οι καλύτεροι ιστότοποι για να μάθετε Linux

12 καλύτεροι ιστότοποι για να μάθετε Linux Online το 2023

Το Linux είναι ένα λειτουργικό σύστημα όπως τα Windows 10, XP, macOS κ.λπ. Υπάρχει εδώ και αρκετό καιρό και έχει αποκτήσει τεράστια δημοτικότητα. Όταν εισήχθη το Linux, είχε τη φήμη ότι ήταν πολύπλοκο στη λειτουργία του και δύσκολο να το μάθεις.

Ωστόσο, τα πράγματα έχουν αλλάξει με τον καιρό. Επί του παρόντος, εκατοντάδες διανομές Linux είναι διαθέσιμες στο διαδίκτυο που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε δωρεάν. Επίσης, πολλοί ιστότοποι μπορούν να σας βοηθήσουν να μάθετε Linux στον ελεύθερο χρόνο σας.

Διαβάστε επίσης: Πώς να εγκαταστήσετε το Stremio σε Linux

12 καλύτεροι ιστότοποι για εκμάθηση Linux στο Διαδίκτυο

Η εκμάθηση του Linux δεν είναι καθόλου δύσκολη, με την προϋπόθεση ότι έχετε τους καλύτερους πόρους. Αυτό το άρθρο θα απαριθμήσει το οι καλύτεροι ιστότοποι για να μάθετε Linux Σε αυτούς τους ιστότοπους, μπορείτε να μάθετε πώς να κάνετε προγραμματισμό Linux, να χειρίζεστε ένα λειτουργικό σύστημα Linux και πολλά άλλα. Λοιπόν, ας τσεκάρουμε.

1. Προγραμματισμός Linux

Προγραμματισμός Linux

Αυτό μπορεί να είναι το σημείο εκκίνησης για να μάθετε πώς να αναπτύσσετε προγράμματα Linux και να διαχειρίζεστε συστήματα Linux.

Έχει επίσης μια λεπτομερή εξήγηση για ορισμένα από τα FAQ, όπως γιατί το Linux είναι σημαντικό, πώς να ξεκινήσετε με το Linux, τη διαφορά μεταξύ Linux και Unix, τι υπάρχει μπροστά για το Linux κ.λπ.

2. Linux Security για αρχάριους

Linux Security για αρχάριους

Αυτό το δωρεάν μάθημα από το Linuxtopia βοηθά τους αρχάριους να πλοηγηθούν στην ασφάλεια του Linux. Εξερευνά τα πάντα: τείχη προστασίας, ασύρματη ασφάλεια και πολλά άλλα.

Αυτό θα μπορούσε να είναι μια εξαιρετική πηγή για όποιον ενδιαφέρεται να μάθει πώς να χρησιμοποιεί το Linux με ασφάλεια και ασφάλεια. Φωτίζει επίσης τον Διακομιστή Ιστού, την Απομακρυσμένη Σύνδεση, τη Μεταφορά Αρχείων, τη Μεταφορά αλληλογραφίας κ.λπ.

3. nixCraft

nixCraft

Είναι ένα από τα παλαιότερα ιστολόγια Linux, που δημιουργήθηκε τον Μάιο του 2002. Έχει πολλά άρθρα για όλα τα είδη Linux, όπως βασικά πράγματα, συμβουλές εντολών, εργαλεία δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας, εγκατάσταση πακέτου Linux και πολλά άλλα. Περιηγηθείτε σε ολόκληρο το blog και θα βρείτε πολλά χρήσιμα άρθρα.

4. Edx

Edx

Το Edx στοχεύει να αυξήσει την πρόσβαση σε εκπαίδευση υψηλής ποιότητας για όλους παντού. Ιδρύθηκε από το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ και το MIT το 2012.

Το edx είναι ένας διαδικτυακός προορισμός μάθησης και πάροχος MOOC, που προσφέρει μαθήματα υψηλής ποιότητας από τα καλύτερα πανεπιστήμια και ιδρύματα του κόσμου σε μαθητές παντού.

5. ArchWiki

ArchWiki

Λοιπόν, το Linux είναι δωρεάν και δεν χρειάζεται ποτέ να πληρώσετε για αυτό, ούτε καν για να μάθετε. Δεν έχει σημασία ποια διανομή χρησιμοποιείτε το ArchWiki έχει όλα όσα θα μπορούσαν να σας βοηθήσουν να μάθετε κάτι νέο.

Μπορείτε να μάθετε για τους επεξεργαστές κειμένου, τους διαχειριστές πακέτων, το περιβάλλον επιφάνειας εργασίας, την εκκίνηση, τις ρυθμίσεις παραμέτρων και πολλά άλλα.

6. Φροντιστήρια μπαμπά

Φροντιστήρια μπαμπά

Το Tutorials Daddy παρέχει μια λύση για όλες τις απαιτήσεις εκπαίδευσης για όλες τις εξειδικευμένες ενσωματωμένες τεχνολογίες για τον μεμονωμένο μαθητή και τον οργανισμό.

Είχε μια ισχυρή ομάδα επαγγελματιών με σημαντική εμπειρία σε Linux Kernel, Linux Drivers, Embedded Linux, Marketing, Sales, Web Development.

7. Οδηγός Linux NewBie

Οδηγός Linux NewBie

Λοιπόν, το όνομα της ιστοσελίδας τα λέει όλα. Αυτή είναι μια άλλη ιστοσελίδα για αρχάριους. Αυτός ο απλοϊκός ιστότοπος διευκολύνει την απόκτηση γνώσεων σχετικά με το Linux.

Αυτός ο ιστότοπος διαθέτει σεμινάρια σχετικά με το ξεκίνημα σε πολλές διανομές Linux και πώς να τα χρησιμοποιήσετε.

8. Hackr.io

Hackr.io

Το Hackr.io είναι ένας άλλος καλύτερος ιστότοπος που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να μάθετε περισσότερες από 120 γλώσσες προγραμματισμού.

Το καλύτερο μέρος για το Hackr.io είναι ότι κάθε γλώσσα προγραμματισμού είναι οργανωμένη σε κατηγορίες. Ωστόσο, εάν θέλετε να μάθετε για το Linux, επιλέξτε “Μάθετε τη διαχείριση συστήματος Linux”.

9. Unixmen

Unixmen

Αυτός είναι ένας άλλος καλύτερος ιστότοπος που μπορείτε να επισκεφτείτε για να μάθετε τα πάντα για το Linux. Ο ιστότοπος ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2009 και είναι εξ ολοκλήρου αφιερωμένος στο Linux και σε προϊόντα ανοιχτού κώδικα. Έτσι, αυτός είναι ένας άλλος καλύτερος ιστότοπος που μπορείτε να επισκεφτείτε αν θέλετε να μάθετε Linux στο διαδίκτυο.

10. Udemy

Udemy

Το Udemy είναι μια διαδικτυακή αγορά μάθησης και διδασκαλίας με πάνω από 130.000 μαθήματα και 35 εκατομμύρια φοιτητές. Τα μαθήματα δεν ήταν δωρεάν, αλλά ήταν οικονομικά.

Μπορείτε να αγοράσετε μαθήματα Linux από την Udemy. Λίγα μαθήματα σας προσφέρουν επίσης πιστοποιητικό μετά την ολοκλήρωση.

11. YouTube

YouTube

Το YouTube δεν είναι ακριβώς ένας ιστότοπος αφιερωμένος στην εκπαίδευση, αλλά υπάρχουν ακόμα πολλοί διαθέσιμοι πόροι για εκμάθηση Linux. Εκατοντάδες κανάλια στο YouTube προσφέρουν βασικές λεπτομέρειες του λειτουργικού συστήματος Linux.

Ανάλογα με τις διανομές Linux που σας ενδιαφέρουν, μπορείτε να αναζητήσετε εκμάθηση (ονόματα διανομής Linux) στο YouTube και να βρείτε κανάλια που ανεβάζουν το εκπαιδευτικό υλικό. Μόλις βρείτε τέτοια κανάλια, εγγραφείτε σε αυτά και παρακολουθήστε τακτικά τα βίντεό τους.

Το YouTube θα μπορούσε να είναι η καλύτερη πλατφόρμα εκμάθησης, υπό την προϋπόθεση ότι γνωρίζετε πώς να χρησιμοποιείτε καλά τον ιστότοπο για να βρείτε ευρηματικά βίντεο.

12. Coursera

Coursera

Το Coursera είναι μια διαδικτυακή πλατφόρμα εκμάθησης πολύ ανώτερη από την Udemy. Η εφαρμογή προσφέρει μαθήματα για οποιονδήποτε και οπουδήποτε.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτόν τον ιστότοπο για πρόσβαση σε διαδικτυακά μαθήματα και πτυχία από κορυφαία πανεπιστήμια και εταιρείες.

Εάν ενδιαφέρεστε να μάθετε Linux, μπορείτε να αγοράσετε ένα μάθημα στην πλατφόρμα και να αποκτήσετε πτυχίο. Υπάρχουν διάφορα μαθήματα διαθέσιμα στον ιστότοπο για την εκκαθάριση των βασικών.

Μπορείτε επίσης να επιλέξετε ειδικά μαθήματα για ανάπτυξη λογισμικού, Linux Commands & Shell Scripting κ.λπ.

Έτσι, παραπάνω είναι τα οι καλύτεροι ιστότοποι για να μάθετε Linux. Ρίξτε μια ματιά σε αυτούς τους ιστότοπους και πάρτε τα σεμινάρια για να μάθετε γρήγορα το Linux. Ελπίζω να σας αρέσει ο οδηγός. συνεχίστε να μοιράζεστε και με άλλους. Αφήστε ένα σχόλιο παρακάτω εάν έχετε οποιεσδήποτε σχετικές απορίες με αυτό.

Διαβάστε επίσης Λήψη της τελευταίας έκδοσης Linux 6.0

 κανάλια YouTube για να μάθετε Γλώσσες προγραμματισμου

Όλες οι συντομεύσεις πληκτρολογίου Zoom

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 4888

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *