Wise ή Revolut: Ποιο πρέπει να χρησιμοποιήσετε;

Μεταξύ των δύο παρόχων εμβασμάτων, η Wise είναι ο ξεκάθαρος νικητής έναντι της Revolut. Προσφέρει ευρύτερη κάλυψη, καλύτερη εξυπηρέτηση πελατών και πιο ισχυρά μέτρα ασφαλείας.

Αυτό, ωστόσο, σε καμία περίπτωση δεν απορρίπτει τη Revolut – υπερέχει από πολλές απόψεις που η Wise χάνει: κυρίως στις ευέλικτες υπηρεσίες τραπεζικής, προϋπολογισμού και επενδύσεων, εξαιρετικά υψηλά όρια μεταφοράς και χαμηλότερες χρεώσεις για μικρότερες συναλλαγές. Κάντε κύλιση για να βρείτε βαθύτερες πληροφορίες για τα βασικά δυνατά και αδύνατα σημεία τους, τη συμμόρφωση με τους κανονισμούς και τη χρηστικότητά τους.

Το Wise είναι εδώ και πολύ καιρό μια εξαιρετική υπηρεσία για όσους αναζητούν γρήγορες και διαφανείς μεταφορές χρημάτων , αλλά έκτοτε αμφισβητήθηκε από εταιρείες όπως η Revolut, η οποία προσφέρει συγκρίσιμες χρεώσεις, ευκολία στη χρήση και συνολική εξυπηρέτηση.

Παρακάτω, συγκρίνουμε και τους δύο παρόχους όσον αφορά τις υπηρεσίες μεταφοράς χρημάτων, τις χρεώσεις, τη χρηστικότητα, την ικανοποίηση των πελατών και πολλά άλλα.

Σχετικά με τη Wise και τη Revolut

Παλαιότερα γνωστή ως Transferwise, η Wise ιδρύθηκε από τους Taavet Hinrikus και Kristo Käärmann στο Ηνωμένο Βασίλειο το 2011 και έκτοτε έχει γίνει μία από τις κορυφαίες διεθνείς υπηρεσίες μεταφοράς χρημάτων. Με την απλή διαδικασία εγγραφής και τους δωρεάν λογαριασμούς πολλαπλών νομισμάτων, το Wise επιτρέπει στους χρήστες να μεταφέρουν χρήματα από σχεδόν οποιοδήποτε νόμισμα σε άλλο σε ανταγωνιστικές συναλλαγματικές ισοτιμίες.

Με πάνω από 16 εκατομμύρια χρήστες και συναλλαγές αξίας 7,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων που υποβάλλονται σε μηνιαία επεξεργασία, η υπηρεσία παρέχει στους χρήστες τις πιο πρόσφατες συναλλαγματικές ισοτιμίες και τη δυνατότητα να ανταλλάσσουν ένα νόμισμα με ένα άλλο σε δευτερόλεπτα. Με το Wise, μπορείτε επίσης να λαμβάνετε πληρωμές σε πολλά νομίσματα έχοντας προσωπικά στοιχεία τραπεζικού λογαριασμού στο Ηνωμένο Βασίλειο, τις ΗΠΑ, τον Καναδά, την Αυστραλία, την Ευρώπη και όχι μόνο.

Η Revolut ιδρύθηκε το 2015 και γρήγορα αναδείχθηκε σε έναν από τους σημαντικότερους παίκτες στον χώρο των ψηφιακών συναλλαγών, συγκεντρώνοντας πάνω από 20 εκατομμύρια χρήστες. Η κομψή εφαρμογή του για κινητά έχει επαινεθεί για τη σχεδίαση και την εμπειρία χρήστη, ενώ η γκάμα των χαρακτηριστικών του την έχει κάνει δημοφιλή τόσο στους millennials που είναι γνώστες της τεχνολογίας όσο και στους καταναλωτές που γνωρίζουν τον προϋπολογισμό.

Με περισσότερους από 30 εκατομμύρια χρήστες, η Revolut επιτρέπει την άμεση πρόσβαση στα χρήματά σας μέσω μιας χρεωστικής κάρτας Visa, την πραγματοποίηση μεταφορών, τη ρύθμιση άμεσων χρεώσεων και πάγιων εντολών, ακόμη και την αγορά κρυπτονομισμάτων. Προσφέρει επίσης μια σειρά από premium υπηρεσίες για όσους επιθυμούν περισσότερες δυνατότητες, όπως ταξιδιωτική ασφάλιση και πρόσβαση σε αποκλειστικές προσφορές.

WiseREVOLUT
ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ31 Μαρτίου 20101 Ιουλίου 2015
ΜΕ ΒΑΣΗΛονδίνο, Ηνωμένο ΒασίλειοΛονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο
ΠΛΑΤΦΟΡΜΕΣΠλατφόρμα Ιστού, εφαρμογή για κινητάΠλατφόρμα Ιστού, εφαρμογή για κινητά
ΓΛΩΣΣΕΣ10+20+
ΑΜΟΙΒΕΣΔωρεάν μεταφορές σε άλλους χρήστες στο ίδιο νόμισμα βάσης. Χρεώσεις συναλλάγματος και πάγιες χρεώσεις για διεθνείς μεταφορέςΔωρεάν μεταφορές σε άλλους χρήστες στο ίδιο νόμισμα βάσης. Χρεώσεις συναλλάγματος και πάγιες χρεώσεις για διεθνείς μεταφορές (υψηλές τα Σαββατοκύριακα)
ΤΑΧΥΤΗΤΑΆμεσες μεταφορές μεταξύ χρηστών 1-5 εργάσιμες ημέρες για διεθνείς πληρωμέςΆμεσες μεταφορές μεταξύ χρηστών3-5 εργάσιμες ημέρες για διεθνείς πληρωμές
ΚΑΛΥΨΗ70+ χώρες30+ χώρες

Ξεκίνα

Wise vs Revolut – Κόστος

WiseREVOLUT
ΤΕΛΗ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗΣΔωρεάν μεταφορές σε άλλους χρήστες του Wise παγκοσμίως (στο ίδιο βασικό νόμισμα). Τα τέλη μεταφοράς κάρτας ποικίλλουν ανάλογα με το ποσό και το νόμισμα. Σταθερή χρέωση (περίπου 4,15 $) συν μια μεταβλητή χρέωση (περίπου 0,47%) για διεθνείς μεταφορές.Δωρεάν άμεσες μεταφορές σε άλλους χρήστες της Revolut παγκοσμίως (στο ίδιο βασικό νόμισμα). 10$ για εισερχόμενες ή εξερχόμενες εγχώριες τραπεζικές μεταφορές.
ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΙΚΗ ΙΣΟΤΙΜΙΑΟι τιμές μεσαίας αγοράς συν μια προμήθεια συναλλάγματος κυμαίνονταν με βάση το νόμισμα ξεκινώντας από 0,45%.Επιτόκιο μεσαίας αγοράς συν μια προσαύξηση μεταξύ 0,5 – 1% τα Σαββατοκύριακα.

Η Wise και η Revolut έχουν παρόμοιες δομές τελών και παρέχουν δωρεάν τοπικές μεταφορές σε άλλους χρήστες στο ίδιο νόμισμα βάσης.

Για διεθνείς μεταγραφές, η Wise φαίνεται να χρεώνει υψηλότερα τέλη από άλλους ανταγωνιστές. Ο συνδυασμός σταθερών και μεταβλητών προμηθειών μπορεί επίσης να καταστήσει δύσκολο τον εκ των προτέρων καθορισμό των προμηθειών συναλλαγής.

Η Revolut έχει μια απλούστερη δομή χρέωσης βάσει ποσοστών που κυμαίνεται από 0-2% για διεθνείς μεταφορές

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΙΣΟΤΙΜΙΑ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ;

Η συναλλαγματική ισοτιμία μεσαίας αγοράς είναι η μέση ισοτιμία μεταξύ δύο νομισμάτων στην παγκόσμια αγορά συναλλάγματος. Αντιπροσωπεύει το ενδιάμεσο σημείο μεταξύ των τιμών αγοράς και πώλησης για ένα συγκεκριμένο ζεύγος νομισμάτων. Αυτό το επιτόκιο θεωρείται συχνά ως το πιο δίκαιο επειδή αντικατοπτρίζει την αξία ενός νομίσματος με βάση τη ζήτηση και την προσφορά της αγοράς.

Όταν ανταλλάσσετε νόμισμα, τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και οι υπηρεσίες ανταλλαγής νομισμάτων χρησιμοποιούν συνήθως την ισοτιμία της μέσης αγοράς ως σημείο αναφοράς. Ωστόσο, είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι η ισοτιμία που συναντάτε κατά τη διάρκεια μιας πραγματικής ανταλλαγής νομισμάτων μπορεί να είναι ελαφρώς διαφορετική. Αυτή η παραλλαγή μπορεί να αποδοθεί σε πρόσθετες χρεώσεις ή προμήθειες που χρεώνονται από το ίδρυμα που παρέχει την υπηρεσία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι συναλλαγματικές ισοτιμίες παρουσιάζουν διαρκώς διακυμάνσεις λόγω παραγόντων όπως οι οικονομικοί δείκτες, τα επιτόκια, τα γεωπολιτικά γεγονότα και το κλίμα της αγοράς. Επομένως, η συναλλαγματική ισοτιμία της μεσαίας αγοράς χρησιμεύει ως σημείο αναφοράς για την αξιολόγηση της σχετικής αξίας ενός νομίσματος έναντι ενός άλλου.

Με το τυπικό σχέδιο της Revolut, μια μεταφορά 10.000 $ σε κάποιον στο Ηνωμένο Βασίλειο θα σας κοστίσει 75 $. Μια παρόμοια συναλλαγή στο Wise συνοδεύεται από σταθερή χρέωση 53,91 $. Αλλά, εάν το ποσό μεταφοράς μειωθεί στα 100 $, πληρώνετε μόνο 0,5 $ στο Revolut και 4,66 $ στο Wise. Μια σύγκριση μας δείχνει ότι οι μεγάλες μεταφορές είναι πολύ φθηνότερες με το Wise, ενώ η Revolut προσφέρει φθηνότερες τιμές για μικρότερες μεταφορές.

Τόσο η Wise όσο και η Revolut προσφέρουν συναλλαγματικές ισοτιμίες στη μέση της αγοράς και χρεώνουν τέλη μετατροπής για την αλλαγή νομισμάτων πριν ξεκινήσετε τις μεταφορές σας. Ωστόσο, η Revolut προσθέτει μια σήμανση 1% τα Σαββατοκύριακα, επομένως μπορεί να θέλετε να πραγματοποιήσετε τις ανταλλαγές νομισμάτων σας τις καθημερινές για να εξοικονομήσετε χρεώσεις.

Νικητής: Σοφός. Η Wise παρέχει συναλλαγματικές ισοτιμίες στη μέση της αγοράς όλη την εβδομάδα, καθιστώντας την καλύτερη επιλογή για ανταλλαγές νομισμάτων. Και ενώ η δομή των τελών της Revolut είναι αρκετά απλή, αλλά η χρέωση βάσει ποσοστών είναι υψηλή και αθροίζεται σε σημαντικές χρεώσεις όταν οι χρήστες πραγματοποιούν μεταφορές μεγάλου όγκου.

Wise vs Revolut – Service

WiseREVOLUT
ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ0-5 εργάσιμες0-5 εργάσιμες
ΟΡΙΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣΈως 6.000.000 $ ανά συναλλαγήΔιαφέρει
ΜΕΘΟΔΟΙ ΠΛΗΡΩΜΗΣΤραπεζική μεταφορά, πιστωτικές/χρεωστικές κάρτες, Apple Pay, Google PayΤραπεζική μεταφορά, πιστωτικές/χρεωστικές κάρτες, Apple Pay, Google Pay

Οι πληρωμές σε άλλους χρήστες της Revolut, καθώς και οι πληρωμές με κάρτα, είναι συνήθως άμεσες. Ωστόσο, οι μεταφορές σε κάρτες ενδέχεται να χρειαστούν από μερικά λεπτά έως και 30 λεπτά για την επεξεργασία. Οι διεθνείς μεταφορές ενδέχεται να χρειαστούν έως και 3-5 εργάσιμες ημέρες για να ολοκληρωθούν, αν και αυτό το χρονικό πλαίσιο μπορεί να διαφέρει ανάλογα με το νόμισμα και τη χώρα προορισμού. Οι εγχώριες μεταφορές SWIFT χρειάζονται συνήθως 2-5 εργάσιμες ημέρες, ενώ οι διεθνείς μεταφορές ενδέχεται να διαρκέσουν 3-5 εργάσιμες ημέρες.

Είναι ένα παρόμοιο σενάριο για το Wise: Οι μεταφορές χρηστών Wise-to-Wise είναι στιγμιαίες, αλλά η μετατροπή νομίσματος μπορεί να προκαλέσει καθυστερήσεις έως και δύο εργάσιμων ημερών. Οι πληρωμές SWIFT και τα τραπεζικά εμβάσματα χρειάζονται 2-5 εργάσιμες ημέρες, ενώ οι πληρωμές με κάρτα είναι στιγμιαίες.

Το όριο μεταφοράς της Revolut είναι αρκετά ευέλικτο και ποικίλλει ανάλογα με το βασικό νόμισμα και μπορείτε να δείτε το όριο μεταφοράς στην εφαρμογή πριν πραγματοποιήσετε μεταφορά. Σύμφωνα με την διαδικτυακή πλατφόρμα, δεν υπάρχουν όρια στις περισσότερες μεταφορές. Ωστόσο, δεν μπορείτε να στείλετε περισσότερα από 1.000.000.000 $ από έναν λογαριασμό USD.

Η Wise θέτει ένα όριο μεταφοράς στα περισσότερα νομίσματα και οι πελάτες στις ΗΠΑ μπορούν να στείλουν έως και 6.000.000 $ από τους λογαριασμούς Wise USD και έως και 1.600.000 $ ανά μεταφορά SWIFT.

Ενώ η Wise επιβάλλει αυστηρότερα όρια στις μεταφορές, η κάλυψή της δεν ταιριάζει με τη Revolut. Η υπηρεσία φτάνει σε περισσότερες από 70 χώρες και υποστηρίζει τη μετατροπή άνω των 140, την κατοχή άνω των 50 και την κατάθεση σε περισσότερα από 20 νομίσματα. Η Revolut, από την άλλη πλευρά, επιτρέπει στους χρήστες να ανταλλάσσουν και να διατηρούν 36 νομίσματα στους προσωπικούς τους λογαριασμούς, συμπεριλαμβανομένων των AED, AUD, BGN, CAD, CHF και GBP, με περισσότερες από 20 χώρες να υποστηρίζονται για διεθνείς μεταφορές.

Και οι δύο υπηρεσίες προσφέρουν παρόμοιες μεθόδους πληρωμής για τη χρηματοδότηση των μεταφορών σας, συμπεριλαμβανομένων τραπεζικών μεταφορών (SWIFT ή τραπεζικού εμβάσματος), χρεωστικών/πιστωτικών καρτών, Apple Pay και Google Pay.

ΟΙ ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΜΕ ΚΑΡΤΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΚΟΣΤΙΣΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ

Όταν χρηματοδοτείτε τον λογαριασμό σας με παρόχους υπηρεσιών χρημάτων και χρησιμοποιείτε πληρωμές με κάρτα, μπορεί να παρατηρήσετε ότι το κόστος είναι συνήθως υψηλότερο σε σύγκριση με άλλους τρόπους πληρωμής. Αυτό οφείλεται κυρίως σε ορισμένους παράγοντες:

 1. Χρεώσεις διεκπεραίωσης: Οι πάροχοι υπηρεσιών χρημάτων συχνά επιβαρύνονται με χρεώσεις διεκπεραίωσης όταν δέχονται πληρωμές με κάρτα. Αυτές οι χρεώσεις χρεώνονται από τα δίκτυα καρτών (Visa, Mastercard, κ.λπ.) και τους φορείς επεξεργασίας πληρωμών που εμπλέκονται στη διευκόλυνση της συναλλαγής. Οι πάροχοι μεταβιβάζουν αυτές τις χρεώσεις στους πελάτες τους, γεγονός που μπορεί να αυξήσει το συνολικό κόστος.
 2. Παράγοντες κινδύνου: Οι πληρωμές με κάρτα ενέχουν ένα ορισμένο επίπεδο κινδύνου για τους παρόχους υπηρεσιών χρημάτων. Πρέπει να διαχειριστούν τον κίνδυνο απάτης, αντιστροφών χρεώσεων και άλλες πιθανές οικονομικές απώλειες. Για τον μετριασμό αυτών των κινδύνων, οι πάροχοι ενδέχεται να επιβάλλουν πρόσθετες χρεώσεις για την κάλυψη των εξόδων τους και την προστασία της επιχείρησής τους.
 3. Ευκολία εξυπηρέτησης: Οι πληρωμές με κάρτα προσφέρουν ευκολία και ευκολία στη χρήση για τους πελάτες, η οποία έχει κόστος. Οι πάροχοι χρηματικών υπηρεσιών συχνά επενδύουν σε τεχνολογία, υποδομές και μέτρα ασφαλείας για την υποστήριξη πληρωμών με κάρτα, και αυτά τα έξοδα συνυπολογίζονται στις χρεώσεις που χρεώνονται στους πελάτες.
Νικητής: Σοφός. Το Revolut είναι μια εύκολη επιλογή για εξαιρετικά μεγάλες μεταφορές – αλλά πέρα ​​από αυτό, δεν μπορεί να ξεπεράσει τη Wise, η οποία διαθέτει ευρύτερη κάλυψη, καθώς και ποικιλία τρόπων πληρωμής και επιλογές σχεδόν στιγμιαίας μεταφοράς.

Wise vs Revolut – Ικανοποίηση και εξυπηρέτηση πελατών

WiseREVOLUT
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ TRUSTPILOT4,3/54,3/5
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ PLAY STORE4,3/54,6/5
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ APP STORE4,4/54,8/5
ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΠΕΛΑΤΩΝΖωντανή συνομιλία, email ή τηλέφωνοΖωντανή συνομιλία, email ή τηλέφωνο

Η Revolut έχει πάνω από 134.000 κριτικές στο Trustpilot, στις οποίες οι πελάτες εκτιμούν τη διαισθητική και φιλική προς το χρήστη εφαρμογή, καθώς και τη δυνατότητα εύκολης αποστολής χρημάτων στο εξωτερικό χωρίς χρέωση. Πολλοί απολαμβάνουν το ευρύ φάσμα δυνατοτήτων, όπως εργαλεία προϋπολογισμού, στόχους εξοικονόμησης και ενσωμάτωση κρυπτονομισμάτων.

Στα αρνητικά, ορισμένοι χρήστες αναφέρουν ξεπερασμένη εξυπηρέτηση πελατών και τεχνικές δυσλειτουργίες κατά τη δημιουργία των λογαριασμών τους ή τη μεταφορά χρημάτων. Υπάρχουν επίσης παράπονα για μεγάλους χρόνους αναμονής για ελέγχους ασφαλείας και έλλειψη επιστροφών χρημάτων, καθώς και για δυσκολίες με την εξυπηρέτηση πελατών.

Η Wise έχει πάνω από 191.000 κριτικές στο Trustpilot, όπου οι πελάτες εκτιμούν τη γρήγορη διαδικασία εγκατάστασης και ασφαλείς μεταφορές χωρίς κρυφές χρεώσεις ή απροσδόκητες εκπλήξεις στις συναλλαγματικές ισοτιμίες. Οι χρήστες απολαμβάνουν επίσης πόσο εύκολο είναι να στέλνουν χρήματα στο εξωτερικό και τη δυνατότητα δημιουργίας λογαριασμών πολλαπλών νομισμάτων για μέλη της οικογένειας.

Ωστόσο, ορισμένοι πελάτες αναφέρουν προβλήματα με τη λήψη επιστροφών μετά από ακυρωμένες μεταφορές ή εσφαλμένες συναλλαγματικές ισοτιμίες. Υπάρχουν επίσης περιπτώσεις που η εξυπηρέτηση πελατών δεν ανταποκρίνεται ή καθυστερεί να ανταποκριθεί σε ερωτήματα, καθώς και πολλά παράπονα σχετικά με υψηλές χρεώσεις μεταφοράς σε σύγκριση με άλλες υπηρεσίες. Ενώ τα δύο πρώτα ζητήματα πρέπει να αντιμετωπιστούν, σύμφωνα με το επιχειρηματικό τους μοντέλο, η Wise πρέπει να διατηρήσει υψηλά τα τέλη μεταβίβασής της για να συνεχίσει να προσφέρει τη συναλλαγματική ισοτιμία στη μέση της αγοράς όλο το εικοσιτετράωρο.

Τόσο η Wise όσο και η Revolut προσφέρουν υποστήριξη πελατών μέσω ζωντανής συνομιλίας, email ή τηλεφωνικής κλήσης, καθώς και εκτενείς ενότητες Συχνών Ερωτήσεων και θέματα βοήθειας. Η ομάδα υποστήριξης πελατών και των δύο εταιρειών επαινείται για την αποτελεσματικότητα και τις γνώσεις τους στο να βοηθούν τους πελάτες με τα ερωτήματά τους.

Ενώ η Revolut προσφέρει εξυπηρέτηση πελατών Priority στους πελάτες Premium και Metal, η οποία συνοδεύεται από πρόσθετες μηνιαίες χρεώσεις, όλοι οι πελάτες της Wise λαμβάνουν το ίδιο επίπεδο ποιότητας εξυπηρέτησης πελατών.

Νικητής: Σοφός. Σύμφωνα με κριτικές πελατών στο διαδίκτυο, και οι δύο υπηρεσίες έχουν παρόμοια απόδοση. Και ενώ η Revolut έχει καλύτερες βαθμολογίες στο App Store και στο Google Play, η Wise προσφέρει ίση εξυπηρέτηση πελατών σε όλους τους πελάτες της, χωρίς μηνιαία χρέωση.

Wise vs Revolut – Ασφάλεια και εμπιστοσύνη

WiseREVOLUT
ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗΕγγεγραμμένος ως EMI στο Ηνωμένο Βασίλειο και αδειοδοτημένος από το Financial Crimes Enforcement Network (FinCEN) στις ΗΠΑΈχει εγγραφεί ως EMI στο Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά δεν έχει άδεια χρήσης στις ΗΠΑ
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΈλεγχος ταυτότητας δύο παραγόντων (2FA), έλεγχοι ασφαλείας, προστασία και κρυπτογράφηση σε επίπεδο τράπεζαςΈλεγχος ταυτότητας δύο παραγόντων (2FA), έλεγχοι ασφαλείας, προστασία και κρυπτογράφηση σε επίπεδο τράπεζας
ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΕίναι διαφανές σχετικά με τις χρεώσεις στον ιστότοπό τους και εμφανίζει τις χρεώσεις συναλλαγών πριν από την επεξεργασίαΕίναι διαφανές σχετικά με τις χρεώσεις στον ιστότοπό τους και εμφανίζει τις χρεώσεις συναλλαγών πριν από την επεξεργασία

Η Revolut δεν έχει λάβει την τραπεζική της άδεια στις ΗΠΑ, αλλά εξακολουθεί να παρέχει μεταφορές χρημάτων, καθώς συνεργάζεται με αδειοδοτημένες τράπεζες στη χώρα, όπως η Metropolitan Commercial Bank, για την παροχή ασφάλισης FDIC στους πελάτες. Αυτό διασφαλίζει ότι τα κεφάλαιά τους είναι ασφαλισμένα από το FDIC έως και 250.000 $.

Η Wise έχει άδεια από το Δίκτυο Επιβολής Οικονομικών Εγκλημάτων (FinCEN) στις ΗΠΑ ως διαβιβαστής χρημάτων. Σε πολιτείες όπου η πλατφόρμα δεν είναι εγγεγραμμένη, συνεργάζεται με την Κοινοτική Ομοσπονδιακή Τράπεζα Ταμιευτηρίου για την παροχή χρηματοοικονομικών υπηρεσιών.

Πέρα από τους κανονισμούς, η Revolut λαμβάνει μέτρα για την προστασία των κεφαλαίων των πελατών, συμπεριλαμβανομένων ελέγχων ασφαλείας πολλαπλών επιπέδων, βιομετρικού ελέγχου ταυτότητας και κρυπτογραφημένων δεδομένων. Η Wise λαμβάνει επίσης εκτεταμένα μέτρα για την προστασία των δεδομένων χρήστη με λειτουργίες όπως ο έλεγχος ταυτότητας δύο παραγόντων (2FA) και η κρυπτογράφηση σε επίπεδο τράπεζας.

Οι πάροχοι χρηματοοικονομικών υπηρεσιών βασίζονται στην κρυπτογράφηση για την ασφάλεια ευαίσθητων πληροφοριών και συναλλαγών. Η κρυπτογράφηση περιλαμβάνει τη μετατροπή δεδομένων σε μη αναγνώσιμο κείμενο χρησιμοποιώντας πολύπλοκους μαθηματικούς υπολογισμούς. Απαιτεί κρυπτογραφικά κλειδιά, τα οποία μπορεί να είναι συμμετρικά (χρησιμοποιώντας το ίδιο κλειδί για κρυπτογράφηση και αποκρυπτογράφηση) ή ασύμμετρα (με ξεχωριστά δημόσια και ιδιωτικά κλειδιά).

Η κρυπτογράφηση διασφαλίζει το απόρρητο κατά τη μετάδοση και αποθήκευση δεδομένων, αποτρέποντας τη μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση. Η σωστή διαχείριση κλειδιών και η συμμόρφωση με τα πρότυπα του κλάδου είναι απαραίτητα. Η κρυπτογράφηση είναι μια θεμελιώδης πτυχή της υποδομής ασφάλειας που διασφαλίζει στους πελάτες ότι προστατεύονται τα δεδομένα τους.

Και οι δύο πλατφόρμες χρησιμοποιούν μια στρατηγική γνωστή ως «διασφάλιση» για να εξασφαλίσουν ότι τα χρήματα των πελατών διατηρούνται ασφαλή και ασφαλή. Αυτή η στρατηγική περιλαμβάνει τη χρήση πολλών επιπέδων ασφάλειας, καθώς και τον διαχωρισμό κεφαλαίων πελατών σε ξεχωριστούς λογαριασμούς από εταιρικούς. Αυτό βοηθά να διασφαλιστεί ότι οι καταθέσεις των πελατών δεν επηρεάζονται εάν η εταιρεία χρεοκοπήσει.

Ως επί το πλείστον, τόσο η Wise όσο και η Revolut είναι διαφανείς σχετικά με τις υπηρεσίες τους. Και οι δύο εταιρείες αναφέρουν ξεκάθαρα τις χρεώσεις που σχετίζονται με τις υπηρεσίες τους στους αντίστοιχους ιστότοπούς τους. Παρέχουν επίσης ολοκληρωμένες σελίδες βοήθειας που απαντούν λεπτομερώς σε κοινές ερωτήσεις πελατών.

Ο μόνος τομέας όπου διαφέρουν είναι στο ρυθμιστικό καθεστώς τους. Ο κανονισμός FCA της Wise σημαίνει ότι έχει την εντολή να είναι πιο διαφανής όσον αφορά τις λειτουργίες και τα οικονομικά της. Αυτό περιλαμβάνει διαδικασίες καταπολέμησης της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες (AML) και του γνωρίζω τον πελάτη (KYC), καθώς και αυστηρά μέτρα συμμόρφωσης.

Νικητής: Σοφός. Επειδή δεν είναι μόνο εγγεγραμμένο ως EMI στο Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά και αδειοδοτημένο από το Δίκτυο Επιβολής Οικονομικών Εγκλημάτων (FinCEN) στις ΗΠΑ. Αυτή η πρόσθετη αδειοδότηση καταδεικνύει τη δέσμευση της Wise στη συμμόρφωση με τους κανονισμούς και παρέχει ένα επιπλέον επίπεδο διασφάλισης για τους πελάτες, διασφαλίζοντας ότι τα κεφάλαιά τους διαχειρίζονται με το υψηλότερο επίπεδο ασφάλειας και ασφάλειας.

Wise vs Revolut – Ευκολία χρήσης

WiseREVOLUT
ΕΓΡΑΦΟΜΑΙΕύκολη και διαισθητική διαδικασία εγγραφής. Διαρκεί λιγότερο από 5 λεπτά και πρέπει να επαληθεύσετε τον λογαριασμό σας πριν πραγματοποιήσετε συναλλαγές.Εύκολη διαδικασία εγγραφής μέσω της εφαρμογής ή της πλατφόρμας ιστού. Ίσως χρειαστεί να επαληθεύσετε τον λογαριασμό σας για να αποκτήσετε πρόσβαση στις περισσότερες υπηρεσίες.
ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΧΡΗΜΑΤΩΝΕίναι εύκολο να στείλετε χρήματα σε άλλους χρήστες από την εφαρμογή για κινητά ή την πλατφόρμα ιστού.Είναι εύκολο να στείλετε χρήματα σε άλλους χρήστες από την εφαρμογή για κινητά ή την πλατφόρμα ιστού.

Η εγγραφή στο Wise είναι γρήγορη και απλή. Η διαδικασία εγγραφής μπορεί να διαρκέσει έως και 7 λεπτά, μετά από τα οποία θα μπορείτε να ξεκινήσετε την αποστολή χρημάτων. Χρειάζεται μόνο να κατεβάσετε την εφαρμογή (ή να συνδεθείτε στον ιστότοπο) και στη συνέχεια να εγγραφείτε με τα στοιχεία σας. Μπορείτε να επαληθεύσετε τον λογαριασμό σας στη συνέχεια για να αποκτήσετε πρόσβαση σε όλες τις λειτουργίες. Η αποστολή χρημάτων με το Wise είναι επίσης απλή και γρήγορη. Απλώς κατευθυνθείτε στον ιστότοπο ή την εφαρμογή του και επιλέξτε την επιλογή «Αποστολή χρημάτων». Εισαγάγετε το ποσό που θέλετε να μεταφέρετε, προσδιορίζοντας είτε το συνολικό ποσό που θέλετε να στείλετε είτε το ποσό που θέλετε να λάβει ο παραλήπτης σας.

Στη συνέχεια, θα εισαγάγετε τα τραπεζικά στοιχεία, τη διεύθυνση email ή τον λογαριασμό Wise του παραλήπτη, εάν βρίσκονται ήδη στην πλατφόρμα. Στη συνέχεια, θα μπορείτε να επιλέξετε τον τύπο μεταφοράς και τον τρόπο πληρωμής, με το Wise να σας ενημερώνει για τις χρεώσεις και τον εκτιμώμενο χρόνο παράδοσης. Για την πιο οικονομική επιλογή, είναι συνήθως καλύτερο να πληρώσετε από τον τραπεζικό σας λογαριασμό.

Η διαδικασία εγγραφής της Revolut είναι επίσης γρήγορη και εύκολη. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να κατεβάσετε την εφαρμογή ή να συνδεθείτε στον ιστότοπο και, στη συνέχεια, να συμπληρώσετε μερικά προσωπικά στοιχεία. Θα πρέπει επίσης να προσκομίσετε έγγραφα επαλήθευσης, όπως ταυτότητα ή διαβατήριο. Μετά από αυτό, μπορείτε να αρχίσετε να στέλνετε χρήματα αμέσως.

Η Revolut καθιστά επίσης εύκολη και γρήγορη την αποστολή χρημάτων. Αφού κάνετε λήψη της εφαρμογής ή συνδεθείτε στον ιστότοπο, μπορείτε να δημιουργήσετε τη μεταφορά σας εισάγοντας τα στοιχεία πληρωμής, το νόμισμα και το ποσό που θέλετε να στείλετε. Θα μπορείτε να επιλέξετε από μια ποικιλία τρόπων πληρωμής, συμπεριλαμβανομένων τραπεζικών εμβασμάτων και χρεωστικών καρτών. Στη συνέχεια, απλώς επιβεβαιώστε την πληρωμή και είστε έτοιμοι. Θα λάβετε ένα email επιβεβαίωσης μόλις σταλεί η πληρωμή.

Νικητής: Ισόπαλος. Και οι δύο υπηρεσίες μεταφοράς χρημάτων είναι γνωστές για τις εύχρηστες πλατφόρμες και τις διαδικασίες εγγραφής χωρίς προβλήματα.

Wise vs Revolut – Πρόσθετα χαρακτηριστικά

WISEREVOLUT
ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΣΕ ΚΡΥΠΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΑ✔️
ΔΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΠΙΣΤΩΤΙΚΕΣ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΕΙΣ✔️✔️
ΑΣΦΑΛΙΣΗ✔️
ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑ✔️
ΑΥΤΟΜΑΤΕΣ ΚΑΙ ΟΜΑΔΙΚΕΣ ΠΛΗΡΩΜΕΣ✔️✔️
ΔΙΑΧΩΡΙΣΤΕ ΤΙΣ ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΜΕ ΦΙΛΟΥΣ✔️

Ένας λογαριασμός Revolut συνοδεύεται από μια σειρά από πρόσθετες λειτουργίες που διευκολύνουν τη διαχείριση των οικονομικών τους.

 • Συναλλαγές κρυπτονομισμάτων – Σε αντίθεση με το Wise, το Revolut είναι αρκετά φιλικό προς τα κρυπτονομίσματα και επιτρέπει στους χρήστες να αγοράζουν, να αποθηκεύουν ή να πουλούν κρυπτονομίσματα μέσα από την εφαρμογή. Με μόλις 1 $, οι πελάτες μπορούν να αγοράσουν και να πουλήσουν από μια επιλογή από περισσότερα από 80 δημοφιλή κρυπτονομίσματα.
 • Χρηματοοικονομικές επενδύσεις – Η Revolut προσφέρει στους χρήστες τη δυνατότητα να επενδύσουν σε μετοχές και μετοχές μέσω της λειτουργίας Invest. Οι πελάτες μπορούν να δουν τιμές σε πραγματικό χρόνο, να ερευνήσουν μετοχές, ακόμη και να πάρουν συμβουλές από επαγγελματίες επενδυτές. Επιπλέον, μπορούν να δημιουργήσουν αυτοματοποιημένες επενδύσεις για εξοικονόμηση χρόνου και ταλαιπωρίας.
 • Δάνεια και πιστωτικές διευκολύνσεις – Η Revolut προσφέρει στους πελάτες πρόσβαση σε βραχυπρόθεσμα δάνεια μέσω της δυνατότητας Πίστωσης. Το ποσό του δανείου ποικίλλει επειδή ορισμένες πολιτείες ενδέχεται να περιορίσουν το ποσό του δανείου που μπορεί να προσφερθεί στους κατοίκους.
 • Ασφάλειες και ταξιδιωτικά προνόμια – Η Revolut προσφέρει στους πελάτες πρόσβαση σε ασφαλιστικές υπηρεσίες, όπως ταξιδιωτική ασφάλιση, ασφάλιση κατοικίας, ασφάλιση αυτοκινήτου και ασφάλιση gadget. Επιπλέον, οι πελάτες μπορούν να επωφεληθούν από αποκλειστικά ταξιδιωτικά προνόμια, όπως εκπτώσεις σε πτήσεις, ξενοδοχεία και ενοικιάσεις αυτοκινήτων.
 • Ομαδικοί λογαριασμοί – Η Revolut διευκολύνει τον διαχωρισμό λογαριασμών με φίλους ή μέλη της οικογένειας μέσω της λειτουργίας Group Bill. Αυτό επιτρέπει στους πελάτες να μοιράζουν εύκολα κόστη όπως λογαριασμούς εστιατορίου, κόστος καυσίμων ή ακόμα και ομαδικές διακοπές μεταξύ των επαφών τους με λίγα μόνο αγγίγματα.

Η Wise προσφέρει επίσης στους πελάτες μια σειρά από πρόσθετες λειτουργίες για να διευκολύνει τη διαχείριση χρημάτων.

 • Επενδυτικές επιλογές – Η λειτουργία Wise Assets επιτρέπει στους πελάτες να επενδύουν σε μια σειρά περιουσιακών στοιχείων, όπως μετοχές, ομόλογα και κεφάλαια. Με αυτήν τη δυνατότητα, οι πελάτες μπορούν να παρακολουθούν τις επενδύσεις τους και να κάνουν προσαρμογές όταν χρειάζεται.
 • Μαζικές πληρωμές – Το Wise επιτρέπει στους πελάτες να στέλνουν πολλαπλούς μισθούς ή τιμολόγια ταυτόχρονα. Αυτό μπορεί να είναι χρήσιμο για επιχειρήσεις που πρέπει να κάνουν μεγάλες πληρωμές τακτικά.
 • Αυτοματοποιημένες πληρωμές – Το WisePay API επιτρέπει επίσης στους πελάτες να ρυθμίζουν αυτοματοποιημένες πληρωμές για επαναλαμβανόμενες μεταφορές. Αυτό σημαίνει ότι οι πελάτες μπορούν να πληρώσουν λογαριασμούς, συνδρομές ή να στείλουν χρήματα στο εξωτερικό χωρίς να χρειάζεται να κάνουν τίποτα χειροκίνητα.
Νικητής: Revolut. Με το Revolut, οι πελάτες μπορούν να απολαύσουν ένα ευρύτερο φάσμα επιλογών, όπως επενδύσεις σε “Κάντε το Σαλόνι σας Έξυπνο! Αποκτήστε Το Καλύτερο Android TV Box σε Προσφορά!” Κωδικός Κουπονιού 10% έκπτωση “ mecoolbestandroid “ , δάνεια και πιστωτικές διευκολύνσεις, ασφάλιση, ταξιδιωτικά προνόμια και δυνατότητα μοιράσματος πληρωμών με φίλους. Αυτές οι πρόσθετες λειτουργίες παρέχουν στους χρήστες της Revolut μεγαλύτερη ευελιξία και ευκολία στη διαχείριση των οικονομικών τους, δίνοντάς τους ένα πλεονέκτημα έναντι του Wise σε αυτήν την πτυχή.

Μελέτη περίπτωσης: Αποστολή χρημάτων στο εξωτερικό

Εδώ, αναλύουμε τις επισημάνσεις των συναλλαγματικών ισοτιμιών, τις χρεώσεις μεταφοράς και τους χρόνους μεταφοράς μεταξύ Wise και Revolut για μεταφορές από τις ΗΠΑ στο Ηνωμένο Βασίλειο , με ποσά που κυμαίνονται από $200 έως $20.000.

Αποστολή 200 $ στο Ηνωμένο Βασίλειο

WiseREVOLUT
ΣΗΜΑΝΣΗ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΙΚΗΣ ΙΣΟΤΙΜΙΑΣ$0$0
ΤΕΛΗ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗΣ5,15 $0,60 $
ΧΡΟΝΟΙ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ1-5 εργάσιμες ημέρες3-5 εργάσιμες

Αποστολή 1.000 $ στο Ηνωμένο Βασίλειο

WiseREVOLUT
ΣΗΜΑΝΣΗ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΙΚΗΣ ΙΣΟΤΙΜΙΑΣ$0$0
ΤΕΛΗ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗΣ9,13 $$3
ΧΡΟΝΟΙ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ1-5 εργάσιμες ημέρες3-5 εργάσιμες

Αποστολή 20.000 $ στο Ηνωμένο Βασίλειο

WiseREVOLUT
ΣΗΜΑΝΣΗ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΙΚΗΣ ΙΣΟΤΙΜΙΑΣ$0$0
ΤΕΛΗ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗΣ101,67 $$130
ΧΡΟΝΟΙ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ1-5 εργάσιμες ημέρες3-5 εργάσιμες

Για μεταφορές μέτριων ποσών, η επιλογή μεταξύ Wise και Revolut θα εξαρτηθεί από τις συγκεκριμένες χρεώσεις μεταφοράς και τις τιμές που προσφέρει κάθε υπηρεσία.

Για χαμηλότερα ποσά μεταφοράς, η Revolut είναι γενικά η πιο οικονομική επιλογή με τις χαμηλότερες χρεώσεις μεταφοράς. Ωστόσο, για υψηλότερα ποσά μεταφοράς, το Wise τείνει να είναι η πιο προσιτή επιλογή.

Συνολικά, τόσο η Wise όσο και η Revolut προσφέρουν ανταγωνιστικές επιλογές για διεθνείς μεταφορές και η απόφαση μεταξύ των δύο υπηρεσιών θα πρέπει να βασίζεται σε ατομικές προτιμήσεις και ποσά μεταφοράς. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι οι συναλλαγματικές ισοτιμίες και οι χρεώσεις ενδέχεται να παρουσιάζουν διακυμάνσεις, επομένως συνιστάται να ελέγχετε τις πιο πρόσφατες τιμές και χρεώσεις από κάθε πάροχο προτού λάβετε μια απόφαση.

Ποιος είναι καλύτερος;

Συνολικά, το Wise ξεχωρίζει ως η καλύτερη πλατφόρμα για πολλούς λόγους. Και οι δύο πλατφόρμες προσφέρουν στιγμιαίες μεταφορές χωρίς χρέωση σε άλλους χρήστες στο ίδιο βασικό νόμισμα. Ωστόσο, η δομή των τελών της Revolut είναι αρκετά άκαμπτη και βασίζεται σε υψηλό ποσοστό. Αυτό προκαλεί υψηλότερες χρεώσεις συναλλαγών για μεταφορές μεγάλου όγκου, καθιστώντας το Wise την καλύτερη επιλογή από αυτή την άποψη.

Η Revolut παρέχει δυνατότητες κρυπτονομισμάτων εκτός από την επιλογή διαπραγμάτευσης μετοχών και μετοχών της. Ωστόσο, η Revolut δεν είναι εγγεγραμμένη στις ΗΠΑ τράπεζα και οποιοδήποτε κρυπτονόμισμα αγοράζεται στην πλατφόρμα δεν προστατεύεται ούτε ασφαλίζεται από το FDIC.

Τέλος, η Wise προσφέρει την ίδια ποιότητα υποστήριξης πελατών σε όλους τους χρήστες, αλλά η Revolut δίνει προτεραιότητα στους χρήστες με βάση τα σχέδια του λογαριασμού τους. Αυτό, σε συνδυασμό με χαμηλότερες χρεώσεις ανταλλαγής νομισμάτων τα Σαββατοκύριακα, προσφέρει στους πελάτες καλύτερες εμπειρίες χρήστη στο Wise σε σύγκριση με το Revolut.

Συχνές ερωτήσεις

Είναι το Wise το ίδιο με το Revolut;

Όχι, η Wise και η Revolut είναι δύο διαφορετικές εταιρείες που προσφέρουν δύο ξεχωριστές υπηρεσίες. Ενώ και οι δύο προσφέρουν διεθνείς μεταφορές χρημάτων, έχουν διαφορετικά χαρακτηριστικά και δομές τιμολόγησης.

Τι είναι φθηνότερο για διεθνείς μεταφορές, Wise ή Revolut;

Για τις περισσότερες μεταγραφές, το Wise είναι γενικά η φθηνότερη επιλογή. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η δομή των προμηθειών της Revolut με βάση το ποσοστό σημαίνει ότι για μεγαλύτερες μεταφορές, η χρέωση μπορεί να είναι αρκετά υψηλή. Η δομή σταθερών προμηθειών της Wise είναι γενικά μια καλύτερη επιλογή για μεγαλύτερες μεταφορές, καθώς διασφαλίζει ότι γνωρίζετε ακριβώς πόσα θα πρέπει να πληρώσετε.

Είναι το Wise καλύτερο από το Revolut;

Εξαρτάται από τις ανάγκες σας. Το Wise είναι γενικά φθηνότερο για διεθνείς μεταφορές λόγω της χαμηλής δομής των τελών του. Ωστόσο, η Revolut προσφέρει μια σειρά από πρόσθετες υπηρεσίες, όπως συναλλαγές κρυπτονομισμάτων, οικονομικές επενδύσεις, δάνεια και πιστωτικές διευκολύνσεις, ασφάλειες και ταξιδιωτικά προνόμια. Τελικά, εξαρτάται από τα οφέλη που αποφασίζετε να δώσετε προτεραιότητα.

Είναι η Revolut τράπεζα;

Όχι, η Revolut είναι ένα Ίδρυμα Ηλεκτρονικού Χρήματος (EMI). Το EMI είναι ένα ρυθμιζόμενο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα που προσφέρει υπηρεσίες ηλεκτρονικού χρήματος, όπως ηλεκτρονικές πληρωμές ή συναλλαγές με κάρτες.

 

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 4902

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *