Τρόπος αναγνώρισης γραμματοσειρών στην ιστοσελίδα (12 καλύτερες επεκτάσεις Chrome)

Το Google Chrome είναι ένα από τα εξαιρετικά προγράμματα περιήγησης που ενσωματώνουν επεκτάσεις. Εάν είστε σχεδιαστής ιστοσελίδων ή φωτογράφος, μερικές καλύτερες επεκτάσεις είναι διαθέσιμες στο Chrome web store για τη βελτίωση της παραγωγικότητας.

Μπορεί να συναντήσετε εκατοντάδες γραμματοσειρές σε νέους ιστότοπους. Μερικές φορές, μπορεί να συναντήσετε νέες γραμματοσειρές που θέλετε να χρησιμοποιήσετε αλλά δεν γνωρίζετε το όνομα της γραμματοσειράς. Επιτρέψτε μου να σας κάνω μια απλή ερώτηση, πόσες γραμματοσειρές βλέπετε καθημερινά;

Εδώ ξεκινά η επέκταση αναγνωριστικού γραμματοσειράς Chrome. Η επέκταση αναγνωριστικού γραμματοσειράς Chrome μπορεί να εντοπίσει γραμματοσειρές από οποιαδήποτε εικόνα σε χρόνο μηδέν. Αυτό το άρθρο θα μοιραστεί μερικά από τα καλύτερες επεκτάσεις Chrome για να σας βοηθήσουν να προσδιορίσετε γραμματοσειρές.

Διαβάστε επίσης: Κορυφαίες καλύτερες επεκτάσεις Google Chrome

10 καλύτερες επεκτάσεις Chrome για τον προσδιορισμό γραμματοσειρών

Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι διαθέσιμες πολλές επεκτάσεις αναγνωριστικού γραμματοσειράς, αλλά η αναφορά τους δεν είναι δυνατή. Έτσι, σε αυτό το άρθρο, έχουμε παραθέσει μόνο τα καλύτερα αναγνωριστικά γραμματοσειράς.

1. Πληροφορίες γραμματοσειρών

πληροφορίες γραμματοσειρών

Το fonts infos είναι μια επέκταση του Chrome που σας επιτρέπει να επιθεωρείτε και να αναλύετε τις γραμματοσειρές των ιστοσελίδων. Αν και η επέκταση δεν είναι τόσο δημοφιλής όσο άλλες επιλογές στη λίστα, είναι αρκετά ικανή να εντοπίσει την κύρια οικογένεια, το στυλ γραμματοσειράς, το χρώμα γραμματοσειράς, το μέγεθος γραμματοσειράς, το βάρος γραμματοσειράς κ.λπ.

Για να εντοπίσετε οποιαδήποτε γραμματοσειρά χρησιμοποιώντας πληροφορίες γραμματοσειρών, πρέπει να επιλέξετε το κείμενο και τις πληροφορίες γραμματοσειρών από το μενού περιβάλλοντος. Η επέκταση θα σας δείξει όλες τις λεπτομέρειες της γραμματοσειράς του ιστότοπου.

2. Βρείτε τις χρησιμοποιημένες γραμματοσειρές του ιστότοπου

Βρείτε τις χρησιμοποιημένες γραμματοσειρές του ιστότοπου

Αν ψάχνετε για μια ελαφριά επέκταση Chrome για την αναγνώριση γραμματοσειρών που χρησιμοποιούνται σε ιστότοπους, θα πρέπει να προσπαθήσετε να βρείτε τις γραμματοσειρές που χρησιμοποιούνται στον ιστότοπο. Είναι μια επέκταση εύρεσης γραμματοσειρών που παραθέτει όλες τις γραμματοσειρές που χρησιμοποιούνται σε μια ιστοσελίδα.

Επιπλέον, σας επιτρέπει να εισάγετε το κείμενό σας για να δείτε πώς φαίνεται η γραμματοσειρά. Η επέκταση Chrome θα μπορούσε να είναι βολική για όλους τους προγραμματιστές ιστού που αναζητούν ιδέες σχεδίασης και γραμματοσειρές που τραβούν την προσοχή.

3. Whatfont

Whatfont

Το Whatfont είναι μια από τις καλύτερες και κορυφαίες επεκτάσεις του Chrome στο Chrome web store. Το υπέροχο με το Whatfont είναι ότι μπορεί να αναγνωρίσει γρήγορα τις γραμματοσειρές.

Οι χρήστες πρέπει να κάνουν κλικ στο εικονίδιο Whatfont και να κατευθύνουν τον κέρσορα στη λέξη. Η επέκταση Whatfont θα σας δείξει αμέσως το όνομα της γραμματοσειράς. Κάνοντας κλικ στο γράμμα ανοίγει ένα υπέροχο πλαίσιο πληροφοριών γεμάτο με λεπτομέρειες γραμματοσειράς όπως μέγεθος, χρώμα, βάρος κ.λπ.

4. Font Finder

Font Finder

Αν και το Font Finder έχει σχεδιαστεί για προγραμματιστές ιστού, μπορεί να χρησιμοποιηθεί από έναν κανονικό χρήστη του Chrome. Εάν θέλετε να μάθετε τη γραμματοσειρά που χρησιμοποιείται σε οποιαδήποτε ιστοσελίδα, πρέπει να επιλέξετε τη γραμματοσειρά, να κάνετε δεξί κλικ και να επιλέξετε την επιλογή «Εύρεση γραμματοσειρών σε αυτό το πλαίσιο».

Η επέκταση εύρεσης γραμματοσειράς θα σας δείξει αυτόματα κάθε λεπτομέρεια σχετικά με τη γραμματοσειρά. Ένα άλλο μοναδικό χαρακτηριστικό είναι η αντικατάσταση του τύπου γραμματοσειράς στη ζωντανή ιστοσελίδα, δίνοντας τη δυνατότητα στους χρήστες να δοκιμάσουν συγκεκριμένες γραμματοσειρές πριν οριστικοποιήσουν μία.

5. Fontanello

Fontanello

Το Fontanello είναι για όσους αναζητούν έναν εύκολο τρόπο για να εμφανίσουν το βασικό τυπογραφικό στυλ του κειμένου απλώς κάνοντας δεξί κλικ πάνω του. Είναι μια εξαιρετικά ελαφριά επέκταση χρωμίου που δείχνει αρκετές λεπτομέρειες σχετικά με τη γραμματοσειρά που θα επιλέξετε.

Το Fontanello ρίχνει φως στις βασικές λεπτομέρειες των γραμματοσειρών, όπως το στυλ κειμένου, τη γραμματοσειρά, το βάρος, το μέγεθος, το χρώμα, άλλα στυλ CSS κ.λπ.

6. FontScanner

FontScanner

Το FontScanner είναι ελαφρώς διαφορετικό από όλα τα άλλα που αναφέρονται στο άρθρο. Αντί να αναγνωρίζει εύκολα τις γραμματοσειρές στο πρόγραμμα περιήγησης Chrome, το FontScanner σαρώνει και δημιουργεί μια λίστα με αρχεία γραμματοσειρών που εντοπίζει σε μια σελίδα.

Αυτό σημαίνει ότι βοηθά τους προγραμματιστές και τους σχεδιαστές να βρουν το σύνολο ονομάτων γραμματοσειρών-οικογένειας κάθε στοιχείου. Το FontScanner έπρεπε να χρησιμοποιηθεί με άλλες επεκτάσεις αναγνωριστικού γραμματοσειράς όπως το WhatFont για να συλλέξετε περισσότερες λεπτομέρειες.

7. WhatFontIs

WhatFontIs

Σύμφωνα με την καταχώριση του Chrome web store, το WhatFontIs διατηρεί μια βάση δεδομένων με περισσότερες από 600.000+ γραμματοσειρές. Χρησιμοποιεί την τεράστια βάση δεδομένων γραμματοσειρών για να αναγνωρίσει τη γραμματοσειρά που έχετε επιλέξει.

Το υπέροχο με το WhatFontIs είναι ότι μετά τον προσδιορισμό της γραμματοσειράς, το WhatFontIs προτείνει περισσότερες γραμματοσειρές που μοιάζουν με αυτές που αναζητάτε.

8. Επιλογέας γραμματοσειράς

Επιλογέας γραμματοσειράς

Το Font Picker είναι μια από τις καλύτερες ελαφριές επεκτάσεις του Chrome για τον εντοπισμό λεπτομερειών γραμματοσειράς από οποιονδήποτε ιστότοπο.

Η διεπαφή χρήστη του Font Picker είναι καθαρή και απλή και δείχνει κάθε λεπτομέρεια σχετικά με τη γραμματοσειρά που εντοπίζει. Η επέκταση Chrome δεν είναι πολύ δημοφιλής, αλλά είναι μια από τις καλύτερες στην ενότητα της.

9. Fontface Ninja

Fontface Ninja

Το Fontface Ninja είναι μια επέκταση Chrome all-in-one για την εξερεύνηση γραμματοσειρών σε έναν ιστότοπο. Δεν προσδιορίζει απλώς τις γραμματοσειρές, αλλά σας επιτρέπει να δοκιμάσετε, να προσθέσετε σελιδοδείκτες και να τις αγοράσετε απευθείας.

Οι σχεδιαστές ιστού και οι webmasters χρησιμοποιούν σε μεγάλο βαθμό την επέκταση του Chrome για να αναγνωρίζουν τις γραμματοσειρές που χρησιμοποιούνται σε οποιονδήποτε ιστότοπο.

10. Γραμματοσειρές στο Web!

Γραμματοσειρές στο Web!

Αν ψάχνετε για μια απλή στη χρήση αλλά έγκυρη επέκταση εύρεσης γραμματοσειράς για το Google Chrome, κάντε το Webfonting! Ίσως είναι η καλύτερη επιλογή για εσάς.

Η επέκταση είναι σχεδόν παρόμοια με την επέκταση WhatsFont που αναφέρεται παραπάνω. Για να αναγνωρίσετε τη γραμματοσειρά, κάντε δεξί κλικ στη γραμματοσειρά, η οποία θα σας δώσει το όνομα, το μέγεθος της γραμματοσειράς, το χρώμα κ.λπ.

11. Font Finder

Font Finder

Έχουμε ήδη παραθέσει μια επέκταση με το ίδιο όνομα, αλλά αυτή προέρχεται από διαφορετικό προγραμματιστή. Αυτή η επέκταση μπορεί να αναγνωρίσει γραμματοσειρές από εικόνες, κείμενα και ιστότοπους.

Μετά την ανάλυση του κειμένου, η επέκταση εμφανίζει την οικογένεια γραμματοσειράς, το μέγεθος και το ύψος. Έχετε επίσης την επιλογή να ελέγξετε τους χρωματικούς κωδικούς RGB των γραμματοσειρών, το βάρος της γραμματοσειράς, το ύψος γραμμής κ.λπ.

12. Rapid Font Finder

Rapid Font Finder

Το Rapid Font Finder είναι μια επέκταση του Google Chrome με λιγότερο κριτικές, αλλά εξακολουθεί να κάνει τη δουλειά του. Η επέκταση σάς βοηθά να βρείτε γραμματοσειρές που χρησιμοποιούνται σε μια ιστοσελίδα με λίγα μόνο κλικ.

Αυτή είναι μια εξαιρετική επέκταση για προγραμματιστές front-end, σχεδιαστές και ψηφιακούς καλλιτέχνες. Αφού βρείτε τη γραμματοσειρά, μπορείτε να αντιγράψετε όλα τα δεδομένα της οικογένειας γραμματοσειρών με ένα μόνο κλικ.

Μπορούν αυτές οι επεκτάσεις να αναγνωρίσουν γραμματοσειρές από ιστοσελίδες;

Ναι, όλες οι επεκτάσεις που αναφέρονται στο άρθρο μπορούν να αναγνωρίσουν γραμματοσειρές από ιστοσελίδες.

Είναι ασφαλείς για χρήση οι επεκτάσεις αναγνωριστικού γραμματοσειράς;

Αυτές οι επεκτάσεις είναι 100% ασφαλείς στη χρήση. Όλες οι επεκτάσεις ήταν διαθέσιμες στο Chrome web store.

Αυτά λοιπόν είναι τα καλύτερες επεκτάσεις Google Chrome για τον εντοπισμό γραμματοσειρών. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτές τις επεκτάσεις για να αναγνωρίσετε γραμματοσειρές με λίγα μόνο κλικ. Ενημερώστε μας στα σχόλια εάν γνωρίζετε άλλα αναγνωριστικά γραμματοσειράς.

Shazam Alternatives: 10 καλύτερες εφαρμογές αναγνώρισης μουσικής για Android

Πώς να χρησιμοποιήσετε την αυτόματη μετάφραση και τους υπότιτλους για βίντεο YouTube

5+ τρόποι προσαρμογής του Mozilla Firefox

Πώς να εισάγετε γραμματοσειρές στο Procreate

Καλύτερο πρόγραμμα δημιουργίας γραμματοσειρών – 10 δωρεάν ηλεκτρονικές γεννήτριες γραμματοσειρών το 2022

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 4882

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *