Το iPhone σας έχει ήδη χαρακτηριστικά AI

Το iPhone σας έχει ήδη χαρακτηριστικά AI: Απλώς είναι κρυμμένα

Το AI πιέζεται πολύ αυτές τις μέρες από εταιρείες όπως η Google και η Samsung, αλλά ξέρατε ότι το iPhone σας χρησιμοποιεί επίσης AI με πολλούς τρόπους που δεν γνωρίζετε; Ας μιλήσουμε για αυτά τα χαρακτηριστικά λεπτομερώς.

1  Αντιγραφή κειμένου από εικόνες και βίντεο μέσω Ζωντανού κειμένου

Το iPhone χρησιμοποιεί Live Text για σάρωση κειμένου σε αφίσα

Το Live Text σάς επιτρέπει να αντιγράψετε κείμενο από οποιαδήποτε εικόνα ή βίντεο στο iPhone σας. Χρησιμοποιεί μηχανική εκμάθηση και αναγνώριση εικόνας για την αναγνώριση χειρόγραφου και δακτυλογραφημένου κειμένου σε διάφορες γλώσσες, συμπεριλαμβανομένων των κινεζικών, γαλλικών και γερμανικών. Μπορείτε επίσης να το χρησιμοποιήσετε στο iPad ή το Mac σας, αλλά αξίζει να σημειωθεί ότι θα χρειαστείτε ένα iPhone Xs ή νεότερο για να χρησιμοποιήσετε αυτήν τη δυνατότητα.

Για να χρησιμοποιήσετε το Ζωντανό Κείμενο, απλώς ανοίξτε το ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗ εφαρμογή, στοχεύστε στο κείμενο που θέλετε να καταγράψετε και πατήστε το Ζωντανό κείμενο κουμπί στην κάτω δεξιά γωνία του εικονοσκοπίου. Από εκεί, μπορείτε να αντιγράψετε το κείμενο, να το μεταφράσετε ή να το αναζητήσετε στο διαδίκτυο. Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε Ζωντανό κείμενο στο Φωτογραφίες app ανοίγοντας μια φωτογραφία ή ένα βίντεο και πατώντας παρατεταμένα το κείμενο που θέλετε να επιλέξετε.

Συνδεθείτε στην ομάδα ⁨DirectVorteX⁩ στο Viber

Διαβάστε επίσης : Αυτά τα 7 χαρακτηριστικά του iPhone με βοήθησαν να ξεπεράσω το άγχος του ταξιδιού

Πώς να διορθώσετε αργές λήψεις και ενημερώσεις από το App Store στο iPhone

2 Αναγνώριση ανθρώπων και κατοικίδιων στις φωτογραφίες

Εφαρμογή iPhone Photos Μενού Άτομα και κατοικίδια

Στην εφαρμογή Φωτογραφίες, θα βρείτε μια προσεγμένη λειτουργία που οργανώνει τους ανθρώπους και τα κατοικίδιά σας. Αυτό καθιστά εξαιρετικά εύκολο να βρείτε συγκεκριμένα άτομα στη συλλογή φωτογραφιών σας. Η Apple δίνει μεγάλη προτεραιότητα στο απόρρητο, επομένως όλες οι λειτουργίες που αναφέρονται σε αυτό το άρθρο, συμπεριλαμβανομένου αυτού, χρησιμοποιούν επεξεργασία στη συσκευή για εργασίες τεχνητής νοημοσύνης και δεν μεταφορτώνονται δεδομένα στους διακομιστές της Apple.

Απλώς ανοίξτε το Φωτογραφίες εφαρμογή και κάτω από το Αλμπουμ καρτέλα, μετακινηθείτε προς τα κάτω και πατήστε Άνθρωποι & Κατοικίδια. Αυτό θα σας δείξει ένα πλέγμα με όλα τα άτομα που εμφανίζονται συνήθως στη συλλογή σας και μπορείτε να δείτε όλες τις φωτογραφίες τους απλώς πατώντας στο εικονίδιό τους.

3  Φωτονικός κινητήρας και νυχτερινή λειτουργία

Όλοι γνωρίζουμε ότι τα iPhone έχουν εξαιρετικές κάμερες, αλλά δεν είναι μόνο λόγω του υλικού. το υποκείμενο λογισμικό παίζει επίσης σημαντικό ρόλο.

Η νυχτερινή λειτουργία είναι μια δυνατότητα που δείχνει καλύτερα την ικανότητα λογισμικού του iPhone σας. Σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, όταν κάνετε κλικ σε μια φωτογραφία με ενεργοποιημένη τη Νυχτερινή λειτουργία, η κάμερα τραβάει πολλές φωτογραφίες σε διαφορετικές εκθέσεις και, στη συνέχεια, χρησιμοποιεί αλγόριθμους μηχανικής εκμάθησης για να τις συνδυάσει και να τονίσει τα καλύτερα μέρη κάθε λήψης.

Ένα άλλο εξαιρετικό παράδειγμα του iPhone σας που χρησιμοποιεί AI στη φωτογραφία θα ήταν το Photonic Engine στο iPhone 14 Pro και σε νεότερα μοντέλα. Αξιοποιεί τους μεγαλύτερους αισθητήρες και εφαρμόζει απευθείας υπολογιστικούς αλγόριθμους σε μη συμπιεσμένες εικόνες για να βελτιώσει περαιτέρω τις φωτογραφίες σε χαμηλό φωτισμό, οδηγώντας σε περισσότερες λεπτομέρειες και φωτεινότερα χρώματα.

Για να σας δείξω πόση διαφορά μπορεί να κάνει η τεχνητή νοημοσύνη και η υπολογιστική φωτογραφία, δείτε την παρακάτω φωτογραφία, την οποία τράβηξα με ενεργοποιημένη τη Νυχτερινή λειτουργία στο iPhone 14 μου με το Photonic Engine.

Εικόνα μιας κούπας με ένα ζευγάρι γυαλιά πίσω της.

Τώρα, ορίστε μια παρόμοια λήψη με απενεργοποιημένη τη Νυχτερινή λειτουργία σε ένα iPhone 13, το οποίο δεν έχει τη μηχανή φωτονικού.

Εικόνα μιας κούπας με ένα ζευγάρι γυαλιά πίσω της σε ένα αμυδρό περιβάλλον.

Αν και και οι δύο συσκευές έχουν ελαφρώς διαφορετικούς αισθητήρες, όλες οι σημαντικές βελτιώσεις που βλέπετε οφείλονται στο λογισμικό. Μπορείτε να παρατηρήσετε ξεκάθαρα τη διαφορά που κάνουν τα χαρακτηριστικά AI. Η λήψη του iPhone 14 είναι πολύ πιο φωτεινή και δεν έχει σχεδόν καθόλου θόρυβο παρά το κλικ σε ένα δωμάτιο με χαμηλό φωτισμό.

4 Εξατομικευμένες προτάσεις στην εφαρμογή Journal

iPhone με ανοιχτή την εφαρμογή Journal

Η εφαρμογή Journal είναι μια από τις πρώτες πιέσεις της Apple για τη βελτίωση της ψυχικής σας υγείας. Ενώ η εφαρμογή μπορεί να φαίνεται πολύ βασική στους περισσότερους χρήστες, χωρίς να έχουν εφαρμοστεί ίχνη τεχνητής νοημοσύνης, πολλά περισσότερα συμβαίνουν στο παρασκήνιο.

Η εφαρμογή χρησιμοποιεί μηχανική εκμάθηση στη συσκευή για να αναλύσει τις πρόσφατες δραστηριότητές σας, όπως τις προπονήσεις σας, τις προτιμήσεις μουσικής, ακόμη και τα άτομα με τα οποία έχετε μιλήσει. Με βάση αυτά τα δεδομένα, παρέχει εξατομικευμένες προτάσεις, επιχειρώντας να προβλέψει τις τρέχουσες διαθέσεις και την ψυχική σας κατάσταση.

Αν και όλη αυτή η συλλογή δεδομένων μπορεί να ακούγεται σαν εφιάλτης προστασίας της ιδιωτικής ζωής, λέει η Apple όλες οι καταχωρήσεις σας είναι κρυπτογραφημένες από άκρο σε άκρο. Δεδομένου ότι όλη η επεξεργασία πραγματοποιείται στη συσκευή, τα δεδομένα σας δεν φεύγουν ποτέ από το iPhone σας.

5  Προσωπική φωνή

Το iPhone σας προσφέρει πολλές δυνατότητες προσβασιμότητας και το Personal Voice είναι μεταξύ των κορυφαίων αγαπημένων μου. Αυτή η λειτουργία εξυπηρετεί άτομα με γνωστικές παθήσεις όπως το ALS, όπου μπορεί τελικά να χάσουν την ικανότητά τους να μιλούν στο μέλλον.

Όταν ενεργοποιείτε τη δυνατότητα, εγγράφετε περίπου 15 λεπτά ήχου. Κατά τη διάρκεια της νύχτας, το iPhone σας επεξεργάζεται αυτά τα δεδομένα, δημιουργώντας μια συνθετική έκδοση της φωνής σας που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όπου χρειαστεί. Είναι μια αξιοσημείωτη επίδειξη της δύναμης του Neural Engine, επιδεικνύοντας τις εντυπωσιακές δυνατότητες του υλικού AI της Apple στη συσκευή.

Μετά τη ρύθμιση, μπορείτε να πληκτρολογήσετε για να μιλήσετε με την προσωπική φωνή σας κατά τη διάρκεια κλήσεων FaceTime και iPhone.

6  Περιγραφές εικόνων

 

 

Περιγραφές εικόνας iPhone

Αυτή είναι μια άλλη προσβασιμότητα που είναι εντελώς κρυμμένη στο iPhone σας, αλλά είναι εξαιρετικά χρήσιμη για άτομα με μειωμένη όραση. Εάν δεν μπορείτε να δείτε εικόνες λόγω κακής όρασης, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις Περιγραφές εικόνων με το VoiceOver και το iPhone σας θα σας υπαγορεύσει τι βλέπει στη φωτογραφία.

Ωστόσο, η δυνατότητα δεν περιορίζεται μόνο στην εφαρμογή Φωτογραφίες, καθώς μπορείτε επίσης να λαμβάνετε πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο χρησιμοποιώντας το ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗ εφαρμογή ενώ έχετε ενεργοποιημένο το VoiceOver. Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Μεγεθυντικός φακός εφαρμογή και ενεργοποιήστε τη λειτουργία πατώντας το Ρυθμίσεις εικονίδιο στην κάτω αριστερή γωνία και πατήστε το συν (+) κουμπί δίπλα Περιγραφές εικόνων.

7  Face ID

Το Face ID συχνά παραβλέπεται λόγω του πόσο απρόσκοπτα ξεκλειδώνει το iPhone σας. Αλλά ξέρατε ότι αξιοποιεί το Apple Neural Engine για να κατασκευάσει σχολαστικά έναν λεπτομερή 3D χάρτη των χαρακτηριστικών του προσώπου σας;

Αυτή η διαδικασία περιλαμβάνει την κάμερα TrueDepth, η οποία καταγράφει δεδομένα βάθους προβάλλοντας και αναλύοντας πάνω από 30.000 αόρατες υπέρυθρες κουκκίδες στο πρόσωπό σας. Αυτές οι κουκκίδες δημιουργούν έναν ακριβή χάρτη βάθους, ο οποίος στη συνέχεια χρησιμοποιείται για να σχηματίσει μια ολοκληρωμένη αναπαράσταση της δομής του προσώπου σας.

8  Πρόβλεψη κειμένου και αυτόματη διόρθωση

Εφαρμογή σημειώσεων iphone που εμφανίζεται στο πληκτρολόγιο οθόνης

Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα με τα iPhone πριν από το iOS 17 ήταν το πόσο ακατάστατη ήταν η αυτόματη διόρθωση σε σύγκριση με το Android. Ευτυχώς, έχει βελτιωθεί πολύ, καθώς το πληκτρολόγιο iPhone εκτελεί πλέον μοντέλα μηχανικής εκμάθησης κάθε φορά που πατάτε ένα πλήκτρο.

Μια άλλη αλλαγή που κάνει μεγάλη διαφορά είναι ότι το πληκτρολόγιο γνωρίζει το πλαίσιο της πρότασης που πληκτρολογείτε, δίνοντάς σας πιο ακριβείς επιλογές αυτόματης διόρθωσης. Η Apple το πέτυχε αυτό υιοθετώντας ένα μοντέλο γλώσσας μετασχηματιστή, το οποίο χρησιμοποιεί νευρωνικά δίκτυα για να κατανοήσει καλύτερα τις σχέσεις μεταξύ των λέξεων στις προτάσεις σας.

Επίσης, μην ξεχνάτε ότι τα iPhone χρησιμοποιούν AI για τη λειτουργία Predictive Text, η οποία παρέχει ενσωματωμένες προτάσεις για αυτόματη συμπλήρωση των προτάσεών σας.

Το iPhone σας είναι πολύ πιο έξυπνο από ό,τι φαντάζεστε, χάρη στην αθόρυβη εφαρμογή της τεχνητής νοημοσύνης από την Apple σε διάφορες λειτουργίες. Αν και καλύψαμε ορισμένα κρυφά κόλπα σήμερα, αναμένουμε από την Apple να ανακοινώσει μια σειρά από νέες δυνατότητες AI στην εκδήλωση WWDC 2024.

Share your love

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *