Πώς να προσθέσετε υπότιτλους σε ένα βίντεο YouTube

Πώς να προσθέσετε υπότιτλους σε ένα βίντεο YouTube

Οι υπότιτλοι είναι ένα σημαντικό χαρακτηριστικό για τα βίντεο, επιτρέποντας στους θεατές να κατανοούν τυχόν προφορικά μέρη ενός βίντεο. Αυτό μπορεί να βοηθήσει το βίντεό σας και το κανάλι σας στο YouTube να γίνουν πιο προσιτά σε άτομα με προβλήματα ακοής, καθώς και να διευκολύνει όλους τους χρήστες να κατανοήσουν αυτό που συμβαίνει.

Μερικές φορές ορισμένα μέρη του ήχου μπορεί να είναι ασαφή και η ύπαρξη υπότιτλων μπορεί να βοηθήσει σε αυτό πάρα πολύ. Το YouTube παρέχει στους θεατές την επιλογή να βλέπουν αυτόματους υπότιτλους ή αυτόματους υπότιτλους που δημιουργούνται από το YouTube, αλλά αυτοί τείνουν να είναι ανακριβείς. Τέλος, οι υπότιτλοι μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την προσθήκη μεταφράσεων σε διάφορες γλώσσες στο βίντεό σας, καθιστώντας το προσβάσιμο σε ένα παγκόσμιο κοινό.

Στο YouTube, έχετε τη δυνατότητα να προσθέσετε υπότιτλους σε βίντεο. Μπορείτε να τα προσθέσετε με μερικούς διαφορετικούς τρόπους, είτε πληκτρολογείτε υπότιτλους σε ξεχωριστό έγγραφο είτε απευθείας στο YouTube. Μπορείτε να προσθέσετε αυτούς τους υπότιτλους στο YouTube στο YouTube Studio, ώστε να μην χρειάζεται να ανησυχείτε για την επεξεργασία τους μόνοι σας κατά την επεξεργασία βίντεο, αν δεν το θέλετε. Σε αυτό το άρθρο θα σας δώσουμε έναν οδηγό για το πώς να προσθέτετε υπότιτλους YouTube απευθείας στον ιστότοπο γρήγορα και εύκολα.

Πώς να εγκαταστήσετε το YouTube TV στο Apple TV(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Ανεβάστε ένα αρχείο υπότιτλων

Εάν θέλετε να προσθέσετε υπότιτλους στο βίντεό σας στο YouTube , μια επιλογή είναι να δημιουργήσετε ένα αρχείο με τους υπότιτλους πληκτρολογημένους. Μόλις το κάνετε αυτό, μπορείτε να το ανεβάσετε στο βίντεό σας στο YouTube. Λάβετε υπόψη ότι υπάρχουν επίσης επιλογές για να τους πληκτρολογήσετε στο YouTube ενώ παρακολουθείτε το βίντεο, οπότε αν δεν θέλετε να πληκτρολογείτε υπότιτλους με αυτόν τον τρόπο ή δεν έχετε εμπειρία να το κάνετε, μπορείτε να παραλείψετε αυτό το βήμα.

Μπορείτε να ανεβάσετε ένα έγγραφο είτε με χρονισμό είτε χωρίς χρονισμό. Αυτό σημαίνει ότι είτε το έγγραφο θα ταιριάζει με χρονικές σημάνσεις είτε όχι, κάτι που υπαγορεύει τον τύπο αρχείου που μπορείτε να ανεβάσετε. Οι βασικοί υπότιτλοι μπορούν να μεταφορτωθούν με αυτούς τους τύπους αρχείων λεζάντας:

.srt
.sbv ή .sub
.mpsub
.lrc
.cap

Εάν έχετε πιο προχωρημένους υπότιτλους για τον έλεγχο των κωδικών τοποθέτησης ή χρόνου, αυτοί είναι οι τύποι αρχείων που πρέπει να μεταφορτωθούν:

.smi
.rt
.vtt
.ttml

Εάν ανεβάσετε ένα βίντεο χωρίς χρονισμό, μπορείτε να ανεβάσετε μόνο αρχεία .txt. Το YouTube θα χρονομετρήσει αυτόματα τους υπότιτλους σας ώστε να ταιριάζουν με τον ήχο.

Αφού πληκτρολογήσετε τους υπότιτλους σας, μπορείτε να τους ανεβάσετε στο YouTube στο λογαριασμό σας στο YouTube ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα:

Στην κύρια σελίδα του YouTube, μεταβείτε στην ενότητα Τα βίντεό σας στην πλαϊνή γραμμή.

Στο YouTube Studio, κάντε κλικ στην επιλογή Υπότιτλοι στην πλαϊνή γραμμή.

Επιλέξτε το βίντεο στο οποίο θέλετε να προσθέσετε τους υπότιτλους σας.

Εάν δεν το έχετε κάνει, επιλέξτε μια γλώσσα για το βίντεο. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο μπλε κουμπί Προσθήκη κάτω από τους Υπότιτλους.

Επιλέξτε Μεταφόρτωση αρχείου.

Επιλέξτε την επιλογή Με χρονισμό ή Χωρίς χρονισμό ανάλογα με τον τύπο αρχείου υποτίτλων που δημιουργήσατε.

Βρείτε το αρχείο υποτίτλων σας και επιλέξτε το και πατήστε Άνοιγμα.

Οι υπότιτλοι θα εμφανίζονται μαζί με το βίντεό σας. Μπορείτε να αναπαράγετε το βίντεο για να βεβαιωθείτε ότι έχουν χρονομετρηθεί και πληκτρολογηθεί σωστά.

Εάν δεν θέλετε να πληκτρολογήσετε ένα ξεχωριστό αρχείο υποτίτλων, μπορείτε επίσης να τα προσθέσετε απευθείας στο YouTube χρησιμοποιώντας το πρόγραμμα επεξεργασίας υποτίτλων.

Πληκτρολογήστε υπότιτλους στο YouTube

Το πρόγραμμα επεξεργασίας υποτίτλων σάς επιτρέπει να πληκτρολογείτε τους υπότιτλους σας καθώς παρακολουθείτε το βίντεό σας. Αυτή είναι μια πολύ απλή επιλογή και μπορεί να σας βοηθήσει να ελέγχετε πολύ τον τρόπο εμφάνισης των υπότιτλων σας, ειδικά αν δεν έχετε μεγάλη εμπειρία με την προσθήκη υπότιτλων. Ακολουθήστε αυτά τα βήματα για να προσθέσετε υπότιτλους με αυτόν τον τρόπο.

Στη σελίδα YouTube Studio, μεταβείτε στους Υπότιτλους και επιλέξτε το βίντεο στο οποίο θέλετε να έχουν υπότιτλους.

Επιλέξτε το κουμπί Προσθήκη και, στη συνέχεια, επιλέξτε Τύπος χειροκίνητα.

Θα ανοίξει ένα πλαίσιο κειμένου όπου μπορείτε να προσθέσετε κείμενο. Εκτός από τους υπότιτλους, μπορείτε να ορίσετε τους χρονικούς κωδικούς για κάθε έναν, ο οποίος διαμορφώνεται ως δευτερόλεπτα : καρέ.

Μπορείτε επίσης να αναπαράγετε το βίντεο καθώς πληκτρολογείτε και να απενεργοποιήσετε την επιλογή Παύση κατά την πληκτρολόγηση, αν θέλετε.

Για να προσθέσετε νέους υπότιτλους, μπορείτε να επιλέξετε το κουμπί Προσθήκη λεζάντας στο επάνω μέρος.

Μόλις τελειώσετε, επιλέξτε Δημοσίευση για να ανεβάσετε τους υπότιτλους σας στο βίντεό σας.

Στη συνέχεια, οι υπότιτλοι θα προστεθούν στο βίντεό σας στο YouTube. Μπορείτε να επιστρέψετε και να τα αλλάξετε αν χρειαστεί.

Εάν δεν θέλετε να επεξεργαστείτε τους χρόνους των υπότιτλων, μπορείτε επίσης να επιλέξετε Αυτόματος συγχρονισμός στην αρχή για να συγχρονίσετε αυτόματα τους υπότιτλους από το YouTube.

Δημιουργήστε υπότιτλους για καλύτερα βίντεο YouTube

Δεν είναι ποτέ κακή ιδέα να έχετε υπότιτλους στα βίντεό σας στο YouTube . Όχι μόνο θα επιτρέψετε σε όσους δεν ακούνε έναν τρόπο να παρακολουθήσουν το περιεχόμενό σας, αλλά θα είστε επίσης σίγουροι ότι όποιος θέλει υπότιτλους στα βίντεό σας θα τους έχει. Εφόσον το YouTube έχει κάνει τόσο εύκολη την προσθήκη τους, είναι ένας άλλος απλός τρόπος για να κάνετε τα βίντεό σας πολύ καλύτερα και πιο προσιτά.

 

Πώς να απενεργοποιήσετε τους υπότιτλους στη Samsung Smart TV(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 5021

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *