5 νόμιμοι ιστότοποι για να παντρευτείτε νόμιμα στο Διαδίκτυο

5 νόμιμοι ιστότοποι για να παντρευτείτε νόμιμα στο Διαδίκτυο

Χάρη στην πανδημία, πολλοί έχουν βάλει τα σχέδια γάμου τους σε αναμονή. Ακόμη και με την άρση των περιορισμών, υπάρχει πολλή ταλαιπωρία και μεγάλες λίστες αναμονής, καθώς οι χώροι αντιμετωπίζουν καθυστερήσεις. Γιατί λοιπόν να μην δέσετε τον κόμπο online;

Υπάρχουν πολλοί ιστότοποι στο διαδίκτυο όπου μπορείτε να παντρευτείτε ή τουλάχιστον όπου σας υποσχέθηκαν ότι μπορείτε να παντρευτείτε νόμιμα. Αναζητήσαμε τις καλύτερες υπηρεσίες για τη διεξαγωγή νόμιμων διαδικτυακών γάμων στις ΗΠΑ και σε ορισμένες παγκοσμίως. Αν έχετε ακούσει για τους λεγόμενους «γάμους ζουμ» που γίνονται με χρήση τεχνολογίας τηλεδιάσκεψης και θέλετε να μάθετε από πού να ξεκινήσετε, διαβάστε για όλες τις λεπτομέρειες.

Η διαφορά μεταξύ νόμιμων και τελετουργικών γάμων

Υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ νόμιμων και τελετουργικών γάμων. Το να κάνετε απλώς την τελετή γάμου της κουλτούρας ή της θρησκείας σας δεν έχει καμία νομική ισχύ. Χρειάζεστε άδεια γάμου από τις αρχές για να αναγνωριστεί ο γάμος από το κράτος.

Στις ΗΠΑ, πρέπει να πραγματοποιήσετε μια γαμήλια τελετή με έναν γαμήλιο ιερέα για να ολοκληρώσετε τη νόμιμη διαδικασία γάμου. Ωστόσο, η ίδια η τελετή δεν χρειάζεται να είναι κάτι συγκεκριμένο. Αρκεί ο ιεράρχης να το παρακολουθήσει και να υπογράψει την άδεια πριν την στείλει στον κυβερνητικό υπάλληλο για να καταγραφεί ο γάμος και να εκδοθεί πιστοποιητικό γάμου.

Ποιος μπορεί να παντρευτεί;

Πριν από το ζήτημα του γάμου μέσω εικονικών γάμων, ένα πιο κρίσιμο ερώτημα είναι οι ελάχιστες απαιτήσεις για γάμο, ανεξάρτητα από το αν αυτός ο γάμος γίνεται διαδικτυακά ή όχι. Στις ΗΠΑ, πρέπει να είσαι 18 ετών για να παντρευτείς χωρίς την άδεια ενός ενήλικα. Ωστόσο, υπάρχουν εξαιρέσεις σε ορισμένες πολιτείες, όπως η Νεμπράσκα (19), ο Μισισιπής (21) και το Πουέρτο Ρίκο (21).

Εάν ένα ή και τα δύο από τα άτομα που θέλουν να παντρευτούν είναι κάτω από τη νόμιμη ηλικία στην πολιτεία όπου παρέχεται η υπηρεσία, θα χρειαστούν άδεια από έναν γονέα ή νόμιμο κηδεμόνα. Επιπλέον, θα πρέπει να προσκομίσετε επικυρωμένα αντίγραφα των εγγράφων ταυτότητας. Αυτό μπορεί να είναι ταυτότητα, πιστοποιητικό γέννησης ή άδεια οδήγησης. Φροντίστε να ελέγξετε τους νόμους του γάμου στην ισχύουσα πολιτεία για τυχόν άλλους περιορισμούς σχετικά με το ποιος μπορεί να παντρευτεί νόμιμα. 

Πώς να βρείτε μια λίστα επιθυμιών του Amazon

Είναι νόμιμος ο διαδικτυακός γάμος στην πολιτεία σας;

Ας υποθέσουμε ότι είστε κάτοικος ή πολίτης των ΗΠΑ. Σε αυτήν την περίπτωση, οι τοπικοί κρατικοί νόμοι που διέπουν το γάμο είναι υψίστης σημασίας εάν θέλετε ο γάμος σας να αναγνωριστεί νομικά. Επίσης, ο γαμήλιος υπάλληλος πρέπει να έχει τις νόμιμες εξουσίες για τη διεξαγωγή του γάμου και ο γάμος εξ αποστάσεως πρέπει να είναι νόμιμος στον τόπο διαμονής σας.

Ένα πιθανό ζήτημα είναι ότι σε πολλές πολιτείες όπου οι απομακρυσμένοι διαδικτυακοί γάμοι είναι νόμιμοι, αυτό συνέβη μέσω εκτελεστικού διατάγματος από τον κυβερνήτη αυτής της πολιτείας για να επιτραπεί η κοινωνική απόσταση . Με άλλα λόγια, δεν είναι νόμος που ψηφίστηκε από το νομοθετικό σώμα της πολιτείας. Αυτό σημαίνει ότι ο επόμενος κυβερνήτης θα μπορούσε να αντιστρέψει τη σειρά. Σε πολλές περιπτώσεις, αυτές οι εκτελεστικές διαταγές έχουν χρονικά όρια και πρέπει να ανανεωθούν κατά την κρίση της κυβέρνησης.

Η καλύτερη στρατηγική είναι να επικοινωνήσετε με το γραφείο της κομητείας ή το γραφείο του δημοτικού γραφείου και να επιβεβαιώσετε εάν μπορείτε να λάβετε άδεια γάμου μέσω Διαδικτύου. Αυτό είναι πολύπλοκο εάν το ζευγάρι βρίσκεται σε διαφορετικές καταστάσεις όταν θέλει να παντρευτεί. Μπορεί επίσης να είναι ένα πρόβλημα εάν ο διαιτητής βρίσκεται εκτός των γραμμών του κράτους.

Διαδικτυακοί γάμοι για μεταναστευτικούς σκοπούς

Ας υποθέσουμε ότι ψάχνετε έναν τρόπο να παντρευτείτε για λόγους μετανάστευσης. Σε αυτήν την περίπτωση, σας συμβουλεύουμε ανεπιφύλακτα να το ξεκαθαρίσετε πρώτα με το αρμόδιο γραφείο μετανάστευσης. Οι υπηρεσίες γάμου που αναφέρονται εδώ απευθύνονται γενικά σε κατοίκους ΗΠΑ εντός των ΗΠΑ που θέλουν να παντρευτούν.

Ωστόσο, η κατάστασή σας μπορεί να είναι πιο περίπλοκη και θέλετε συγκεκριμένα να παντρευτείτε, ώστε να μπορείτε να συνοδεύσετε τον σύντροφό σας στη χώρα διαμονής του. Σε αυτήν την περίπτωση, σας συμβουλεύουμε ανεπιφύλακτα να λάβετε επαγγελματική νομική συμβουλή από δικηγόρο μετανάστευσης.

Γάμοι με πληρεξούσιο

Ορισμένοι ιστότοποι, όπως το Proxymarriage.com , χρησιμοποιούν μια ειδική μέθοδο νόμιμου γάμου που είναι γνωστή ως γάμος με πληρεξούσιο. Αυτό είναι όπου ένα άτομο αντιπροσωπεύει κάποιον στο γάμο και υπογράφει την άδεια γάμου για λογαριασμό του. Είναι επίσης δυνατό να γίνει ένας διπλός γάμος με πληρεξούσιο, όπου κανένα από τα πραγματικά άτομα που παντρεύονται δεν χρειάζεται να είναι παρόν στην τελετή.

Αυτό συνήθως προορίζεται για άτομα στη φυλακή, στο στρατό ή σε άλλες καταστάσεις όπου δεν μπορούν να είναι φυσικά στο γάμο. Ωστόσο, ο γάμος πρέπει να γίνει νόμιμος. Ως εκ τούτου, απέχουμε να καταχωρούμε ιστότοπους που προσφέρουν υπηρεσίες γάμου με πληρεξούσιο. Γενικά δεν προορίζονται να βοηθήσουν στη διεξαγωγή της υπηρεσίας εικονικού γάμου που αναζητούν οι άνθρωποι.

Μια μικρή αποποίηση ευθύνης

Οι ιστότοποι που παραθέτουμε παρακάτω φαίνεται να είναι νόμιμα μέρη για να παντρευτείτε στο διαδίκτυο. Φυσικά, δεν παντρευτήκαμε μόνοι μας σε αυτά τα site για να το δοκιμάσουμε. Σε τελική ανάλυση, η τελική ευθύνη ανήκει σε εσάς για να διασφαλίσετε ότι όποια υπηρεσία και αν επιλέξετε έχει τη νόμιμη εξουσία να σας παντρευτεί.

Αυτό περιλαμβάνει τη λήψη επιβεβαίωσης τρίτου μέρους από εκδότες αδειών γάμου στην περιοχή σας προτού πληρώσετε οτιδήποτε σε τρίτο μέρος. Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, η κατάσταση είναι ευαίσθητη στο χρόνο και μπορεί να αλλάξει διαβάζοντας αυτό. Για παράδειγμα, όλοι οι Νεοϋορκέζοι (σε ​​ολόκληρη την πολιτεία, όχι μόνο την πόλη της Νέας Υόρκης) έλαβαν προσωρινή άδεια να κάνουν διαδικτυακούς γάμους. Ωστόσο, αυτό έληξε στις 25 Ιουνίου 2021 .

1. Simply Eloped

Το “Elope” σημαίνει να τρέχεις και να παντρεύεσαι κρυφά χωρίς άδεια, κάτι που τον καθιστά περίεργο όρο για να πουλάς διαδικτυακούς γάμους, αλλά η υπόλοιπη υπηρεσία είναι τόσο καλά μελετημένη που αναπληρώνει το.

Το Simply Eloped ορίζει το “eloping” ως γάμο με 20 ή λιγότερους καλεσμένους. Καθοδηγούν τους πελάτες σε όλη τη διαδικασία προγραμματισμού των διαδικτυακών γάμων τους από την αρχή μέχρι το τέλος. 

Αυτό περιλαμβάνει όλα όσα συμβαίνουν κατά τη διάρκεια της τελετής, όπως μαλλιά, μακιγιάζ, λουλούδια, βίντεο, φωτογραφίες και όλα όσα θα συνδέατε με τον προγραμματισμό του γάμου. Μόνο που το Simply Eloped αρνείται να αυτοαποκαλείται διοργανωτής γάμων.

Όσον αφορά τη νομική πτυχή της διαδικασίας, η εταιρεία έχει εξατομικευμένη προσέγγιση για τις άδειες γάμου. Ο ιστότοπος παρέχει συμβουλές σε κάθε ζευγάρι με βάση την πολιτεία όπου κατοικεί.

2. WebWed

Το WebWed είναι ένα όνομα που εμφανίστηκε πολλές φορές κατά τη διάρκεια της διαδικτυακής μας αναζήτησης για νόμιμες διαδικτυακές υπηρεσίες γάμου. Δυστυχώς, το WebWed δεν κάνει την καλύτερη πρώτη εντύπωση με ένα αναδυόμενο παράθυρο που παρακαλεί την κυβέρνηση των ΗΠΑ να απορρίψει όλους τους διαδικτυακούς γάμους που δεν πραγματοποιούνται από το WebWed. Αλλά με βάση διάφορες κριτικές τρίτων που έχουμε διαβάσει, οι άνθρωποι παντρεύονται νόμιμα με επιτυχία.

Η εταιρεία δηλώνει ότι όλες οι άδειές της εκδίδονται από δικαστήρια των ΗΠΑ και απευθύνονται επίσης σε διεθνή ζευγάρια. Το WebWed συνεργάζεται με πολιτείες που δεν απαιτούν άδεια διαμονής. Αν και αυτό δεν αναφέρεται πουθενά στον ιστότοπο WebWed, πηγές τρίτων εικάζουν ότι η Γιούτα μπορεί να είναι μία από αυτές τις πολιτείες, καθώς η πολιτεία αυτή έχει εφαρμόσει και εκδίδονται πλήρως ψηφιακές αιτήσεις αδειών γάμου από το 2019. Το WebWed προσφέρει επίσης άδειες Apostille για διεθνή ζευγάρια που χρειάζεται να αναγνωριστεί ο γάμος τους εκτός των ΗΠΑ.

3. Utahcounty.gov

Εάν δεν χρειάζεστε τις συγκεκριμένες πρόσθετες υπηρεσίες που προσφέρει το WebWed, μπορείτε να μεταβείτε απευθείας στον ιστότοπο της κυβέρνησης της Γιούτα και να υποβάλετε αίτηση για άδεια γάμου εκεί. Όπως αναφέραμε στην καταχώριση του WebWed, η Γιούτα είναι η μόνη πολιτεία που δεν απαιτεί από το ζευγάρι να επισκεφτεί το γραφείο του υπαλλήλου.

Φυσικά, αυτός ο ιστότοπος δεν θα σας παρέχει υπηρεσίες που σχετίζονται με την τελετή του γάμου σας, τη ζωντανή ροή ή οτιδήποτε άλλο. Απλώς χειρίζεται τη νομική πτυχή του γάμου. Επομένως, εξακολουθείτε να χρειάζεται να αποκτήσετε έναν αξιωματούχο και να συμμορφωθείτε με τις ελάχιστες απαιτήσεις που αναφέρονται στον ιστότοπο.

Αυτή είναι η πιο οικονομική λύση αφού μπορείτε να κάνετε την τελετή σας όσο φθηνή και απλή θέλετε, αρκεί να την αναγνωρίσει ο ιεροτελεστής. Στη συνέχεια, αφού ο λειτουργός υποβάλει τα έγγραφα εξ αποστάσεως και μετά από μια περίοδο αναμονής, θα λάβετε το πιστοποιητικό γάμου σας χωρίς ποτέ να πατήσετε το πόδι σας σε κυβερνητικό γραφείο.

4. Γαμήλια

Το Wedfuly δεν είναι μια υπηρεσία που στοχεύει στη νομική πλευρά του γάμου. Αντίθετα, αυτή η εταιρεία πουλάει επαγγελματικές υπηρεσίες ζωντανής ροής για γάμους. Το πλήρωμα του Wedfuly θα σας βοηθήσει να δημιουργήσετε μια ζωντανή ροή υψηλής ποιότητας πολλαπλών γωνιών, στην οποία μπορούν να παρακολουθήσουν όσοι επισκέπτες θέλετε.

Αν και δεν θα λάβετε άδεια γάμου από το Wedfuly, πρέπει να έχετε την άδεια πριν από την τελετή σας. Η εταιρεία παρέχει οδηγίες βήμα προς βήμα για τον τρόπο ολοκλήρωσης της διαδικασίας άδειας γάμου. Μετά την τελετή σας, ο λειτουργός πρέπει να υπογράψει την άδεια και να την επιστρέψει στον κυβερνητικό υπάλληλο. Στη συνέχεια, λίγο αργότερα, θα λάβετε ένα αντίγραφο στο ταχυδρομείο.

Αν και είστε μόνοι σας κυρίως όταν πρόκειται να λάβετε την άδεια, η διαδικασία του Wedfuly σημαίνει ότι θα είστε νόμιμα παντρεμένοι. Διαθέτουν εξαιρετικούς πόρους στο ιστολόγιό τους για να διασφαλίσουν ότι γνωρίζετε τι χρειάζεται για να γίνει ο γάμος υπεράνω του σκάφους από νομική οπτική γωνία.

Η εταιρεία συνιστά μια άδεια γάμου στην Αριζόνα τη στιγμή της σύνταξης, καθώς είναι νόμιμη σε όλες τις πολιτείες των ΗΠΑ και η Αριζόνα επιτρέπει διαδικτυακές ή ταχυδρομικές αιτήσεις για άδεια γάμου. Τουλάχιστον για τη διάρκεια των παραγγελιών διαμονής στο σπίτι.

5. MarryFromHome

Το MarryFromHome είναι ένα άλλο μεγάλο όνομα που συναντήσαμε επανειλημμένα ενώ αναζητούσαμε νόμιμους ιστότοπους για να παντρευτούμε νόμιμα στο διαδίκτυο.

Ο μάλλον ελκυστικός και απλός ιστότοπος του MarryFromHome παραθέτει μια σειρά από υπηρεσίες που μπορείτε να απολαύσετε αν θέλετε να παντρευτείτε, όπως λέει και το όνομα, από το σπίτι. Όπως και το WebWed, η υπηρεσία είναι ανοιχτή σε οποιονδήποτε, όχι μόνο σε πολίτες των ΗΠΑ. Η υπηρεσία προσφέρει διευκολύνσεις για τη διεξαγωγή της γαμήλιας εκδήλωσης από απόσταση και την πραγματοποίηση εκδηλώσεων μετά την ίδια την τελετή.

Το MarryFromHome χειρίζεται όλα τα έγγραφα με γραφειοκρατία, για ένα τίμημα, φυσικά. Πρέπει να συμπληρώσετε τη φόρμα κράτησης, να ανεβάσετε όλα τα απαραίτητα έγγραφα και να μοιραστείτε τον ιδιωτικό σύνδεσμο Zoom με έως και 90 επισκέπτες. Η τελετή διαρκεί περίπου 30 λεπτά και έχετε την επιλογή να υπογράψετε το πιστοποιητικό από έναν Apostille για να το νομιμοποιήσετε εκτός των ΗΠΑ.

Anti-theft Σακίδιο Πλάτης (Μαύρο/Γκρι) + Powerbank 5000mAh.(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Και έζησαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα

Αν και ο γάμος μέσω Διαδικτύου μπορεί να μην είναι ο παραμυθένιος γάμος που πάντα θέλατε, είναι η σωστή επιλογή σε πολλές περιπτώσεις. Μπορεί ακόμη και να είναι προτιμότερο από έναν παραδοσιακό γάμο για μερικούς ανθρώπους.

Εάν λάβετε ένα επαγγελματικό πακέτο ροής βίντεο για να καλύψετε την ημέρα του γάμου σας, θα έχετε ένα εξαιρετικό ρεκόρ υψηλής ποιότητας της ημέρας που είπατε «το κάνω», το οποίο θα διαρκέσει μια ζωή, αν δημιουργήσετε σωστά αντίγραφα ασφαλείας!

 

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 4825

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *