5 Μέθοδοι για τη διόρθωση του σφάλματος “Δεν ανοίγει το PDF”.

Έχουμε πάει όλοι εκεί. Αυτή η κατάσταση όπου ένα αρχείο PDF συνεχίζει να εμφανίζει το “Το PDF δεν ανοίγει” μήνυμα λάθους. Αυτό μπορεί πραγματικά να είναι πολύ απογοητευτικό. Αλλά τα καλά νέα είναι ότι δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για μια τέτοια κατάσταση, επειδή οι ειδικοί έχουν βρει διάφορες προσεγγίσεις για να απαλλαγείτε από ένα τέτοιο σφάλμα.

Για να σας βοηθήσουμε, έχουμε εξερευνήσει διάφορους τρόπους για να διορθώσετε τα σφάλματα που δεν ανοίγουν το PDF. Και σε αυτήν την ανάρτηση, θα μοιραστούμε τις καλύτερες τεχνικές στις οποίες μπορείτε πάντα να βασιστείτε για να διορθώσετε το πρόβλημα. Επίσης, θα σας λέγαμε τους πιθανούς λόγους για τους οποίους μπορεί να αντιμετωπίσετε το Το PDF δεν μπορεί να ανοίξει λάθος. Συνέχισε λοιπόν να διαβάζεις.

Μέρος 1. Οι λόγοι που οδηγούν στο μη άνοιγμα του αρχείου PDF

Εδώ είναι μερικοί από τους πιο συνηθισμένους λόγους για τους οποίους δεν μπορεί να ανοίξει το PDF στον υπολογιστή σου;

  • Το πρόγραμμα PDF δεν είναι εγκατεστημένο στον υπολογιστή:

Για να ανοίξετε ένα αρχείο PDF, χρειάζεστε ένα πρόγραμμα ανάγνωσης ή προβολής PDF εγκατεστημένο στον υπολογιστή σας. Εάν δεν έχετε εγκατεστημένο πρόγραμμα PDF, ο υπολογιστής σας δεν θα μπορεί να αναγνωρίσει και να ανοίξει το αρχείο.

  • Ξεπερασμένο Adobe Acrobat Reader:

Εάν έχετε εγκατεστημένο το Adobe Acrobat Reader, αλλά είναι μια παλιά έκδοση, ενδέχεται να μην είναι συμβατό με το αρχείο PDF που προσπαθείτε να ανοίξετε. Τα αρχεία PDF μπορούν να χρησιμοποιούν διαφορετικές εκδόσεις της μορφής PDF και οι παλαιότερες εκδόσεις του Adobe Acrobat Reader ενδέχεται να μην υποστηρίζουν τις δυνατότητες ή τη δομή νεότερων αρχείων PDF.

Εάν το ίδιο το αρχείο PDF είναι κατεστραμμένο ή κατεστραμμένο, ενδέχεται να μην ανοίξει σωστά. Αυτό μπορεί να συμβεί λόγω ελλιπών λήψεων, σφαλμάτων μεταφοράς αρχείων ή προβλημάτων με το ίδιο το αρχείο.

  • Κατεστραμμένο πρόγραμμα Adobe Acrobat Reader:

Μερικές φορές, το ίδιο το πρόγραμμα Adobe Acrobat Reader μπορεί να καταστραφεί ή να αντιμετωπίσει προβλήματα που το εμποδίζουν να ανοίξει αρχεία PDF. Αυτό μπορεί να συμβεί λόγω διενέξεων λογισμικού, ελλιπών εγκαταστάσεων ή άλλων παραγόντων.

Αν δεν θέλετε ο πάροχος σας να καταγράφει και να παρακολουθεί την δραστηριότητά σας, το VPN είναι μονόδρομος | VPN ATLAS με 1,54€

Συνδεθείτε στην ομάδα ⁨DirectVortex.gr⁩ στο Viber

Διαβάστε επίσης :Λήψη του Adobe Acrobat Offline Installer

Πώς να ενεργοποιήσετε τη σκοτεινή λειτουργία στο Adobe Acrobat Reader

  • Το PDF έχει μολυνθεί από ιό:

Σε σπάνιες περιπτώσεις, ένα αρχείο PDF μπορεί να έχει μολυνθεί από ιό ή κακόβουλο λογισμικό. Εάν το λογισμικό προστασίας από ιούς του υπολογιστή σας εντοπίσει το αρχείο PDF ως πιθανή απειλή, μπορεί να εμποδίσει το άνοιγμα του για να προστατεύσει το σύστημά σας.

Μέρος 2. Πώς να διορθώσετε το πρόβλημα “Δεν ανοίγει το PDF”; (5 Μέθοδοι)

Αν εσύ δεν μπορεί να ανοίξει το PDF, δεν χρειάζεται να απελπίζεστε γιατί πάντα υπάρχουν λύσεις που θα σας βοηθήσουν να διορθώσετε το πρόβλημα. Διαβάστε παρακάτω για να δείτε τις πέντε μεθόδους που συζητούνται παρακάτω.

Μέθοδος 1: Διορθώστε κατεστραμμένα αρχεία PDF με το Wondershare Repairit

Εάν το αρχείο PDF σας δεν ανοίγει λόγω φθοράς, το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να χρησιμοποιήσετε προηγμένο λογισμικό επισκευής PDF όπως Wondershare Repairit File Repair να το φτιάξω. Είναι ένα απόλυτο λογισμικό επισκευής αρχείων που σας επιτρέπει να απαλλαγείτε από σφάλματα που εμποδίζουν το άνοιγμα του αρχείου PDF σας.

Το Repairit File Repair σάς δίνει τη δυνατότητα να επισκευάσετε το κατεστραμμένο PDF σας χωρίς να θέσετε σε κίνδυνο την αρχική του ποιότητα. Και χάρη στην απλή διεπαφή χρήστη του, δεν χρειάζεται να είστε γνώστες της τεχνολογίας για να περιηγηθείτε στην εφαρμογή.

Βασικά χαρακτηριστικά

  • Επιδιορθώστε κατεστραμμένα αρχεία με οποιοδήποτε επίπεδο φθοράς, συμπεριλαμβανομένου του μη αναγνώσιμου περιεχομένου, της μη αναγνωρίσιμης μορφής κ.λπ.
  • Εξαγάγετε και επιδιορθώστε όλες τις πτυχές των αρχείων PDF χωρίς να αλλοιώσετε την αρχική τους ποιότητα.
  • Διορθώστε κείμενο, υπερσυνδέσμους, φόρμες, κεφαλίδες, υποσέλιδα, γραφήματα, υδατογραφήματα κ.λπ.
  • Είναι συμβατό με εκδόσεις 1.2, 1.3, 1.4, 1.5, 1.6 και 1.7 αρχείων PDF.
  • Απλό και διαισθητικό περιβάλλον χρήστη.

Βήμα 1: Εγκαταστήστε το λογισμικό Wondershare Repairit File Repair στο Mac ή τον υπολογιστή σας και εκκινήστε το.

Βήμα 2: Επιλέξτε Επιδιόρθωση αρχείου από την αριστερή πλευρά της σελίδας. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο Αρχείο εγγράφου και μεταφορτώστε τα κατεστραμμένα αρχεία PowerPoint που θέλετε να επιδιορθώσετε.

Εικόνα Alt Name: ανεβάστε κατεστραμμένα αρχεία

Βήμα 3: Μόλις ολοκληρώσετε τη μεταφόρτωση των αρχείων, κάντε κλικ στο κουμπί Επιδιόρθωση στην κάτω δεξιά πλευρά για να ξεκινήσετε τη διαδικασία επισκευής. Το λογισμικό θα σαρώσει αμέσως τα κατεστραμμένα αρχεία PPT και θα ξεκινήσει τη διαδικασία επισκευής.

Εικόνα Alt Name: έναρξη αρχείων επισκευής

Βήμα 4: Αφού ολοκληρώσετε τα παραπάνω, κάντε κλικ στο κουμπί Προεπισκόπηση δίπλα στο εικονίδιο των αρχείων σας για να ελέγξετε την έξοδο της διαδικασίας επιδιόρθωσης.

Εναλλακτικό κείμενο εικόνας: προεπισκόπηση επισκευών αρχείων

Βήμα 5: Εάν είστε ικανοποιημένοι με την έξοδο, κάντε κλικ στην επιλογή Αποθήκευση όλων στην κάτω δεξιά πλευρά για να αποθηκεύσετε τα επισκευασμένα αρχεία.

Μέθοδος 2: Κλείστε τις διεργασίες παρασκηνίου και επανεκκινήστε το Adobe

Εάν το αρχείο PDF σας δεν είναι κατεστραμμένο, το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε σε μια τέτοια περίπτωση είναι να κλείσετε όλες τις διαδικασίες παρασκηνίου και να επανεκκινήσετε το πρόγραμμα Adobe Acrobat. Ναι, αυτό συμβαίνει επειδή η ταυτόχρονη εκτέλεση πολλών βαρέων εφαρμογών θα μπορούσε μερικές φορές να εμποδίσει την ομαλή λειτουργία ορισμένων εφαρμογών. Έτσι, εάν δεν μπορείτε να ανοίξετε το PDF ενώ λειτουργούν άλλες εφαρμογές παρασκηνίου, κλείνετε όλες τις εφαρμογές και άλλες διαδικασίες. Στη συνέχεια, επανεκκινήστε το Adobe Acrobat.

Μέθοδος 3: Απενεργοποιήστε τη λειτουργία προστασίας

Η λειτουργία προστασίας είναι μια ενσωματωμένη δυνατότητα ασφαλείας στο πρόγραμμα ανάγνωσης Adobe Acrobat που προστατεύει τον υπολογιστή των χρηστών από αρχεία PDF με ιούς ή οποιοδήποτε είδος κακόβουλου κώδικα. Εκτελεί κάθε αρχείο PDF σε ένα Sandbox, διασφαλίζοντας ότι δεν περιέχουν κανένα είδος σφαλμάτων που θα μπορούσαν να θέσουν σε κίνδυνο τη λειτουργία του συστήματος.

Αν και η λειτουργία προστασίας είναι μια πολύ χρήσιμη λειτουργία, μερικές φορές μπορεί να σας εμποδίσει να ανοίξετε ένα καθαρό αρχείο PDF όταν είναι ενεργοποιημένη. Επομένως, καλό είναι να δοκιμάσετε να το απενεργοποιήσετε για να δείτε εάν το αρχείο PDF σας θα ανοίξει.

Δείτε πώς να το κάνετε αυτό παρακάτω.

Βήμα 1. Ανοίξτε την εφαρμογή Adobe Acrobat στον υπολογιστή σας. Στη συνέχεια, επιλέξτε Επεξεργασία και μετακινηθείτε προς τα κάτω στις Προτιμήσεις.

Βήμα 2. Μεταβείτε στη λίστα Κατηγορίες στην αριστερή πλευρά και επιλέξτε Ασφάλεια (Βελτιωμένη).

Βήμα 3. Μεταβείτε στην ενότητα Sandbox Protection και καταργήστε την επιλογή του πλαισίου δίπλα στην επιλογή Enable Protected Mode κατά την εκκίνηση. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο Ναι στο αναδυόμενο παράθυρο για να επιβεβαιώσετε τη λειτουργία.

Αφού ολοκληρώσετε τα παραπάνω βήματα, επανεκκινήστε το Adobe Acrobat και δοκιμάστε να ανοίξετε ξανά το αρχείο.

Σημείωση: Αν και αυτή η μέθοδος μπορεί να διορθώσει το πρόβλημα, απαλλαγεί επίσης από την προστασία που έχει τεθεί σε εφαρμογή από τον προγραμματιστή για να διασφαλίσει ότι το σύστημά σας δεν θα μολυνθεί από ιό.

Μέθοδος 4: Ενημερώστε το Adobe Acrobat στην πιο πρόσφατη έκδοσή του

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, η εκτέλεση μιας παλιάς έκδοσης του Adobe Acrobat μπορεί να είναι ο λόγος για τον οποίο το PDF σας δεν θα ανοίξει. Επιπλέον, ένα PDF που δημιουργήθηκε με την πιο πρόσφατη έκδοση του Adobe Acrobat ενδέχεται να μην είναι συμβατό με την παλαιότερη έκδοση. Επομένως, είναι καλύτερο να ενημερώσετε την εφαρμογή σας στη νέα έκδοση και να προσπαθήσετε να τη χρησιμοποιήσετε για να ανοίξετε ξανά το αρχείο PDF.

Εξηγήσαμε τα βήματα για να το κάνετε αυτό παρακάτω.

Βήμα 1. Ανοίξτε το Adobe Acrobat στον υπολογιστή σας και κάντε κλικ στη Βοήθεια.

Βήμα 2. Κάντε κύλιση προς τα κάτω και κάντε κλικ στο Έλεγχος για ενημερώσεις.

Βήμα 3. Περιμένετε μέχρι η εφαρμογή να ελέγξει εάν υπάρχει διαθέσιμη νέα ενημέρωση. Εάν υπάρχει, η ενημέρωση θα γίνει λήψη και εγκατάσταση στον υπολογιστή σας.

Βήμα 4. Τέλος, επανεκκινήστε το Adobe Acrobat και δοκιμάστε να ανοίξετε ξανά το έγγραφο PDF.

Μέθοδος 5: Εκτελέστε το Adobe Acrobat ως διαχειριστής

Η εκτέλεση του Adobe Acrobat ως διαχειριστής είναι επίσης ένας αξιόπιστος τρόπος για να διορθώσετε το PDF που δεν μπορεί να ανοίξει το πρόβλημα. Ναι, κάνοντας αυτό θα έχετε πλήρη πρόσβαση σε κάθε αρχείο του συστήματός σας, επιτρέποντάς σας να έχετε εύκολη πρόσβαση στο αρχείο PDF που δεν ανοίγει.

Τα βήματα για τη χρήση αυτής της μεθόδου περιγράφονται παρακάτω.

Βήμα 1. Κάντε δεξί κλικ στο εικονίδιο της εφαρμογής Adobe Acrobat και επιλέξτε Ιδιότητες. Στη συνέχεια, επιλέξτε Συντόμευση.

Βήμα 2. Κάντε κλικ στο Advanced. Στη συνέχεια, επιλέξτε το πλαίσιο ελέγχου δίπλα στην επιλογή Εκτέλεση ως διαχειριστής.

Βήμα 3. Κάντε κλικ στο OK για να επιβεβαιώσετε τη λειτουργία.

συμπέρασμα

Ας ελπίσουμε ότι οι παραπάνω λύσεις θα σας βοηθήσουν να επιλύσετε το πρόβλημα Το PDF δεν ανοίγει λάθος. Ευτυχώς, καθεμία από τις προτεινόμενες μεθόδους είναι εύκολο να ακολουθηθεί και δεν χρειάζεστε τεχνικές γνώσεις για να λειτουργήσετε. Απλά πρέπει να επιλέξετε μια τεχνική που ταιριάζει στις ανάγκες σας και να ακολουθήσετε σωστά τα βήματα.

Αποκάλυψη: Εάν μας αρέσει ένα προϊόν ή μια υπηρεσία, μπορεί να τα παραπέμψουμε στους αναγνώστες μας μέσω συνδέσμου συνεργάτη, πράγμα που σημαίνει ότι ενδέχεται να λάβουμε προμήθεια παραπομπής από την πώληση, εάν αγοράσετε το προϊόν που προτείναμε. Διαβάστε περισσότερα για αυτό στην αποκάλυψη συνεργατών μας.

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 5432

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *