Οι καλύτερες εφαρμογές μεταφραστή κάμερας για μετάφραση γλωσσών με το smartphone σας

Τα θαύματα της σύγχρονης τεχνολογίας διευκολύνουν και διευκολύνουν τη μετάφραση γλωσσών που ίσως δεν γνωρίζετε. Ίσως έχετε χρησιμοποιήσει μεταφραστές κειμένου ή ακόμα και μεταφραστές ήχου. Σήμερα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μεταφραστές κάμερας για να μεταφράσετε οποιαδήποτε ξένη γλώσσα απευθείας από την κάμερα του τηλεφώνου σας. 

Αυτός μπορεί να είναι ένας γρήγορος και εύκολος τρόπος μετάφρασης γλωσσών, ειδικά αν περιλαμβάνει χαρακτήρες που δεν περιλαμβάνονται στη μητρική σας γλώσσα, γεγονός που καθιστά δυσκολότερη τη μετάφραση με μεταφραστές κειμένου. 

Υπάρχουν πλέον πολλές εφαρμογές εκεί έξω με την τεχνολογία μετάφρασης γλωσσών . Και ως επί το πλείστον, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να βρείτε μεταφράσεις για επιγραφές, συσκευασίες ή οπουδήποτε αλλού χρειάζεστε μεταφρασμένες διαφορετικές γλώσσες. Παρακάτω συγκεντρώσαμε τις καλύτερες εφαρμογές μετάφρασης που έχουν αυτή τη δυνατότητα για χρήση όποτε χρειάζεται. 

Πώς να χρησιμοποιήσετε την αυτόματη μετάφραση και τους υπότιτλους για βίντεο YouTube

Photo Translator – Μετάφραση

Μόλις ανοίξετε αυτήν την εφαρμογή μεταφραστή κάμερας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία κάμερας. Μπορείτε να τραβήξετε μια γρήγορη φωτογραφία του τι χρειάζεστε μεταφρασμένο, είτε χρησιμοποιώντας τη δυνατότητα αυτόματης ανίχνευσης είτε επιλέγοντας την ξένη γλώσσα. Μόλις τραβήξετε μια φωτογραφία, θα την αποθηκεύσει ώστε να μπορείτε να ανατρέξετε σε προηγούμενες μεταφράσεις. Επιπλέον, μπορείτε να ανεβάσετε φωτογραφίες από το ρολό της κάμερας του τηλεφώνου σας και να μεταφράσετε τη γλώσσα σε αυτές.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτές τις δυνατότητες δωρεάν ως ένα βαθμό, αλλά αν θέλετε απεριόριστες μεταφράσεις, χωρίς διαφημίσεις και λειτουργία εκτός σύνδεσης, μπορείτε να πληρώσετε για την έκδοση premium. Αυτό μπορεί να είναι στα 4,99 $ το μήνα ή μια εφάπαξ πληρωμή 34,99 $.

Μεταφραστής φωτογραφιών για iOS

Μεταφραστής φωτογραφιών για Android

Μεταφραστής iTranslate

Σε αυτήν την εφαρμογή, μπορείτε να κάνετε εναλλαγή μεταξύ διαφορετικών λειτουργιών μετάφρασης, μία από τις οποίες είναι μεταφραστής κάμερας. Ωστόσο, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε μόνο με την έκδοση πλήρους πρόσβασης, η οποία κοστίζει 3,99 $ το μήνα. Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε τη δωρεάν δοκιμή 7 ημερών. 

Μπορείτε να τραβήξετε μια φωτογραφία ό,τι χρειάζεστε μεταφρασμένο ή να ανεβάσετε μία όταν χρησιμοποιείτε την κάμερα. Μπορείτε να επιλέξετε την ξένη γλώσσα καθώς και τη γλώσσα-στόχο. Μόλις τραβήξετε μια εικόνα και η εφαρμογή τη μεταφράσει, μπορείτε να επιλέξετε να τη διαβάσετε, να την αποθηκεύσετε για αργότερα ή να τη μοιραστείτε με άλλους. Αυτή η εφαρμογή έχει πολλές εξαιρετικές λειτουργίες εύχρηστες για ταξίδια ή γλωσσική μελέτη

iTranslate για iOS

iTranslate για Android

Μετάφραση τώρα – Μεταφραστής

Αυτή η εφαρμογή προσφέρει πολλές επιλογές για μετάφραση, όπως κείμενο, ήχο και χρήση της κάμεράς σας. Πατώντας στο εικονίδιο της κάμερας στον μεταφραστή κειμένου θα μεταφερθείτε σε μια οθόνη όπου μπορείτε να φωτογραφίσετε οποιοδήποτε κείμενο για να το μεταφράσετε. 

Μόλις τραβήξετε μια φωτογραφία, μπορείτε να δείτε τη μετάφραση στην οθόνη. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε να ανεβάσετε μια εικόνα εάν χρειάζεται. Οι πρόσφατες μεταφράσεις σας θα αποθηκευτούν αυτόματα και μπορείτε να τις δείτε από την κύρια οθόνη μετάφρασης. Για να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία μεταφραστή κάμερας, θα χρειαστεί να κάνετε αναβάθμιση στην πλήρη έκδοση της εφαρμογής για 4,99 $ την εβδομάδα ή σε άλλες επιλογές συνδρομής (9,99 $ για μια μηνιαία και 69,99 $ για μια ετήσια συνδρομή).

Μετάφραση τώρα για iOS

Μεταφραστής Microsoft

Η Microsoft διαθέτει έναν εκπληκτικό μεταφραστή κάμερας στην εφαρμογή μετάφρασης. Απλώς πατήστε το εικονίδιο της κάμερας για να τραβήξετε μια φωτογραφία κάποιου κειμένου για άμεση μετάφραση. Από εκεί, η εφαρμογή θα σαρώσει τη φωτογραφία και θα μεταφράσει τις λέξεις. Μπορείτε επίσης να ανεβάσετε φωτογραφίες για μετάφραση. Η εφαρμογή μπορεί να ανιχνεύσει γλώσσες ή μπορείτε να τη ρυθμίσετε μόνοι σας.

Το Microsoft Translator είναι μια εξαιρετική επιλογή, επειδή η εφαρμογή έχει πολλές δυνατότητες μετάφρασης και είναι δωρεάν στη χρήση. Σε σύγκριση με πολλές άλλες παρόμοιες εφαρμογές, αυτή έχει περισσότερες δυνατότητες και λειτουργεί καλύτερα χωρίς να την πληρώνετε. 

Μεταφραστής Microsoft για iOS

Μεταφραστής της Microsoft για Android

Δάσκαλος Μεταφραστής

Το Translator Guru είναι μια άλλη εφαρμογή μετάφρασης όλα σε ένα που έχει πολλές δυνατότητες. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την επιλογή της κάμερας μεταβαίνοντας στην καρτέλα Lens στην εφαρμογή. Θα χρειαστεί να αναβαθμίσετε την εφαρμογή στην πλήρη έκδοση για 6,99 $ την εβδομάδα ή 69,99 $ το χρόνο για να χρησιμοποιήσετε αυτήν τη δυνατότητα. 

Όταν τραβάτε μια φωτογραφία με την εφαρμογή, θα αναλύσει τη φωτογραφία και θα μεταφράσει όλο το ξένο κείμενο που εντοπίζει. Μόλις τελειώσετε, μπορείτε να πατήσετε σε γραμμές κειμένου για να διαβάσετε τη μετάφρασή τους. Μπορείτε επίσης να αποθηκεύσετε μεταφράσεις, να τις διαβάσετε δυνατά και να τις μοιραστείτε με άλλους. 

Μεταφραστής γκουρού για iOS

Speak & Translate – Μεταφραστής

Αυτή η εφαρμογή προορίζεται κυρίως για φωνητική μετάφραση, αλλά είναι διαθέσιμος ένας μεταφραστής κάμερας για χρήση εάν μεταβείτε στην καρτέλα Snap. Πρέπει να αγοράσετε την έκδοση premium για να χρησιμοποιήσετε τον μεταφραστή κάμερας, ο οποίος κοστίζει 5,99 $ το μήνα. 

Μόλις τραβήξετε μια φωτογραφία, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις αγκύλες για να μετακινηθείτε στην περιοχή φωτογραφίας που θέλετε να μεταφραστεί. Μπορείτε επίσης να διαβάσετε τις μεταφράσεις σας. Ένα αξιοσημείωτο χαρακτηριστικό αυτής της εφαρμογής είναι ότι υπάρχει επίσης μια λειτουργία Αντικειμένου, όπου μπορείτε να τραβήξετε μια φωτογραφία ενός αντικειμένου και να λάβετε το μεταφρασμένο κείμενο για αυτό σε μια συγκεκριμένη γλώσσα. 

Speak & Translate για iOS

Μετάφραση Google

Η εφαρμογή Μετάφραση Google διαθέτει έναν από τους καλύτερους μεταφραστές κάμερας, επειδή αντί να χρειάζεται να τραβήξετε ή να ανεβάσετε μια φωτογραφία, μπορείτε να μεταφράσετε κείμενο σε πραγματικό χρόνο. Αυτό εξοικονομεί πολύ χρόνο με τη λήψη φωτογραφιών και οι μεταφράσεις θα ενημερώνονται συνεχώς για να είναι πιο σωστές καθώς μετακινείτε τη φωτογραφική μηχανή σας. 

Το καλύτερο σε αυτό είναι ότι το Google Translate είναι μια εντελώς δωρεάν εφαρμογή μετάφρασης με πολλές άλλες δυνατότητες, όπως η μετάφραση ομιλίας, και κάνει εξαιρετική δουλειά στη μετάφραση κειμένου. 

Μετάφραση Google για iOS

Google Translate για Android

Μεταφράστε γρήγορα γλώσσες με αυτές τις εφαρμογές

Όλες οι παραπάνω εφαρμογές είναι εξαιρετικές επιλογές για να διαβάσετε τη μετάφραση γλώσσας, είτε σε βιβλίο, είτε στο διαδίκτυο ή όταν ταξιδεύετε και δυσκολεύεστε να διαβάσετε πινακίδες. Πολλές από αυτές τις εφαρμογές διαθέτουν επιπλέον δυνατότητες που κάνουν τις μεταφράσεις πιο κατανοητές και να εφαρμόζονται στον πραγματικό κόσμο. 

Διαβάστε επίσης:Ο ρόλος της τεχνητής νοημοσύνης στη διαδικτυακή μετάφραση εγγράφων

Πώς να μεταφράσετε μια ιστοσελίδα στο πρόγραμμα περιήγησης Firefox

Πώς να μεταφράσετε μηνύματα WhatsApp

καλύτερες εφαρμογές εκμάθησης γλωσσών για Android

 

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 4887

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *