Το PS4 δεν ενεργοποιείται αλλά εκπέμπει έναν ήχο;  9 Διορθώσεις για δοκιμή

Το PS4 δεν ενεργοποιείται αλλά εκπέμπει έναν ήχο; 9 Διορθώσεις για δοκιμή

Δεν υπάρχει τίποτα σαν το αίσθημα βύθισης του πατήματος του κουμπιού τροφοδοσίας στο PS4, ακούγοντας αυτό το πολλά υποσχόμενο μπιπ και μετά… τίποτα. Η κονσόλα δεν ανάβει. Αυτό είναι πιθανότατα το τελευταίο πράγμα που θέλετε να ζήσετε ως gamer. Ευτυχώς, υπάρχουν μερικές πιθανές λύσεις!

Κατανόηση του Beep

Ένα υγιές, καλά λειτουργικό PlayStation 4 θα εκπέμψει ένα μόνο ηχητικό σήμα όταν ενεργοποιηθεί, σηματοδοτώντας την έναρξη της διαδικασίας εκκίνησης του συστήματος. Αυτό είναι σαν να δίνετε ένα «γεια» ή μια χειραψία από την κονσόλα σας, ένα σύντομο ηχητικό σήμα ότι όλα λειτουργούν όπως αναμένεται.

Ωστόσο, όταν το PS4 σας κάνει ένα ηχητικό σήμα και μετά σβήνει, είναι σημάδι ότι δεν πάνε όλα καλά. Το μεμονωμένο μπιπ εξακολουθεί να σημαίνει την προσπάθεια εκκίνησης, αλλά ο άμεσος τερματισμός λειτουργίας μας λέει ότι η διαδικασία εκκίνησης έχει διακοπεί ή έχει σταματήσει. Με άλλα λόγια, το PS4 σας προσπαθεί να ξεκινήσει, αλλά κάτι το εμποδίζει.

Μερικές φορές, το μπλε φως στο PS4 σας θα πάλλεται μερικές φορές μετά το ηχητικό σήμα, θα γίνει λευκό και, στη συνέχεια, η κονσόλα θα απενεργοποιηθεί. Αυτές οι διακοπές μπορεί να οφείλονται σε διάφορους λόγους. Συχνά, πρόκειται για πρόβλημα υλικού – μπορεί να είναι πρόβλημα με τη μονάδα τροφοδοσίας (PSU), ελαττωματικό σκληρό δίσκο (HDD) ή ακόμα και πρόβλημα υπερθέρμανσης. Στη συνέχεια, θα μπορούσε επίσης να είναι πρόβλημα λογισμικού που εμποδίζει την σωστή εκκίνηση της κονσόλας.

Όταν η κονσόλα PS4 απενεργοποιείται αμέσως μετά το μεμονωμένο ηχητικό σήμα, είναι ο τρόπος προστασίας της κονσόλας. Εάν εντοπίσει πρόβλημα κατά τη διάρκεια της σειράς εκκίνησης και συνεχίσει να λειτουργεί, θα μπορούσε να προκαλέσει περαιτέρω ζημιά στο σύστημα. Οπότε, η διακοπή λειτουργίας είναι σαν ένας ασφαλής μηχανισμός. Η δουλειά μας είναι να λύσουμε το μυστήριο του τι προκάλεσε αυτή την αποτυχία.

Σημείωση: Όλα σε αυτό το άρθρο ισχύουν εξίσου για τα PS4, PS4 Slim και PS4 Pro.

1. Ελέγξτε το καλώδιο ρεύματος και την πρίζα

Συχνά, η λύση βρίσκεται στα πιο απλά σημεία. Το καλώδιο ρεύματος μπορεί να είναι χαλαρό ή η πρίζα να είναι ελαττωματική. Βεβαιωθείτε ότι το καλώδιο τροφοδοσίας είναι καλά συνδεδεμένο τόσο στην κονσόλα όσο και στην πρίζα. Εάν το πρόβλημα παραμένει, χρησιμοποιήστε διαφορετικό καλώδιο τροφοδοσίας ή πρίζα.

2. Αποφύγετε τα πολύπριζα

Τα πολύπριζα μπορεί μερικές φορές να επηρεάσουν την ισχύ που αντλεί το PS4 σας, προκαλώντας τη διακοπή λειτουργίας του. Εάν χρησιμοποιείτε πολύπριζο, δοκιμάστε να συνδέσετε το PS4 απευθείας σε μια πρίζα σε περίπτωση που φταίει ένα ελαττωματικό προστατευτικό υπέρτασης ή κάτι παρόμοιο.

3. Ενεργοποιήστε την κονσόλα

Το power cycling περιλαμβάνει την ενεργοποίηση και μετά την εκ νέου απενεργοποίηση της κονσόλας σας. Αυτή η απλή πράξη μπορεί να ανανεώσει το σύστημά σας και να λύσει διάφορα προβλήματα εκκίνησης.

Κρατήστε πατημένο το Εξουσία κουμπί για να ενεργοποιήσετε το PS4 σας μέχρι να σταματήσουν να αναβοσβήνουν όλα τα φώτα. Στη συνέχεια, αποσυνδέστε το καλώδιο τροφοδοσίας, περιμένετε 20 λεπτά, στη συνέχεια συνδέστε το και προσπαθήστε να ξεκινήσετε ξανά το PS4.

4. Δοκιμάστε την ασφαλή λειτουργία

Η ασφαλής λειτουργία προσφέρει μια σειρά εργαλείων για την επίλυση προβλημάτων με το PS4 σας. Από κατάσταση εκτός λειτουργίας, κρατήστε πατημένο το Εξουσία μέχρι να ακούσετε ένα δεύτερο μπιπ περίπου επτά δευτερόλεπτα μετά το πρώτο, δηλώνοντας ότι η κονσόλα βρίσκεται σε ασφαλή λειτουργία.

Θα χρειαστεί να συνδέσετε ένα από τα χειριστήρια του PS4 σε μια θύρα USB του PS4 και να πατήσετε το κουμπί PS για να το χρησιμοποιήσετε. Μπορείτε να επιλέξετε το ανακατασκευή βάσης δεδομένων επιλογή από εδώ, η οποία μπορεί να επιλύσει το πρόβλημα.

Εάν το PS4 σας δεν εκκινείται σε ασφαλή λειτουργία, είναι συχνά επειδή κάτι δεν πάει καλά με τα καλώδια HDMI, USB ή τροφοδοσίας. Ελέγξτε και τα τρία για να βεβαιωθείτε ότι έχουν συνδεθεί σωστά. Εάν έχετε πρόσθετα, μπορείτε επίσης να αλλάξετε καλώδια εάν είναι ελαττωματικά.

5. Εξετάστε τα ζητήματα υπερθέρμανσης

Το PlayStation σας, όπως και κάθε άλλος ηλεκτρονικός εξοπλισμός, είναι επιρρεπές σε υπερθέρμανση. Εάν το PS4 σας διατηρείται σε ζεστό περιβάλλον, δεν έχει επαρκή ροή αέρα ή έχει φραγμένους αεραγωγούς από τη σκόνη, μπορεί να ηχήσει και να απενεργοποιηθεί ως προστατευτικό μέτρο. Αυτός μπορεί να είναι ένας πιθανός λόγος εάν το PS4 σας ούρλιαζε σαν banshee πριν προκύψει αυτό το ζήτημα. Συνήθως, το PS4 θα σας δώσει μια προειδοποίηση στην οθόνη ότι το σύστημα έχει υπερθερμανθεί, αλλά εάν η θερμότητα δεν έχει εκτονωθεί ή είναι πολύ μεγάλη κατά την εκκίνηση, μπορεί να εμποδίσει την κονσόλα σας να προχωρήσει.

Λοιπόν, τι μπορείτε να κάνετε για αυτό;

  1. Εξαερισμός: Βεβαιωθείτε ότι η κονσόλα σας δεν είναι τοποθετημένη σε κουτί. Θέλει χώρο για να αναπνεύσει, όπως και εμείς. Βεβαιωθείτε ότι υπάρχει αρκετός χώρος γύρω του, ιδιαίτερα κοντά στους αεραγωγούς, για σωστή ροή αέρα.
  2. Καθαριότητα: Καθαρίζετε τακτικά τους αεραγωγούς για να βεβαιωθείτε ότι δεν καλύπτονται από σκόνη. Ο πεπιεσμένος αέρας μπορεί να κάνει το κόλπο, απομακρύνοντας τα σωματίδια της σκόνης χωρίς να διακινδυνεύει να προκαλέσει ζημιά.
  3. Δροσερό περιβάλλον: Σκεφτείτε το περιβάλλον όπου βρίσκεται η κονσόλα σας. Ίσως αξίζει να το μεταφέρετε εάν βρίσκεται κοντά σε πηγή θερμότητας ή σε ηλιόλουστη περιοχή σε ένα πιο δροσερό σημείο.
  4. Καθαρισμός του εσωτερικού και επιθεώρηση ανεμιστήρων: Ο καθαρισμός της κονσόλας από τη σκόνη στο εσωτερικό και η διασφάλιση ότι οι ανεμιστήρες περιστρέφονται και δεν μπλοκάρουν, μπορεί να βοηθήσει. Παρακολουθήστε πρώτα έναν οδηγό βίντεο ή πηγαίνετε την κονσόλα σας σε έναν επαγγελματία για καθαρισμό.
  5. Ελέγξτε τη θερμική πάστα: Εάν το PS4 σας είναι αρκετά παλιό (πάνω από 5 χρόνια), μπορεί να είναι η θερμική πάστα μεταξύ της APU που στεγάζει τη CPU και την GPU και την ψύκτρα του PS4. Μπορείτε να το κάνετε μόνοι σας, αλλά προτείνουμε να αφήσετε έναν επαγγελματία να το κάνει, και μπορεί να καθαρίσει και να επιθεωρήσει το υπόλοιπο σύστημα ενώ είναι σε αυτό.

Μην ασχολείστε με αυτά τα aftermarket ψυγεία κονσόλας με μπουλόνι. Σπάνια βοηθούν στην ψύξη μιας κονσόλας και, στη χειρότερη περίπτωση, μπορεί να προκαλέσουν υπερθέρμανση του συστήματός σας παρεμποδίζοντας την κανονική ροή αέρα. Εάν το PS4 σας δεν μπορεί να διατηρήσει μια ασφαλή θερμοκρασία χρησιμοποιώντας το σύστημα ψύξης του, θα πρέπει να διορθώσετε την πηγή του προβλήματος αντί να προσπαθήσετε να συνδέσετε περισσότερους θαυμαστές στην κονσόλα παιχνιδιών σας.

6. Ελέγξτε τον σκληρό δίσκο (HDD)

Ο σκληρός δίσκος του PS4 φιλοξενεί όλα τα δεδομένα των παιχνιδιών σας, επομένως ένας σκληρός δίσκος που δεν λειτουργεί σωστά μπορεί να προκαλέσει ένα ηχητικό σήμα στην κονσόλα σας και στη συνέχεια να τερματίσει τη λειτουργία του.

Δοκιμάστε να επανατοποθετήσετε τη μονάδα σκληρού δίσκου, η οποία περιλαμβάνει την αφαίρεση του πλαστικού καλύμματος, το ξεβίδωμα του βραχίονα της μονάδας, την αφαίρεσή του και, στη συνέχεια, την επανατοποθέτησή του. Εάν αυτό δεν έχει αποτέλεσμα, σκεφτείτε να αντικαταστήσετε τον σκληρό δίσκο. Υπάρχει ένας λαμπρός εικονογραφικός οδηγός για το πώς να αποσύρετε το PS4 το φτιάχνωκαι χρειάζεστε μόνο ένα μόνο κατσαβίδι για να ολοκληρώσετε την όλη λειτουργία.

Επίσης, αυτή είναι μια εξαιρετική στιγμή για να λάβετε μια αναβάθμιση. Μπορείτε να εγκαταστήσετε μια μεγαλύτερη εσωτερική μονάδα δίσκου ή ακόμα και έναν SSD, αν και με βάση αυτά που έχουμε δει, η τοποθέτηση ενός SATA SSD στο PS4 σας θα βελτιώσει την απόδοση μόνο λίγο, χάρη στο περιορισμένο εύρος ζώνης SATA II.

Θα μπορούσατε επίσης να δοκιμάσετε να συνδέσετε τη μονάδα σε έναν υπολογιστή χρησιμοποιώντας USB ή μια εσωτερική υποδοχή SATA για να δείτε εάν η μονάδα είναι προσβάσιμη ή όχι. Αυτό μπορεί να εξαλείψει την αποτυχία της φυσικής μονάδας δίσκου ως ένοχο, αλλά τα δεδομένα της μονάδας ενδέχεται να εξακολουθούν να είναι κατεστραμμένα.

Εάν πρέπει να εγκαταστήσετε έναν νέο σκληρό δίσκο ή να διορθώσετε έναν κατεστραμμένο, θα πρέπει επίσης να εγκαταστήσετε ένα νέο αντίγραφο του λογισμικού συστήματος, μεταφέροντάς μας στο επόμενο σημείο.

7. Εγκαταστήστε ξανά το λογισμικό συστήματος

Εάν το πρόβλημα του ήχου και του τερματισμού λειτουργίας παραμένει ή έχετε τοποθετήσει μια νέα μονάδα δίσκου, μπορεί να χρειαστεί να εγκαταστήσετε ξανά το λογισμικό συστήματος του PS4. Αυτή η διαδικασία απαιτεί καλώδιο USB, υπολογιστή και υπομονή, αλλά μπορεί να λύσει επίμονα προβλήματα εκκίνησης.

Μπορείτε να βρείτε αναλυτικές οδηγίες για αυτή τη διαδικασία στο Επίσημος ιστότοπος της Sony. Θα πρέπει να επισκεφτείτε τον ιστότοπο με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, επειδή ο σύνδεσμος προς το πιο πρόσφατο λογισμικό συστήματος βρίσκεται στις οδηγίες.

Θα χρειαστείτε επίσης μια μονάδα αντίχειρα USB και εάν δεν έχετε δικό σας Mac ή υπολογιστή, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν δημόσιο υπολογιστή (όπως στο σχολείο ή τη βιβλιοθήκη) ή να ρωτήσετε έναν φίλο εάν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το υπολογιστή.

8. Εξετάστε τη μονάδα τροφοδοσίας (PSU)

Το PSU βρέθηκε στο Amazon

Εάν το έχετε φτάσει μέχρι εδώ και το PS4 σας εξακολουθεί να μην παραμένει ενεργοποιημένο, το πρόβλημα μπορεί να βρίσκεται στη Μονάδα τροφοδοσίας (PSU). Ένα αποτυχημένο PSU μπορεί να προκαλέσει ηχητικό σήμα της κονσόλας σας και στη συνέχεια να κλείσει. Ενώ η αντικατάσταση του PSU μπορεί να είναι μια τεχνική πρόκληση, είναι διαχειρίσιμη με την κατάλληλη καθοδήγηση. Ανταλλακτικά PSU μπορούν να βρεθούν στο Amazon ή σε άλλους διαδικτυακούς λιανοπωλητές και πολλοί οδηγοί μπορούν να σας βοηθήσουν στο διαδίκτυο.

Ωστόσο, θα το κάναμε μόνο προτείνετε να κάνετε αυτό το βήμα εάν το PS4 σας είναι εκτός εγγύησης. Οι περισσότεροι άνθρωποι χρειάζονται τον εξοπλισμό για να δοκιμάσουν ένα PSU για να δουν αν είναι ελαττωματικό στα σπίτια τους. Μπορείτε να αγοράσετε ένα νέο PSU με την παραδοχή ότι το παλιό είναι kaput, αλλά αυτό που θα σας ρουφούσε περισσότερο από ένα φουσκωμένο PSU είναι να ανακαλύψετε ότι δεν ήταν αυτό το πρόβλημα και ότι μόλις αγοράσατε ένα νέο PSU χωρίς λόγο. Λέμε ότι, σε αυτό το σημείο, θα πρέπει να το πάτε σε έναν επαγγελματία, κάτι που μας φέρνει στο επόμενο σημείο.

9. Λάβετε επαγγελματική βοήθεια ή χρησιμοποιήστε την εγγύησή σας

Εάν καμία από τις παραπάνω λύσεις δεν λειτουργεί, ίσως είναι καιρός να καλέσετε τους ειδικούς. Εάν το PS4 σας εξακολουθεί να είναι υπό εγγύηση, επικοινωνήστε με τη Sony για επισκευή ή αντικατάσταση. Εάν όχι, σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε μια επαγγελματική υπηρεσία επισκευής. Διαθέτουν τα απαραίτητα εργαλεία και την τεχνογνωσία για τη διάγνωση και την επίλυση του προβλήματος.

Εάν μια μητρική πλακέτα ή μια CPU σας εμποδίζει να απολαύσετε τα αγαπημένα σας βιντεοπαιχνίδια PS4, καμία αποσύνδεση, επιδιορθώσεις DIY ή ανάγνωση φόρουμ δεν θα λύσει το πρόβλημα. Θα χρειαστείτε ένα μικρό ή μεγάλο στοιχείο αντικατάστασης για την κονσόλα σας για να λειτουργήσει ξανά.

Ενώ το PlayStation 4 είναι το επίκεντρό μας, πολλά από αυτά τα βήματα αντιμετώπισης προβλημάτων μπορούν να εφαρμοστούν σε άλλες κονσόλες, όπως το Xbox και η Nintendo, όχι μόνο για τη διόρθωση προβλημάτων του PS4. Κονσόλες όπως το Xbox One δεν είναι απρόσβλητες σε ζητήματα εκκίνησης ή καταστροφή δεδομένων. Εάν το PS4 σας είναι ανεπανόρθωτο, έχετε τα συλλυπητήριά μας, αλλά ίσως ήρθε επιτέλους η ώρα να εξετάσετε την αγορά ενός PlayStation 5.

Γιατί το Xbox One ενεργοποιείται μόνο του

Αργή φόρτιση του iPad

Το Samsung Galaxy Watch δεν ενεργοποιείται;

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 4904

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *