6 καλύτερες επεκτάσεις Chrome για διαχείριση καρτελών

Μια βασική και χρήσιμη λειτουργία του προγράμματος περιήγησης είναι η δυνατότητα χρήσης πολλαπλών καρτελών. Μπορείτε να ανοίξετε όσους ιστότοπους θέλετε και να κάνετε εναλλαγή μεταξύ τους με ένα κλικ χρησιμοποιώντας καρτέλες.

Συχνά, το πρόβλημα είναι ότι έχετε τόσες πολλές ανοιχτές καρτέλες που γίνονται αναποτελεσματικές. Τι ωφελεί η χρήση πολλαπλών καρτελών του προγράμματος περιήγησης ιστού εάν δεν μπορείτε να επιλέξετε γρήγορα αυτήν που θέλετε όταν τη χρειάζεστε;

Ακολουθεί μια λίστα με τις καλύτερες επεκτάσεις καρτελών Chrome που θα σας βοηθήσουν να λύσετε αυτό το πρόβλημα. Από εκείνες που απαριθμούν τις καρτέλες κάθετα έως άλλες που σας επιτρέπουν να αποθηκεύσετε την περίοδο λειτουργίας της καρτέλας σας, επιστρέψτε την αποτελεσματικότητα των καρτελών στο πρόγραμμα περιήγησής σας Google Chrome.

1.Vertical Tabs για προβολή λίστας

Οι καρτέλες στο επάνω μέρος του παραθύρου του προγράμματος περιήγησής σας είναι εντάξει, αλλά δεν σας επιτρέπουν να βλέπετε τους τίτλους των καρτελών όταν έχετε πολλές ανοιχτές ταυτόχρονα. Μπορεί να δείτε favicons για ορισμένους ιστότοπους που σας βοηθούν να τους αναγνωρίσετε, αλλά όχι όλους. Τι θα λέγατε για μια διαφορετική άποψη;

Οι κάθετες καρτέλες είναι μια επέκταση που παραθέτει τις καρτέλες σας σε μια πλαϊνή γραμμή. Στη συνέχεια, μπορείτε να επιλέξετε την καρτέλα που θέλετε να μεταβείτε απευθείας σε αυτήν.

Ανοίξτε την πλαϊνή γραμμή Κάθετες καρτέλες χρησιμοποιώντας το κουμπί της γραμμής εργαλείων, αλλάξτε το μέγεθός της σύροντας το βέλος και, στη συνέχεια, κλείστε τη χρησιμοποιώντας το X επάνω δεξιά όταν τελειώσετε.

Θα δείτε επίσης ένα εύχρηστο πλαίσιο Αναζήτησης στην κορυφή, τον αριθμό των ανοιχτών καρτελών και μια επιλογή για το άνοιγμα μιας νέας σελίδας καρτέλας.

2.Tab Resize για διαχωρισμένες διατάξεις οθόνης

Μια άλλη επιλογή για την διαφορετική προβολή των καρτελών σας είναι η Αλλαγή μεγέθους καρτέλας. Μπορείτε να δείτε ανοιχτές καρτέλες σε ένα πλέγμα, στήλες ή σειρές. Αυτή είναι μια βολική επιλογή για διατάξεις διαχωρισμένης οθόνης για συγκρίσεις.

Ανοίξτε τις επιλογές διάταξης Αλλαγή μεγέθους καρτέλας χρησιμοποιώντας το κουμπί της γραμμής εργαλείων. Στη συνέχεια, επιλέξτε τη διάταξη που θέλετε να χρησιμοποιήσετε στο επάνω μέρος. Αυτό ανοίγει την τρέχουσα επιλεγμένη καρτέλα και εκείνες στα δεξιά.

Μπορείτε να επιλέξετε από μια αριστερή ή δεξιά στοίχιση, να χρησιμοποιήσετε μόνο μία καρτέλα και να επιλέξετε την οθόνη εάν χρησιμοποιείτε περισσότερες από μία.

Για να δημιουργήσετε μια προσαρμοσμένη διάταξη, επιλέξτε το σύμβολο συν και εισαγάγετε τον αριθμό των γραμμών και στηλών στην καρτέλα Διορθώθηκε . Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε την καρτέλα Κλιμάκωση για να επιλέξετε διαφορετική οριζόντια ή κάθετη διάταξη.

Για να επιστρέψετε στο παράθυρο μιας καρτέλας, επιλέξτε Αναίρεση .

3. 2oTabs για γρήγορη εναλλαγή

Όταν χρειάζεται να μεταβείτε σε μια καρτέλα , το 2oTabs (20 Tabs) σάς δίνει ένα αναδυόμενο παράθυρο για να το κάνετε. Στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας μια απλή συντόμευση πληκτρολογίου, θα δείτε όλες τις καρτέλες σας στο αναδυόμενο παράθυρο και μπορείτε να επιλέξετε οποιαδήποτε για να κατευθυνθείτε απευθείας σε αυτήν.

Πατήστε Alt + E στα Windows ή Command + E σε Mac για να ανοίξετε το παράθυρο επιλογής. Στη συνέχεια, επιλέξτε την καρτέλα που θέλετε να επισκεφτείτε.

Το 2oTabs προσφέρει ένα χρήσιμο πλαίσιο αναζήτησης στο επάνω μέρος για να βρείτε την απαραίτητη καρτέλα. Χρησιμοποιώντας το κουμπί της γραμμής εργαλείων, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το εικονίδιο σελιδοδείκτη για να ονομάσετε και να αποθηκεύσετε την ομάδα καρτελών και να αποκτήσετε πρόσβαση αργότερα.

4. Αναβολή Tabby για αυτόματο ξανά άνοιγμα καρτελών

Ίσως έχετε μια καρτέλα που δεν χρησιμοποιείτε αυτήν τη στιγμή, αλλά ξέρετε ότι θα τη χρειαστείτε αργότερα. Μπείτε στο Snooze Tabby. Με αυτό το πρόσθετο, μπορείτε να κλείσετε μια καρτέλα και να την ανοίξετε ξανά αυτόματα για ένα χρονικό διάστημα που έχετε ορίσει.

Επιλέξτε την καρτέλα που θέλετε να αναβάλετε και επιλέξτε το κουμπί Αναβολή της γραμμής εργαλείων Tabby. Στη συνέχεια, μπορείτε να επιλέξετε μια γρήγορη ώρα όπως αργότερα σήμερα, αύριο ή την επόμενη Δευτέρα ή να ορίσετε μια προσαρμοσμένη ημερομηνία και ώρα. 

Θα δείτε την καρτέλα να κλείνει και στη συνέχεια να ανοίγει ξανά ως δια μαγείας την ημερομηνία και την ώρα που επιλέξατε. 

Μπορείτε επίσης να προβάλετε τη λίστα σε αναβολή, να επεξεργαστείτε ή να διαγράψετε μια αναβολή, να δείτε το ιστορικό εκ νέου ανοίγματος, να ρυθμίσετε προσαρμοσμένους χρονισμούς και να εξαγάγετε τα δεδομένα.

5. OneTab για μείωση της ακαταστασίας και εξοικονόμηση μνήμης

Όταν πολλές καρτέλες είναι ανοιχτές, μπορεί να παρατηρήσετε επιβράδυνση στην εμπειρία περιήγησής σας. Χρησιμοποιώντας το OneTab, μπορείτε να μετακινήσετε όλες τις καρτέλες σας σε μια φόρμα λίστας, μειώνοντας την ακαταστασία των καρτελών και μειώνοντας ταυτόχρονα το φορτίο στη CPU σας .

Επιλέξτε το κουμπί OneTab στη γραμμή εργαλείων σας και θα δείτε τις καρτέλες σας να κλείνουν και να εμφανίζονται σε μια λίστα σε μια μεμονωμένη καρτέλα. Στη συνέχεια, μπορείτε να επιλέξετε αυτό που χρειάζεστε για να το ανοίξετε ή να επαναφέρετε όλες τις καρτέλες εάν χρειάζεται.

Επιπλέον, μπορείτε να μοιραστείτε τις αποθηκευμένες καρτέλες ως ιστοσελίδα και να σαρώσετε τον κωδικό QR στην κινητή συσκευή σας. Για να διατηρήσετε τη λίστα των τοποθεσιών περισσότερο, δώστε της ένα όνομα, κλειδώστε την και εφαρμόστε ένα αστέρι για γρήγορη και εύκολη πρόσβαση.

6. Session Buddy για αποθήκευση ομάδων καρτελών

Εάν θέλετε να αποθηκεύσετε τις ανοιχτές καρτέλες σας για πρόσβαση ανά πάσα στιγμή, ρίξτε μια ματιά στο Session Buddy. Παρόμοια με το OneTab, μπορείτε να δώσετε στην ομάδα καρτελών σας ένα όνομα και να ανοίξετε ξανά όλες ή μόνο μία από αυτές. 

Επιλέξτε το κουμπί Session Buddy στη γραμμή εργαλείων σας. Οι καρτέλες σας θα παραμείνουν ανοιχτές και θα συγκεντρωθούν σε μια λίστα σε μία μόνο καρτέλα. Αυτό το καθιστά ένα εύχρηστο εργαλείο για έρευνα, επειδή μπορείτε να ανοίξετε ξανά τους ιστότοπούς σας ανά πάσα στιγμή.

Χρησιμοποιήστε τις τρεις κουκκίδες επάνω δεξιά για να ταξινομήσετε τη λίστα σας κατά τίτλο ή διεύθυνση URL. Αφαιρέστε έναν ιστότοπο από τη λίστα με το Χ στα αριστερά. Μπορείτε επίσης να αντιγράψετε τη λίστα και να ενοποιήσετε πολλές συνεδρίες.

Για ακόμη περισσότερα με το Session Buddy, μπορείτε να εισάγετε, να εξαγάγετε και να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας περιόδων σύνδεσης, καθώς και να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις για την εμφάνιση, το φίλτρο και τη γενική συμπεριφορά.

7. Tab Manager Plus για πλήρη διαχείριση καρτελών

Αν ψάχνετε για μια ολοκληρωμένη λύση διαχείρισης καρτελών, τότε το Tab Manager Plus για Chrome είναι για εσάς. 

Επιλέξτε το κουμπί Tab Manager Plus στη γραμμή εργαλείων και, στη συνέχεια, απολαύστε τις χρήσιμες και εκτεταμένες λειτουργίες του.

Δείτε τις καρτέλες σας σε ένα σημείο και επιλέξτε μία για να την επισκεφτείτε. Αλλάξτε την προβολή μεταξύ μπλοκ, μεγάλου μπλοκ, οριζόντιου και κατακόρυφου. Αλλάξτε το χρώμα του παραθύρου, ελαχιστοποιήστε το ή κλείστε το με ένα κλικ. Αναζητήστε τις καρτέλες σας και αποκρύψτε τις καρτέλες που δεν ταιριάζουν με τα αποτελέσματα. Επισημάνετε τα διπλότυπα. Ανοίξτε ένα νέο κενό παράθυρο του Chrome. Καρφιτσώστε την τρέχουσα καρτέλα. Καταργήστε ή κλείστε τις καρτέλες. Προσαρμόστε τις ρυθμίσεις για ένα όριο καρτέλας ανά παράθυρο, το μέγεθος του αναδυόμενου παραθύρου και στυλ, διαχείριση περιόδων σύνδεσης, το αναδυόμενο εικονίδιο και πολλά άλλα.

Η διαχείριση καρτελών δεν χρειάζεται πολλή δουλειά. Με αυτές τις καλύτερες επεκτάσεις καρτελών του Chrome, μπορείτε να αποθηκεύσετε, να αναζητήσετε, να ταξινομήσετε, να αλλάξετε και να δείτε τις καρτέλες που χρειάζεστε.

Διαβάστε επίσης:Πώς να επαναφέρετε τις καρτέλες στο Chrome

Πώς να καρφιτσώσετε μια καρτέλα στο Google Chrome

Άνοιγμα Καρτελών στο Google Chrome: Ομάδες, Αφαίρεση & Δεν υπάρχει Όριο

Πώς να κάνετε σίγαση μιας καρτέλας στο πρόγραμμα περιήγησης Chrome

Το καλύτερο tablet Android είναι μια κορυφαία προσφορά σε αυτήν την πτώση τιμής 300 $

Η Τεχνολογία σε μια σελίδα | DirectVortex

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 4892

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *