iPhone

10 τρόποι για να διατηρήσετε την υγεία της μπαταρίας του iPhone σας

Οι μπαταρίες ιόντων λιθίου στα iPhone φθείρονται φυσικά με τη χρήση με την πάροδο του χρόνου. Επομένως, είναι σημαντικό να διατηρήσετε την μπαταρία του iPhone σας για να διασφαλίσετε ότι διαρκεί όσο το δυνατόν περισσότερο. Ακολουθούν διάφοροι τρόποι για να επιβραδύνετε την υποβάθμιση της μπαταρίας στο iPhone σας.

Αποφύγετε τη μεγιστοποίηση των κύκλων φόρτισής σας

Σύμφωνα με apple, μετά από περίπου 500 κύκλους φόρτισης, τα iPhone διατηρούν μόνο έως και το 80% της αρχικής χωρητικότητας της μπαταρίας τους. Περνάτε από έναν κύκλο φόρτισης όταν καταναλώνετε το 100% της μπαταρίας του iPhone σας—για παράδειγμα, έχετε εξαντλήσει το 50% χθες και ένα άλλο 50% σήμερα.

Έτσι, γενικά, όσο λιγότερο χρησιμοποιείτε το iPhone σας, τόσο λιγότερους κύκλους φόρτισης περνάτε και τόσο περισσότερο θα διαρκέσει η μπαταρία. Μπορείτε να ελέγξετε πόσους κύκλους μπαταρίας έχει περάσει το iPhone σας χωρίς καν να χρησιμοποιήσετε μια εφαρμογή.

Επιπλέον, η διατήρηση της συσκευής σε πλήρη φόρτιση ή πλήρως αποστραγγισμένη μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την υγεία της μπαταρίας του iPhone σας. Για αυτόν τον λόγο, θα πρέπει να προσπαθήσετε να διατηρήσετε τη συσκευή σας μεταξύ 40% και 80% της μπαταρίας όσο το δυνατόν περισσότερο για να διατηρήσετε την υγεία της μπαταρίας του iPhone σας.

PIA VPN | Το #1 Πιο Έμπιστο VPN ΣτηνΕλλάδα | Απόκτησε 2 έτη + 4 μήνες δωρεάν με 1.85€/μήνα

Συνδεθείτε στην ομάδα ⁨DirectVortex στο Viber  

Διαβάστε επίσης : Πώς να ελέγξετε την υγεία της μπαταρίας της συσκευής Android

εφαρμογές iPhone για αύξηση της ταχύτητας του Διαδικτύου

Απενεργοποιήστε τις περιττές λειτουργίες

Για να χρησιμοποιήσετε λιγότερους κύκλους φόρτισης και να διατηρήσετε την υγεία της μπαταρίας του iPhone σας, θα πρέπει να απενεργοποιήσετε όλες τις λειτουργίες που δεν χρειάζεστε απολύτως. Για παράδειγμα, συνιστούμε να απενεργοποιήσετε λειτουργίες που απαιτούν ενέργεια, όπως η Ανανέωση εφαρμογών στο παρασκήνιο. Παω σε Ρυθμίσεις > Γενικά > Ανανέωση εφαρμογής στο παρασκήνιο > Ανανέωση εφαρμογής στο παρασκήνιο > Απενεργοποίηση να το πράξουν.

Για να εξοικονομήσετε περαιτέρω τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας στο iPhone σας και να αξιοποιήσετε στο έπακρο την πλήρη φόρτιση της μπαταρίας, μπορείτε να απενεργοποιήσετε την οθόνη πάντα ενεργοποιημένη (αν το iPhone σας την έχει) και να ενεργοποιήσετε την αυτόματη φωτεινότητα, ώστε το iPhone σας να μειώνει αυτόματα τη φωτεινότητα της οθόνης όποτε είναι κατάλληλο για το περιβάλλον.

Για να ενεργοποιήσετε την αυτόματη φωτεινότητα, κατευθυνθείτε στο Ρυθμίσεις > Προσβασιμότητα > Μέγεθος οθόνης και κειμένου και ενεργοποιήστε Αυτόματη φωτεινότητα.

Μην αφήνετε το iPhone σας χωρίς φόρτιση για πάρα πολύ καιρό

Οι μπαταρίες που αποτελούν τις μπαταρίες ιόντων λιθίου έχουν περιορισμένη διάρκεια ζωής, πράγμα που σημαίνει ότι θα πρέπει να φροντίζετε την μπαταρία του iPhone σας εάν θέλετε να συνεχίσετε να απολαμβάνετε τα οφέλη της συσκευής σας.

Ένας από τους μεγαλύτερους δολοφόνους της μπαταρίας ενός smartphone είναι να το αφήσεις να πεθάνει τελείως. Αυτό συμβαίνει επειδή όταν ένα στοιχείο μπαταρίας εξαντληθεί και παραμείνει έτσι για μεγάλο χρονικό διάστημα, μπορεί να εισέλθει σε κατάσταση βαθιάς εκφόρτισης και να μην λειτουργήσει ποτέ ξανά.

Ευτυχώς, οι μπαταρίες iPhone εξακολουθούν να διατηρούν κάποια εφεδρική φόρτιση ακόμα και όταν είναι απενεργοποιημένες για να αποφευχθεί αυτό το πρόβλημα. Αλλά εάν το iPhone σας πεθάνει, θα πρέπει να θυμηθείτε να το φορτίσετε ξανά το συντομότερο δυνατό. Για να αποφύγετε αυτό, επωφεληθείτε από τη λειτουργία χαμηλής κατανάλωσης του iPhone σας όταν η μπαταρία είναι στο 20% ή χαμηλότερη μέχρι να φτάσετε σε μια πρίζα.

Μην αφήνετε το iPhone σας φορτισμένο κατά τη διάρκεια της νύχτας

Πολλοί άνθρωποι φορτίζουν τα τηλέφωνά τους κατά τη διάρκεια της νύχτας επειδή είναι η πιο βολική επιλογή. Ωστόσο, η φόρτιση του τηλεφώνου σας κατά τη διάρκεια της νύχτας μπορεί να είναι κακή, επειδή η υπερφόρτιση ενός iPhone όπως αυτό μπορεί να οδηγήσει σε φθορά της μπαταρίας και να μειώσει τη διάρκεια ζωής του τηλεφώνου σας.

Η συχνή υπερφόρτιση βλάπτει την μπαταρία σας επειδή πιέζει περισσότερο ρεύμα στις ήδη γεμάτες κυψέλες από ό,τι έχουν σχεδιαστεί να χωρούν. Σημαίνει επίσης ότι το iPhone σας περνά το μεγαλύτερο μέρος της νύχτας με 100% φόρτιση, κάτι που είναι κακό για την υγεία της μπαταρίας του.

Ευτυχώς, το iOS διαθέτει μια λειτουργία βελτιστοποιημένης φόρτισης μπαταρίας που βοηθά στη διατήρηση της υγείας της μπαταρίας του iPhone σας. Μπορείτε να το ενεργοποιήσετε μεταβαίνοντας στο Ρυθμίσεις > Μπαταρία > Υγεία και φόρτιση μπαταρίας και εναλλαγή Βελτιστοποιημένη φόρτιση μπαταρίας.

Εάν αποφορτίζετε το τηλέφωνό σας περίπου την ίδια ώρα κάθε μέρα, το iPhone σας θα μάθει αυτό το μοτίβο και θα αποφύγει τη φόρτιση στο 100% μέχρι τη στιγμή που το χρειάζεστε.

υγεία της μπαταρίας του iPhone

Δεν είναι κακό να βλέπεις κάποια μηνύματα και να κάνεις κύλιση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για λίγο. Ωστόσο, αποφύγετε να συμμετέχετε σε μια παρατεταμένη περίοδο παιχνιδιού κατά τη φόρτιση του iPhone σας.

Τα παιχνίδια για πολλούς παίκτες, ειδικότερα, τείνουν να προκαλούν υπερθέρμανση του iPhone σας. Η φόρτιση της συσκευής σας ταυτόχρονα θα επιδεινώσει το πρόβλημα και θα επηρεάσει τη μακροπρόθεσμη υγεία της μπαταρίας του iPhone σας.

Επομένως, είναι καλύτερο να προγραμματίσετε λίγο εκ των προτέρων και να φορτίσετε τη συσκευή σας αρκετά εκ των προτέρων για να φροντίσετε την μπαταρία του iPhone σας. Επιπλέον, είναι άβολο να κρατάτε και να χρησιμοποιείτε σωστά ένα ζεστό iPhone ούτως ή άλλως.

Χρησιμοποιήστε μόνο επίσημους φορτιστές Apple

Πολλές αδίστακτες εταιρείες παράγουν χαμηλής ποιότητας φορτιστές iPhone. Ενώ μπορούν ακόμα να φορτίσουν τη συσκευή σας, αυτοί οι φορτιστές δεν είναι πιστοποιημένοι από την Apple, που σημαίνει ότι δεν διατηρούν την ίδια ποιότητα και συμβατότητα με την μπαταρία του iPhone σας.

Χρησιμοποιείτε μόνο αξεσουάρ με πιστοποίηση Apple MFi για την ασφάλειά σας και την υγεία της μπαταρίας του iPhone σας. Μερικά από αυτά τα επίσημα εγκεκριμένα στοιχεία περιλαμβάνουν τα καλύτερα καλώδια Lightning για τη φόρτιση του iPhone σας. Βοηθούν στην προστασία από υπερτάσεις ρεύματος και βραχυκυκλώματα, τα οποία διαφορετικά θα μπορούσαν να σας προκαλέσουν τραυματισμούς ή να καταστρέψουν τα εσωτερικά εξαρτήματα του τηλεφώνου, συμπεριλαμβανομένης της μπαταρίας.

Αποφύγετε τις ακραίες αλλαγές θερμοκρασίας

Η διατήρηση της ασφάλειας του iPhone σας από ακραίες θερμοκρασίες θα βοηθήσει την μπαταρία του να διαρκέσει ολόκληρη τη διάρκεια ζωής του χωρίς ζημιά στα βασικά εξαρτήματα. Επομένως, η προσοχή σε αυτό το μέτρο μπορεί να βοηθήσει στη διατήρηση της υγείας της μπαταρίας του iPhone σας.

Οι ακραίες χαμηλές θερμοκρασίες μπορεί να προκαλέσουν μείωση της διάρκειας ζωής της μπαταρίας, επηρεάζοντας την ικανότητα της μπαταρίας να κρατά φορτίσεις ή να την κάνει να σταματήσει να λειτουργεί εντελώς. Από την άλλη πλευρά, τα ακραία υψηλά μπορούν να σας αποτρέψουν μόνιμα από τη χρήση ορισμένων από τις λειτουργίες του τηλεφώνου, όπως η πρόκληση ρωγμών στην ίδια τη συσκευή, που μπορεί να επηρεάσει τη συνολική απόδοση της μπαταρίας.

υγεία της μπαταρίας του iPhone

Επενδύστε σε μια θήκη για το iPhone σας

Όλοι πιθανότατα έχουμε πέσει τα iPhone μας κάποια στιγμή. Αν και η κεραμική ασπίδα του iPhone συμβάλλει στην ανθεκτικότητα της συσκευής, εξακολουθεί να είναι ασφαλέστερο να έχετε θήκη. Η επαναλαμβανόμενη πρόσκρουση σε σκληρές επιφάνειες θα συμβάλει αναπόφευκτα σε ζημιά εσωτερικών εξαρτημάτων με την πάροδο του χρόνου, γεγονός που επηρεάζει την υγεία της μπαταρίας του iPhone σας.

Επιπλέον, για να διατηρήσετε την υγεία της μπαταρίας του iPhone σας, κρατήστε το μακριά από σκονισμένα ή βρώμικα περιβάλλοντα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε μικρότερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας λόγω της συσσώρευσης σωματιδίων σκόνης και βρωμιάς στις επαφές της μπαταρίας.

Η χρήση μιας προστατευτικής θήκης μπορεί να βοηθήσει στην προστασία των θυρών του iPhone σας παγιδεύοντας τα συντρίμμια πριν εισέλθουν στη συσκευή σας. Επιπλέον, μια καλή θήκη iPhone μπορεί να προστατεύσει το iPhone σας και από άλλα προβλήματα, όπως σπασμένες οθόνες και ζημιές από το νερό.

Ταυτόχρονα, βεβαιωθείτε ότι η θήκη σας δεν τυλίγει το iPhone σας, κάτι που μπορεί να προκαλέσει υπερθέρμανση και να επηρεάσει αρνητικά την υγεία της μπαταρίας του. Εάν είναι απαραίτητο, αφαιρέστε τη θήκη του iPhone σας κατά τη φόρτιση της συσκευής σας για να αποφύγετε αυτό το πρόβλημα.

Ενημέρωση στην πιο πρόσφατη έκδοση iOS

Η διατήρηση του λογισμικού του iPhone σας ενημερωμένο μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να διατηρήσετε την υγεία της μπαταρίας του. Καθώς περνά ο καιρός, το iPhone σας λαμβάνει ενημερώσεις λογισμικού που βελτιώνουν την ταχύτητα και την απόδοσή του. Αυτό διατηρεί την μπαταρία σε καλή κατάσταση μακροπρόθεσμα.

Επιπλέον, αυτές οι ενημερώσεις συνοδεύονται συχνά από νέες λειτουργίες εξοικονόμησης μπαταρίας που μπορείτε να απολαύσετε. Για παράδειγμα, η εισαγωγή του Screen Time σε μία από τις ενημερώσεις βοηθά στην παρακολούθηση του χρόνου που αφιερώνουν οι χρήστες στις συσκευές τους και ποιες εφαρμογές χρησιμοποιούν περισσότερο. Οι χρήστες μπορούν στη συνέχεια να προσαρμόσουν τις καθημερινές τους συνήθειες για να διασφαλίσουν ότι δεν ξοδεύουν πολύ χρόνο στα τηλέφωνά τους.

Παω σε Ρυθμίσεις > Γενικά > Ενημέρωση λογισμικού για να ελέγξετε εάν υπάρχει διαθέσιμη ενημέρωση για τη συσκευή σας.

Φορτίστε στο 50 τοις εκατό πριν αποθηκεύσετε το iPhone σας

Η τελευταία μας συμβουλή ισχύει για ένα iPhone που σκοπεύετε να κρατήσετε στην αποθήκευση. Όταν αγοράζετε ένα νέο iPhone, δεν χρειάζεται να πετάξετε το παλιό. Το να διατηρείτε μια λειτουργική συσκευή ως εφεδρικό αντίγραφο είναι ένας από τους φιλικούς προς το περιβάλλον τρόπους για να αποτρέψετε το παλιό σας iPhone να γίνει ηλεκτρονικό απόβλητο.

Ωστόσο, είναι σημαντικό να διατηρήσετε την υγεία της μπαταρίας του iPhone σας. Διαφορετικά, μπορεί να βρεθείτε με μια συσκευή που δεν λειτουργεί την επόμενη φορά που θα τη βγάλετε από το συρτάρι.

Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να φορτίσετε την μπαταρία του iPhone σας περίπου στο 50 τοις εκατό και να την απενεργοποιήσετε για να αποτρέψετε την κατανάλωση της μπαταρίας πριν την αποθηκεύσετε. Στη συνέχεια, ορίστε μια υπενθύμιση για να φορτίζετε ξανά το iPhone στο 50 τοις εκατό κάθε έξι μήνες, εάν γνωρίζετε ότι δεν θα το χρησιμοποιήσετε ή δεν θα το φορτίσετε στο μεταξύ.

Αν και δεν υπάρχει τρόπος να σταματήσετε εντελώς τις μπαταρίες iPhone από το να γίνονται λιγότερο αποτελεσματικές με τον καιρό, μπορείτε να παρατείνετε τη μακροζωία της συσκευής σας λαμβάνοντας τα προληπτικά μέτρα που αναφέραμε παραπάνω.

Εκτός από το να σας βοηθά να κάνετε το iPhone σας να διαρκεί για χρόνια, η διατήρηση της μπαταρίας σε καλή κατάσταση μπορεί να εξαλείψει τις επιβραδύνσεις, τα σφάλματα εφαρμογών και πολλά άλλα. Επομένως, χρησιμοποιήστε αυτές τις συμβουλές για να διατηρήσετε την μπαταρία του iPhone σας σε καλή κατάσταση. Αλλά αν είναι πολύ αργά καθώς διαβάζετε αυτό, μπορείτε να σκεφτείτε να αντικαταστήσετε την μπαταρία του iPhone σας αντί να αγοράσετε εντελώς νέο iPhone.

Share your love

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *