Όταν σου δίνεται η ευκαιρία να δεις μια ταινία, το τελευταίο πράγμα που θέλεις να ανησυχείς είναι να μην λειτουργεί το Netflix. Ωστόσο, αποδεικνύεται ότι υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους το Netflix δεν θα φορτώσει.

Έχοντας αυτό κατά νου, έχουμε συγκεντρώσει μια λίστα με τα πιο κοινά προβλήματα του Netflix. Και, κυρίως, περιλαμβάνονται λύσεις αντιμετώπισης προβλημάτων που θα σας βοηθήσουν να επαναφέρετε το Netflix και να λειτουργεί ξανά. Πριν βουτήξουμε σε κάποιο από αυτά, ωστόσο, υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να κάνετε.

Διαβάστε επίσης: Απόλυτος οδηγός για το Stremio + Torrentio + real debrid

Τα καλύτερα πρόσθετα Stremio για λήψη το 2024

Πρώτα, ελέγξτε εάν το Netflix είναι εκτός λειτουργίας

Προτού συζητήσουμε τυχόν πιθανές αιτίες για τη μη λειτουργία της εφαρμογής Netflix, είτε επειδή δεν φορτώνεται καθόλου είτε κολλάει τυχαία, πρέπει να συζητήσουμε ένα βασικό πρώτο βήμα που πρέπει να κάνετε: να ελέγξετε εάν το Netflix έχει προβλήματα λειτουργίας. Εάν το Netflix είναι εκτός λειτουργίας, δεν μπορείτε να κάνετε τίποτα για να διορθώσετε το πρόβλημα.

Το πρώτο μέρος που μπορείτε να επισκεφτείτε για να ελέγξετε την κατάσταση της πλατφόρμας είναι η σελίδα του Κέντρου βοήθειας του Netflix . Φυσικά, μπορείτε επίσης να μεταβείτε στο X (πρώην Twitter), να αναζητήσετε το “Netflix down” και να δείτε αν παραπονιούνται και άλλοι άνθρωποι—με μια υπηρεσία τόσο δημοφιλή όσο το Netflix, κάποιος σίγουρα θα εκφράσει τη δυσαρέσκειά του.

Άλλοι ιστότοποι που μπορούν να σας βοηθήσουν να καταλάβετε εάν άλλοι αντιμετωπίζουν προβλήματα Netflix στην περιοχή σας περιλαμβάνουν το Downdetector και το IsItDownRightNow . Εάν όλα πάνε καλά και δεν υπάρχει τίποτα κακό με το Netflix, το τεχνικό πρόβλημα είναι πιθανότατα στην άκρη σας.

Τώρα που αυτό έχει διαγραφεί, ας δούμε τι μπορείτε να κάνετε για να διορθώσετε τα προβλήματά σας στο Netflix.

1. Η εφαρμογή Netflix συνεχίζει να καταρρέει

Έχει συμβεί σε όλους μας: μια από τις αγαπημένες σας εφαρμογές αρχίζει ξαφνικά να κολλάει κάθε φορά που προσπαθείτε να τη χρησιμοποιήσετε. Αφού εξαφανιστεί ο αρχικός πανικός, μπορείτε να κάνετε μερικά βήματα για να διορθώσετε το πρόβλημα—αλλά πολλά εξαρτώνται από τη συσκευή που χρησιμοποιείτε.

Οι χρήστες smartphone θα πρέπει να ξεκινήσουν διακόπτοντας αναγκαστικά την εφαρμογή Netflix . Εάν εξακολουθεί να μην λειτουργεί, δοκιμάστε να απενεργοποιήσετε και να ενεργοποιήσετε ξανά το τηλέφωνό σας. Και αν εξακολουθεί να μην λειτουργεί, θα πρέπει να διαγράψετε την εφαρμογή και να την εγκαταστήσετε ξανά από το κατάστημα εφαρμογών. Η ίδια μεθοδολογία ισχύει αν χρησιμοποιείτε αποκωδικοποιητή ροής.

Εάν χρησιμοποιείτε το Netflix στην έξυπνη τηλεόρασή σας, ενδέχεται να μην μπορείτε να διαγράψετε την εφαρμογή. Αντίθετα, προσπαθήστε να αποσυνδεθείτε από το Netflix στην Smart TV σας , διαγράψτε την προσωρινή μνήμη και, στη συνέχεια, συνδεθείτε ξανά. Ή, εάν χρησιμοποιείτε την εφαρμογή Netflix στα Windows, δοκιμάστε να απενεργοποιήσετε το λογισμικό προστασίας από ιούς. Πολλές σουίτες ασφαλείας παρεμβαίνουν στην υπηρεσία.

2. Βλέπετε το Netflix Error 12001 στο Android

Πολλοί χρήστες Android παραπονιούνται ότι βλέπουν τον κωδικό σφάλματος 12001 όταν χρησιμοποιούν την εφαρμογή στις συσκευές τους. Αυτό το πρόβλημα ταλαιπωρεί τόσο τα smartphone όσο και τα tablet.

Ο κωδικός σφάλματος 12001 προκαλείται από παλιά δεδομένα στη συσκευή σας. Πρέπει να ανανεώσετε τα δεδομένα για να λειτουργήσει ξανά η εφαρμογή Netflix. Πώς όμως ανανεώνετε τα δεδομένα; Λοιπόν, υπάρχουν μερικοί τρόποι για να κάνετε τα πράγματα.

Πρώτα, δοκιμάστε να απενεργοποιήσετε τη συσκευή σας και μετά να την ενεργοποιήσετε ξανά. Ναι, το μαγικό κόλπο που κάνει τις συσκευές και το λογισμικό να λειτουργούν. Βεβαιωθείτε ότι η συσκευή σας είναι εντελώς απενεργοποιημένη, στη συνέχεια ενεργοποιήστε την ξανά και δοκιμάστε το Netflix.

Εάν αυτό δεν λειτουργήσει, θα πρέπει να διαγράψουμε τα δεδομένα της εφαρμογής Netflix. Ανοίξτε το Android σας, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > Εφαρμογές > Εφαρμογές , κάντε κύλιση προς τα κάτω και πατήστε Netflix. Στο υπομενού του Netflix, μεταβείτε στην Αποθήκευση και, στη συνέχεια, πατήστε Εκκαθάριση δεδομένων και Εκκαθάριση προσωρινής μνήμης . Δοκιμάστε ξανά το Netflix και δείτε αν το πρόβλημα παραμένει.

3. Δεν μπορείτε να κάνετε λήψη περιεχομένου Netflix

Το 2016, το Netflix άρχισε επιτέλους να προσφέρει στους χρήστες έναν τρόπο λήψης περιεχομένου για παρακολούθηση εκτός σύνδεσης . Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να ανεβάζετε τηλεοπτικές εκπομπές και ταινίες πριν από ένα μεγάλο ταξίδι ή εάν γνωρίζετε ότι ταξιδεύετε σε μια περιοχή με κακή κάλυψη στο διαδίκτυο. Δυστυχώς, αυτή η δυνατότητα δεν λειτουργεί πάντα άψογα. Εάν δυσκολεύεστε να κατεβάσετε περιεχόμενο, υπάρχουν μερικά βήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε.

Πρώτον, εάν χρησιμοποιείτε ένα iPhone με jailbrock ή μια συσκευή Android με ρίζες, μπορείτε να σταματήσετε αυτήν τη στιγμή. Η δυνατότητα δεν θα λειτουργήσει.

Δεύτερον, βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε τουλάχιστον Android 4.4.2 ή iOS 8, έχετε την πιο ενημερωμένη έκδοση της εφαρμογής Netflix και έχετε αρκετό χώρο αποθήκευσης στο τηλέφωνό σας. Θα χρειαστείτε επίσης τις πιο πρόσφατες εκδόσεις λογισμικού για τον υπολογιστή σας Windows 10 ή Windows 11, το tablet Amazon Fire ή το Chromebook.

Επίσης, σημειώστε ότι ορισμένοι τίτλοι απλά δεν θα είναι διαθέσιμοι για λήψη και αυτό θα το παρατηρήσετε από την παρουσία—ή την έλλειψη—εικονιδίου λήψεων στη σελίδα του τίτλου.

Εάν όλα τα άλλα αποτύχουν, δοκιμάστε να εγκαταστήσετε ξανά το Netflix.

4. Βλέπετε το Σφάλμα 1012 του Netflix στο iOS

Το σφάλμα 1012 περιορίζεται αποκλειστικά σε χρήστες iPhone. Υποδεικνύει ένα πρόβλημα συνδεσιμότητας δικτύου—η εφαρμογή Netflix δεν μπορεί να φτάσει στους διακομιστές Netflix.

Μπορείτε να ακολουθήσετε μερικά απλά βήματα αντιμετώπισης προβλημάτων για να προσπαθήσετε να διορθώσετε το πρόβλημα. Για παράδειγμα, δοκιμάστε να επανεκκινήσετε την εφαρμογή, να επανεκκινήσετε τη συσκευή σας και να επανεκκινήσετε το οικιακό σας δίκτυο.

Εάν καμία από αυτές τις λύσεις δεν λειτουργεί, θα χρειαστεί να επαναφέρετε την εφαρμογή Netflix από το μενού ρυθμίσεων iOS. Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > Netflix και ενεργοποιήστε την Επαναφορά .

Βεβαιωθείτε ότι έχετε κλείσει τυχόν υπάρχουσες περιόδους σύνδεσης Netflix μεταβαίνοντας στο πρόγραμμα εναλλαγής εφαρμογών, σύροντας προς τα επάνω την εφαρμογή Netflix και, στη συνέχεια, επανεκκινώντας το Netflix. Θα χρειαστεί να εισαγάγετε ξανά τα διαπιστευτήρια σύνδεσής σας. Εάν αυτό δεν λειτουργεί, θα πρέπει επίσης να δοκιμάσετε να εγκαταστήσετε ξανά την εφαρμογή Netflix.

Tips** Για περισσότερες επιλογές στην θέαση επιλέξτε μια συσκευή από τις παρακάτω..

Smart TVSmart TV Boxes
Τηλεοράσεις Android

Sony Smart TV
TCL Smart TV
Sharp Smart TV
Smart TV Hisense

MECOOL KM2 Plus

Nvidia Shield
MXQ Pro 4K
Mi Box 4K

5. Βλέπετε μια μαύρη οθόνη στην επιφάνεια εργασίας

Εάν χρησιμοποιείτε το Netflix σε Windows ή macOS, μπορεί να αντιμετωπίσετε μαύρη οθόνη κάθε φορά που προσπαθείτε να παίξετε ένα βίντεο.

Αυτό το ζήτημα έχει έξι κύριες αιτίες:

 • Cookies: Προσπαθήστε να διαγράψετε τα cookies του προγράμματος περιήγησής σας. Οι ακριβείς οδηγίες διαφέρουν από πρόγραμμα περιήγησης σε πρόγραμμα περιήγησης, αλλά συνήθως θα βρείτε την επιλογή στο μενού Ρυθμίσεις .
 • Silverlight: Η Microsoft απαξίωσε το Silverlight πριν από αρκετά χρόνια (αν και τα πρόσθετα εξακολουθούν να είναι διαθέσιμα για ορισμένα προγράμματα περιήγησης). Εάν το έχετε ακόμα εγκατεστημένο στο σύστημά σας, θα μπορούσε να εμποδίσει την αναπαραγωγή βίντεο και θα πρέπει να το διαγράψετε.
 • Antivirus: Ορισμένες σουίτες προστασίας από ιούς δεν παίζουν καλά με το Netflix. Δοκιμάστε να απενεργοποιήσετε προσωρινά το λογισμικό ασφαλείας που χρησιμοποιείτε.
 • Προγράμματα οδήγησης: Βεβαιωθείτε ότι το πρόγραμμα οδήγησης γραφικών στον υπολογιστή σας είναι ενημερωμένο. Ενώ είστε σε αυτό, ενημερώστε όλα τα προγράμματα οδήγησης.
 • Επεκτάσεις προγράμματος περιήγησης : Μία από τις εγκατεστημένες επεκτάσεις στο πρόγραμμα περιήγησής σας ενδέχεται να εμποδίζει το Netflix να εμφανίζει το περιεχόμενό σας. Δοκιμάστε να τα απενεργοποιήσετε ένα προς ένα και να δοκιμάσετε ξανά το Netflix για να τα αποκλείσετε. Όταν το εντοπίσετε, αφαιρέστε την επέκταση του προγράμματος περιήγησης που προκαλεί προβλήματα. Μπορεί επίσης να θέλετε να διερευνήσετε πώς τα στοιχεία του Chrome μπορούν να σπάσουν το Netflix .
 • Προνόμιο προγράμματος περιήγησης: Το πρόγραμμα περιήγησής σας μπορεί να μην έχει το σωστό δικαίωμα για να τρέξει το Netflix, επομένως δοκιμάστε να εκτελέσετε την εφαρμογή ως διαχειριστής .

6. Υπάρχουν πάρα πολλοί χρήστες που παρακολουθούν το Netflix

Το Netflix προσφέρει κλιμακωτά προγράμματα τιμών και ο αριθμός των ατόμων που μπορούν να παρακολουθήσουν το Netflix ταυτόχρονα εξαρτάται από το ποια θα επιλέξετε. Το top plan περιορίζεται σε τέσσερα άτομα, με την επιλογή να προσθέσετε έως και δύο επιπλέον μέλη που δεν μένουν μαζί σας.

Αν δείτε ένα μήνυμα που λέει, “Ο λογαριασμός σας στο Netflix χρησιμοποιείται σε άλλη συσκευή. Σταματήστε την αναπαραγωγή σε άλλες συσκευές για να συνεχίσετε” ή “Πολλοί χρήστες χρησιμοποιούν τον λογαριασμό σας αυτήν τη στιγμή”, αυτό είναι το πρόβλημά σας. Μπορείτε να τερματίσετε όλες τις υπάρχουσες συνεδρίες μεταβαίνοντας στο Λογαριασμός > Ρυθμίσεις > Έξοδος από όλες τις συσκευές . Αυτό μπορεί να διαρκέσει έως και δέκα λεπτά για να

Για μια λιγότερο δραστική λύση, μπορείτε να δείτε ποιος χρησιμοποιεί τον λογαριασμό σας Netflix μεταβαίνοντας στο Λογαριασμός > Ρυθμίσεις > Πρόσφατη δραστηριότητα ροής συσκευής για να δείτε μια λίστα με τις τρέχουσες περιόδους σύνδεσης. Η λίστα θα σας βοηθήσει να προσδιορίσετε ποιοι χρήστες είναι συνδεδεμένοι. Ίσως μπορέσετε να πείσετε έναν από αυτούς να αποσυνδεθεί.

Λάβετε υπόψη ότι μπορείτε να ελέγξετε πόσες ταυτόχρονες οθόνες επιτρέπει το τρέχον σχέδιό σας μεταβαίνοντας στο Λογαριασμός > Στοιχεία σχεδίου .

7. Δεν μπορείτε να συνδεθείτε στο Netflix

Η προφανής λύση εδώ είναι να επαναφέρετε τον κωδικό πρόσβασής σας. Και στο μέλλον, φροντίστε να χρησιμοποιήσετε έναν διαχειριστή κωδικών πρόσβασης, ο οποίος θα σας αποτρέψει από την εσφαλμένη εισαγωγή κωδικών πρόσβασης. Οι διαχειριστές κωδικών πρόσβασης είναι εύκολο να οργανωθούν , επομένως η εργασία δεν πρέπει να είναι τόσο τρομακτική.

Ωστόσο, αξίζει να ελέγξετε τα εισερχόμενα του email σας προτού πατήσετε το κουμπί επαναφοράς. Κάτι πιο απαίσιο μπορεί να παίζει. Τα διαπιστευτήρια σύνδεσης στο Netflix ανυποψίαστων χρηστών ανταλλάσσουν τα χέρια με ασήμαντα χρηματικά ποσά στον σκοτεινό ιστό. Συχνά αγοράζονται από άτομα που δεν μπορούν να δημιουργήσουν λογαριασμό Netflix στη χώρα τους.

Εάν το Netflix δει ύποπτη συμπεριφορά σύνδεσης, θα αποκλείσει τον λογαριασμό σας και θα σας στείλει μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που θα σας συμβουλεύσει να δημιουργήσετε έναν νέο κωδικό πρόσβασης. Θυμηθείτε, εάν ο λογαριασμός σας στο Netflix έχει παραβιαστεί , πρέπει να αλλάξετε τον κωδικό πρόσβασής σας σε οποιαδήποτε άλλη εφαρμογή ή υπηρεσία για την οποία έχετε χρησιμοποιήσει τα ίδια διαπιστευτήρια.

8. Το Netflix δεν φορτώνεται

Τι μπορείτε να κάνετε εάν το Netflix δεν φορτώσει; Εάν αντιμετωπίζετε έναν περιστρεφόμενο κόκκινο κύκλο που έχει κολλήσει σε ένα συγκεκριμένο ποσοστό, υπάρχουν μερικές συμβουλές για να δοκιμάσετε:

 • Κλείστε την εφαρμογή Netflix και επανεκκινήστε την.
 • Επανεκκινήστε τη συσκευή σας.
 • Αποσυνδεθείτε από τον λογαριασμό σας στο Netflix και συνδεθείτε ξανά.
 • Κάντε επανεκκίνηση του δρομολογητή σας.
 • Ενημερώστε την εφαρμογή Netflix.
 • Αποσυνδεθείτε από το Netflix σε όλες τις συσκευές σας.
 • Εγκαταστήστε ξανά την εφαρμογή Netflix.
 • Χρησιμοποιήστε ένα VPN για να παρακάμψετε τον στραγγαλισμό του ISP.

Το VPN είναι πλέον απαραίτητο, προτείνουμε το ATLASVPN

9. Το Netflix δεν λειτουργεί στην Smart TV σας

Η εφαρμογή Netflix που είναι ενσωματωμένη σε ορισμένες έξυπνες τηλεοράσεις είναι διαβόητη επειδή είναι λιγότερο αξιόπιστη από τις εκδόσεις για επιτραπέζιους υπολογιστές, φορητές συσκευές και αποκωδικοποιητές. Τις περισσότερες φορές, αυτό οφείλεται στις ελλείψεις του εσωτερικού υλικού της τηλεόρασης και όχι στο πρόβλημα με το ίδιο το Netflix.

Οι έξυπνες τηλεοράσεις της Samsung είναι ιδιαίτερα προβληματικές. τρέχουν το Tizen OS που βασίζεται σε Linux και όχι το Roku OS ή το Android TV.

Εάν το Netflix δεν λειτουργεί στη Samsung smart TV σας, υπάρχουν μερικά πράγματα που μπορείτε να δοκιμάσετε.

Αρχικά, αποσυνδέστε την τηλεόραση από τον τοίχο, περιμένετε 30 δευτερόλεπτα και, στη συνέχεια, συνδέστε την ξανά. Στη συνέχεια, δοκιμάστε να απενεργοποιήσετε το Samsung Instant On—ορισμένοι χρήστες βρήκαν ότι αυτή η δυνατότητα παρεμβαίνει σε εγκατεστημένες εφαρμογές, συμπεριλαμβανομένου του Netflix.

Εάν όλα τα άλλα αποτύχουν, δοκιμάστε να κάνετε επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων από το μενού ρυθμίσεων της τηλεόρασής σας. Δυστυχώς, κάτι τέτοιο σημαίνει ότι θα χάσετε όλες τις ρυθμίσεις και τα δεδομένα. Επομένως, χρησιμοποιήστε το μόνο ως έσχατη λύση.

10. Το περιβόητο “Απροσδόκητο Σφάλμα” του Netflix

Ένα από τα πιο συνηθισμένα σφάλματα του Netflix είναι το “Απροσδόκητο σφάλμα”. Νιώθεις σαν το Netflix να κάνει “ωπ” γκριμάτσα και να σηκώνει τους ώμους, αφήνοντάς σε να αντιμετωπίσεις το πρόβλημα. Το μήνυμα προτείνει να φορτώσετε ξανά τη σελίδα και να προσπαθήσετε ξανά.

Εάν εμφανιστεί αυτό το σφάλμα στην τηλεόρασή σας, σας προτείνουμε να κλείσετε την εφαρμογή και να επανεκκινήσετε το Netflix. Εάν συμβεί στο τηλέφωνό σας, κλείστε αναγκαστικά την εφαρμογή και επανεκκινήστε την. Εάν συμβεί αυτό στο πρόγραμμα περιήγησής σας, πατήστε το κουμπί ανανέωσης. Εάν αυτό αποτύχει, διαγράψτε τα cookie, την προσωρινή μνήμη και το ιστορικό στο Chrome ή σε οποιοδήποτε πρόγραμμα περιήγησης που χρησιμοποιείτε.

11. Κωδικός σφάλματος Netflix NW-2-5 στην Κονσόλα ή στην Smart TV σας

Εάν χρησιμοποιείτε μια έξυπνη τηλεόραση για να παρακολουθείτε Netflix ή να κάνετε ροή μέσω Xbox, PlayStation ή Roku, μπορεί να έχετε δει τον ενοχλητικό κωδικό σφάλματος που δεν επιτρέπει στο Netflix να φορτώσει. Ευτυχώς, η διόρθωση του κωδικού σφάλματος Netflix NW-2-5 είναι σχετικά εύκολη. Η πρώτη και προφανής επιλογή είναι η επανεκκίνηση της συσκευής—το καθολικό πρώτο βήμα για τη διόρθωση οποιουδήποτε τεχνικού προβλήματος.

Εάν το Netflix εξακολουθεί να μην λειτουργεί, μπορείτε να επανεκκινήσετε τον δρομολογητή σας αποσυνδέοντάς τον, περιμένοντας ένα λεπτό και συνδέοντάς τον ξανά. Μόλις αποκατασταθεί η σύνδεση στο Διαδίκτυο, δοκιμάστε ξανά το Netflix και δείτε εάν το πρόβλημα έχει λυθεί. Μπορείτε ακόμη να κάνετε τα πράγματα ένα βήμα παραπέρα επαληθεύοντας τις ρυθμίσεις DNS στη συσκευή σας.

Λειτουργεί ξανά ο λογαριασμός σας στο Netflix;

Με βάση την έρευνά μας, αυτά είναι τα πιο κοινά προβλήματα που έχουν οι άνθρωποι με το Netflix. Ωστόσο, ακολουθώντας τις συμβουλές μας για την αντιμετώπιση προβλημάτων, ελπίζουμε ότι το Netflix λειτουργεί ξανά τώρα και μπορείτε να επιστρέψετε στην παρακολούθηση των αγαπημένων σας εκπομπών.

Πώς να ακυρώσετε τη συνδρομή Netflix

Πώς να εγκαταστήσετε και να παρακολουθήσετε το Netflix σε Samsung Smart TV