8 καλύτεροι διακόπτες HDMI με υποστήριξη 4K

Οι διακόπτες HDMI (επίσης “διακόπτες”) λύνουν το πρόβλημα της ύπαρξης πάρα πολλών συσκευών για τον αριθμό των θυρών HDMI με τις οποίες αποστέλλεται η τηλεόρασή σας. Είναι μια πολύ καλύτερη λύση από το να φθείρετε τις θύρες HDMI αλλάζοντας τα καλώδια HDMI!

Υπάρχουν ένα παρτίδα των διακοπτών 4K HDMI στην αγορά, γι’ αυτό αναζητήσαμε την Amazon για τους καλύτερους μεταγωγείς HDMI που αξίζει την προσοχή σας.

Τι να αναζητήσετε στον καλύτερο διακόπτη HDMI για 4K Ultra HD

Παρά το γεγονός ότι το HDMI είναι ένα καθιερωμένο πρότυπο με γενικά εξαιρετική συμβατότητα, η αγορά του σωστού προσαρμογέα διακόπτη HDMI μπορεί να είναι εκπληκτικά δύσκολη. Ενώ θα πρέπει να είστε λίγο πολύ καλά με οποιονδήποτε διακόπτη, υπάρχουν μερικά βασικά πράγματα που πρέπει να προσέξετε.

Αρχικά, βεβαιωθείτε ότι ο διακόπτης ανταποκρίνεται ή υπερβαίνει τις ανάγκες ανάλυσης και ρυθμού ανανέωσης. Αυτό εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την έκδοση HDMI που υποστηρίζει ο διακόπτης. Για παράδειγμα, HDMI 2.1 Οι διακόπτες θα πρέπει να υποστηρίζουν ανάλυση 4K στα 120Hz. Ωστόσο, οι φθηνότεροι διακόπτες που χρησιμοποιούν παλαιότερες εκδόσεις HDMI ενδέχεται να έχουν υποστήριξη μόνο 4K στα 30 Hz.

Συνδεθείτε στην ομάδα ⁨DirectVortex.gr⁩ στο Viber  

 PIA VPN | Το #1 Πιο Έμπιστο VPN Στην Ελλάδα | Απόκτησε 2 έτη + 4 μήνες δωρεάν με 1.85€/μήνα

Διαβάστε επίσης :Χρειάζεστε πραγματικά ένα μηχανικό πληκτρολόγιο για παιχνίδια;

DISCLAIMER: Οι πληροφορίες σε αυτόν τον ιστότοπο εκφράζουν μόνο τη γνώμη μας και παρέχονται για γενική ενημέρωση. Δεν φέρουμε καμιά ευθύνη . Συνιστάται η συμβουλή επαγγελματιών πριν την εφαρμογή τεχνολογικών οδηγιών.
Εάν παρακολουθείτε μόνο Netflix, συνδέετε μια συσκευή αναπαραγωγής Blu-ray ή χρησιμοποιείτε μια συσκευή αναπαραγωγής DVD αναβάθμισης 4K, δεν υπάρχει τίποτα κακό με αυτό, καθώς αυτές οι πηγές περιεχομένου σχεδόν ποτέ δεν υπερβαίνουν τα 30 fps. Ωστόσο, εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε κονσόλες παιχνιδιών όπως το PlayStation 5 ή το Xbox Series X, θέλετε τουλάχιστον 4K στα 60 Hz ή 4K στα 120 Hz, εάν έχετε τηλεόραση που μπορεί να λειτουργεί με αυτόν τον ρυθμό ανανέωσης.

Το επόμενο, και ίσως πιο προφανές χαρακτηριστικό είναι ο αριθμός των εισόδων HDMI. Χρειάζεστε έναν διακόπτη με τουλάχιστον τόσες εισόδους όσες είναι οι συσκευές HDMI που θέλετε να συνδέσετε σε κάθε θύρα HDMI της τηλεόρασής σας. Φυσικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πολλούς διακόπτες για κάθε θύρα HDMI και οι περισσότερες τηλεοράσεις έχουν τουλάχιστον δύο.

Ελέγξτε εάν ένας συγκεκριμένος διακόπτης HDMI είναι πιστοποιημένος για ειδικές λειτουργίες που θέλετε να χρησιμοποιήσετε, όπως Dolby Atmos, Dolby Vision, HDR, Dolby TrueHD, Dolby Digital, DTS-HD Master Audio κ.λπ. Η υποστήριξη για αυτές τις λειτουργίες είναι εγγενής στο πρότυπο HDMI εν προκειμένω, και δεν θα αναφέρονται πάντα, αλλά είναι καλό να ελέγχετε ξανά ότι λειτουργούν με έναν δεδομένο διακόπτη.

Η συμμόρφωση HDCP (High-bandwidth Digital Content Protection) είναι σχεδόν δεδομένη αυτές τις μέρες, αλλά βεβαιωθείτε ότι αναφέρεται για κάθε περίπτωση. Αυτή η δυνατότητα είναι ζωτικής σημασίας εάν θέλετε να παρακολουθήσετε οποιοδήποτε περιεχόμενο που προστατεύεται από αντιγραφή, το οποίο περιλαμβάνει εκπομπές ροής, DVD και δίσκους Blu-ray.

Οι δυνατότητες ήχου μπορεί να είναι ένα ωραίο πρόσθετο. Ορισμένοι διακόπτες HDMI προσφέρουν θύρα εξόδου eARC HDMI για αποστολή ήχου σε δέκτη AV ή γραμμή ήχου. Μπορεί επίσης να δείτε ορισμένους διακόπτες με ενσωματωμένο εξαγωγέα ήχου, ο οποίος σας επιτρέπει να συνδέσετε αναλογικά ηχεία ή ακουστικά. Εύχρηστο για οθόνες χωρίς ηχεία ή εάν έχετε δέκτη ή μπάρα ήχου χωρίς είσοδο HDMI. Το HDCP 2.3 είναι η πιο πρόσφατη έκδοση τη στιγμή της σύνταξης, αλλά οι περισσότεροι διακόπτες στην αγορά αυτή τη στιγμή θα είναι HDCP 2.2.

Τα τηλεχειριστήρια είναι κοινά με τους διακόπτες HDMI, αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις ορισμένα μπορεί να μην διαθέτουν. Στην περίπτωση διακοπτών με ένα λειτουργία αυτόματης εναλλαγήςμπορεί να μην χρησιμοποιήσετε ποτέ το τηλεχειριστήριο, αλλά ακόμη και οι αυτόματοι διακόπτες το κάνουν λάθος μερικές φορές, επομένως το τηλεχειριστήριο εξακολουθεί να είναι μια αξιοπρεπής ευκολία.

Αυτός ο διακόπτης από την Kinivo είναι ένας εξαιρετικός εναλλαγής 4K 60Hz. Προσφέρει εύρος ζώνης 18 Gbps και λειτουργία αυτόματης εναλλαγής. Αν και παίρνετε και ασύρματο τηλεχειριστήριο. Επισημαίνει επίσης τα πλαίσια για υποστήριξη Dolby Vision και HDR.

Το 550BN διαθέτει ένα γενναιόδωρο σετ πέντε εισόδων HDMI, και αυτό το συγκεκριμένο πακέτο συνοδεύεται από ένα ωραίο πλεγμένο καλώδιο για τη σύνδεση του διακόπτη στην τηλεόρασή σας.

Πραγματικά το μόνο πράγμα που δεν μας αρέσει τόσο πολύ σε αυτόν τον διακόπτη είναι η σχεδίασή του, αλλά αφού υποτίθεται ότι πρέπει να τον βγάλετε μακριά από τα μάτια σας ούτως ή άλλως, αυτό είναι σε μεγάλο βαθμό άσχετο. Έρχεται επίσης με μια ωραία διετή εγγύηση, αντισταθμίζοντας κάπως την ελαφρώς υψηλότερη τιμή του.

Ο διακόπτης Zettaguard χρησιμοποιεί το παλαιότερο πρότυπο HDMI με υποστήριξη μόνο για 4K 30Hz. Αντισταθμίζει κάπως αυτό, προσφέροντας μια δροσερή λειτουργία εικόνας σε εικόνα και έχει μια εξαιρετική τιμή για την εκκίνηση ενός διακόπτη 4 εισόδων.

Διαθέτει επίσημη υποστήριξη για τον πλήρη χρωματικό χώρο RGB 4:4:4 και τις μορφές ήχου LPCM 7.1 και Dolby TrueHD. Αν και δεν είναι εξαιρετική επιλογή για χρήση με κονσόλες παιχνιδιών 4K, έξοδο HDMI PC 4K ή οτιδήποτε άλλο χρειάζεται 60Hz ή μεγαλύτερο σε 4K UHD, για τους σινεφίλ με προϋπολογισμό είναι μια καταπληκτική επιλογή.

Μερικές φορές το μόνο που χρειάζεστε είναι να μετατρέψετε μια είσοδο HDMI σε δύο εισόδους HDMI. Εκεί εμφανίζεται μια λύση υψηλής ποιότητας αλλά και φθηνή, όπως το Gana.

Όχι μόνο αυτός ο ελκυστικός διακόπτης αλουμινίου διατίθεται σε μια ποικιλία ψυχρών χρωμάτων, είναι επίσης αμφίδρομος. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε επίσης να το χρησιμοποιήσετε για να συνδέσετε μία μόνο πηγή HDMI σε δύο οθόνες. Δυστυχώς, δεν μπορείτε να οδηγήσετε δύο οθόνες ταυτόχρονα, αλλά μπορείτε να κάνετε εναλλαγή μεταξύ τους με το πάτημα ενός κουμπιού.

Ως συσκευή HDMI 2.0, αυτός ο διακόπτης HDMI δύο θυρών θα φτάσει στα 4k 60Hz και, ίσως το καλύτερο από όλα, δεν χρειάζεται εξωτερική τροφοδοσία για να λειτουργήσει, επομένως είναι εύκολο και κομψό στην εφαρμογή του. Ίσως είναι ακόμη πιο λογικό να αγοράσετε έναν από αυτούς τους διακόπτες Gana για κάθε μία από τις πηγές εισόδου HDMI της τηλεόρασής σας, διπλασιάζοντας τον συνολικό αριθμό των θυρών που έχετε.

Αυτή είναι μια ενημερωμένη έκδοση του προηγούμενου μεταγωγέα 5 θυρών της Roofull, που τώρα είναι εξοπλισμένο με HDCP 2.2 pass-through και HDMI 2.0a, συμβαδίζοντας με τα σύγχρονα πρότυπα. Θα ήταν ωραίο να είχαμε HDMI 2.1, αλλά σε αυτή την τιμή και λαμβάνοντας υπόψη ότι τόσο λίγοι άνθρωποι μπορούν να επωφεληθούν ακόμη και από το 2.1, αυτό είναι απολύτως κατανοητό.

Εκτός από την ανάλυση και τον ρυθμό ανανέωσης, αυτός ο διακόπτης υποστηρίζει ουσιαστικά όλες τις πιο σημαντικές μορφές εικόνας, βαθύ βάθος χρώματος και αναφέρει συγκεκριμένα την Apple 4K TV ως συμβατή. Αυτό είναι μεγάλη υπόθεση, καθώς οποιοσδήποτε έχει τηλεόραση Apple 4K γνωρίζει πόσο περίεργα μπορεί να είναι η συσκευή με ορισμένα καλώδια και διακόπτες, παρόλο που, στα χαρτιά, θα έπρεπε να λειτουργούν.

Για τους περισσότερους ανθρώπους, ένας διακόπτης με τρεις εισόδους HDMI είναι πιθανώς υπεραρκετός και η ανάληψη ενός τέτοιου διακόπτη για περίπου είκοσι δολάρια, ενώ παράλληλα λαμβάνει υποστήριξη 4K 60 Hz φαίνεται πολύ καλή για να είναι αληθινή. Όχι μόνο αυτό, αλλά πρόκειται για αυτόματη εναλλαγή, επομένως το τηλεχειριστήριο που περιλαμβάνεται είναι πραγματικά μόνο για περιστασιακή χρήση. Δεν υπάρχουν πραγματικά πολλά για να παραπονεθείτε και αυτό θα εξακολουθούσε να ισχύει σε 50% υψηλότερη τιμή.

Η σχεδίαση του Newcare είναι ένα νεκρό κουδούνισμα για τους παλιούς σύνθετους διακόπτες που χρησιμοποιούσαμε όταν έπρεπε να συνδέσετε την παλιά κονσόλα Nintendo και το μηχάνημα VHS στις μοναδικές σύνθετες εισόδους της τηλεόρασης, αλλά μέσα στο ρετρό πλαίσιο υπάρχει ένας διακόπτης HDMI 2.1 αιχμής με HDCP Υποστήριξη 2.3 μαζί με σχεδόν οποιαδήποτε άλλη μορφή ήχου και βίντεο μπορείτε να σκεφτείτε.

Η τιμή του είναι επίσης απίστευτα καλή, αν και αυτό συνοδεύεται από κάποιες θυσίες. Για παράδειγμα, δεν υπάρχει ασύρματο τηλεχειριστήριο και δεν αλλάζει αυτόματα. Επομένως, θα πρέπει να το περπατήσετε για να χειριστείτε τη συσκευή. Και πάλι, αυτό ανεβαίνει στα 8K!

Το XOLORspace 23051 μπορεί να φαίνεται τόσο βαρετό όσο το όνομά του, αλλά προσφέρει πέντε εισόδους HDMI με υποστήριξη για 4K 60Hz και τις περισσότερες μορφές έγχρωμης, εξόδου ήχου και βίντεο. Δυστυχώς, δεν υποστηρίζει βαθύ χρώμα, επομένως δεν είναι το καλύτερο ταίρι για τηλεοράσεις OLED και miniLED υψηλότερης ποιότητας που μπορούν να χρησιμοποιήσουν τη νεότερη μορφή βάθους χρώματος, αλλά για τις περισσότερες άλλες κύριες οθόνες 4K, αυτή θα είναι μια εξαιρετική επιλογή.

Μπορείτε να πληρώσετε 59 $ για μια ισόβια εγγύηση, αλλά ειλικρινά δεν μπορούμε να το προτείνουμε. Θα ήταν πιο λογικό να αγοράσετε απλώς δύο ακόμη από αυτούς τους διακόπτες για τα ίδια χρήματα.

Ο τελευταίος διακόπτης που εξετάζουμε εδώ είναι θορυβώδης. Όχι μόνο επειδή κοστίζει εκατοντάδες δολάρια, αλλά επειδή αυτό το κιτ εναλλαγής matrix μπορεί να καλύψει ολόκληρο το σπίτι σας. Χρησιμοποιεί HDMI-over-Ethernet, για να στέλνει σήματα στους δέκτες όπου μπορείτε να τοποθετήσετε καλώδιο. Επίσημα, αυτό φτάνει τα 230 πόδια! Είναι μια καλή λύση εάν διαθέτετε επίσης έναν ειδικό χώρο για home cinema ή μια μεγάλη περιοχή με πολλές τηλεοράσεις υψηλής ευκρίνειας για να εξυπηρετήσετε ένα μόνο κοινό.

Στο παρελθόν, αυτό θα σας περιόριζε σε βίντεο HD, αλλά εάν χρησιμοποιούσατε ένα πιο γρήγορο Καλώδιο Ethernet όπως CAT5e ή καλύτερο, μπορείτε να στείλετε σήματα 4K 60Hz με χρώμα 12 bit. Αυτός ο διακόπτης matrix προορίζεται για επαγγελματική χρήση, αλλά εάν έχετε ένα μεγάλο σπίτι με, για παράδειγμα, ένα καλώδιο 4K ή συσκευή αναπαραγωγής Blu-ray, μπορείτε να το μοιραστείτε με έως και τέσσερις άλλες τηλεοράσεις.

Αυτός ο διακόπτης διαθέτει επίσης μια σειριακή θύρα RS-232, που σημαίνει ότι μπορείτε να τον συνδέσετε σε ένα HTPC για να τον ελέγξετε. Θα μπορούσατε επίσης να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία IR remote blaster για να επεκτείνετε το τηλεχειριστήριο IR του ίδιου του διακόπτη.

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 4824

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *