10 τρόποι οργάνωσης εγγράφων στα Docs Google

Η αποτελεσματική οργάνωση εγγράφων, ειδικά μακροσκελής, μπορεί να είναι δύσκολη. Με τις ενσωματωμένες δυνατότητες Docs Google έχετε πολλούς τρόπους για να συνθέσετε αναφορές, άρθρα, δοκίμια, προτάσεις, έγγραφα ομάδας και πολλά άλλα με αποτελεσματικό τρόπο.

Πρέπει να δομήσετε το έγγραφο έτσι ώστε να είναι εύκολη η εμφάνιση πληροφοριών και η σάρωση για λεπτομέρειες. Ας δούμε, λοιπόν, πολλές βασικές λειτουργίες για την οργάνωση του επόμενου Εγγράφου Google.

ΜΟΝΤΡΕΑΛ, ΚΑΝΑΔΑΣ – 26 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2019: Λογότυπο και εφαρμογή Google Docs σε μια αρχική σελίδα. Η Google είναι μια αμερικανική πολυεθνική εταιρεία τεχνολογίας που ειδικεύεται σε υπηρεσίες και προϊόντα Διαδικτύου.
καλύτερες εναλλακτικές λύσεις για τα Docs Google

1. Σαρώστε το έγγραφο με περίληψη και περίγραμμα

Ένας από τους απλούστερους τρόπους για να δημιουργήσετε μια επισκόπηση των λεπτομερειών του εγγράφου σας είναι με τις λειτουργίες σύνοψης και περίληψης. Αυτά τα εύχρηστα εργαλεία βρίσκονται έξω από το περιεχόμενο, ώστε να μην αποσπούν την προσοχή και μπορούν να εμφανιστούν ή να κρυφτούν με ένα κλικ.

Αυτές οι οργανωτικές λειτουργίες σάς επιτρέπουν να συνοψίσετε τα περιεχόμενα του εγγράφου σας και να μεταβείτε στην ενότητα που χρειάζεστε με το περίγραμμα που δημιουργείται αυτόματα.

Εμφάνιση και κλείσιμο της περίληψης και της περίληψης

Για να εμφανίσετε τη σύνοψη και το περίγραμμα, κατευθυνθείτε στο Θέα καρτέλα και επιλέξτε Εμφάνιση περιγράμματος.

Στη συνέχεια θα δείτε το Εμφάνιση περιγράμματος εγγράφου εικονίδιο στην επάνω αριστερή γωνία του χώρου του εγγράφου. Επιλέξτε το για να το επεκτείνετε.

Όταν τελειώσετε με την περίληψη και το περίγραμμα, χρησιμοποιήστε το Κλείστε το περίγραμμα του εγγράφου βέλος για απόκρυψη και εμφάνιση του Εμφάνιση περιγράμματος εγγράφου εικονίδιο ξανά.

Προσθέστε μια περίληψη και μια περίληψη

Για να προσθέσετε μια σύνοψη, χρησιμοποιήστε το σύμβολο συν για να ανοίξετε το πλαίσιο και να εισαγάγετε το κείμενό σας.

Για να το αλλάξετε αργότερα, απλώς επιλέξτε το Επεξεργασία εικονίδιο (μολύβι).

Για να χρησιμοποιήσετε το περίγραμμα, προσθέστε επικεφαλίδες στο έγγραφό σας (εξηγείται παρακάτω) και θα εμφανιστούν αυτόματα στο περίγραμμα. Στη συνέχεια, μπορείτε να επιλέξετε μια επικεφαλίδα για να μεταβείτε σε αυτήν την ενότητα του εγγράφου.

Μπορείτε να αφαιρέσετε μια συγκεκριμένη επικεφαλίδα από το περίγραμμα, εάν χρειάζεται, επιλέγοντας το Χ στα δεξιά του στο περίγραμμα.

2. Συμπεριλάβετε και προσαρμόστε έναν πίνακα περιεχομένων

Εάν θέλετε κάτι μέσα στο περιεχόμενο που μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι αναγνώστες σας για την πλοήγηση στο έγγραφό σας, μπορείτε να εισαγάγετε έναν πίνακα περιεχομένων στα Έγγραφα Google. Αυτή η δυνατότητα ήταν βασική, αλλά η Google την έχει βελτιώσει με την πάροδο του χρόνου για να την κάνει προσαρμόσιμη και ελκυστική.

Εισαγάγετε έναν πίνακα περιεχομένων

Προς την δημιουργήστε έναν πίνακα περιεχομένων, δομήστε την ενότητα του εγγράφου σας με επικεφαλίδες. Εισαγάγετε κείμενο για μια επικεφαλίδα, επιλέξτε την και, στη συνέχεια, επιλέξτε ένα επίπεδο κεφαλίδας από το Στυλ αναπτυσσόμενο πλαίσιο στη γραμμή εργαλείων. Αυτές οι επικεφαλίδες εμφανίζονται αυτόματα στον πίνακα για εσάς.

Όταν είστε έτοιμοι να εισαγάγετε τον πίνακα, τοποθετήστε τον κέρσορα στο έγγραφο όπου τον θέλετε. Στη συνέχεια, ανοίξτε το Εισάγετε μενού, μετακίνηση σε Πίνακας περιεχομένωνκαι επιλέξτε ένα στυλ από Απλό κείμενο, Διακεκομμένο και Συνδεδεμένο.

Επιλέξτε το σχέδιο που θέλετε να χρησιμοποιήσετε και θα δείτε τον πίνακα να εμφανίζεται.

Προσαρμόστε έναν πίνακα περιεχομένων

Μπορείτε να προσαρμόσετε τον τρόπο εμφάνισης και λειτουργίας του πίνακα περιεχομένων σας στα Έγγραφα Google, που είναι μια ωραία δυνατότητα.

Για να ανοίξετε τα εργαλεία επεξεργασίας, επιλέξτε τον πίνακα για να εμφανιστεί η μικρή γραμμή εργαλείων. Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε το τρεις τελείες στη γραμμή εργαλείων για να επιλέξετε Περισσότερες επιλογές.

Όταν ανοίξει η πλαϊνή γραμμή, θα δείτε δύο ενότητες για Μορφοποίηση και Επίπεδα Επικεφαλίδων.

  • Μορφοποίηση: Επιλέξτε ένα διαφορετικό στυλ πίνακα, εμφανίστε ή αποκρύψτε τους αριθμούς σελίδων και προαιρετικά χρησιμοποιήστε μια ηγετική καρτέλα όπως τελείες, παύλες ή γραμμές.
  • Επικεφαλίδες Επίπεδα: Επιλέξτε τις επικεφαλίδες που θέλετε να εμφανίζονται στον πίνακα και προσαρμόστε προαιρετικά τις εσοχές.

Θα πρέπει να δείτε τις προσαρμογές σας να ενημερώνονται σε πραγματικό χρόνο.

3. Εργαστείτε αποτελεσματικά με πτυσσόμενες επικεφαλίδες

Η Google πρόσθεσε μια εξαιρετικά χρήσιμη λειτουργία στα Έγγραφα στις αρχές του 2023 που σας επιτρέπει να εργάζεστε με μεγάλα έγγραφα λίγο πιο εύκολα. Μπορείτε να συμπτύξετε και να επεκτείνετε τις επικεφαλίδες. Αυτό είναι εξαιρετικό για να εστιάσετε σε τμήματα του εγγράφου που χρησιμοποιείτε ενώ συμπτύσσετε εκείνα που δεν είστε.

Από τη σύνταξη αυτού του άρθρου, οι πτυσσόμενες επικεφαλίδες λειτουργούν μόνο όταν χρησιμοποιείτε τη διάταξη Χωρίς σελίδα. Δεν είναι σαφές εάν η δυνατότητα θα μεταφερθεί τελικά στη διάταξη των Σελίδων.

Για να χρησιμοποιήσετε τη διάταξη Χωρίς σελίδα σε ένα νέο ή υπάρχον έγγραφο, μεταβείτε στο Αρχείο και επιλέξτε Εγκατάσταση σελίδας. Στη συνέχεια, επιλέξτε Χωρίς σελίδα στην κορυφή και Εντάξει στον πάτο.

Θα πρέπει να δείτε τα βέλη στα αριστερά των επικεφαλίδων του εγγράφου σας. Απλώς χρησιμοποιήστε τα βέλη ή κάντε δεξί κλικ για σύμπτυξη και ανάπτυξη των επικεφαλίδων.

4. Παρακολουθήστε τις πληροφορίες εύκολα με δομικά στοιχεία

Τα δομικά στοιχεία στα Έγγραφα Google σάς προσφέρουν γρήγορους και εύχρηστους τρόπους εμφάνισης πληροφοριών χρησιμοποιώντας πίνακες, καταχωρίσεις κειμένου και αναπτυσσόμενες λίστες. Απλώς τοποθετήστε ένα από αυτά τα προσυσκευασμένα μπλοκ και εισαγάγετε τα στοιχεία σας σε ένα σημείο.

Αυτήν τη στιγμή, μπορείτε να επιλέξετε από τέσσερα προκατασκευασμένα μπλοκ, συμπεριλαμβανομένου ενός οδικού χάρτη προϊόντος, ενός προγράμματος παρακολούθησης κριτικών, των στοιχείων του έργου και της εκκίνησης παρακολούθησης περιεχομένου. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Building Block ως έχει ή να το προσαρμόσετε ώστε να ταιριάζει στις ανάγκες σας.

Για να εισαγάγετε ένα δομικό στοιχείο, επιλέξτε μια θέση στο έγγραφό σας και μεταβείτε στο Εισάγετε > Δομικά στοιχεία. Επιλέξτε τον τύπο που θέλετε να χρησιμοποιήσετε από το αναδυόμενο μενού.

Θα δείτε το μπλοκ να εμφανίζεται στο έγγραφό σας, έτοιμο για χρήση. Εάν θέλετε να αλλάξετε τις επικεφαλίδες ώστε να ταιριάζουν με το περιεχόμενό σας, μπορείτε να τις επεξεργαστείτε όπως οποιοδήποτε άλλο κείμενο.

5. Δημιουργήστε και επαναχρησιμοποιήστε προσαρμοσμένα μπλοκ

Εάν έχετε ένα υποστηριζόμενος λογαριασμός Google εργασίας ή σχολείου, μπορείτε να ρυθμίσετε προσαρμοσμένα δομικά στοιχεία στα Έγγραφα. Αυτό σας επιτρέπει να δημιουργήσετε ένα μπλοκ, να το αποθηκεύσετε και να το επαναχρησιμοποιήσετε. Το μπλοκ αποθηκεύεται στο Google Drive σας ως τύπος αρχείου Εγγράφων Google, ώστε να μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε και σε νέα έγγραφα στη συνέχεια.

  1. Παω σε Εισάγετε > Δομικά στοιχεία και διάλεξε Προσαρμοσμένο δομικό στοιχείο στο αναδυόμενο μενού.
  1. Όταν εμφανιστεί το αναδυόμενο μήνυμα στο έγγραφό σας, επιλέξτε Νέο προσαρμοσμένο δομικό στοιχείο.
  1. Επιλέξτε το περιεχόμενο που θέλετε να χρησιμοποιήσετε ως προσαρμοσμένο μπλοκ και επιλέξτε Αποθηκεύσετε στη μπλε μπάρα στο πάνω μέρος.
  1. Εισαγάγετε το όνομα για το μπλοκ σας και, προαιρετικά, μια περιγραφή. Στη συνέχεια, επιλέξτε Δημιουργώ. Θα λάβετε μια επιβεβαίωση ότι το μπλοκ σας έχει αποθηκευτεί.

Για να χρησιμοποιήσετε το νέο σας μπλοκ, πληκτρολογήστε το σύμβολο @ (At) ακολουθούμενο από το όνομα του μπλοκ και επιλέξτε το από τη λίστα που εμφανίζεται.

6. Εισαγάγετε αποσπάσματα προγραμματισμού με μπλοκ κώδικα

Εάν το έγγραφό σας περιέχει κώδικα προγραμματισμού όπως Java, JavaScript ή Python, μπορείτε να επωφεληθείτε από το Building Block κώδικα. Αυτό σας επιτρέπει να δομήστε τον κώδικά σας σωστά στο έγγραφό σας.

Παω σε Εισάγετε > Δομικά στοιχείαμετακομίζω κάπου Μπλοκ κωδικών και επιλέξτε τη γλώσσα στο αναδυόμενο μενού.

Όταν εμφανιστεί το μπλοκ σας, απλώς εισαγάγετε το απόσπασμά σας. Εάν θέλετε να αλλάξετε τη γλώσσα προγραμματισμού, χρησιμοποιήστε το αναπτυσσόμενο πλαίσιο επάνω αριστερά. Για να ενημερώσετε τα χρώματα, χρησιμοποιήστε το Φρεσκάρω εικονίδιο πάνω δεξιά.

7. Συνεργαστείτε σε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, προσκλήσεις ημερολογίου και σημειώσεις συσκέψεων

Ένα άλλο ωραίο εργαλείο για την οργάνωση στοιχείων στα Έγγραφα Google είναι ένα ενσωματωμένο μπλοκ προτύπου. Αυτά είναι ιδιαίτερα χρήσιμα εάν εργάζεστε από κοινού σε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, προσκλήσεις ημερολογίου και σημειώσεις συσκέψεων.

Για μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, μπορείτε να συμπληρώσετε τους παραλήπτες, το θέμα και το μήνυμα. Στη συνέχεια, επιλέξτε το Gmail εικονίδιο για να δημιουργήσετε το πρόχειρο απευθείας στο Gmail.

Για προσκλήσεις ημερολογίου, εισαγάγετε τον τίτλο, τους προσκεκλημένους, τις ώρες έναρξης και λήξης, την τοποθεσία και την περιγραφή. Χρησιμοποιήστε το Ημερολόγιο για να ανοίξετε το συμβάν στο Ημερολόγιο Google.

Για σημειώσεις σύσκεψης, επιλέξτε ένα συμβάν από την αναπτυσσόμενη λίστα και θα λάβετε ένα μπλοκ με τον τίτλο, την ημερομηνία και τους συμμετέχοντες με κουκκίδες για σημειώσεις και πλαίσια ελέγχου για στοιχεία ενεργειών. Χρησιμοποιήστε το ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ για να δημιουργήσετε ένα προσχέδιο με τις σημειώσεις της σύσκεψης στο Gmail.

ΛΕΙΠΕΙ ΕΙΚΟΝΑ

Για να χρησιμοποιήσετε ένα από αυτά τα πρότυπα, μεταβείτε στο Εισάγετε > Δομικά στοιχεία και επιλέξτε μια επιλογή από το αναδυόμενο μενού.

8. Εισαγάγετε λεπτομέρειες χρησιμοποιώντας μια αναπτυσσόμενη λίστα

Χρησιμοποιώντας τα παραπάνω δομικά στοιχεία για πληροφορίες παρακολούθησης, μπορείτε να επωφεληθείτε από τις προκατασκευασμένες αναπτυσσόμενες λίστες των Εγγράφων Google. Ωστόσο, μπορείτε να δημιουργήσετε μια δική σας αναπτυσσόμενη λίστα όπως ακριβώς στα Φύλλα Google. Αυτό είναι βολικό για εσάς, τους αναγνώστες ή τους συνεργάτες σας να εισάγετε εύκολα τις λεπτομέρειες που χρειάζεστε.

Τοποθετήστε τον κέρσορα στο σημείο που θέλετε τη λίστα, ανοίξτε το Εισάγετε μενού και επιλέξτε Αναπτυσσόμενο.

Για να χρησιμοποιήσετε μια προκατασκευασμένη αναπτυσσόμενη λίστα, επιλέξτε μία από την κάτω ενότητα.

Για να δημιουργήσετε το δικό σας, επιλέξτε Νέο αναπτυσσόμενο μενού. Στη συνέχεια, εισαγάγετε το όνομα και τη λίστα επιλογών. Μπορείτε να επιλέξετε ένα χρώμα δίπλα σε κάθε στοιχείο της λίστας, να προσθέσετε περισσότερα στοιχεία και να αναδιατάξετε τη σειρά χρησιμοποιώντας μεταφορά και απόθεση. Όταν τελειώσετε, επιλέξτε Αποθηκεύσετε.

Στη συνέχεια, θα δείτε τη νέα αναπτυσσόμενη λίστα σας, την οποία μπορείτε να επαναχρησιμοποιήσετε επανειλημμένα. Απλώς επιλέξτε το από το Εισάγετε > Αναπτυσσόμενο μενού.

Για να κάνετε αλλαγές αργότερα, ανοίξτε την αναπτυσσόμενη λίστα και επιλέξτε Επιλογές προσθήκης / επεξεργασίας.

9. Πληκτρολογήστε πληροφορίες με έξυπνα τσιπ

Για να παραθέσετε και να προβάλετε με σαφήνεια επαφές, συμβάντα, αρχεία, τοποθεσίες και ημερομηνίες, μπορείτε να εισαγάγετε Smart Chips στα έγγραφά σας. Αυτά τα εξαιρετικά εργαλεία παραμένουν συμπυκνωμένα, αλλά επεκτείνονται για να εμφανίζουν τις λεπτομέρειες και να σας επιτρέπουν να εκτελείτε ενέργειες με ένα κλικ.

Μπορείτε να εισαγάγετε ένα Smart Chip πληκτρολογώντας το σύμβολο @ ακολουθούμενο από το όνομα του στοιχείου ή μεταβαίνοντας στο Εισάγετε > Έξυπνα τσιπ και επιλέγοντας ένα από το αναδυόμενο μενού.

Μόλις εισαγάγετε το τσιπ, τοποθετήστε το δείκτη του ποντικιού πάνω του ή επιλέξτε το για να δείτε μια προεπισκόπηση. Κάθε τσιπ περιέχει διαφορετικές λεπτομέρειες και ενέργειες ανάλογα με τον τύπο του τσιπ. Για παράδειγμα, με ένα File Smart Chip, μπορείτε να κάνετε προεπισκόπηση του αρχείου, να αντιγράψετε έναν σύνδεσμο σε αυτό ή να το ανοίξετε.

Εάν έχετε ένα υποστηριζόμενος λογαριασμός Google Workspace έχετε πρόσβαση σε πρόσθετα έξυπνα τσιπ, συμπεριλαμβανομένων χρονόμετρου, χρονοδιακόπτη και επαναχρησιμοποιήσιμων μεταβλητών.

Επωφεληθείτε από αυτά τα έξυπνα τσιπ για να συμπεριλάβετε τις πληροφορίες που χρειάζεστε, διατηρώντας παράλληλα το περιεχόμενό σας σύντομο και γλυκό.

10. Εισαγάγετε τις εξισώσεις με ευκολία

Ένα ακόμα καλό εργαλείο που προσφέρει τα Έγγραφα Google είναι για εξισώσεις. Είτε είστε φοιτητής είτε καθηγητής, μπορείτε να σταματήσετε την αναζήτηση για τα σωστά σύμβολα και στη συνέχεια να τα μορφοποιήσετε ώστε να ταιριάζουν στο έγγραφό σας. Απλώς χρησιμοποιήστε τον επεξεργαστή εξισώσεων.

Για να ανοίξετε το πρόγραμμα επεξεργασίας, μεταβείτε στο Θέα > Εμφάνιση γραμμής εργαλείων εξίσωσης. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε Εισάγετε > Εξίσωση. Θα δείτε τη γραμμή εργαλείων επεξεργασίας να εμφανίζεται στο επάνω μέρος του εγγράφου σας.

Χρησιμοποιήστε τα αναπτυσσόμενα πλαίσια στη γραμμή εργαλείων για να προσθέσετε τα σύμβολά σας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ελληνικά γράμματα, μαθηματικούς τελεστές, σύμβολα σχέσεων και βέλη.

Στη συνέχεια, θα δείτε την εξίσωσή σας να εμφανίζεται σε ένα ωραίο και τακτοποιημένο πλαίσιο κειμένου μέσα στο έγγραφό σας.

Από μια σύνοψη έως έναν πίνακα παρακολούθησης έως μια αναπτυσσόμενη λίστα έως ένα λεπτομερές τσιπ, μπορείτε να οργανώσετε τα έγγραφά σας Google με διάφορους τρόπους για να καλύψετε τις ανάγκες σας. Ποιο από αυτά τα χαρακτηριστικά θα γίνει γρήγορα το αγαπημένο σας;

Διαβάστε επίσης :Λόγοι για τους οποίους η μορφή εγγράφου PDF είναι η πιο δημοφιλής

Πώς να κατεβάσετε εικόνες από τα Έγγραφα Google

Πώς να εγγραφείτε στο Telegram

Πώς να εισαγάγετε μια οριζόντια γραμμή στο Microsoft Word

“Κάντε το Σαλόνι σας Έξυπνο! Αποκτήστε Το Καλύτερο Android TV Box σε Προσφορά!” Κωδικός Κουπονιού 10% έκπτωση “ mecoolbestandroid “

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 4892

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *