το καλύτερο φορητό ηχείο για το πάρτι σας

Tribit StormBox Blast (Αμαζόνα) είναι άλλο φορητό ηχείο Αυτό ακολουθεί την τάση να μοιάζει με παλιό σχολείο boombox, όπου όσο πιο χοντρό είναι το σώμα του ηχείου, τόσο το καλύτερο. Είναι τεράστιο και ισχυρό – το StormBox Blast παράγει αρκετό ήχο για να γεμίσει ένα ή πολλά δωμάτια με μουσική, ακόμα κι αν είναι γεμάτο με κόσμο. Μπορεί όμως αυτό το κομματικό θηρίο να νικήσει τον ανταγωνισμό;

Δοκίμασα και εξέτασα το φορητό ηχείο Bluetooth StormBox Blast για να σας διευκολύνω να αποφασίσετε εάν θα πρέπει να αγοράσετε αυτό το μεγαλύτερο και πιο ισχυρό ηχείο μέχρι σήμερα από την Tribit.

Πώς να ενεργοποιήσετε το Bluetooth σε LG Smart TV

Tribit StormBox Blast: First Impressions & Specs

Ένα από τα πρώτα πράγματα που θα προσέξετε για το ηχείο StormBox Blast είναι το μέγεθός του. Παρόλο που είναι ένα φορητό ηχείο, ζυγίζει 11,6 λίβρες (ή 5,4 κιλά) και είναι τεράστιο σε σύγκριση με άλλα φορητά ηχεία που εξετάσαμε, όπως το Soundcore Motion Boom Plus της Anker.

Ωστόσο, με το μεγάλο μέγεθος έρχεται και μεγαλύτερος ήχος. Ενώ το StormBox Blast πιθανότατα δεν θα νικήσει ένα τυπικό subwoofer + μπάρα ήχου combo, είναι πιο ισχυρό από τα προαναφερθέντα Motion Boom Plus και JBL Charge 5 (και τα δύο στην ίδια κατηγορία τιμής με το StormBox Blast), στο ίδιο επίπεδο με το JBL Xtreme 3 (το οποίο είναι σημαντικά πιο ακριβό).

Μαζί με αυτό το ασύρματο ηχείο, έχετε επίσης 32 λαμπερά φώτα LED. Από προεπιλογή, τα φώτα ανάβουν κάθε φορά που ενεργοποιείτε το ηχείο. Μπορείτε να τα ελέγξετε χρησιμοποιώντας το κουμπί φώτων στον πίνακα ελέγχου πάνω από το ηχείο ή μέσω της εφαρμογής Tribit. Ενώ μερικοί άνθρωποι μπορεί να βρίσκουν ενοχλητικό τόσο υπερβολικό αριθμό LED, βρήκα τα φώτα μάλλον χρήσιμα, ειδικά αν σχεδιάζετε ένα πάρτι μετά το σκοτάδι ή ένα μπάρμπεκιου αργά το βράδυ σε εξωτερικούς χώρους.

Μιλώντας για χρήση σε εξωτερικούς χώρους, το StormBox Blast είναι αδιάβροχο IPX67, που σημαίνει ότι είναι πλήρως αδιάβροχο. Μπορείτε να βυθίσετε το ηχείο σε βάθη έως και 3,3 πόδια (1 m) και θα αντέξει για 30 λεπτά χωρίς να καταστραφεί. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να προσπαθήσετε να το βυθίσετε στο πλησιέστερο νερό μόλις αγοράσετε το ηχείο. Ωστόσο, μπορείτε να αφήσετε με ασφάλεια το StormBox Blast κοντά σε μια πισίνα χωρίς να ανησυχείτε για τα πιτσιλίσματα.

Εδώ είναι η πλήρης λίστα των προδιαγραφών του Tribit StormBox Blast:

 • Διαστάσεις: 8,9 x 16 x 6,4 ίντσες (22,6 x 40,6 x 16 εκ.)
 • Βάρος: 11,6 λίβρες ή 5,4 κιλά
 • Συνδεσιμότητα: Ασύρματη απόσταση – 40M, Bluetooth 5.3, θύρα USB-C, είσοδος AUX 3,5 mm
 • Αξιολόγηση αντοχής σε νερό και σκόνη: IPX7
 • Έξοδος: 90W (2 x 30W Woofer & 2 x 15W Tweeter)
 • Εύρος συχνοτήτων: 50Hz έως 20kHz
 • Κανάλια: Στερεοφωνικό
 • Πρωτόκολλο: A2DP, AVRCP
 • Προγράμματα οδήγησης: Πρόγραμμα οδήγησης μπάσων 4,2 ιντσών, πρόγραμμα οδήγησης πρίμων 1,2 ιντσών
 • Μπαταρία: 18650 (3,6V*9 2200mAh)
 • Επιπλέον χαρακτηριστικά: Λειτουργία ενίσχυσης XBass
 • Τιμή: από 199,99 $ στο Ιστοσελίδα Tribit ή από 155,98 $ και μετά Αμαζόνα

Σχεδιασμός και αποσυσκευασία

Εντάξει, θα παραδεχτώ ότι ο σχεδιασμός και η συνολική εμφάνιση δεν είναι τα δυνατά κοστούμια αυτού του ηχείου. Υποθέτω ότι πήγαιναν για μια νοσταλγική ρετρό εμφάνιση με το σχήμα και το μέγεθος του boombox. Αλλά τελικά, μοιάζει με ένα μεγάλο μαύρο πλαστικό τούβλο.

Τι υπάρχει στο κουτί

Πριν συνεχίσουμε να αναλύουμε την εμφάνιση του ηχείου, ορίστε όλα όσα θα βρείτε στο κουτί κατά την αποσυσκευασία του Tribit StormBox Blast:

 • Φορητό ηχείο StormBox Blast
 • Καλώδιο φόρτισης
 • Εγχειρίδιο χρήστη

Τα φώτα LED που αναβοσβήνουν δεν βοηθούν καθόλου κατά τη διάρκεια της ημέρας. Το ηχείο ανάβει σαν χριστουγεννιάτικο δέντρο όταν το ανάβεις και τα LED αντικατοπτρίζουν κάθε ρυθμό, κάτι που μερικές φορές μου φάνηκε ενοχλητικό. Ωστόσο, αφήνει μια εντελώς διαφορετική εντύπωση όταν χρησιμοποιείτε το ηχείο StormBox μετά το σκοτάδι. Τα φώτα μπορούν να βοηθήσουν στη δημιουργία μιας παιχνιδιάρικης ατμόσφαιρας και να χρησιμεύσουν ως φώτα για πάρτι. Επιπλέον, μπορείτε να σβήσετε εντελώς τα φώτα εάν τα έχετε βαρεθεί.

Ένα τελευταίο μειονέκτημα είναι το μέγεθος του ηχείου. Σίγουρα, μπορείτε ακόμα να το πάρετε μαζί σας, να το βάλετε στο αυτοκίνητό σας και να το φέρετε σε ένα πικνίκ σε εξωτερικό χώρο. Το σώμα του ηχείου έχει μια λαβή στο επάνω μέρος, αλλά αν πρέπει να το μεταφέρετε με το χέρι, τα 11,6 κιλά είναι ένα αρκετά σημαντικό βάρος που θα σας κουράσει γρήγορα, ειδικά αν δεν είναι το μόνο πράγμα που πρέπει να μεταφέρετε.

Διαπίστωσα ότι η καλύτερη χρήση αυτού του ηχείου είναι να βρείτε μια θέση για αυτό στο σπίτι σας και να το αφήσετε εκεί μόνιμα ή ημιμόνιμα. Το κάτω μέρος του StormBox Blast έχει τελειώσει με δύο λαστιχένια πόδια που το κρατούν στη θέση του.

Η κεντρική μάσκα πλαισιώνεται από δύο συστοιχίες φωτός LED στο μπροστινό μέρος. Πίσω από την προστατευτική μάσκα, θα βρείτε δύο προγράμματα οδήγησης που φωτίζονται από δύο ακόμη LED.

Πάνω από το ηχείο, θα βρείτε τον κεντρικό πίνακα ελέγχου. Υπάρχει το κύριο κουμπί πολλαπλών λειτουργιών για αναπαραγωγή και πλοήγηση στο κομμάτι στη μέση, ένα κουμπί λειτουργίας, ένα κουμπί αντιστοίχισης, LED και ένα κουμπί XBass.

Στο πίσω μέρος του ηχείου, θα βρείτε ένα πλαίσιο σύνδεσης κρυμμένο πίσω από ένα προστατευτικό ελαστικό κάλυμμα. Εκεί θα δείτε την κύρια θύρα για τη φόρτιση του ηχείου σας, μια είσοδο AUX 3,5 mm και μια θύρα USB-C για τη φόρτιση των εξωτερικών συσκευών σας χρησιμοποιώντας την μπαταρία του ηχείου.

Ποιότητα & Χαρακτηριστικά Ήχου

Το Tribit StormBox Blast διαθέτει Bluetooth 5.3 για διπλή σύνδεση. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να αντιστοιχίσετε δύο συσκευές με το ηχείο σας ταυτόχρονα. Χάρη στην εμβέλεια Bluetooth των 40 μέτρων, δύο άτομα μπορούν να παίξουν και να ελέγξουν τη λίστα αναπαραγωγής ταυτόχρονα, ακόμη και από δύο διαφορετικά δωμάτια. Δεν λαμβάνετε υποστήριξη κωδικοποιητή aptX ή AAC, αλλά περιορίζεστε μόνο στα πρωτόκολλα A2DP και AVRCP εδώ (και τα δύο είναι βασικά πρότυπα ροής Bluetooth).

Το ηχείο διαθέτει δύο τουίτερ 1,2 ιντσών και δύο γούφερ 4,20 ιντσών. Τα εντυπωσιακά 90W εξόδου συνδυάζονται με εύρος συχνοτήτων από 50Hz έως 20kHz. Στα πλαϊνά του ηχείου, θα βρείτε διπλά παθητικά καλοριφέρ που βοηθούν στη βελτίωση της απόκρισης των μπάσων.

Το StormBox Blast προσφέρει όχι μόνο καλό ήχο, αλλά εξαιρετικό ήχο. Περιμένετε φωνητικά με υφή, δυνατά και δυνατά χαμηλά, καθαρά μεσαία και ψηλά, αρκετά για να εξισορροπήσετε το βαρύ μπάσο.

Τα μπάσα και η ένταση είναι δύο τομείς όπου αυτό το ηχείο λάμπει πραγματικά. Η πρόσθετη δυνατότητα XBass μπορεί να ελεγχθεί μέσω του κουμπιού στο επάνω πλαίσιο του ηχείου ή μέσω της εφαρμογής. Όπως υποδηλώνει το όνομα, αυτή η δυνατότητα ανεβάζει τα μπάσα στα κομμάτια σας. Δεν θα συνιστούσα να χρησιμοποιήσετε αυτήν τη λειτουργία σε εσωτερικούς χώρους, εκτός και αν κάνετε πάρτι – τα ενισχυμένα μπάσα μπορεί να κάνουν μεγάλη διαφορά σε υψηλότερα επίπεδα έντασης και να δημιουργήσουν προβλήματα με τους γείτονές σας.

Όσον αφορά τη λειτουργικότητα του ηχείου, το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η έλλειψη μεγαφώνου (το οποίο υπάρχει σε ένα φθηνότερο Soundcore Motion Boom Plus, για παράδειγμα). Δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το StormBox Blast για να πραγματοποιήσετε κλήσεις ή να χρησιμοποιήσετε τον φωνητικό βοηθό της κινητής συσκευής σας. Χρησιμοποιώντας το ως φορητό ηχείο και ως starter για πάρτι, τελειώνουν οι λειτουργίες του StormBox Blast

Η εφαρμογή Tribit

Η εφαρμογή Tribit είναι διαθέσιμη τόσο για συσκευές Apple iPhone όσο και για συσκευές Android και συνιστώ να την κατεβάσετε αμέσως αφού αποσυσκευαστείτε το StormBox Blast

Το Tribit διαθέτει μία εφαρμογή για τη σύνδεση πολλών συσκευών. Επομένως, εάν έχετε ακουστικά Tribit ή άλλο ηχείο, πιθανότατα γνωρίζετε ήδη τον τρόπο που περνάτε από την εφαρμογή.

Η εφαρμογή για κινητά προσφέρει πολλές χρήσιμες λειτουργίες. Μπορείτε να πραγματοποιήσετε τις τυπικές ενημερώσεις υλικολογισμικού, να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε τις λειτουργίες αυτόματου τερματισμού λειτουργίας και αυτόματης αδρανοποίησης, να πραγματοποιήσετε επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων, καθώς και να χρησιμοποιήσετε μία από τις προεπιλογές EQ ή να δημιουργήσετε τη δική σας

Στην εφαρμογή, μπορείτε να κάνετε εναλλαγή μεταξύ των λειτουργιών προβολής φωτός LED: η μία λειτουργία είναι beat-drives και η άλλη είναι πιο τυχαία. Η λειτουργία 1 εναλλάσσεται με διάφορα χρώματα και στα δύο πλαϊνά πάνελ και στις λυχνίες LED των ηχείων, ενώ η λειτουργία 2 διατηρεί τις λυχνίες LED των ηχείων στο ίδιο χρώμα ενώ δημιουργεί ένα εφέ ουράνιου τόξου στα πλαϊνά πάνελ. Ο διακόπτης εναλλαγής στο επάνω μέρος της οθόνης σάς επιτρέπει να σβήνετε τα φώτα των ηχείων για μια εμπειρία μόνο ήχου.

Η εφαρμογή σάς επιτρέπει επίσης να βλέπετε την εναπομείνασα μπαταρία του ηχείου, κάτι που είναι χρήσιμο όταν διοργανώνετε ένα πάρτι και πρέπει να κρατάτε τα πάντα (συμπεριλαμβανομένης της μουσικής) υπό έλεγχο χωρίς να είστε φυσικά κοντά στο ηχείο.

Τα καλύτερα φορητά ηχεία Bluetooth

Διάρκεια ζωής μπαταρίας

Το StormBox Blast έρχεται με εννέα μπαταρίες λιθίου 3,6V 2200mAh. Ανάλογα με το επίπεδο έντασης και το αν έχετε ενεργοποιημένη τη λειτουργία XBass, η διάρκεια ζωής της μπαταρίας του ηχείου κυμαίνεται από 20 έως απίστευτες 40 ώρες. Αυτό σημαίνει ότι όταν δεν διοργανώνετε μεγάλα πάρτι, δεν θα χρειαστεί να το φορτίσετε καθόλου.

Το ηχείο χρειάζεται περίπου 3,5 ώρες για να φορτιστεί πλήρως από το μηδέν και συνοδεύεται από τον φορτιστή που περιλαμβάνεται στη συσκευασία.

Αν και αυτό είναι ήδη εντυπωσιακό, το καλύτερο μέρος για τις δυνατότητες φόρτισης του StormBox Blast για μένα ήταν η δυνατότητα χρήσης της θύρας USB-C για τη φόρτιση των άλλων συσκευών σας. Βασικά, λαμβάνετε μια συμφωνία 2 σε 1 εδώ: ένα φορητό ηχείο και ένα power bank για εξωτερικές συσκευές.

Τιμή & Ανταγωνισμός

Το StormBox Blast πωλείται επί του παρόντος με τιμή 199,99 $ (για την έκδοση βύσματος των ΗΠΑ) και 243,99 $ (για την έκδοση βύσματος ΕΕ) στον επίσημο ιστότοπο Tribit. Μπορείτε επίσης να το βρείτε φθηνότερα στο Amazon όταν υπάρχει μια συμφωνία ή ένα ενεργό κουπόνι. Είτε έτσι είτε αλλιώς, με το StormBox Blast, λαμβάνετε πολύ περισσότερο ήχο από ό,τι υποδηλώνει η τιμή και αν μπορείτε να παραβλέψετε τα ελαττώματα μεγέθους και σχεδίασης, θα έχετε ένα εξαιρετικό ηχείο για τις ανάγκες σας.

Όσον αφορά τον ανταγωνισμό, το ισχυρότερο στην κατηγορία τιμών εξακολουθεί να είναι το Anker Soundcore Motion Boom Plus. Εάν αναζητάτε ένα ηχείο με παρόμοια έξοδο, μπορείτε επίσης να ελέγξετε τα JBL Xtreme και Sony SRS-XB43, αν και θα πρέπει να πληρώσετε περισσότερα για αυτά τα δύο.

Πρέπει να αγοράσετε το Tribit StormBox Blast;

Tribit StormBox Blast είναι ένα από τα καλύτερα ηχεία πάρτι που μπορείτε να βρείτε, τα οποία είναι επίσης φορητά και διαθέσιμα σε προσιτή τιμή. Ωστόσο, εάν δεν μπορείτε να φανταστείτε ένα τόσο τεράστιο ηχείο, μια καλή εναλλακτική ρύθμιση για πάρτι θα ήταν να αποκτήσετε 2 από τα Tribit StormBox Micro 2 (ή ακόμα και Tribit StormBox Micro). Μπορείτε να συνδέσετε αυτά τα δύο μικρά ηχεία μεταξύ τους μέσω της λειτουργίας στερεοφωνικού ζεύγους και να δημιουργήσετε έναν στερεοφωνικό ήχο κατάλληλο για το πάρτι του σπιτιού σας.

Πως να διορθώσετε το πρόβλημα ήχου στα Windows 11

10 διασκεδαστικοί τρόποι για να χρησιμοποιήσετε τις έξυπνες συσκευές σπιτιού σας για τις διακοπές

 

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 4826

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *