Πώς να ενεργοποιήσετε τους υπότιτλους σε οποιοδήποτε παιχνίδι στα Windows 11 το 2023

Ενώ τα αγγλικά είναι η παγκόσμια γλώσσα για τις επιχειρήσεις, την επιστήμη, την ψυχαγωγία και την τεχνολογία, πολλοί χρήστες αισθάνονται άβολα με αυτά.

Δεν είναι ότι δεν ξέρουν αγγλικά, αλλά μερικές φορές χρειάζονται χρόνο για να καταλάβουν τι σημαίνει σωστά η δήλωση ή η λέξη. Εάν είστε παίκτης, μπορεί να έχετε μεγάλη σχέση με αυτό.

Αν σας αρέσει να παίζετε παιχνίδια που βασίζονται σε ιστορία, η κατανόηση του διαλόγου που μιλούν οι χαρακτήρες του παιχνιδιού μπορεί να είναι δύσκολη. Αυτό συμβαίνει επειδή η προφορά του χαρακτήρα διαφέρει από αυτή που γνωρίζετε.

Το ίδιο μπορεί να συμβεί και κατά την παρακολούθηση ταινιών. Αυτά τα πράγματα συχνά αγνοούνται, αλλά ενδέχεται να επηρεάσουν την ικανότητά σας να απολαύσετε την πλοκή του παιχνιδιού.

Για να αντιμετωπίσει τέτοια ζητήματα και να ωφελήσει τους χρήστες που αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην κατανόηση του ήχου, η Microsoft ανέπτυξε μια δυνατότητα που ονομάζεται «Ζωντανοί υπότιτλοι». Αυτό το άρθρο θα συζητήσει τους Ζωντανούς υπότιτλους και πώς μπορεί να βοηθήσει τους παίκτες.

Τι είναι οι Ζωντανοί υπότιτλοι;

Η Microsoft εισήγαγε αρκετές δυνατότητες προσβασιμότητας στο λειτουργικό της σύστημα Windows 11. ένα από αυτά τα χαρακτηριστικά είναι Ζωντανοί υπότιτλοι.

Στο στάδιο ανάπτυξής του, οι Ζωντανοί Υπότιτλοι ήταν διαθέσιμοι μόνο σε μια επιλεγμένη ομάδα χρηστών, αλλά τώρα η δυνατότητα μπορεί να χρησιμοποιηθεί από όλους όσους χρησιμοποιούν την πιο πρόσφατη έκδοση των Windows 11.

Οι Ζωντανοί Υπότιτλοι είναι μια πολύ σημαντική δυνατότητα προσβασιμότητας που καταγράφει αυτόματα τον ήχο που αναπαράγεται στον υπολογιστή σας και τον μετατρέπει σε κείμενο. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε ως μετατροπέα ήχου σε κείμενο.

Το καλό με τους Ζωντανούς Υπότιτλους είναι ότι μπορεί να συλλάβει ροές ήχου από οποιαδήποτε πηγή – από πρόγραμμα περιήγησης ιστού, παιχνίδι, πρόγραμμα αναπαραγωγής πολυμέσων κ.λπ. Μετά τη λήψη, το μετατρέπει αυτόματα σε μορφή κειμένου και σας το δείχνει σε πραγματικό χρόνο.

Λειτουργούν οι ζωντανοί υπότιτλοι με παιχνίδια και βίντεο εκτός σύνδεσης;

Ναι, ο Ζωντανός υπότιτλος θα λειτουργεί ανεξάρτητα από το αν έχετε internet. Αυτό συμβαίνει επειδή το χαρακτηριστικό κάνει την επεξεργασία του εκτός σύνδεσης. Ως εκ τούτου, δεν φεύγουν δεδομένα από το μηχάνημά σας.

Αυτό επιτρέπει στους Ζωντανούς Υπότιτλους να δημιουργούν κείμενα με βάση τον ήχο ακόμα και όταν δεν είστε συνδεδεμένοι στο διαδίκτυο. Ωστόσο, για να απολαύσετε αυτήν τη δυνατότητα, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι η συσκευή σας λειτουργεί Windows 11 έκδοση 22H2 ή από πάνω.

Πώς να ενεργοποιήσετε τους υπότιτλους σε οποιοδήποτε παιχνίδι στα Windows;

Εάν θέλετε να λάβετε υπότιτλους σε οποιοδήποτε παιχνίδι στα Windows, πρέπει πρώτα να το κάνετε ενεργοποιήστε τους Ζωντανούς υπότιτλους και κατεβάστε όλα τα απαραίτητα αρχεία.

Έτσι, κατά τη διαδικασία εγκατάστασης, θα χρειαστείτε Διαδίκτυο. Δείτε πώς μπορείτε ενεργοποιήστε τους υπότιτλους σε οποιοδήποτε παιχνίδι στα Windows 11.

1. Κάντε κλικ στο κουμπί Έναρξη των Windows και επιλέξτε ‘Ρυθμίσεις‘.

2. Όταν ανοίξει η εφαρμογή Ρυθμίσεις, μεταβείτε στο Προσιτότητα καρτέλα στα αριστερά.

3. Στη δεξιά πλευρά, μεταβείτε στην ενότητα Ακοή και επιλέξτε ‘Λεζάντες‘.

Πώς να προσθέσετε υπότιτλους σε ένα βίντεο YouTube(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

4. Τώρα ενεργοποιήστε την εναλλαγή για το ‘Ζωντανοί υπότιτλοι‘.

5. Ένα νέο banner θα εμφανιστεί στο επάνω μέρος της οθόνης σας. Βεβαιωθείτε ότι είστε συνδεδεμένοι στο διαδίκτυο και κάντε κλικ στο ‘Κατεβάστεκουμπί ‘.

Αυτό είναι! Τώρα περιμένετε μέχρι οι Ζωντανοί Υπότιτλοι να κατεβάσουν όλα τα απαιτούμενα αρχεία από το διαδίκτυο.

Πώς να χρησιμοποιήσετε την εναλλαγή υπότιτλων του Twitter στο Android(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Πώς να προσαρμόσετε τους ζωντανούς υπότιτλους για το Windows Gaming;

Μόλις ο υπολογιστής σας με Windows είναι έτοιμος να εμφανίσει τους Ζωντανούς Υπότιτλους, μπορείτε να τον προσαρμόσετε όπως απαιτείται. Για παράδειγμα, προτείνουμε να αλλάξετε τη θέση των Ζωντανών Υπότιτλων στο κάτω μέρος της οθόνης για παιχνίδια. Εδώ είναι μερικές προσαρμογές που μπορείτε να κάνετε.

1. Πατήστε το Πλήκτρο λογότυπου των Windows + CTRL + L για να ενεργοποιήσετε τους Ζωντανούς υπότιτλους.

2. Όταν το banner Live Caption εμφανιστεί στην κορυφή, κάντε κλικ στο Ρυθμίσεις γρανάζι εικονίδιο.

3. Επιλέξτε το Θέση και ορίστε πού θέλετε να εμφανίζονται οι υπότιτλοι στην οθόνη σας.

Πώς να απενεργοποιήσετε τους υπότιτλους στη Samsung Smart TV(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

4. Εάν θέλετε να δείτε υπότιτλους σε διαφορετική γλώσσα, κάντε κλικ στη Γλώσσα λεζάντας και επιλέξτε τη γλώσσα ανάλογα με τις ανάγκες σας.

5. Στη συνέχεια, κατευθυνθείτε προς Ρυθμίσεις > Προσβασιμότητα > Υπότιτλοι και αλλάξτε το μέγεθος και το χρώμα της γραμματοσειράς όπως θέλεις.

Αυτό είναι! Οι αλλαγές που θα κάνετε θα αποθηκευτούν αυτόματα. Μπορείτε επίσης να τροποποιήσετε τις επιλογές σας αργότερα.

Πώς να χρησιμοποιήσετε την αυτόματη μετάφραση και τους υπότιτλους για βίντεο YouTube(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Πώς να ενεργοποιήσετε/απενεργοποιήσετε τους ζωντανούς υπότιτλους ενώ παίζετε παιχνίδια;

Αφού ρυθμίσετε τους Ζωντανούς Υπότιτλους, πρέπει να ξεκινήσετε το παιχνίδι όπου θέλετε να δείτε τους υπότιτλους.

Πάτα το Κλειδί Windows + CTRL + L κουμπί όταν ανοίξει το παιχνίδι. Αυτό θα ενεργοποιήσει αμέσως τους ζωντανούς υπότιτλους και θα δημιουργήσει υπότιτλους με βάση τον ήχο.

Ένα σημαντικό σημείο που πρέπει να σημειωθεί εδώ είναι ότι τα Windows 11 προσθέτουν υπότιτλους στα παιχνίδια όταν εκτελούνται σε λειτουργία Windows. Εάν χρησιμοποιείτε λειτουργία πλήρους οθόνης, δεν θα βλέπετε τους υπότιτλους.

Πώς να απενεργοποιήσετε τους υπότιτλους στο Chrome(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Λοιπόν, αυτό είναι όλο για το πώς να ενεργοποιήσετε τους υπότιτλους σε οποιοδήποτε παιχνίδι σε υπολογιστή με Windows 11. Αυτό είναι ένα εξαιρετικό χαρακτηριστικό, αλλά μερικές φορές μπορεί να δείξει λάθος λέξεις. Εάν αυτός ο οδηγός σας βοήθησε, μοιραστείτε τον με τους φίλους σας.

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 4902

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *