Τι να κάνετε όταν το τηλεχειριστήριο Fire TV σας δεν λειτουργεί

Τι να κάνετε όταν το τηλεχειριστήριο Fire TV σας δεν λειτουργεί

Βασικά Takeaways

  • Ως βασικά πρώτα βήματα, θα πρέπει να επανεκκινήσετε το Fire TV και να αντικαταστήσετε τις μπαταρίες του τηλεχειριστηρίου σας.
  • Εάν αυτό δεν λειτουργεί, ελέγξτε τις ρυθμίσεις σας και βεβαιωθείτε ότι το τηλεχειριστήριό σας έχει μια σύντομη, καθαρή διαδρομή προς την τηλεόραση για ισχυρό σήμα χωρίς παρεμβολές.
  • Χρησιμοποιήστε τη λειτουργία απομακρυσμένης αντιμετώπισης προβλημάτων της Amazon για να εντοπίσετε και να επιλύσετε προβλήματα.

Δεν λειτουργεί το τηλεχειριστήριο Fire TV; Με μερικές συμβουλές αντιμετώπισης προβλημάτων, μπορείτε να το διορθώσετε. Μπορείτε να δοκιμάσετε μερικά πράγματα, συμπεριλαμβανομένης της επανεκκίνησης της Fire TV, του ελέγχου της ρύθμισης και του ελέγχου με το Amazon για βοήθεια.

Συνδεθείτε στην ομάδα ⁨DirectVorteX⁩ στο Viber
Διαβάστε επίσης :Πώς να αντιστοιχίσετε το τηλεχειριστήριο Fire TV

Πώς να ενημερώσετε τη συσκευή Fire TV σας

Ελέγξτε και αντικαταστήστε τις απομακρυσμένες μπαταρίες

Τηλεχειριστήριο Fire TV με αφαιρούμενο κάλυμμα μπαταρίας

Πρώτα βεβαιωθείτε ότι το πρόβλημα είναι στην πραγματικότητα στο τηλεχειριστήριό σας και όχι στο ίδιο το Fire TV. Εάν το πρόβλημα επηρεάζει ολόκληρο το σύστημά σας, φροντίστε να ανατρέξετε στον οδηγό αντιμετώπισης προβλημάτων Fire TV stick.

Εάν το πρόβλημα είναι σίγουρα το τηλεχειριστήριό σας, ένα από τα πρώτα πράγματα που πρέπει να δοκιμάσετε είναι να ελέγξετε τις μπαταρίες του τηλεχειριστηρίου σας. Μπορείτε να δοκιμάσετε να αφαιρέσετε τις μπαταρίες του τηλεχειριστηρίου σας και να τις επανατοποθετήσετε.

Εάν αυτό δεν λειτουργήσει, αντικαταστήστε τις μπαταρίες του τηλεχειριστηρίου σας με καινούργιες για να βεβαιωθείτε ότι το τηλεχειριστήριο έχει αρκετή φόρτιση για να τροφοδοτήσει το σήμα του, ειδικά αν έχει περάσει καιρός από τότε που το κάνατε.

Επανεκκινήστε το Fire TV σας

Κοντινό πλάνο ενός τηλεχειριστηρίου Fire TV με τηλεόραση στο φόντο
Josh Dollaghan/MakeUseOf

Σε περίπτωση αμφιβολίας, επανεκκινήστε. Αυτό ισχύει για πολλές μορφές τεχνολογίας, συμπεριλαμβανομένων των υπολογιστών και των αξεσουάρ τους. Η επανεκκίνηση μιας συσκευής μπορεί να την ανανεώσει, να την καθαρίσει γρήγορα από δυσλειτουργίες και σφάλματα και να ολοκληρώσει μια ενημέρωση λογισμικού.

Για να επανεκκινήσετε το Fire TV σας, αποσυνδέστε το και περιμένετε δέκα δευτερόλεπτα πριν το συνδέσετε ξανά. Εάν και η αντικατάσταση των απομακρυσμένων μπαταριών και η επανεκκίνηση της συσκευής ροής δεν λειτουργούν, προχωρήστε στα άλλα βήματα αντιμετώπισης προβλημάτων.

Βεβαιωθείτε ότι η Fire TV σας είναι αρκετά κοντά

Ένα από τα εύκολα βασικά που θέλετε να ελέγξετε τη λίστα αντιμετώπισης προβλημάτων είναι να διασφαλίσετε ότι το τηλεχειριστήριό σας δεν βρίσκεται πολύ μακριά από την τηλεόραση. Είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς ένα σενάριο όπου αυτό μπορεί να είναι ένα πρόβλημα, καθώς το τηλεχειριστήριο Fire TV έχει αρκετή ισχύ εκπομπής—το δοκίμασα από απόσταση περίπου πενήντα ποδιών, η οποία είναι πολύ μεγαλύτερη απόσταση από την οποία βλέπω συνήθως τηλεόραση και Το τηλεχειριστήριο δεν είχε προβλήματα με τον έλεγχο της Fire TV.

Αλλά ίσως σας αρέσει να παρακολουθείτε την τηλεόραση στο σαλόνι σας από ένα παράθυρο από την πισίνα σας ή κάτι ανάλογο. Για οποιονδήποτε λόγο, μπορεί το σήμα του τηλεχειριστηρίου σας να μην είναι αρκετά ισχυρό για να φτάσει στο Fire TV. Δείτε αν μπορείτε να το μετακινήσετε πιο κοντά.

Ειδικά όταν συνδυάζεται με την επιπλοκή που περιγράφεται στην επόμενη συμβουλή, η απόσταση του τηλεχειριστηρίου σας από το Fire TV μπορεί να είναι ένα πρόβλημα.

Ελέγξτε για εξωτερικές παρεμβολές ή εμπόδιαFIre TV Stick και τηλεχειριστήριο σε τραπεζάκι

Το τηλεχειριστήριο Fire TV σας μπορεί να λειτουργεί καλύτερα όταν έχει μια καθαρή, ανεμπόδιστη, οπτική διαδρομή προς το Fire TV σας. Ίσως η συσκευή Fire TV σας βρίσκεται μέσα σε ένα ντουλάπι ή υπάρχει κάποιο άλλο ουσιαστικό φυσικό αντικείμενο ανάμεσα στο τηλεχειριστήριο και το Fire TV. Βγάλτε τη συσκευή Fire TV από το ντουλάπι και δείτε αν βοηθάει.

Και συγκεκριμένα κοινά είδη οικιακής χρήσης μπορεί να επηρεάσουν το τηλεχειριστήριό σας. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει φούρνους μικροκυμάτων ή σχεδόν οποιοδήποτε τύπο ασύρματης συσκευής, όπως ασύρματα ηχεία ή ακόμα και το smartphone σας. Μπορείτε να δοκιμάσετε να τα απενεργοποιήσετε για να δείτε αν λύνει το απομακρυσμένο πρόβλημά σας.

Βεβαιωθείτε ότι το τηλεχειριστήριο Fire TV δεν έχει καταστραφεί

Έριξες πρόσφατα το τηλεχειριστήριό σου ή το πατήσατε; Αν ναι, μπορεί να το έχεις χαλάσει. Κάτι μέσα μπορεί να έχει καταστραφεί και ίσως χρειαστεί να δοκιμάσετε την εφαρμογή τηλεχειριστηρίου smartphone ή να αποκτήσετε ένα νέο τηλεχειριστήριο.

Εάν μπορείτε να δείτε φυσική ζημιά στο τηλεχειριστήριό σας, μπορεί να είναι μια καλή ένδειξη ότι αυτό είναι το πρόβλημα. Συνιστούμε να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή μέχρι να μπορέσετε να αντικαταστήσετε το τηλεχειριστήριό σας, αν συμβαίνει αυτό.

Δοκιμάστε την εφαρμογή Fire TV Remote Smartphone

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή τηλεχειριστηρίου Amazon Fire TV για iOS ή Android στο smartphone σας. Αυτό μπορεί να είναι χρήσιμο για τον έλεγχο της Fire TV σας ενώ αντιμετωπίζετε προβλήματα με το τηλεχειριστήριό της. Ίσως ακόμη και να διαπιστώσετε ότι σας αρέσει να χρησιμοποιείτε την εφαρμογή απομακρυσμένης χρήσης καλύτερα από το πραγματικό τηλεχειριστήριο.

Αντιστοιχίστε ξανά το τηλεχειριστήριο Bluetooth της Fire TV σας

Επιλέξτε τα τηλεχειριστήρια Amazon Fire TV

Θα μπορούσατε να προσπαθήσετε να καταργήσετε τη σύζευξη του τηλεχειριστηρίου από τη συσκευή Fire TV και, στη συνέχεια, να το αντιστοιχίσετε ξανά για να επιλύσετε προβλήματα σύνδεσης. Αλλά θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε την απομακρυσμένη εφαρμογή για να το κάνετε αυτό.

Για να καταργήσετε τη σύζευξη του τηλεχειριστηρίου σας:

  1. Κρατήστε πατημένο το κουμπί απομακρυσμένης αρχικής οθόνης για μερικά δευτερόλεπτα μέχρι να δείτε τις επιλογές του μενού.
  2. Πλοηγηθείτε και επιλέξτε Ρυθμίσεις.
  3. Πλοηγηθείτε στο Ελεγκτές & Συσκευές Bluetooth.
  4. Επιλέγω Τηλεχειριστήρια Amazon Fire TV.
  5. Πατήστε το κουμπί στο τηλεχειριστήριό σας με τρεις οριζόντιες γραμμές για να καταργήσετε τη σύζευξη οποιουδήποτε τηλεχειριστηρίου που αναφέρεται.
  6. Επιλέγω Προσθήκη νέου τηλεχειριστηρίου για να το αντιστοιχίσετε ξανά με το Fire TV σας.

Εάν αυτό το βήμα δεν λειτουργεί και έχετε νέο τηλεχειριστήριο, ακολουθήστε τα ίδια βήματα για να αντιστοιχίσετε αυτό το τηλεχειριστήριο με το Fire TV σας. Δείτε αν το νέο τηλεχειριστήριο λειτουργεί καλύτερα από το παλιό.

Χρησιμοποιήστε τη λειτουργία αντιμετώπισης προβλημάτων απομακρυσμένου Fire TV

Η Amazon παρέχει έναν τρόπο αντιμετώπισης προβλημάτων του τηλεχειριστηρίου σας. Για να διασφαλίσετε ότι η λειτουργία αντιμετώπισης προβλημάτων του Amazon είναι διαθέσιμη, πατήστε πρώτα το κουμπί Alexa ή το κουμπί μικροφώνου του τηλεχειριστηρίου. Θα ξέρετε ότι η λειτουργία αντιμετώπισης προβλημάτων είναι διαθέσιμη εάν η λυχνία LED στο επάνω μέρος του τηλεχειριστηρίου αναβοσβήνει.

Για να μπείτε σε λειτουργία αντιμετώπισης προβλημάτων, πατήστε το τηλεχειριστήριο Πίσω και σωστά κουμπιά για τρία δευτερόλεπτα και, στη συνέχεια, πατήστε οποιοδήποτε κουμπί στο τηλεχειριστήριό σας. Τα διαφορετικά χρώματα που αναβοσβήνουν στο τηλεχειριστήριο θα υποδεικνύουν συγκεκριμένα προβλήματα που μπορείτε να διερευνήσετε.

Για παράδειγμα, μια κόκκινη λυχνία που αναβοσβήνει αργά θα υποδεικνύει ότι οι μπαταρίες σας μπορεί να είναι χαμηλή και μια πορτοκαλί λυχνία θα υποδεικνύει ότι το τηλεχειριστήριό σας μπορεί να μην έχει συζευχθεί με το Fire TV σας. Μπορείτε να επισκεφτείτε τη σελίδα Βοήθειας και Εξυπηρέτησης Πελατών του Amazon Fire TV Remote για λεπτομερή βήματα αντιμετώπισης προβλημάτων. Μπορείτε να βρείτε περισσότερες συμβουλές στον οδηγό μας για κόλπα Fire TV που πρέπει να γνωρίζετε.

Εάν εξακολουθείτε να αντιμετωπίζετε προβλήματα, μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε να ελέγξετε το φόρουμ Amazon Fire TV για λύσεις που έχουν ανακαλύψει άλλοι χρήστες.

Δεν θέλετε τα προβλήματα με το τηλεχειριστήριο του Fire TV να σας εμποδίζουν να παρακολουθείτε την αγαπημένη σας εκπομπή. Εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα με το τηλεχειριστήριο Fire TV, θα πρέπει να μπορείτε να τα διορθώσετε μόνοι σας. Στη σπάνια περίπτωση που δεν μπορείτε να διορθώσετε το τηλεχειριστήριό σας, μπορείτε πάντα να απευθυνθείτε στην υποστήριξη της Amazon για βοήθεια.

Share your love

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *