Δημιουργήστε ένα φωτεινό πλαίσιο από την παλιά οθόνη LCD

Αυτή η συμβουλή απευθύνεται σε όλους τους φωτογράφους, τους βιντεογράφους και τους καλλιτέχνες που χρειάζονται μια ισχυρή πηγή φωτός για τα στούντιο τους. Χρησιμοποιήστε την παλιά σας οθόνη LCD για να δημιουργήσετε ένα ισχυρό πάνελ που εκπέμπει το φως της ημέρας! Το μόνο που χρειάζεστε για αυτό το έργο είναι λωρίδες φωτισμού LED, ταινία gaffer, η οθόνη LCD, ένα κατσαβίδι και ένα προαιρετικό νέο μεταλλικό πλαίσιο. Για να φτιάξετε τον πίνακα, αντικαταστήστε τους παλιούς λαμπτήρες CCFL που φωτίζουν την οθόνη με νέα φώτα LED.

Πρόταση μας : Eίστε σε αναζήτηση Android TV για να βλεπετε KODISTREMIO IPTV Και πολλα άλλα??μην ψάχνετε άλλο. mecool KM7 PLUS  χρησιμοποίηστε τον κωδικό: mecoolbestandroid  για 10% έκπτωση.θα σας έρθει με Courier στην πόρτα σας από Ευρωπαϊκή αποθήκη χωρίς τελωνείο :

2. Φτιάξτε μια ενδιαφέρουσα δεξαμενή ψαριών

Έχετε κατοικίδιο ψάρια; Τι θα λέγατε να τους κάνετε ένα νέο, κομψό σπίτι από την παλιά σας τηλεόραση; Αυτό το απλό έργο DIY θα σας επιτρέψει να κρατήσετε την παλιά σας τηλεόραση στο σαλόνι σας, αλλά με νέο σκοπό. Αυτό το έργο είναι τέλειο για παλαιότερες καθοδικές τηλεοράσεις, καθώς είναι πιο ογκώδεις και μπορούν να χρησιμεύσουν ως σκάφος.

Απλώς κόψτε την πηγή ρεύματος, αφαιρέστε την πίσω πλάκα και βγάλτε όλα τα ηλεκτρονικά. Στείλτε την παλιά οθόνη και βάλτε ένα ενυδρείο μέσα στο κουτί της τηλεόρασης. Διακοσμήστε το με τυπικά φυτά νερού, πέτρες και ένα κάστρο ψαριών ή γίνετε πιο δημιουργικοί και φτιάξτε ένα μοντέρνο διαμέρισμα για τα κατοικίδια ψάρια σας.

3. Φτιάξτε ένα τραπεζάκι σαλονιού

Αυτό το έργο DIY μπορεί να είναι τόσο απλό όσο να αγοράσετε μερικά πόδια επίπλων IKEA και να τα βιδώσετε στην παλιά σας τηλεόραση, κατά προτίμηση στην επίπεδη οθόνη, για να φτιάξετε ένα νέο τραπεζάκι σαλονιού. Μια σπασμένη οθόνη μπορεί ακόμη και να δώσει μια καλλιτεχνική ατμόσφαιρα σε όλο αυτό το έργο. Γίνετε δημιουργικοί λοιπόν και χρησιμοποιήστε την επίπεδη οθόνη της παλιάς σας τηλεόρασης LCD ή LED για να δημιουργήσετε ένα φουτουριστικό τραπέζι.

Τι έκανες με την παλιά σου τηλεόραση; Ενημερώστε μας στα σχόλια παρακάτω! Επίσης, ρίξτε μια ματιά σε όλα τα ωραία πράγματα που μπορείτε να κάνετε με την παλιά μνήμη RAM , εάν έχετε μερικά παλιά στικάκια RAM που βρίσκονται τριγύρω.

Τηλεοράσεις απο 99,00€ 

Διαβάστε επίσης:Ένας ολοκληρωμένος οδηγός: Πώς να λύσετε προβλήματα επισκευής αυτοκινήτων

Πώς να παίξετε παλιά παιχνίδια Flash στον υπολογιστή

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 4885

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *