20 καλύτερες δωρεάν και ανοιχτού κώδικα εφαρμογές Android

20 καλύτερες δωρεάν και ανοιχτού κώδικα εφαρμογές Android

Ας μιλήσουμε πρώτα για το Open Source. Μπορεί να οριστεί ως ο πηγαίος κώδικας που διατίθεται με άδεια χρήσης στην οποία ο αρχικός κάτοχος παρέχει το δικαίωμα αλλαγής, τροποποίησης και διανομής του λογισμικού σε οποιονδήποτε ή οπουδήποτε.

Τεκλάστ F15 Plus 2 Laptop 15,6 ιντσών Intel N4120 Quad-Core 8GB LPDDR4X ΕΜΒΟΛΟ 256GB SSD 38Wh Μπαταρία 1,0MP Camear Full Μέταλλο Cases Notebook

Το Android είναι ένα λειτουργικό σύστημα ανοιχτού κώδικα. Ωστόσο, οι περισσότερες εφαρμογές που βρίσκουμε στο Google Play Store δεν είναι ανοιχτού κώδικα. Μπορούμε να λάβουμε μια μεγάλη γκάμα εφαρμογών στο Play store. Ωστόσο, μόνο μερικές εφαρμογές Android είναι ανοιχτού κώδικα.

Λίστα με τις 20 καλύτερες δωρεάν και ανοιχτού κώδικα εφαρμογές Android

Οι εφαρμογές ανοιχτού κώδικα είναι συνήθως δωρεάν και δεν εμφανίζουν διαφημίσεις. Έχουν επίσης πρόσθετα οφέλη για τους προγραμματιστές εφαρμογών. Σήμερα, θα μοιραστούμε μια λίστα με τις καλύτερες δωρεάν και ανοιχτού κώδικα εφαρμογές που πρέπει να χρησιμοποιείτε στο Android.

1. DuckDuckGo Privacy Browser

 

Εάν βάζετε το απόρρητό σας πάνω από οτιδήποτε άλλο, θα πρέπει να αρχίσετε να χρησιμοποιείτε το πρόγραμμα περιήγησης απορρήτου DuckDuckGo. Είναι μια εφαρμογή προγράμματος περιήγησης ιστού που υποστηρίζεται από τη μηχανή αναζήτησης του DuckDuckGo.

Το πρόγραμμα περιήγησης απορρήτου δεν παρακολουθεί τη δραστηριότητα περιήγησής σας και εξαλείφει ένα ευρύ φάσμα εφαρμογών παρακολούθησης τρίτων. Το πιο πρόσφατο πρόγραμμα περιήγησης απορρήτου DuckDuckGo διαθέτει επίσης μια δυνατότητα προστασίας παρακολούθησης εφαρμογών που αποκλείει τους κρυφούς ιχνηλάτες εφαρμογών.

2. Ζωντανή ταπετσαρία Muzei

 

Το Muzei είναι μια εφαρμογή ταπετσαρίας για Android που ανανεώνει αυτόματα την αρχική σας οθόνη με διάσημα έργα τέχνης. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε αυτήν την εφαρμογή για να εφαρμόσετε τις αγαπημένες σας φωτογραφίες από τη συλλογή του τηλεφώνου σας ως ταπετσαρία.

10 καλύτερες εφαρμογές Android για το 2022 που δεν πρέπει να χάσετε(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Το Muzei Live Wallpaper είναι μια εξαιρετική επιλογή για όσους θέλουν να προσαρμόζουν το τηλέφωνό τους με εκπληκτική ταπετσαρία καθημερινά. Συνολικά, το Muzei Live Wallpaper είναι μια εξαιρετική εφαρμογή εξατομίκευσης δωρεάν και ανοιχτού κώδικα που πρέπει να χρησιμοποιήσετε.

3. QKSMS – SMS & MMS ανοιχτού κώδικα

 

Το QKSMS φέρνει μια αναζωογονητικά όμορφη και αποκριτική πινελιά σχεδιασμού υλικού στη μπαγιάτικη κατάσταση των μηνυμάτων κειμένου.

Σε έναν κόσμο με άβολες εφαρμογές SMS και MMS γεμάτες με φουσκώματα και διαφημίσεις, το QKSMS είναι κάτι για το οποίο πρέπει να ενθουσιαστείτε. Το καλύτερο μέρος αυτής της εφαρμογής είναι ότι είναι πλήρως ανοιχτού κώδικα!

4. Amaze File Manager

 

Το Amaze File Manager είναι μια εξαιρετική εφαρμογή αντικατάστασης διαχείρισης αρχείων για Android. Μάντεψε? Το Amaze File Manager είναι ένας γρήγορος, δωρεάν και ανοιχτός κώδικας που βασίζεται σε οδηγίες σχεδιασμού υλικού.

Η εφαρμογή διαχείρισης αρχείων για Android σάς προσφέρει κάθε δυνατότητα διαχείρισης αρχείων που πιθανώς θα χρειαστείτε. Μπορείτε να εκτελέσετε βασικές λειτουργίες όπως αποκοπή, αντιγραφή, επικόλληση, μετακίνηση, διαγραφή, συμπίεση αρχείων κ.λπ.

Τεκλάστ F15 Plus 2 Laptop 15,6 ιντσών Intel N4120 Quad-Core 8GB LPDDR4X ΕΜΒΟΛΟ 256GB SSD 38Wh Μπαταρία 1,0MP Camear Full Μέταλλο Cases Notebook

Εκτός από αυτό, το Amaze File Manager είναι επίσης πολύ προσαρμόσιμο. Μπορείτε να προσαρμόσετε την εφαρμογή με πολλά θέματα και όμορφα εικονίδια.

5. AntennaPod

 

Το AntennaPod είναι ένας διαχειριστής και πρόγραμμα αναπαραγωγής podcast που παρέχει άμεση πρόσβαση σε εκατομμύρια δωρεάν και επί πληρωμή podcast, από ανεξάρτητους podcasters έως μεγάλους εκδοτικούς οίκους όπως το BBC, το NPR και το CNN.

Η εφαρμογή είναι δωρεάν από όλες τις έννοιες: ανοιχτού κώδικα, χωρίς κόστος, χωρίς διαφημίσεις. Μπορείτε επίσης να κατεβάσετε επεισόδια για αναπαραγωγή εκτός σύνδεσης, να τα απολαύσετε με ρυθμιζόμενη ταχύτητα αναπαραγωγής και πολλά άλλα.

βελτίωση των Windows 10 καλύτερα εργαλεία για τη βελτίωση(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Επιπλέον, η εφαρμογή σάς παρέχει επίσης πολλούς τρόπους διαχείρισης της αναπαραγωγής σας. Μπορείτε να ελέγξετε την αναπαραγωγή από ένα γραφικό στοιχείο αρχικής οθόνης, πίνακα ειδοποιήσεων κ.λπ.

6. VLC για Android

 

Αν ψάχνετε για ένα δωρεάν και ανοιχτού κώδικα αναπαραγωγής πολυμέσων για το Android smartphone σας, μην ψάχνετε άλλο από το VLC για Android. Το VLC για Android είναι μια εφαρμογή αναπαραγωγής πολυμέσων με κορυφαία βαθμολογία για Android που είναι πλήρως συμβατή με τις πιο πρόσφατες μορφές αρχείων βίντεο και ήχου.

Το VLC για Android σάς παρέχει όλες τις λειτουργίες που σχετίζονται με τα μέσα που μπορείτε να σκεφτείτε. Διαθέτει υποστήριξη επιτάχυνσης υλικού, αναπαραγωγή βίντεο από ροές δικτύου, υποστήριξη υποτίτλων και πολλά άλλα.

7. Εύκολη ηχογράφηση

 

Αν ψάχνετε για μια συσκευή εγγραφής ήχου ανοιχτού κώδικα για το smartphone Android σας, τότε το Easy sound record θα μπορούσε να είναι η καλύτερη επιλογή.

Αυτή είναι απλώς μια απλή και εύχρηστη εφαρμογή εγγραφής ήχου για Android. Εάν θέλετε να αποκτήσετε γνώσεις σχετικά με την ηχογράφηση και το χειρισμό ήχου, τότε αυτή η εφαρμογή είναι ο καλύτερος τρόπος για να ξεκινήσετε.

8. Signal Private Messenger

 

Το Signal είναι μια εξαιρετικά ασφαλής, δωρεάν, ανοιχτού κώδικα εφαρμογή ανταλλαγής άμεσων μηνυμάτων για Android. Αν και είναι λιγότερο δημοφιλής από τους ανταγωνιστές του όπως το WhatsApp και το Messenger, εξακολουθεί να έχει μια αρκετά ενεργή βάση χρηστών.

Πώς να αναπτύξετε μια αποτελεσματική διαδικασία ενσωμάτωσης;(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Το καλό με το Signal Private Messenger είναι ότι χρησιμοποιεί κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο σε όλες τις επιλογές επικοινωνίας. Μπορείτε να δημιουργήσετε φωνή/βίντεο, να ανταλλάξετε μηνύματα, να στείλετε συνημμένα αρχεία, να στείλετε μηνύματα που εξαφανίζονται και πολλά άλλα με το Signal Private Messenger.

9. OsmAnd

 

Το OsmAnd είναι μια εφαρμογή πλοήγησης εκτός σύνδεσης με πρόσβαση σε δωρεάν, παγκόσμιους και υψηλής ποιότητας χάρτες εκτός σύνδεσης.

Αυτή η εφαρμογή ανοιχτού κώδικα σάς επιτρέπει να απολαμβάνετε φωνητική και οπτική πλοήγηση εκτός σύνδεσης, θέαση σημείων ενδιαφέροντος, δημιουργία και διαχείριση κομματιών GPS και πολλά άλλα. Αυτός είναι ένας από τους καλύτερους χάρτες και εφαρμογές πλοήγησης ανοιχτού κώδικα που μπορείτε να έχετε στο Android.

10. Στοίβα κλιπ

 

Το Clip Stack είναι μια από τις καλύτερες και πιο μοναδικές εφαρμογές διαχείρισης προχείρου που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ποτέ στο Android. Η εφαρμογή διαχείρισης προχείρου για Android ισχυρίζεται ότι θυμάται όλο το ιστορικό του προχείρου και ανακτά κείμενο ακόμα και μετά την επανεκκίνηση.

Ωστόσο, το Clip Stack δεν λειτουργεί με εικόνες, σε αντίθεση με τους σύγχρονους διαχειριστές πρόχειρων. Μπορεί να αποθηκεύσει μόνο το αρχείο κειμένου στο πρόχειρό του. Το Clip Stack είναι μια δωρεάν εφαρμογή ανοιχτού κώδικα χωρίς διαφημίσεις.

11. Φωνητική συσκευή αναπαραγωγής ακουστικών βιβλίων

 

Το Voice Audiobook Player είναι ένα απλό και ελαφρύ πρόγραμμα αναπαραγωγής audiobook για smartphone Android. Η εφαρμογή είναι εντελώς δωρεάν και ανοιχτού κώδικα, επιτρέποντας σε οποιονδήποτε να δει τι κάνει στην πραγματικότητα η εφαρμογή.

Πώς να δημιουργήσετε μια εφαρμογή χρησιμοποιώντας μια στοίβα MEAN;(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Το Voice Audiobook Player έχει σχεδιαστεί για να σας βοηθά να εστιάσετε στα ηχητικά βιβλία σας. Η εφαρμογή μπορεί να θυμάται την τελευταία θέση ηχητικού βιβλίου, να ορίζει την ταχύτητα αναπαραγωγής, να εναλλάσσεται μεταξύ θεμάτων ημέρας/νύχτας, να επισημαίνει σημαντικά μέρη και πολλά άλλα.

12. Timber Music Player

 

Αυτή είναι μια από τις καλύτερες και πιο όμορφα σχεδιασμένες εφαρμογές αναπαραγωγής μουσικής που μπορείτε να έχετε στο smartphone ή το tablet σας Android. Αυτό είναι επίσης ένα έργο ανοιχτού κώδικα που είναι πολύ ενεργό στην ανάπτυξη.

Τεκλάστ F15 Plus 2 Laptop 15,6 ιντσών Intel N4120 Quad-Core 8GB LPDDR4X ΕΜΒΟΛΟ 256GB SSD 38Wh Μπαταρία 1,0MP Camear Full Μέταλλο Cases Notebook

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χειρονομίες για να αλλάξετε κομμάτια και να επιλέξετε από 6 διαφορετικά στυλ παιχνιδιού. Ορισμένες άλλες δυνατότητες του Timbre Music Player περιλαμβάνουν γραφικά στοιχεία αρχικής οθόνης, περιήγηση στους εσωτερικούς φακέλους του τηλεφώνου, σκούρο θέμα, προσαρμογή των στοιχείων διεπαφής χρήστη, υποστήριξη Lyrics και πολλά άλλα.

13. Τι

 

Το Kodi είναι μια από τις καλύτερες δημοφιλείς εφαρμογές κέντρου πολυμέσων ανοιχτού κώδικα που παρέχει στους χρήστες Android γρήγορη πρόσβαση σε ατελείωτες ώρες περιεχομένου πολυμέσων, φωτογραφιών και μουσικής.

Το υπέροχο με το Kodi είναι ότι έχει υποστήριξη για πρόσθετα. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να επεκτείνετε περαιτέρω τις λειτουργίες του Kodi.

14. Εκτοξευτής γκαζόν

Αν ψάχνετε για μια εφαρμογή εκκίνησης ανοιχτού κώδικα που μπορεί να σας προσφέρει την εμφάνιση του στοκ θέματος Android, το Lawnchair Launcher μπορεί να είναι μια τέλεια επιλογή.

Ποια έκδοση Android έχω;(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Η εφαρμογή εκκίνησης περιλαμβάνει ενσωμάτωση Google Now, πακέτα εικονιδίων, μεταβλητό μέγεθος εικονιδίου, λειτουργία θολώματος κ.λπ. Επομένως, είναι μια από τις καλύτερες εφαρμογές εκκίνησης ανοιχτού κώδικα που θα ήθελε να έχει κάθε χρήστης Android.

15. Ανοίξτε την κάμερα

 

Η Open Camera είναι μια άλλη καλύτερη εφαρμογή κάμερας στη λίστα, η οποία είναι από τη φύση της ανοιχτού κώδικα. Η εφαρμογή κάμερας ανοιχτού κώδικα για Android είναι ιδιαίτερα δημοφιλής μεταξύ όλων των χρηστών Android και φέρνει πολλές δυνατότητες κάμερας.

Με την Open Camera, λαμβάνετε Λειτουργία HDR, γραφικά στοιχεία, συνδέετε ένα εξωτερικό μικρόφωνο κ.λπ. Εκτός από αυτό, είναι μια πλήρης επαγγελματική εφαρμογή κάμερας.

16. Movie Guide

 

Αν είστε λάτρης του κινηματογράφου όπως εγώ, τότε το MovieGuide μπορεί να είναι η καλύτερη επιλογή για εσάς. Είναι μια εφαρμογή ανοιχτού κώδικα που παραθέτει δημοφιλείς ταινίες με τα τρέιλερ και τις κριτικές τους.

Η διεπαφή της εφαρμογής είναι αρκετά καθαρή και καλά οργανωμένη και είναι σίγουρα η καλύτερη εφαρμογή Android που μπορεί να χρησιμοποιήσει σήμερα κάθε λάτρης της ταινίας.

17. OmniNotes

 

Το OmniNotes είναι μια άλλη καλύτερη εφαρμογή λήψης σημειώσεων ανοιχτού κώδικα στη λίστα, παρόμοια με την εφαρμογή Evernote.

Το υπέροχο με το OmniNotes είναι ότι επιτρέπει στους χρήστες να σημειώνουν σημειώσεις, να επισυνάπτουν εικόνες, βίντεο, ήχο, σκιαγράφηση στις σημειώσεις. Όχι μόνο αυτό, αλλά το OmniNotes επιτρέπει επίσης στους χρήστες να ορίζουν υπενθυμίσεις.

18. Firefox

 

Αν ψάχνετε για ένα δωρεάν πρόγραμμα περιήγησης ιστού ανοιχτού κώδικα για Android , τότε ο Firefox θα μπορούσε να είναι η καλύτερη επιλογή. Αν και το πρόγραμμα περιήγησης για κινητά Firefox δεν είναι τόσο δημοφιλές όσο το Google Chrome, εξακολουθεί να έχει πολλές χρήσιμες λειτουργίες.

Το πρόγραμμα περιήγησης ιστού για Android παρέχει ένα ευρύ φάσμα λειτουργιών απορρήτου, όπως Ενισχυμένη προστασία παρακολούθησης που αποκλείει την παρακολούθηση περιεχομένου από τον Ιστό, λειτουργία ιδιωτικής περιήγησης, βελτιωμένη αρχική οθόνη, αποκλεισμό διαφημίσεων (πρόσθετο) και πολλά άλλα.

19. Proton Mail

 

Το Proton Mail είναι μια εφαρμογή email ανοιχτού κώδικα στη λίστα που παρέχει κρυπτογραφημένη υπηρεσία email. Η εφαρμογή email χρησιμοποιείται πλέον από εκατομμύρια χρήστες σε όλο τον κόσμο και μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε για αποστολή/λήψη κρυπτογραφημένων email.

Η εφαρμογή email προσφέρει επίσης ισχυρή προστασία από ηλεκτρονικό ψάρεμα, ανεπιθύμητη αλληλογραφία και κατασκοπεία/παρακολούθηση στα email σας. Συνολικά, το Proton Mail είναι ένα εξαιρετικό πρόγραμμα περιήγησης ιστού δωρεάν και ανοιχτού κώδικα που θα πρέπει να χρησιμοποιείτε στο Android.

20. LibreOffice & OpenOffice

 

Λοιπόν, αυτή δεν είναι μια επίσημη εφαρμογή LibreOffice ή OpenOffice. Είναι απλώς ένα πρόγραμμα ανάγνωσης εγγράφων που υποστηρίζει αρχεία που δημιουργούνται χρησιμοποιώντας το LibreOffice ή το OpenOffice. Το LibreOffice θεωρείται η καλύτερη δωρεάν εναλλακτική λύση του Microsoft Office και με την εφαρμογή LibreOffice & OpenOffice, μπορείτε να τα δείτε και να τα τροποποιήσετε εν κινήσει.

Με το LibreOffice και το OpenOffice, μπορείτε να ανοίξετε αρχεία με ODF, να επεξεργαστείτε έγγραφα, να ανοίξετε έγγραφα που προστατεύονται με κωδικό πρόσβασης, να εκτυπώσετε έγγραφα και πολλά άλλα. Αυτή είναι μια εφαρμογή ανοιχτού κώδικα και δεν είναι συνδεδεμένη με το OpenOffice ή το LibreOffice.

Το Android θα παραμείνει πάντα ένα λειτουργικό σύστημα ανοιχτού κώδικα και αυτές είναι οι δωρεάν εφαρμογές ανοιχτού κώδικα Android που είναι διαθέσιμες αυτήν τη στιγμή. Εάν γνωρίζετε άλλες χρήσιμες εφαρμογές ανοιχτού κώδικα για Android, ενημερώστε μας στα παρακάτω σχόλια.

 

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 5006

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *