Πώς να επεξεργαστείτε ένα PDF στο Google Chrome

Γεια σας, λάτρεις των PDF και συντάκτες εγγράφων! Έχετε κουραστεί από την ταλαιπωρία που έρχεται με την επεξεργασία ενός αρχείου PDF; Μην ανησυχείτε, γιατί σας έχουμε καλά νέα! Γνωρίζατε ότι μπορείτε πλέον να επεξεργάζεστε εύκολα τα αρχεία PDF χρησιμοποιώντας το αξιόπιστο πρόγραμμα περιήγησης Google Chrome; Ναι καλά ακούσατε! Πείτε αντίο στην ταλαιπωρία της λήψης και εγκατάστασης μεγάλου λογισμικού επεξεργασίας.

Σε αυτό το άρθρο, θα σας δείξουμε πώς να επεξεργαστείτε ένα PDF στο Google Chrome βήμα προς βήμα. Επιπλέον, να θυμάστε ότι εάν έχετε ένα PDF που προστατεύεται με κωδικό πρόσβασης και θέλετε να επεξεργαστείτε, μπορείτε αντιγράψτε πρώτα το κείμενό του για να το επεξεργαστείτε μετά. Οπότε, καθίστε αναπαυτικά, χαλαρώστε και ας βουτήξουμε αμέσως!

 1. Ανοίξτε το Google Chrome και μεταβείτε στο Chrome Web Store.
 2. Στη γραμμή αναζήτησης, πληκτρολογήστε “Adobe Acrobat” και κάντε κλικ στο κουμπί “Προσθήκη στο Chrome” δίπλα στην επέκταση Adobe Acrobat.
 3. Αφού εγκατασταθεί η επέκταση, ανοίξτε το αρχείο PDF που θέλετε να επεξεργαστείτε στο Google Chrome.
 4. Κάντε κλικ στο εικονίδιο επέκτασης Adobe Acrobat στην επάνω δεξιά γωνία του προγράμματος περιήγησης.
 5. Στο αναπτυσσόμενο μενού, επιλέξτε “Άνοιγμα με το Adobe Acrobat”.
 6. Το αρχείο PDF θα ανοίξει σε μια νέα καρτέλα χρησιμοποιώντας την εφαρμογή web Adobe Acrobat.
 7. Στην εφαρμογή web Adobe Acrobat, κάντε κλικ στο εργαλείο “Επεξεργασία PDF” στη δεξιά γραμμή εργαλείων.
 8. Επιλέξτε το κείμενο ή την εικόνα που θέλετε να επεξεργαστείτε.
 9. Κάντε τις απαραίτητες αλλαγές στη δεξιά πλαϊνή γραμμή που εμφανίζεται.
 10. Μόλις ολοκληρώσετε την επεξεργασία, κάντε κλικ στο κουμπί “Αποθήκευση” στην επάνω αριστερή γωνία της εφαρμογής.
 11. Κλείστε την καρτέλα της εφαρμογής web Adobe Acrobat και επιστρέψτε στην αρχική καρτέλα με το αρχείο PDF.
 12. Το επεξεργασμένο αρχείο PDF σας θα ενημερωθεί αυτόματα με τις αλλαγές που κάνατε.

Και τέλος! Με την επέκταση Adobe Acrobat, μπορείτε εύκολα να επεξεργαστείτε τα αρχεία PDF απευθείας στο πρόγραμμα περιήγησης Google Chrome. Απλώς θυμηθείτε ότι η επέκταση μπορεί να μην λειτουργεί για όλα τα αρχεία PDF και ίσως χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε έναν αποκλειστικό επεξεργαστή PDF για πιο σύνθετες επεξεργασίες.

Πώς να δημιουργήσετε αρχεία PDF Chromecast χρησιμοποιώντας smartphone και υπολογιστή(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα της επεξεργασίας ενός PDF στο Google Chrome

Τώρα που συζητήσαμε τον οδηγό βήμα προς βήμα για την επεξεργασία ενός PDF στο Google Chrome χρησιμοποιώντας την επέκταση του προγράμματος περιήγησης Adobe, ας ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά στα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα αυτής της μεθόδου.

Πλεονεκτήματα

 • Ευκολία: Η επέκταση του προγράμματος περιήγησης Adobe διευκολύνει την επεξεργασία αρχείων PDF απευθείας μέσα στο πρόγραμμα περιήγησης Google Chrome, εξαλείφοντας την ανάγκη εναλλαγής μεταξύ διαφορετικών εφαρμογών.
 • Ευκολία στη χρήση: Η εφαρμογή web Adobe Acrobat είναι φιλική προς το χρήστη και εύκολη στην πλοήγηση, ακόμη και για όσους έχουν περιορισμένη εμπειρία στην επεξεργασία αρχείων PDF.
 • Οικονομικά: Η επέκταση του προγράμματος περιήγησης Adobe είναι δωρεάν στη χρήση και δεν απαιτεί πρόσθετο λογισμικό ή συνδρομές.

Οι 7 καλύτεροι αναγνώστες PDF για Windows το 2020(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Μειονεκτήματα

 • Περιορισμένη λειτουργικότητα: Η επέκταση του προγράμματος περιήγησης Adobe έχει σχεδιαστεί κυρίως για βασικές επεξεργασίες PDF, όπως η προσθήκη ή η τροποποίηση κειμένου και εικόνων. Μπορεί να μην είναι κατάλληλο για πιο σύνθετες επεξεργασίες ή αλλαγές μορφοποίησης.
 • Συνδεσιμότητα στο Διαδίκτυο: Εφόσον η επέκταση του προγράμματος περιήγησης Adobe απαιτεί σύνδεση στο Διαδίκτυο για πρόσβαση στην εφαρμογή web Acrobat, μπορεί να μην είναι ιδανική για χρήστες που δεν έχουν αξιόπιστη ή σταθερή σύνδεση στο διαδίκτυο.
 • Θέματα ασφαλείας: Η μεταφόρτωση ευαίσθητων ή εμπιστευτικών εγγράφων σε μια εφαρμογή web τρίτων μπορεί να εγκυμονεί κινδύνους για την ασφάλεια. Οι χρήστες θα πρέπει να λαμβάνουν προφυλάξεις για να διασφαλίσουν ότι τα δεδομένα τους είναι σωστά ασφαλισμένα και προστατευμένα.

Συνολικά, η επέκταση του προγράμματος περιήγησης Adobe παρέχει έναν βολικό και οικονομικά αποδοτικό τρόπο επεξεργασίας αρχείων PDF στο πρόγραμμα περιήγησης Google Chrome. Ωστόσο, οι χρήστες θα πρέπει να γνωρίζουν τους περιορισμούς και τις πιθανές ανησυχίες για την ασφάλεια πριν το χρησιμοποιήσουν για να επεξεργαστούν τα αρχεία PDF τους.

Εναλλακτικές λύσεις για την επεξεργασία ενός PDF στο Google Chrome

Φυσικά, ενώ η επεξεργασία αρχείων PDF στο Google Chrome είναι βολική και εύκολη, μπορεί να μην είναι πάντα η καλύτερη επιλογή για όλους τους χρήστες. Ακολουθούν ορισμένες εναλλακτικές λύσεις για την επεξεργασία αρχείων PDF στο Chrome:

Πώς να μετατρέψετε ή να αποθηκεύσετε μια εικόνα ως αρχείο PDF(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

 • Εναλλακτικά προγράμματα περιήγησης ιστού: Εάν προτιμάτε να χρησιμοποιήσετε διαφορετικό πρόγραμμα περιήγησης ιστού, υπάρχουν πολλές άλλες διαθέσιμες επιλογές που προσφέρουν δυνατότητες επεξεργασίας PDF. Για παράδειγμα, το πρόγραμμα περιήγησης Microsoft Edge προσφέρει ένα ενσωματωμένο πρόγραμμα επεξεργασίας PDF που σας επιτρέπει να προσθέτετε ή να επεξεργάζεστε κείμενο, εικόνες και σχήματα σε ένα αρχείο PDF. Άλλα προγράμματα περιήγησης, όπως το Firefox και το Safari, προσφέρουν επίσης επεκτάσεις ή πρόσθετα που σας επιτρέπουν να επεξεργάζεστε αρχεία PDF.
 • Λογισμικό PDF με δυνατότητα λήψης: Υπάρχουν πολλά προγράμματα λογισμικού PDF με δυνατότητα λήψης που προσφέρουν προηγμένες δυνατότητες επεξεργασίας. Αυτά τα προγράμματα σάς επιτρέπουν να επεξεργάζεστε αρχεία PDF, να δημιουργείτε φόρμες με δυνατότητα συμπλήρωσης και να προσθέτετε ψηφιακές υπογραφές, μεταξύ άλλων δυνατοτήτων. Περιλαμβάνουν:
 • Adobe Acrobat Pro DC: Το Adobe Acrobat Pro DC προσφέρει προηγμένες δυνατότητες επεξεργασίας PDF, όπως η δημιουργία συμπληρωματικών φορμών, η προσθήκη ψηφιακών υπογραφών και η συνεργασία με άλλους σε πραγματικό χρόνο.
 • Nitro Pro: Το Nitro Pro παρέχει ένα ευρύ φάσμα δυνατοτήτων, συμπεριλαμβανομένων εργαλείων επεξεργασίας PDF, μετατροπής και συνεργασίας.
 • Foxit PhantomPDF: Το Foxit PhantomPDF είναι ένα λογισμικό PDF με δυνατότητα λήψης που προσφέρει προηγμένες λειτουργίες όπως ασφάλεια εγγράφων, OCR και συμπλήρωση φόρμας.
 • LibreOffice Draw: Το LibreOffice Draw σάς παρέχει βασικές δυνατότητες επεξεργασίας PDF, όπως η προσθήκη κειμένου, εικόνων και σχημάτων σε αρχεία PDF.
 • Inkscape: Το Inkscape είναι ένα δωρεάν πρόγραμμα που προσφέρει δυνατότητες επεξεργασίας διανυσματικών γραφικών, συμπεριλαμβανομένης της δυνατότητας επεξεργασίας αρχείων PDF.
 • Διαδικτυακοί επεξεργαστές PDF: Υπάρχουν πολλοί διαθέσιμοι διαδικτυακοί επεξεργαστές PDF που σας επιτρέπουν να επεξεργάζεστε αρχεία PDF απευθείας στο πρόγραμμα περιήγησής σας. Απλώς Google τον όρο “επεξεργαστής PDF” και θα βρείτε μερικές επιλογές. Δοκιμάστε μερικά από αυτά και χρησιμοποιήστε αυτό που σας αρέσει περισσότερο!
 • Εφαρμογές για κινητά: Εάν χρειάζεται να επεξεργαστείτε αρχεία PDF εν κινήσει, υπάρχουν αρκετές διαθέσιμες εφαρμογές για κινητά για συσκευές iOS και Android που προσφέρουν δυνατότητες επεξεργασίας PDF. Ορισμένες δημοφιλείς επιλογές περιλαμβάνουν το Adobe Acrobat Reader, το Foxit PDF Reader & Editor και το PDF Expert.

Τρόπος δημιουργίας αρχείων PDF Chromecast χρησιμοποιώντας Smartphone και PC(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Αυτές οι εναλλακτικές λύσεις του Google Chrome προσφέρουν πρόσθετες δυνατότητες που μπορεί να ταιριάζουν καλύτερα στις συγκεκριμένες ανάγκες σας, επομένως φροντίστε να τις εξερευνήσετε και να επιλέξετε την καλύτερη για εσάς.

Συμπερασματικά, η επεξεργασία αρχείων PDF στο Google Chrome μπορεί να είναι μια βολική και εύκολη επιλογή για βασικές επεξεργασίες χρησιμοποιώντας την επέκταση Adobe Acrobat. Ωστόσο, οι χρήστες θα πρέπει να γνωρίζουν τους περιορισμούς και τις πιθανές ανησυχίες για την ασφάλεια αυτής της μεθόδου.

Επιπλέον, υπάρχουν διαθέσιμες εναλλακτικές λύσεις, όπως η χρήση εναλλακτικών προγραμμάτων περιήγησης ιστού, λογισμικού PDF με δυνατότητα λήψης, ηλεκτρονικών προγραμμάτων επεξεργασίας PDF και εφαρμογών για κινητά. Αυτές οι επιλογές μπορεί να ταιριάζουν καλύτερα στις απαιτήσεις σας, οπότε φροντίστε να τις δοκιμάσετε. Με τη βοήθεια αυτών των εργαλείων, η επεξεργασία αρχείων PDF μπορεί να είναι απρόσκοπτη και αποτελεσματική, επιτρέποντάς σας να ολοκληρώσετε τη δουλειά σας γρήγορα και εύκολα!

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 4891

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *