Πώς να βρείτε τη διεύθυνση MAC σε ένα iPhone

Όπως κάθε συσκευή Apple, το iPhone σας έχει μια διεύθυνση Mac που προσδιορίζει μοναδικά τις συσκευές σας για συμμετοχή σε ένα δίκτυο. Βασικά, μια διεύθυνση MAC είναι ένας μοναδικός αλφαριθμητικός κωδικός που εκχωρείται στην κάρτα NIC.

Η διεύθυνση MAC (Media Access Control) χρησιμεύει ως ψηφιακό αποτύπωμα, επιτρέποντας την αναγνώριση του iPhone σας μέσω δικτύου. Εάν δεν είστε τεχνικός χρήστης, δεν θα χρειαστεί ποτέ να γνωρίζετε τη διεύθυνση Mac του iPhone σας.

Ωστόσο, εάν πειραματίζεστε συχνά με πράγματα που σχετίζονται με το δίκτυο ή ρυθμίζετε συγκεκριμένες διαμορφώσεις δικτύου, ίσως χρειαστεί να γνωρίζετε τη διεύθυνση MAC του iPhone σας.

Πώς να δείτε και να διαγράψετε το ιστορικό κλήσεων στο iPhone

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το iPhone 15

Πότε θα χρειαστείτε τη διεύθυνση MAC του iPhone σας;

Λοιπόν, μπορεί να χρειαστείτε τη διεύθυνση Mac του iPhone σας κατά την αντιμετώπιση προβλημάτων δικτύου. Μερικές φορές, η εταιρεία τεχνικής υποστήριξης, ενώ προσπαθεί να επιλύσει τα προβλήματα δικτύου, μπορεί να ζητήσει να παράσχει τη διεύθυνση MAC του iPhone σας. Αυτό θα επιτρέψει στην τεχνική υποστήριξη να βρει και να επιλύσει προβλήματα γρήγορα.

Επίσης, ορισμένες εταιρείες και εκπαιδευτικά ιδρύματα ενδέχεται να χρησιμοποιούν φιλτράρισμα MAC για να αποφύγουν τη χρήση του Διαδικτύου. Για πρόσβαση σε αυτά τα δίκτυα, μπορεί να σας ζητηθεί να δώσετε τη διεύθυνση MAC του iPhone σας.

Μπορεί επίσης να χρειαστείτε τη διεύθυνση MAC κατά τη διαμόρφωση των ρυθμίσεων δικτύου. Αυτοί δεν είναι οι μόνοι λόγοι. μπορεί να έχετε και άλλους λόγους.

Πώς να βρείτε τη διεύθυνση MAC στο iPhone;

Πριν προσπαθήσετε να βρείτε τη διεύθυνση MAC του iPhone σας, είναι σημαντικό να γνωρίζετε τη διεύθυνση Ιδιωτικού WiFi. Η Apple χρησιμοποιεί μια ιδιωτική διεύθυνση WiFi για να αποφύγει την παρακολούθηση συσκευών σε δίκτυα WiFi.

Για να αποφύγει την παρακολούθηση, η Apple χρησιμοποιεί μια ιδιωτική διεύθυνση WiFi που ουσιαστικά καλύπτει την πραγματική διεύθυνση MAC του τηλεφώνου σας. Αυτός είναι ο μόνος λόγος που η διεύθυνση WiFi του iPhone σας μπορεί να διαφέρει από την πραγματική διεύθυνση MAC.

Για να αποκαλύψετε την πραγματική διεύθυνση MAC, πρέπει πρώτα να απενεργοποιήσετε τη διεύθυνση Ιδιωτικού WiFi.

Απενεργοποιήστε την ιδιωτική διεύθυνση WiFi

Το πρώτο βήμα περιλαμβάνει την απενεργοποίηση της ιδιωτικής διεύθυνσης WiFi που έχει εκχωρηθεί σε κάθε δίκτυο WiFi. Δείτε πώς μπορείτε να το απενεργοποιήσετε.

1. Ανοίξτε το Ρυθμίσεις εφαρμογή στο iPhone σας.

Ρυθμίσεις

2. Όταν ανοίξει η εφαρμογή Ρυθμίσεις, πατήστε στο WiFi.

WiFi

3. Τώρα επιλέξτε το δίκτυο WiFi είστε συνδεδεμένοι αυτήν τη στιγμή.

επιλέξτε το δίκτυο WiFi

4. Στην επόμενη οθόνη, απενεργοποιήστε την εναλλαγή για Ιδιωτική διεύθυνση WiFi.

Ιδιωτική διεύθυνση WiFi

5. Στην προειδοποίηση, πατήστε Να συνεχίσει.

Αυτό είναι! Αυτό θα απενεργοποιήσει την ιδιωτική διεύθυνση WiFi που έχει εκχωρηθεί στο δίκτυο στο οποίο είστε συνδεδεμένοι.

Βρείτε τη διεύθυνση MAC στο iPhone μέσω των Γενικών Ρυθμίσεων

Σε αυτήν τη μέθοδο, θα έχουμε πρόσβαση στις Γενικές ρυθμίσεις του iPhone για να βρούμε τη διεύθυνση MAC. Εδώ είναι τι πρέπει να κάνετε.

1. Ανοίξτε το Ρυθμίσεις εφαρμογή στο iPhone σας.

Ρυθμίσεις

2. Όταν ανοίξει η εφαρμογή Ρυθμίσεις, κάντε κύλιση προς τα κάτω και πατήστε Γενικός.

Γενικός

3. Στην οθόνη Γενικά, πατήστε Σχετικά με.

Σχετικά με

4. Στην επόμενη οθόνη, βρείτε τη διεύθυνση WiFi. Αυτό είναι δικό σου Διεύθυνση MAC του iPhone; σημειώστε το.

Διεύθυνση MAC του iPhone

Αυτό είναι! Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο μπορείτε να βρείτε τη διεύθυνση MAC σε ένα iPhone μέσω των Γενικών Ρυθμίσεων.

Βρείτε τη διεύθυνση MAC στο iPhone μέσω των ρυθμίσεων WiFi

Μπορείτε επίσης να βρείτε τη διεύθυνση MAC του iPhone σας μέσω των ρυθμίσεων WiFi. Δείτε τι πρέπει να κάνετε για να δείτε τη διεύθυνση MAC.

1. Ανοίξτε το Ρυθμίσεις εφαρμογή στο iPhone σας.

Ρυθμίσεις

2. Όταν ανοίξει η εφαρμογή Ρυθμίσεις, πατήστε στο WiFi.

WiFi

3. Στη συνέχεια, πατήστε το (Εγώ) κουμπί δίπλα στο δίκτυο WiFi στο οποίο είστε συνδεδεμένοι.

επιλέξτε το δίκτυο WiFi

4. Τώρα, ακριβώς κάτω από το Ιδιωτική διεύθυνση WiFi ενότητα, θα βρείτε τη διεύθυνση MAC σας. Η διεύθυνση WiFi που εμφανίζεται εδώ είναι η διεύθυνση MAC σας.

Ιδιωτική διεύθυνση WiFi

Αυτοί είναι μερικοί απλοί τρόποι για να βρείτε τη διεύθυνση MAC σας σε ένα iPhone. Ενημερώστε μας εάν χρειάζεστε περισσότερη βοήθεια για την εύρεση της διεύθυνσης MAC στο iPhone σας. Επίσης, αν σας φανεί χρήσιμος αυτός ο οδηγός, μοιραστείτε τον με τους φίλους σας.

Διαβάστε επίσης :Πολλαπλοί λόγοι για να εγκαταστήσετε το VPN σε δρομολογητές

Πώς να ανοίξετε την κατάσταση ανώνυμης περιήγησης στο Firefox

 

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 4904

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *