Το καλύτερο NAS για το Plex

Το καλύτερο NAS για το Plex το 2024

Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να αποθηκεύσετε την αυξανόμενη συλλογή ταινιών σας είναι με ένα NAS, ειδικά όταν το συνδυάζετε με το Plex για να λειτουργήσει ως πρόσοψη για τις αγαπημένες σας ταινίες. Είναι μια πολύ πιο αποκλειστική λύση από ό,τι, για παράδειγμα, η επαναχρησιμοποίηση ενός παλιού υπολογιστή, καθώς έχετε την τάση να περιορίζετε τον αριθμό των HDD και των SSD που μπορείτε να εγκαταστήσετε. Είναι μια σχετικά απλή επιλογή και δεν θα έχετε κανένα πρόβλημα να βρείτε το καλύτερο NAS για το Plex, ανεξάρτητα από τον προϋπολογισμό.

PIA VPN | Το #1 Πιο Έμπιστο VPN Στην Ελλάδα | Απόκτησε 2 έτη + 4 μήνες δωρεάν με 1.85€/μήνα

Συνδεθείτε στην ομάδα ⁨DirectVorteX⁩ στο Viber

Διαβάστε επίσης :Πώς να κατεβάσετε και να εγκαταστήσετε το Plex για Android TV

 

μπροστινή και πίσω όψη του qnap ts-264 NAS
QNAP

Η πληρότητά του ως αποκλειστικού διακομιστή NAS Plex καθιστά το QNAP TS-264 ένα τέτοιο διαμάντι. Την εκπομπή τρέχει ο Intel Celeron N5105/N5095 και 8 GB RAM. Αυτή η CPU είναι ιδιαίτερα ιδιαίτερη επειδή χειρίζεται υπέροχα την διακωδικοποίηση 4K.

Το QNAP TS-264 έχει έναν σεβαστό χώρο αποθήκευσης, με δύο θέσεις. Αυτό δεν ακούγεται πολύ, αλλά σκεφτείτε το εξής: και οι δύο θήκες μπορούν να χειριστούν σκληρούς δίσκους 22 TB 3,5 στο RAID 1. Εάν επιθυμείτε απελπισμένα περισσότερο χώρο αποθήκευσης, μπορείτε να επιλέξετε ένα μοντέλο από την ίδια σειρά με έως και έξι θέσεις.

Μόλις αισθανθείτε άνετα με το QNAP TS-264, μπορείτε να βελτιστοποιήσετε και να επεκτείνετε. Μπορείτε να προσθέσετε άλλα 8 GB μνήμης RAM για συνολικά 16 GB, ενισχύοντας την απόδοση πρόσβασης με το διπλό M.2. κουλοχέρηδες. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε την υποδοχή επέκτασης PCIe για να αποδεχτείτε κάρτες QM2 και δικτύου.

I/O του qnap ts-264 NAS

QNAP TS-264

Καλύτερο Συνολικά

Το QNAP TS-264 μπορεί να είναι μικρό, αλλά είναι πραγματικά μια δύναμη που πρέπει να υπολογίσουμε. Ως NAS για το Plex, είναι ό,τι θα μπορούσατε να ζητήσετε. Εξαιρετική διακωδικοποίηση 4K, 8 GB μνήμης RAM, υποδοχές SSD για επιτάχυνση της προσωρινής μνήμης και μπορείτε να επεκτείνετε την απόδοσή του μέσω της υποδοχής επέκτασης PCIe.

Πλεονεκτήματα

 • Διπλές υποδοχές M.2 NVMe SSD για επιτάχυνση της προσωρινής μνήμης
 • 2 θέσεις επέκτασης, αλλά και διαθέσιμες με 3, 4 και 6 θέσεις
 • Διπλές θύρες Ethernet 2,5 Gigabit
 • Μικρό και συμπαγές

Μειονεκτήματα

 • Η διεπαφή δεν είναι η πιο διαισθητική
synology ds223j nas στο γραφείο, δίπλα στο πληκτρολόγιο και την οθόνη

Το Synology DS223j λαμβάνει τη σφραγίδα της έγκρισής μας ως ένας από τους ευκολότερους τρόπους ρύθμισης ενός διακομιστή Plex. Είναι όσο πιο κοντά μπορείτε να φτάσετε στο plug-and-play και, ως μπόνους, λειτουργεί με Windows, Android, Mac και iOS.

Ένα άλλο εξαιρετικό χαρακτηριστικό του Synology DS223j είναι οι θέσεις επέκτασης. Παίρνετε δύο, καθένα από τα οποία μπορεί να δεχθεί SSD 2,5 ιντσών και σκληρούς δίσκους 3,5 ιντσών. Μια θήκη μπορεί να δεχτεί έναν σκληρό δίσκο έως και 20 TB, ώστε να έχετε έως και 40 TB αποθηκευτικού χώρου. Αυτό είναι αρκετό για μια υγιή βιβλιοθήκη ταινιών 4K ή μια ακόμη μεγαλύτερη βιβλιοθήκη ταινιών στα 1080p.

Ως δευτερεύουσα σημείωση, μπορείτε να εξοικονομήσετε λίγο περισσότερο αποκτώντας το Synology DS120j. Ωστόσο, αυτό έχει το κόστος μιας λιγότερης θέσης και μειωμένης απόδοσης.

μπροστινό io συνολογίας ds223j 2 bay diskstation nas

Synology DS223j

Καλύτερος προϋπολογισμός

Αθόρυβο και συμπαγές, το Synology DS223j είναι το τέλειο αρχικό επίπεδο NAS για τη λειτουργία ενός διακομιστή Plex για εσάς και για λίγα άτομα. Είναι εύκολο να ρυθμιστεί, δύσκολα θα κάνει μια ματιά και είναι συμβατό με μεγάλα λειτουργικά συστήματα.

Πλεονεκτήματα

 • Καλό για τουλάχιστον τρία άτομα τη φορά
 • Αθόρυβη λειτουργία
 • Μικρότερο από μια θήκη υπολογιστή ITX
μπροστινή όψη του qnap tvs-h874x nas και διαθέσιμο i/o
QNAP

Το QNAP TVS-h874X είναι πιθανότατα υπερβολικό για τους περισσότερους ανθρώπους. Ωστόσο, αν έχετε αρκετά μέσα για να γεμίσετε τόσες πολλές θέσεις ή θέλετε να κάνετε streaming του διακομιστή Plex σε μια μεγάλη ομάδα ανθρώπων, ο επεξεργαστής Intel i9 12ης γενιάς είναι υπεραρκετός για να παρέχει πολλές ροές 4K ταυτόχρονα.

Επιπλέον, το QNAP TVS-h874X διαθέτει διπλούς SSD M.2 Gen4x4 NVMe για να επιταχύνει τη διαδικασία. Για να εξασφαλίσετε περαιτέρω σταθερή σύνδεση, έχετε διπλές θύρες Ethernet 10 Gigabit, με δυνατότητα επέκτασης σε θύρα Ethernet 25 Gigabit μέσω της υποδοχής επέκτασης PCIe Gen4. Ωστόσο, μπορείτε εξίσου εύκολα να χρησιμοποιήσετε την υποδοχή επέκτασης για GPU ή, ακόμα καλύτερα, ένα αυτοκίνητο QM2 για να ενισχύσετε την απόδοσή σας.

qnap tvs-874x nas και τις οκτώ διαθέσιμες θέσεις αποθήκευσης

QNAP TVS-h874x

Καλύτερο Premium NAS

Το QNAP TVS-h874X διαθέτει έναν ισχυρό επεξεργαστή Intel Core i9 12ης γενιάς, 64 GB μνήμης RAM DDR4 και οκτώ θέσεις για να γεμίσει με SSD 2,5 ιντσών ή σκληρούς δίσκους 3,5 ιντσών. Είναι για ροή βίντεο 4K σε πολλούς χρήστες και σας επιτρέπει να διατηρείτε μια τεράστια βιβλιοθήκη ταινιών.

Πλεονεκτήματα

 • Μπορεί να αναβαθμίσει τη μνήμη RAM στα 128 GB
 • Η ενσωματωμένη θύρα HDMI είναι έτοιμη για χρήση
 • Η υποδοχή επέκτασης PCIe Gen ανοίγει την πόρτα για περισσότερη απόδοση
 • 8 θέσεις για συμπλήρωση, καθεμία μπορεί να χειριστεί σκληρούς δίσκους άνω των 20 TB

Εάν έχετε μια συλλογή ταινιών που συναγωνίζεται τις υπηρεσίες ροής, το Asustor Lockerstor 10 AS6510T NAS είναι αυτό που χρειάζεστε. Με 10 θέσεις αποθήκευσης προς συμπλήρωση—χρησιμοποιώντας SSD ή σκληρό δίσκο της επιλογής σας—καθένας από τους οποίους μπορεί να χειριστεί 18 TB, δεν θα θέλετε ποτέ αποθηκευτικό χώρο.

Ακόμα καλύτερα, το Asustor Lockerstor 10 AS6510T λειτουργεί υπέροχα με το RAID, οπότε αν έχετε ελεύθερο χώρο, μπορείτε να έχετε αντίγραφα ασφαλείας σε περίπτωση αποτυχίας αποθήκευσης. Αυτό που είναι πιο εντυπωσιακό, εκτός από την υψηλή χωρητικότητά του, είναι οι θύρες Ethernet στο πίσω μέρος. Έχετε τέσσερις θύρες Ethernet—δύο θύρες 2,5 Gigabit και δύο θύρες 10 Gigabit. Συνδυάστε το με τις διπλές υποδοχές M.2 για γρήγορη αποθήκευση στην κρυφή μνήμη και τα δεδομένα σπάνια, έως ποτέ, θα συμφορηθούν.

μπροστινό i/o του austor lockerstor 10 as6510t NAS

Asustor Lockerstor 10 AS6510T

Καλύτερη υψηλή χωρητικότητα

Το Asustor Lockerstor 10 AS6510 T έχει 10 θέσεις, η καθεμία χωρητικότητας 18 TB και προσφέρει 180 TB αποθηκευτικού χώρου. Διαθέτει επίσης δύο υποδοχές M.2 NVMe SSD για γρήγορη αποθήκευση στην κρυφή μνήμη και τέσσερις θύρες Ethernet για τη διασφάλιση σταθερής σύνδεσης.

Πλεονεκτήματα

 • Χειρίζεται καλά τη διακωδικοποίηση σε πολλούς χρήστες
 • Μπορεί να αναβαθμίσει τη μνήμη RAM στα 64 GB
 • Εκπληκτικά συμπαγής
 • Αθόρυβη λειτουργία και διατηρείται δροσερό

Μειονεκτήματα

 • Η εγκατάσταση περισσότερης RAM και M.2 είναι ενοχλητική
synology ds723+ 2-bay diskstation NAS στο γραφείο δίπλα στο apple imac

Τα Windows και το Linux δεν είναι τα μόνα λειτουργικά συστήματα που μπορούν να τρέξουν το Plex—είναι συμβατά και με MacOS. Στην πραγματικότητα, εάν έχετε ένα ανταλλακτικό MacBook ή iMac, δημιουργούν πολύ καλούς διακομιστές Plex από μόνοι τους, χωρίς να απαιτείται NAS. Ωστόσο, μια πολύ πιο αποκλειστική λύση θα ήταν το Synology DS723+.

Είναι σχετικά εύκολο να ρυθμίσετε το Synology DS723+. Το εγχειρίδιο είναι μάλλον λογικό, αλλά δεν θα έχετε πρόβλημα να το ακολουθήσετε. Η καλύτερη πτυχή του Synology DS723+ είναι η προσαρμογή του. Διαθέτει μόνο δύο θέσεις αποθήκευσης, αλλά αν η συλλογή ταινιών σας ξεπερνά τους σκληρούς δίσκους και τους SSD, μπορείτε να παραλάβετε τη μονάδα επέκτασης DX517 για πέντε επιπλέον θέσεις μονάδας δίσκου. Ακόμη και η θύρα Ethernet 1 Gigabit μπορεί να αντικατασταθεί με κάτι πιο γρήγορο, όπως μια θύρα 10 GbE. Για να μην αναφέρουμε τις διπλές υποδοχές M.2 NVMe για συγκέντρωση αποθήκευσης και γρήγορη προσωρινή αποθήκευση.

μπροστινή όψη και i/o του synology ds723+ NAS για mac

Synology DS723+

Το καλύτερο για Mac

Απλό, γρήγορο και επεκτάσιμο, το Synology DS723+ είναι το πλήρες πακέτο που αναπτύσσεται παράλληλα με τη συλλογή ταινιών σας. Και θα παραμείνει για λίγο, δεδομένου ότι η RAM, οι χώροι αποθήκευσης και το M.2 μπορούν να αναβαθμιστούν όταν χρειάζεται.

Πλεονεκτήματα

 • Ευέλικτη προσαρμογή
 • Δυνατότητα αναβάθμισης RAM (μέγιστο 16 GB)
 • Λειτουργεί με Mac και iOS
 • Αρκετές τιμές

Μειονεκτήματα

 • Η ρύθμιση είναι εύκολη αλλά κουραστική (Τουλάχιστον αφήστε μια μέρα στην άκρη)

FAQ

Ε: Τι σημαίνει το NAS;

Είναι ένα αρκτικόλεξο του όρου “Δικτυακός χώρος αποθήκευσης”.

Ε: Σε τι χρησιμοποιώ το NAS;

Δεδομένου ότι το NAS είναι απλώς μια συσκευή αποθήκευσης στην οποία μπορεί να προσπελαστεί μέσω ενός δικτύου, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για σχεδόν οτιδήποτε σχετίζεται με την αποθήκευση αρχείων. Μπορείτε να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας σημαντικών εγγράφων, εικόνων, μουσικής, ταινιών και ούτω καθεξής. Ουσιαστικά, οτιδήποτε αποθηκεύετε σε έναν υπολογιστή μπορεί να αποθηκευτεί σε ένα NAS.

Ε: Τι είναι το Plex;

Το Plex δεν είναι τίποτα άλλο από λογισμικό που οργανώνει τα πολυμέσα σας και σας επιτρέπει να έχετε γρήγορη πρόσβαση σε αυτά. Ενώ η Plex έχει τις δικές της ταινίες για ροή, έχει να κάνει περισσότερο με τη διατήρηση της συλλογής σας.

Το διασκεδαστικό μέρος είναι ότι το Plex λειτουργεί επίσης ως πρόσοψη για το NAS σας. Το Plex μπορεί να μεταδίδει το περιεχόμενό σας σε μία ή περισσότερες συσκευές, ρυθμίζοντάς το έτσι ώστε να έχει πρόσβαση στο NAS σας. Είναι σαν να έχεις τη δική σου υπηρεσία ροής.

Ε: Τι είναι το RAID;

Είναι ένα αρκτικόλεξο για το “Redundant Array of Inexpensive Disks”. Για να το θέσω απλά: με το RAID αποθηκεύετε τα ίδια δεδομένα σε πολλές τοποθεσίες. Εάν ένας σκληρός δίσκος ή ένας SSD αποτύχει, το RAID διασφαλίζει ότι τα δεδομένα σε αυτές τις συσκευές αποθήκευσης δεν θα χαθούν οριστικά.

Ε: Πόσες θέσεις χρειάζομαι για ένα NAS για Plex;

Δεν υπάρχει σκληρός ή γρήγορος κανόνας όσον αφορά τον αριθμό των θέσεων που χρειάζεται το NAS σας για το Plex. Εξαρτάται πραγματικά από το μέγεθος της βιβλιοθήκης σας και την ποιότητα των εν λόγω μέσων.

Ας το θέσουμε ως εξής: το μέσο μέγεθος ενός Blu-ray 4K μπορεί να ξεπεράσει τα 20 GB. Με μια συσκευή αποθήκευσης 1 TB, αυτό είναι ακόμη και 50 ταινίες. Από την άλλη πλευρά, οι ταινίες FHD (1080p) είναι περίπου 1 έως 2 GB. Χρησιμοποιώντας την ίδια συσκευή αποθήκευσης, βλέπετε 500 έως 1000 ταινίες.

Share your love

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *