Εάν εξακολουθείτε να χρησιμοποιείτε Windows 10, ήρθε η ώρα να προχωρήσετε

Εάν εξακολουθείτε να χρησιμοποιείτε Windows 10, ήρθε η ώρα να προχωρήσετε

Σημαντικά σημεία

  • Μπορεί να είστε διστακτικοί λόγω ορισμένων προτιμήσεων, αλλά η υποστήριξη των Windows 10 σύντομα θα τερματιστεί, αφήνοντας το λειτουργικό σύστημα ευάλωτο.
  • Ενώ τα Windows 11 αρχικά αντιμετώπισαν κριτική, έκτοτε έχουν βελτιωθεί σημαντικά και προσθέτουν συνεχώς νέες, δροσερές λειτουργίες.
  • Η αναβάθμιση τώρα δίνει χρόνο για να προσαρμόσετε τα Windows 11 και να αποφύγετε τη χρήση απαρχαιωμένου λειτουργικού συστήματος αργότερα.

Μπορεί να δυσκολεύεστε να αφήσετε τα Windows 10. Είτε δεν σας αρέσει η όλη αίσθηση των Windows 11 ή οι λειτουργίες τους είτε πιστεύετε ότι τα Windows 10 είναι καλύτερα από το διάδοχό τους, υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους δεν το έχετε κάνει δεν έκανες ακόμα την αναβάθμιση. Ωστόσο, έχει έρθει η ώρα ακόμη και οι πιο ένθερμοι οπαδοί των Windows 10 να αγκαλιάσουν τα Windows 11.

Συνδεθείτε στην ομάδα ⁨DirectVortex.gr⁩ στο Viber  

 PIA VPN | Το #1 Πιο Έμπιστο VPN Στην Ελλάδα | Απόκτησε 2 έτη + 4 μήνες δωρεάν με 1.85€/μήνα

Διαβάστε επίσης : Λήψη και εγκατάσταση Windows 11 24H2 (Αρχεία ISO)

12 καλύτερα προγράμματα λήψης βίντεο για Windows 11

Τα Windows 10 είναι σταθερά, αλλά το τέλος είναι κοντά

Αρχική οθόνη Windows 10 σε οθόνη Dell

Οπως και Η Microsoft επανέλαβε πρόσφατα, η ημερομηνία απόσυρσης των Windows 10 είναι στις 14 Οκτωβρίου 2025 και πλησιάζει γρήγορα. Μέχρι τότε, η έκδοση 22H2, η τελική της έκδοση, θα συνεχίσει να λαμβάνει μηνιαίες ενημερώσεις κώδικα ασφαλείας—αλλά όχι νέες δυνατότητες. Το πιο ανησυχητικό από την έλλειψη νέων χαρακτηριστικών είναι ότι η υποστήριξη σύντομα θα εξαφανιστεί εντελώς. Αυτό σημαίνει ότι τα Windows 10 θα γίνουν σύντομα μια εστία τρωτών σημείων ασφαλείας και ασυμβατοτήτων υλικού.

Μπορεί να διστάζετε να μεταβείτε στα Windows 11 λόγω λείπουν λειτουργιών, στυλ διεπαφής χρήστη, ζητημάτων απόδοσης, ροής διαφημίσεων ή κάτι άλλο. Στη συνέχεια, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι τα Windows 11 έχουν βελτιωθεί πολύ από την κυκλοφορία τους—όπως ακριβώς τα Windows 10 ωρίμασαν επίσης στο λειτουργικό σύστημα που όλοι αγαπάμε. Τα Windows 10 έχουν γεράσει και το W11 είναι το νέο και βελτιωμένο λειτουργικό σύστημα.

Τα Windows 11 είναι πιο ευέλικτα και λαμβάνουν νέες δυνατότητες

Ενώ τα Windows 10 εισήγαγαν πολλά συναρπαστικά χαρακτηριστικά στις μέρες της δόξας τους, τώρα έχουν μείνει στάσιμα. Εν τω μεταξύ, ο διάδοχός του, τα Windows 11, φέρνει ευπρόσδεκτα νέα χαρακτηριστικά. Αυτές οι τακτικές νέες προσθήκες βελτιώνουν τη λειτουργικότητα του υπολογιστή καλύτερα από τις πρόσθετες ενημερώσεις κώδικα ασφαλείας που προσφέρει το W10.

Μερικές από τις πολλές νέες δυνατότητες που προστέθηκαν στα Windows 11 είναι η Native Support for Android Apps και οι Snap Layouts. Επιπλέον, καθώς η Microsoft ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει τα Windows 11 έκδοση 24H2, θα δούμε περισσότερες νέες δυνατότητες, όπως το Sudo για Windows και την υποστήριξη φόντου HDR, καθώς και γενικότερες βελτιώσεις στο λειτουργικό σύστημα. Εάν παραμείνετε κολλημένοι στα Windows 10, πιθανότατα θα χάσετε όλες αυτές τις νέες, δροσερές δυνατότητες.

Μπορεί να τα δείτε όλα αυτά και να παραμείνετε διστακτικοί γιατί νιώθετε άνετα με το πόσο οικεία είναι τα Windows 10. Λοιπόν, τα Windows 11 είναι βασικά ένα βελτιωμένο Windows 10. Η βασική λειτουργικότητα παραμένει σε μεγάλο βαθμό η ίδια (αν και το W11 είναι ελαφρώς πιο γρήγορο) και μπορείτε ακόμη και να προσαρμόσετε τον υπολογιστή σας με Windows 11 ώστε να μοιάζει με υπολογιστή Windows 10.

Τα Windows 11 είναι κατασκευασμένα για το μέλλον της AI

Προφανώς, όλα κινούνται προς την τεχνητή νοημοσύνη. Εάν είστε ενθουσιασμένοι με αυτό, αυτός είναι ακόμη ένας λόγος για να προχωρήσετε. Η Microsoft έχει καταστήσει σαφές ότι η τεχνητή νοημοσύνη είναι το μέλλον για τα Windows 11. Για παράδειγμα, η δυνατότητα Ζωντανών Υπότιτλων στα Windows 11 θα βελτιωθεί με τεχνητή νοημοσύνη. Τα Windows 11 θα λάβουν επίσης Auto Super Resolution, ενισχύοντας αυτόματα τα γραφικά του παιχνιδιού σας.

Το πιο εκπληκτικό είναι ότι αυτές είναι ακόμα οι πρώτες μέρες της ενσωμάτωσης της τεχνητής νοημοσύνης στα Windows 11. Και η Microsoft παραμένει δεσμευμένη να απελευθερώσει τη δύναμη της τεχνητής νοημοσύνης στο W11. Βασικά, αν ψάχνετε για το καλύτερο λειτουργικό σύστημα για να αξιοποιήσετε την ισχύ της τεχνητής νοημοσύνης, το W11 είναι το καλύτερο στοίχημά σας.

Γιατί πρέπει να κάνετε αναβάθμιση πριν αποσυρθούν τα Windows 10

Φυσικά, τα άτομα που χρησιμοποιούν εκδόσεις των Windows μετά την ημερομηνία συνταξιοδότησής τους δεν είναι κάτι νέο. Τα Windows XP και τα Windows 7 (και ορισμένα προγράμματα σε αυτές τις εκδόσεις) ήταν τόσο αγαπημένα των θαυμαστών που πολλοί άνθρωποι κράτησαν περισσότερο από το προτεινόμενο. Πιθανότατα, η αναβολή της μετάβασης έως ότου η διαδρομή αναβάθμισης δεν ήταν πλέον διαθέσιμη οδήγησε πολλούς να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν αυτές τις απαρχαιωμένες εκδόσεις.

Η συνέχιση της χρήσης μιας παρωχημένης έκδοσης λειτουργικού συστήματος ενέχει πολύ μεγαλύτερο κίνδυνο απειλών και τρωτών σημείων ασφαλείας, επειδή η Microsoft δεν κυκλοφορεί πλέον ενημερώσεις και ενημερώσεις κώδικα ασφαλείας. Ως αποτέλεσμα, όσοι χρησιμοποιούν εκδόσεις EOL των Windows είτε έπρεπε να παραμείνουν εκτός σύνδεσης είτε να χρησιμοποιήσουν πρόσθετα εξωτερικά συστήματα ασφαλείας για να προστατευτούν. Ωστόσο, η επιδιόρθωση ή η αναβάθμιση των συστημάτων τους ήταν δύσκολη, καθώς το νέο υλικό είναι πιο δύσκολο να προμηθευτεί για απαρχαιωμένα συστήματα.

Θα πρέπει να κάνετε αναβάθμιση στα Windows 11 προτού λήξει η υποστήριξη για τα Windows 10 για να διασφαλίσετε την ομαλή μετάβαση.

Share your love

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *