42 Μυστικοί Κώδικες Android και Hacks που πρέπει να γνωρίζετε

Τα τηλέφωνα Android είναι εξαιρετικές συσκευές για όσους θέλουν να έχουν πολλές επιλογές προσαρμογής και έλεγχο του λειτουργικού συστήματος της συσκευής τους. Η συσκευή σας Android διαθέτει προεγκατεστημένες και αυτόματα ενεργοποιημένες λειτουργίες που διασφαλίζουν την ασφάλεια και τη λειτουργικότητα του smartphone σας.

Υπάρχουν επίσης κρυφές λειτουργίες και hacks Android που μπορείτε να ενεργοποιήσετε εισάγοντας τους λεγόμενους κωδικούς USSD (Unstructured Supplementary Service Data).

Ακολουθεί μια λίστα με μυστικούς κωδικούς Android που σας επιτρέπουν να ξεκλειδώνετε κρυφές ενέργειες στο smartphone σας.

Τι κάνουν οι κωδικοί USSD;

Οι κωδικοί USSD είναι κρυφοί κωδικοί που σας επιτρέπουν να έχετε πρόσβαση σε ορισμένες λειτουργίες του κινητού σας τηλεφώνου χωρίς να χρειάζεται να περάσετε από τις ρυθμίσεις σας. Αυτοί οι κωδικοί χαρακτηριστικών μοιάζουν με συνδυασμό αριθμών και συμβόλων και συνήθως ξεκινούν με έναν αστερίσκο ( * ) ή ένα hashtag ( # ).

Οι μυστικοί κωδικοί Android προγραμματίζονται στην κάρτα SIM ή τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου σας και επιτρέπουν στο smartphone σας να επικοινωνεί με τον πάροχο του δικτύου κινητής τηλεφωνίας σας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτούς τους κωδικούς για να κάνετε πράγματα στο smartphone σας πιο γρήγορα και έτσι να γίνετε πιο αποτελεσματικός χρήστης.

Σε αυτήν τη λίστα, θα βρείτε τους πιο συνηθισμένους μυστικούς κωδικούς που λειτουργούν στα περισσότερα τηλέφωνα Android και μερικοί από αυτούς λειτουργούν ακόμη και σε iPhone. Ωστόσο, ανάλογα με τον κατασκευαστή του κινητού σας τηλεφώνου, την έκδοση Android που εκτελεί το τηλέφωνό σας, την περιοχή σας και τις εφαρμογές του τηλεφώνου σας, ορισμένοι κωδικοί ενδέχεται να μην λειτουργούν. Αυτό θα μπορούσε να συμβαίνει εάν χρησιμοποιείτε smartphone με διπλή SIM. Υπάρχουν επίσης κωδικοί που είναι συγκεκριμένοι για διαφορετικούς παρόχους και διαφορετικά μοντέλα τηλεφώνου, επομένως θα λειτουργούν μόνο για αυτούς.

Ο μόνος τρόπος για να μάθετε εάν ένας συγκεκριμένος κωδικός λειτουργεί για εσάς είναι να δοκιμάσετε να τον χρησιμοποιήσετε στο τηλέφωνό σας Android.

Πώς να χρησιμοποιήσετε τους κωδικούς USSD στη συσκευή σας Android

Οι κωδικοί USSD μπορούν πραγματικά να απλοποιήσουν την καθημερινή χρήση του smartphone σας. Δεν χρειάζεται πλέον να κάνετε κύλιση στις ρυθμίσεις σας αναζητώντας μια συγκεκριμένη λειτουργία. Αντίθετα, πρέπει να ακολουθήσετε αυτά τα γρήγορα βήματα.

Ανοίξτε το dialer του smartphone σας (εφαρμογή τηλεφώνου). Συνήθως βρίσκεται στην κύρια οθόνη σας.

Εισαγάγετε τον κωδικό USSD που θέλετε να χρησιμοποιήσετε.

Ορισμένοι κωδικοί θα αρχίσουν να φορτώνονται αυτόματα, για άλλους θα πρέπει να επιλέξετε το κουμπί Κλήση .

Παρακάτω θα βρείτε μια λίστα με τους κωδικούς USSD για Android που πρέπει να δοκιμάσετε. Χωρίσαμε όλους τους μυστικούς κωδικούς σε κατηγορίες ανάλογα με τις λειτουργίες τους.

Κωδικοί για τη βελτίωση της ασφάλειας της συσκευής σας

Αυτοί οι κωδικοί USSD είναι οι πιο σημαντικοί από όλους. Χρησιμοποιήστε αυτούς τους κωδικούς ασφαλείας εάν το τηλέφωνό σας δεν λειτουργεί σωστά και εάν υποψιάζεστε ότι κάποιος τρίτος επηρεάζει το ακουστικό σας. Η χρήση τους είτε θα σας χαλαρώσει είτε θα σας κάνει να ενεργήσετε πιο γρήγορα εάν ανακαλύψετε ότι οι χάκερ παραβιάζουν τη συσκευή σας .

*#06# : Ένας σημαντικός κωδικός USSD, ειδικά όταν αγοράζετε μια νέα ή ανεξάρτητη συσκευή Android . Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να δείτε τον αριθμό IMEI του smartphone σας και να ελέγξετε αν είναι ο ίδιος με αυτόν που αναγράφεται στο κουτί ή στο πίσω μέρος του τηλεφώνου.

*#0*# : Ενεργοποιεί τη λειτουργία γενικής δοκιμής. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτόν τον κωδικό για να δοκιμάσετε μια σειρά από διαφορετικές λειτουργίες του smartphone σας. Τα πράγματα που μπορείτε να επιλέξετε από το μενού δοκιμής περιλαμβάνουν δοκιμή μπροστινής κάμερας, δοκιμή LED, δευτερεύον κλειδί, δοκιμή αφής, εκτέλεση δοκιμής εξομοιωτή γραμμικού κώδικα, έλεγχος έκδοσης της συσκευής σας, δοκιμή RGB και δοκιμή αισθητήρα λαβής.

*#*#232338#*#* : Εμφανίζει τη διεύθυνση MAC Wi-Fi. Η διεύθυνση ελέγχου πρόσβασης μέσων (διεύθυνση MAC) είναι μια μοναδική διεύθυνση της συσκευής σας που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αναγνώρισή της ενώ είναι συνδεδεμένη σε δίκτυο. Εάν υποπτεύεστε παραβίαση δεδομένων, χρησιμοποιήστε αυτόν τον κωδικό για να προβάλετε τη διεύθυνση MAC και να ελέγξετε εάν αντιστοιχεί στο δίκτυό σας.

*#*#4986*2650468#*#* : Ένας κωδικός USSD που δείχνει πληροφορίες υλικολογισμικού του τηλεφώνου σας που περιλαμβάνει PDA (Personal Digital Assistant), RF (Radio Frequency), ημερομηνία κλήσης, υλικό, το μοντέλο του smartphone σας και την ημερομηνία κατασκευής ( ή RFCallDate). Μπορείτε να μάθετε εάν κάποια από αυτές τις πληροφορίες έχει αλλάξει, κάτι που θα μπορούσε να είναι η αιτία για τη δυσλειτουργία του συστήματός σας.

*#3282*727336*#: Χρησιμοποιήστε αυτόν τον κωδικό για να προβάλετε τις πληροφορίες αποθήκευσης και συστήματος. Όταν χρησιμοποιείτε αυτόν τον κωδικό, θα δείτε τις λεπτομέρειες κατανάλωσης δεδομένων στην οθόνη σας. Εάν παρατηρήσετε ασυνήθιστες λεπτομέρειες, αυτό θα μπορούσε να είναι απόδειξη ότι κάποιος χρησιμοποιεί το τηλέφωνό σας εξ αποστάσεως.

*#*#34971539#*#* : Ένας κωδικός που σας επιτρέπει να προβάλλετε τις πληροφορίες της κάμεράς σας. Αυτό περιλαμβάνει τον αριθμό των καμερών στο τηλέφωνό σας, πληροφορίες έκδοσης υλικολογισμικού, μονάδες κάμερας και άλλα. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε αυτόν τον κωδικό για να δείτε εάν κάποιος παραβίασε το υλικολογισμικό της φωτογραφικής σας μηχανής.

*#*#1472365#*#* : Αυτός ο κωδικός USSD ενεργοποιεί μια γρήγορη δοκιμή GPS. Ο έλεγχος εάν το Android GPS σας λειτουργεί σωστά μπορεί να σας βοηθήσει σε πολλές περιπτώσεις, όπως όταν χάνετε το τηλέφωνό σας ή όταν κάποιος το κλέβει. Εάν το GPS σας είναι ενεργοποιημένο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτά τα δεδομένα για να εντοπίσετε τη συσκευή σας.

*#*#4636#*#* : Ένας χρήσιμος κωδικός για την προβολή της μπαταρίας, της κατάστασης WLAN και των πληροφοριών Wi-Fi. Εκτός από τις δοκιμές μπαταρίας και WLAN, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτόν τον κωδικό για να μάθετε ποιος είχε πρόσβαση στις εφαρμογές σας χάρη στα στατιστικά στοιχεία χρήσης που εμφανίζονται.

Κώδικες για αποτελεσματική διαχείριση τηλεφώνου

Οι ακόλουθοι κωδικοί USSD αντιπροσωπεύουν ενέργειες που μπορείτε να εκτελέσετε γρήγορα στο τηλέφωνό σας. Μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν ως κωδικοί ασφαλείας, καθώς μπορείτε να τους χρησιμοποιήσετε για να απενεργοποιήσετε γρήγορα το τηλέφωνό σας ή να σκουπίσετε τυχόν ευαίσθητες πληροφορίες προτού πέσουν σε λάθος χέρια.

*#*#7594#*#* : Ένας κωδικός USSD για τη διαχείριση της συμπεριφοράς του κουμπιού λειτουργίας του smartphone σας. Κανονικά, για να απενεργοποιήσετε το τηλέφωνό σας, πρέπει να κρατήσετε πατημένο το κουμπί λειτουργίας και, στη συνέχεια, να επιλέξετε από το μενού για να απενεργοποιήσετε το τηλέφωνό σας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτόν τον κωδικό για να αλλάξετε αυτήν τη σειρά. Για παράδειγμα, μπορείτε να ρυθμίσετε το τηλέφωνό σας να απενεργοποιείται γρήγορα χωρίς να χρησιμοποιήσετε καθόλου το μενού.

*#*#7780#*#* : Χρησιμοποιήστε αυτόν τον κωδικό για να επαναφέρετε εργοστασιακά το τηλέφωνό σας. Η εργοστασιακή μορφοποίηση διαγράφει όλα τα προσωπικά δεδομένα, όλα τα δεδομένα εφαρμογών (όπως η κατάργηση των ρυθμίσεων του λογαριασμού σας Google που είναι αποθηκευμένες στο τηλέφωνό σας) και τις εφαρμογές από τη συσκευή σας, αλλά δεν επαναφέρει το υλικολογισμικό. Αυτή είναι μια καλή επιλογή για όταν θέλετε να πουλήσετε το τηλέφωνό σας χωρίς καμία επιπλέον ταλαιπωρία.

*2767*3855# : Ο κωδικός για την σκληρή επαναφορά του Android σαςσυσκευή. Χρησιμοποιήστε αυτόν τον κωδικό μόνο αφού δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας όλων των δεδομένων σας ή σε περίπτωση απόλυτης έκτακτης ανάγκης, καθώς θα καθαρίσει το τηλέφωνό σας και θα διαγράψει όλα τα δεδομένα σας. Αυτός ο κωδικός θα διαγράψει και θα επανεγκαταστήσει επίσης το υλικολογισμικό.

*#*#273282*255*663282*#*#* : Μπορείτε να δοκιμάσετε να χρησιμοποιήσετε αυτόν τον κωδικό για να δημιουργήσετε γρήγορα αντίγραφα ασφαλείας των αρχείων πολυμέσων σας πριν πραγματοποιήσετε επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων ή σκληρή επαναφορά.

*#*#197328640#*#* : Χρησιμοποιώντας αυτόν τον κωδικό, μπορείτε να ενεργοποιήσετε τη Λειτουργία Μηχανικής/Σέρβις (ή το Μενού Service) που σας επιτρέπει να εκτελέσετε διαφορετικές δοκιμές και να αλλάξετε τις ρυθμίσεις της συσκευής σας Android.

Κωδικοί για την εκτέλεση εργοστασιακών δοκιμών στη συσκευή σας Android

Αντιμετωπίζετε καθυστερήσεις και ασυνήθιστες καθυστερήσεις όταν χρησιμοποιείτε το smartphone σας; Ή μήπως απλά θέλετε να ελέγξετε αν κάθε μέρος της συσκευής σας λειτουργεί όπως θα έπρεπε; Δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε αυτούς τους κρυφούς κωδικούς για να δοκιμάσετε διάφορα συστήματα μέσα στο smartphone σας.

*#*#2664#*#* : Κωδικός USSD για την εκτέλεση δοκιμών οθόνης αφής.

*#*#0*#*#* : Χρησιμοποιήστε αυτόν τον κωδικό για μια δοκιμή LCD.

*#*#526#*#* : Εκτελέστε μια δοκιμή ασύρματου δικτύου.

*#*#232331#*#* : Κωδικός για την εκτέλεση δοκιμής Bluetooth.

*#*#7262626#*#* : Αυτός ο κωδικός ενεργοποιεί μια δοκιμή πεδίου.

*#*#0842#*#* : Χρησιμοποιώντας αυτόν τον κωδικό, μπορείτε να εκτελέσετε μια δοκιμή δόνησης και μια δοκιμή οπίσθιου φωτισμού. *#*#0283#*#* : Κωδικός για την εκτέλεση μιας δοκιμής επαναφοράς πακέτων.

*#*#0588#*#* : Χρησιμοποιήστε αυτόν τον κωδικό για μια δοκιμή αισθητήρα εγγύτητας.

*#*#0673#*#* ή *#*#0289#*#* : Και οι δύο αυτοί κωδικοί λειτουργούν για δοκιμές ήχου και μελωδίας.

#0782*#: Κωδικός USSD που επιτρέπει τη δοκιμή ρολογιού σε πραγματικό χρόνο.

Κώδικες για να μάθετε Σημαντικές πληροφορίες για το τηλέφωνό σας

Οι παρακάτω κωδικοί USSD σάς βοηθούν να έχετε γρήγορη πρόσβαση σε διάφορες πληροφορίες σχετικά με το κινητό σας τηλέφωνο και το δίκτυό σας. Χρησιμοποιώντας αυτούς τους κωδικούς, μπορείτε να δείτε τη λειτουργικότητα των εφαρμογών και των τμημάτων του τηλεφώνου σας και να βεβαιωθείτε ότι όλα λειτουργούν ομαλά.

#*#426#*# : Κωδικός USSD που σας επιτρέπει να εκτελείτε διαγνωστικά στο Google Play. Εμφανίζει τις πληροφορίες των Υπηρεσιών Google Play. *#0228#: Αυτός ο κωδικός δείχνει την κατάσταση της μπαταρίας σας.

*#*#2663#*#* : Εμφανίζει μια έκδοση με οθόνη αφής της συσκευής σας Android.

*#*#44336#*#* : Χρησιμοποιήστε αυτόν τον κωδικό για να δείτε τον χρόνο κατασκευής του τηλεφώνου σας και να αλλάξετε τον αριθμό λίστας.

*#*#3264#*#* : Ο κωδικός εμφανίζει την έκδοση RAM σας.

*#*#1111#*#* : Χρησιμοποιήστε αυτόν τον κωδικό για να ελέγξετε τις πληροφορίες έκδοσης λογισμικού FTA.

*#*#2222#*#* : Αυτός ο κωδικός εμφανίζει την έκδοση υλικού FTA.

*#*#232337#*# : Εμφανίζει τη διεύθυνση της συσκευής Bluetooth.

*3001#12345#*: Χρησιμοποιήστε αυτόν τον κωδικό για να αποκτήσετε πρόσβαση στη λειτουργία πεδίου, όπου μπορείτε να μάθετε πληροφορίες σχετικά με τα τοπικά δίκτυα και τους πύργους κινητής τηλεφωνίας.

*#*#225#*#* : Μάθετε ποια δεδομένα Ημερολογίου είναι αποθηκευμένα στη συσκευή σας.

Κωδικοί για πληροφορίες διαχείρισης κλήσεων και χρέωσης

Οι ακόλουθοι κωδικοί σάς επιτρέπουν να αποκτήσετε πρόσβαση στις λειτουργίες διαχείρισης κλήσεων του τηλεφώνου σας και να ρυθμίσετε λειτουργίες όπως προώθηση κλήσεων και αναμονή κλήσεων. Υπάρχουν επίσης συγκεκριμένοι κωδικοί που μπορείτε να εισάγετε για να εμφανίζονται τα στοιχεία χρέωσής σας ή να σας αποστέλλονται ως SMS.

*#67# : Ένας μυστικός κωδικός για τον έλεγχο της προώθησης κλήσεων στο τηλέφωνό σας. Αυτό θα σας πει εάν οι κλήσεις σας προωθούνται όταν η γραμμή σας είναι απασχολημένη και σε ποιον αριθμό προωθούνται.

*#61# : Αυτός ο κωδικός σάς δείχνει πόσο χρόνο χρειάζεται μέχρι να προωθηθούν οι τηλεφωνικές σας κλήσεις στο κέντρο μηνυμάτων. #31# : Ένας κωδικός που απενεργοποιεί το αναγνωριστικό καλούντος.

*31# : Αυτός ο κωδικός επαναφέρει το αναγνωριστικό καλούντος.

*43# : Χρησιμοποιήστε αυτόν τον κωδικό για να ενεργοποιήσετε την αναμονή κλήσεων.

#43# : Ένας κωδικός για την απενεργοποίηση της αναμονής κλήσεων.

*5005*7672# : Ένας κωδικός USSD για την εκμάθηση του αριθμού του κέντρου μηνυμάτων SMS.

*3282# : Χρησιμοποιήστε αυτόν τον κωδικό για να λάβετε ένα μήνυμα SMS με τα στοιχεία χρέωσής σας.

Χρησιμοποιήστε τους μυστικούς κωδικούς Android για να γίνετε επαγγελματίας χρήστης

Αυτή η λίστα περιέχει τους καλύτερους κωδικούς Android που λειτουργούν στις περισσότερες συσκευές. Ωστόσο, ανάλογα με το μοντέλο του τηλεφώνου σας και την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας που χρησιμοποιείτε, ενδέχεται να διαπιστώσετε ότι συγκεκριμένοι κωδικοί ή ενέργειες δεν είναι διαθέσιμοι στο τηλέφωνό σας. Μπορείτε να δοκιμάσετε να αναζητήσετε στο διαδίκτυο τους κωδικούς που αφορούν το μοντέλο του τηλεφώνου σας και να τους δοκιμάσετε. Εξάλλου, η ομορφιά της κατοχής ενός τηλεφώνου Android έγκειται στους πολλούς τρόπους που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να το τροποποιήσετε, ακόμη και χωρίς να το κάνετε root.

Διαβάστε επίσης:20+ Καλύτεροι Κρυφοί Μυστικοί κωδικοί Android

20+ Καλύτεροι Κρυφοί Μυστικοί Κώδικες iPhone το 2023

Πώς να αποθηκεύσετε τους κωδικούς πρόσβασης στο πρόγραμμα περιήγησης Firefox

Πώς να διαγράψετε αποθηκευμένους κωδικούς πρόσβασης στο Google Chrome

10 καλύτερα κόλπα και κώδικες για αναζήτηση στο Google σαν επαγγελματίας

Η Τεχνολογία σε μια σελίδα | DirectVortex

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 4825

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *