Πώς να χρησιμοποιήσετε την αυτόματη μετάφραση και τους υπότιτλους για βίντεο YouTube

Η γλώσσα ή η ένταση δεν πρέπει να σας εμποδίζουν να απολαμβάνετε βίντεο στο YouTube. Χρησιμοποιώντας υπότιτλους, μπορείτε να δείτε τις λέξεις σε πραγματικό χρόνο καθώς και να τις ακούσετε. Με τη λειτουργία Auto-Translate μπορείτε να μεταφράσετε υπότιτλους στη γλώσσα της επιλογής σας.

Τόσο στον ιστότοπο YouTube όσο και στην εφαρμογή YouTube για κινητά, μπορείτε να ενεργοποιήσετε και να χρησιμοποιήσετε αυτές τις χρήσιμες λειτουργίες. Επιπλέον, εάν χρησιμοποιείτε τον ιστότοπο YouTube, μπορείτε να προσαρμόσετε την εμφάνιση των λεζάντων.

Υπότιτλοι και μεταφράσεις στον ιστότοπο του YouTube

Επειδή η Αυτόματη μετάφραση αποτελεί μέρος της λειτουργίας υπότιτλων στο YouTube, ας ξεκινήσουμε με την ενεργοποίηση και την προσαρμογή των υπότιτλων.

Ενεργοποιήστε τους υπότιτλους στον Ιστό

Επισκεφτείτε τον ιστότοπο του YouTube και επιλέξτε το βίντεο που θέλετε να παρακολουθήσετε . Όταν αρχίσει να αναπαράγεται, επιλέξτε το εικονίδιο Κλειστές λεζάντες (CC) στο κάτω μέρος του βίντεο.

Θα δείτε μια κόκκινη γραμμή να εμφανίζεται κάτω από το εικονίδιο όταν είναι ενεργοποιημένοι οι ζωντανοί υπότιτλοι. Θα πρέπει επίσης να δείτε τις λέξεις που εμφανίζονται στο κάτω μέρος του βίντεο.

Για να απενεργοποιήσετε τους υπότιτλους αργότερα, απλώς επιλέξτε το εικονίδιο Κλειστοί υπότιτλοι. Αυτό αφαιρεί την κόκκινη γραμμή από κάτω και το παράθυρο λεζάντας θα πρέπει να εξαφανιστεί από το βίντεο.

Προσαρμογή υπότιτλων

Το YouTube σάς προσφέρει διάφορους τρόπους για να προσαρμόσετε την εμφάνιση των υπότιτλων. Αυτό σας επιτρέπει να επιλέξετε χρώματα και να προσαρμόσετε την αδιαφάνεια ώστε να ταιριάζει στις προτιμήσεις σας ή στο βίντεο εκείνη τη στιγμή.

Ανοίξτε το εικονίδιο με το γρανάζι στα δεξιά του εικονιδίου Κλειστές λεζάντες στο κάτω μέρος του βίντεο.
Επιλέξτε Υπότιτλοι/CC στο μικρό αναδυόμενο παράθυρο.

Στο επάνω μέρος του αναδυόμενου παραθύρου, επιλέξτε Επιλογές.

Στη συνέχεια, θα δείτε τις ακόλουθες προσαρμογές. Επιλέξτε ένα για να το προσαρμόσετε και, στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε το βέλος επάνω αριστερά για να επιστρέψετε.

Οικογένεια γραμματοσειρών: Επιλέξτε από μια γραμματοσειρά σερίφ, απλή, καμπύλη ή μικρό κεφαλαίο.
Χρώμα γραμματοσειράς: Επιλέξτε από βασικά χρώματα όπως λευκό, κόκκινο ή μπλε ή ένα πιο φωτεινό όπως κυανό ή ματζέντα.
Μέγεθος γραμματοσειράς: Προσαρμόστε το μέγεθος γραμματοσειράς από 50 έως 400 τοις εκατό.
Χρώμα φόντου: Επιλέξτε από τα ίδια χρώματα με τις επιλογές γραμματοσειράς για το φόντο. Αυτή είναι η περιοχή ακριβώς πίσω από τις λέξεις στη λεζάντα.
Αδιαφάνεια φόντου: Προσαρμόστε την αδιαφάνεια του φόντου από μηδέν σε 100 τοις εκατό.
Χρώμα παραθύρου: Όπως και το φόντο, μπορείτε να αλλάξετε το χρώμα του παραθύρου, που είναι ολόκληρη η περιοχή λεζάντας. Επιλέξτε από τις ίδιες επιλογές χρώματος με τη γραμματοσειρά και το φόντο.
Αδιαφάνεια παραθύρου: Προσαρμόστε την αδιαφάνεια του παραθύρου υπότιτλων από μηδέν σε 100 τοις εκατό.
Στυλ άκρων χαρακτήρων: Επιλέξτε ένα στυλ όπως σκιά, ανύψωση, συμπίεση ή περίγραμμα για τις άκρες της γραμματοσειράς.
Αδιαφάνεια γραμματοσειράς: Προσαρμόστε την αδιαφάνεια της γραμματοσειράς από 25 σε 100 τοις εκατό.
Επαναφορά: Επαναφέρετε όλες τις ρυθμίσεις εμφάνισης στις προεπιλογές.

Θα πρέπει να δείτε αμέσως τυχόν ενημερώσεις που κάνετε στους υπότιτλους. Αυτό σας επιτρέπει να επαναφέρετε την αλλαγή ή να επιλέξετε μια διαφορετική επιλογή.

Σε καθεμία από τις παραπάνω ρυθμίσεις, θα δείτε μια επιλογή Παράκαμψη βίντεο στο επάνω μέρος του αναδυόμενου παραθύρου. Εάν θέλετε να παρακάμψετε τυχόν ρυθμίσεις υπότιτλων που καθορίζονται από το βίντεο με τις δικές σας επιλογές, επιλέξτε Απενεργοποίηση.

Επιλέξτε το εικονίδιο με το γρανάζι για να κλείσετε τις ρυθμίσεις όταν τελειώσετε.

Ενεργοποίηση αυτόματης μετάφρασης στον Ιστό

Αφού ενεργοποιήσετε τους υπότιτλους, μπορείτε να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία μετάφρασης βίντεο και να επιλέξετε τη γλώσσα.

Ανοίξτε το εικονίδιο με το γρανάζι στο κάτω μέρος του βίντεο στα δεξιά του εικονιδίου υπότιτλων.
Επιλέξτε Υπότιτλοι/CC στο μικρό αναδυόμενο παράθυρο.
Επιλέξτε Αυτόματη μετάφραση.

Στη συνέχεια, επιλέξτε τη γλώσσα.

Στη συνέχεια, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το βέλος στην επάνω αριστερή γωνία του αναδυόμενου παραθύρου για να επιστρέψετε ή το εικονίδιο με το γρανάζι για να κλείσετε τις ρυθμίσεις.

Υπότιτλοι και μεταφράσεις στην εφαρμογή YouTube

Μπορείτε να ενεργοποιήσετε τους αυτόματους υπότιτλους και τις μεταφράσεις εξίσου εύκολα στην εφαρμογή YouTube για κινητά σε Android και iPhone.

Ενεργοποιήστε τους υπότιτλους στην εφαρμογή για κινητά

Ανοίξτε την εφαρμογή YouTube και επιλέξτε ένα βίντεο. Όταν ξεκινήσει η αναπαραγωγή, επιλέξτε το Closed Caption (CC) επάνω δεξιά. Αυτό το εικονίδιο εμφανίζεται τόσο σε κατακόρυφη όσο και σε οριζόντια λειτουργία.

Θα δείτε το εικονίδιο να τονίζεται με λευκό και ένα σύντομο μήνυμα στο κάτω μέρος της οθόνης ότι έχετε ενεργοποιήσει τους υπότιτλους.

Για να απενεργοποιήσετε τους υπότιτλους του YouTube, απλώς επιλέξτε ξανά το εικονίδιο υπότιτλων. Αυτό επαναφέρει το εικονίδιο στην αρχική του κατάσταση και θα δείτε ένα σύντομο μήνυμα ότι έχετε απενεργοποιήσει τους υπότιτλους.

Ενεργοποιήστε την αυτόματη μετάφραση στην εφαρμογή για κινητά

Αφού ενεργοποιήσετε τους υπότιτλους βίντεο, μπορείτε να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία αυτόματης μετάφρασης του YouTube.

Επιλέξτε το εικονίδιο με το γρανάζι στο επάνω μέρος του βίντεο.
Επιλέξτε Λεζάντες στο μικρό αναδυόμενο παράθυρο.
Επιλέξτε Αυτόματη μετάφραση και επιλέξτε τη γλώσσα.

Θα δείτε ένα σύντομο μήνυμα ότι έχετε ενεργοποιήσει τους υπότιτλους στη γλώσσα που επιλέξατε. Αυτή η ρύθμιση εμφανίζεται επίσης όταν πατάτε το εικονίδιο με το γρανάζι και σας δείχνει τη γλώσσα που επιλέξατε, όπως Αγγλικά, Ισπανικά ή Πορτογαλικά.

Στη συνέχεια, μπορείτε να απολαύσετε το βίντεο με μεταφράσεις υπότιτλων σε πραγματικό χρόνο μέσω της λειτουργίας υπότιτλων είτε σε κατακόρυφη είτε σε οριζόντια προβολή.

Χρήσιμες, εύχρηστες λειτουργίες του YouTube

Εάν θέλετε να παρακολουθήσετε βίντεο, αλλά δεν έχετε ακουστικά και δεν θέλετε να ενοχλείτε τους γύρω σας ή εάν έχετε προβλήματα ακοής, απλώς ενεργοποιήστε αυτούς τους αυτόματους υπότιτλους στο YouTube.

Τώρα, αντί να παραλείπετε βίντεο επειδή είναι σε ξένη γλώσσα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία αυτόματης μετάφρασης του YouTube.

Λάβετε υπόψη αυτές τις χρήσιμες και εύχρηστες λειτουργίες όταν παρακολουθείτε το επόμενο βίντεό σας στο YouTube.

Για περισσότερα, ρίξτε μια ματιά σε συμβουλές για τη χρήση του Google Translate ή πώς να επεξεργαστείτε ένα βίντεο για το δικό σας κανάλι YouTube.

Διαβάστε επίσης:Πώς να προσθέσετε υπότιτλους σε ένα βίντεο YouTube

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 5306

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *