9 τρόποι αντιμετώπισης προβλημάτων ήχου Chromecast

Συχνά, είναι πιο εύκολο να περιηγηθείτε σε περιεχόμενο στο τηλέφωνό σας παρά μέσω ενός ενσωματωμένου προγράμματος περιήγησης σε μια τηλεόραση. Το Chromecast είναι μια συσκευή ροής που καθιστά δυνατή τη μετάδοση απευθείας από το τηλέφωνό σας στην τηλεόραση με ένα μόνο πάτημα, αλλά συνοδεύεται από πιθανά προβλήματα ήχου.

Για παράδειγμα, μπορεί να διατηρήσετε την ένταση του ήχου της τηλεόρασής σας γύρω στο 15 — αλλά αυτό το επίπεδο έντασης είναι πολύ αθόρυβο για να διακρίνει τίποτα κατά τη μετάδοση, επομένως πρέπει να το αυξήσετε στο 30. Τη στιγμή που σταματάτε τη μετάδοση, σχεδόν σβήνετε τα ηχεία σας με η ένταση. Αυτό το άρθρο θα καλύψει τον τρόπο αντιμετώπισης αυτών των προβλημάτων ήχου του Chromecast και πολλά άλλα.

Πώς να αποκτήσετε το Chrome σε Samsung Smart TV

9 τρόποι για τη διόρθωση προβλημάτων ήχου του Chromecast

Υπάρχουν πολλά πιθανά προβλήματα ήχου του Chromecast , από πολύ αθόρυβη έως καθόλου ένταση. 

Ελέγξτε τη Σύνδεση

Η απλούστερη λύση είναι να ελέγξετε τη θύρα HDMI στην οποία είναι συνδεδεμένο το Chromecast σας. Εάν δεν είναι ασφαλής σύνδεση, ο ήχος σας μπορεί να παραμορφωθεί. Σπρώξτε το Chromecast σταθερά στη θύρα και ελέγξτε ότι δεν κουνιέται. 

Εάν η σύνδεση είναι σταθερή, δοκιμάστε μια διαφορετική θύρα HDMI. Αποκλείστε πρώτα προβλήματα υλικού με την τηλεόρασή σας πριν προχωρήσετε σε άλλα βήματα. Για παράδειγμα, εάν έχετε μόνο μία θύρα HDMI, συνδέστε μια άλλη συσκευή και δοκιμάστε τον ήχο της για να αποκλείσετε ένα ελαττωματικό Chromecast. 

Επανεκκινήστε τα πολυμέσα σας

Μερικές φορές το πρόβλημα με τον ήχο σας είναι ένα σφάλμα. Δοκιμάστε το παλιό ρητό: απενεργοποιήστε το και ενεργοποιήστε το ξανά. Κλείστε το πρόγραμμα αναπαραγωγής πολυμέσων, το Hulu, το YouTube, το Netflix και σταματήστε τη μετάδοση. Αφού το κλείσετε εντελώς, συνεχίστε τη μετάδοση. 

Αυτό μπορεί να διορθώσει πολλά από τα πιο συνηθισμένα προβλήματα. Μερικές φορές, κάτι τόσο απλό όπως η παύση και η συνέχιση μπορεί να το διορθώσει — αλλά ίσως χρειαστεί να επανεκκινήσετε το cast.

Ελέγξτε τις ρυθμίσεις ήχου της συσκευής σας

Εάν κάνετε μετάδοση από το τηλέφωνό σας ή ένα tablet, το Chromecast ενδέχεται να είναι προεπιλεγμένο στις ρυθμίσεις ήχου της συσκευής σας και όχι στις ρυθμίσεις της τηλεόρασής σας. Όταν κάνετε cast, αναλαμβάνει το επίπεδο έντασης στην τηλεόρασή σας. Δοκιμάστε να ρυθμίσετε την ένταση στο τηλέφωνό σας για να δείτε αν κάνει τη διαφορά.

Μερικές φορές υπάρχει αποσύνδεση μεταξύ του επιπέδου έντασης του τηλεφώνου σας και του επιπέδου της τηλεόρασης. Η αλλαγή της έντασης ακόμη και κατά ένα σημείο μπορεί να αναγκάσει το Chromecast να συγχρονίσει και να διορθώσει τα επίπεδα ήχου σε αυτό που θα έπρεπε. 

Συνδεθείτε στο δίκτυο 5 GHz

Εάν το δίκτυό σας Wi-Fi εκπέμπει πολλές ζώνες, συνδεθείτε απευθείας στη ζώνη των 5 GHz και όχι στη ζώνη των 2,4 GHz. Αυτό θα παρέχει το υψηλότερο εύρος ζώνης και θα βοηθήσει στην επίλυση προβλημάτων συγχρονισμού ήχου/εικόνας στην οθόνη. 

Ενημερώστε το πρόγραμμα περιήγησής σας

Εάν κάνετε μετάδοση απευθείας από το Chrome, βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε την πιο πρόσφατη έκδοση του προγράμματος περιήγησης. Οι παλιές εκδόσεις του Chrome cast έχουν ως αποτέλεσμα ροές χαμηλότερης ποιότητας και προβλήματα ήχου.

Επιλέξτε τη λειτουργία HDMI 50 Hz

Ανάλογα με το περιεχόμενο που παρακολουθείτε, ίσως χρειαστεί να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία HDMI 50 Hz. Κάποιο συγκεκριμένο περιεχόμενο (όπως αθλητικές μεταδόσεις) κωδικοποιείται σε αυτήν τη συχνότητα. 

Ανοίξτε την εφαρμογή Google Home. Επιλέξτε το Chromecast σας από τη λίστα συσκευών.

Επιλέξτε το εικονίδιο με το γρανάζι στην επάνω δεξιά γωνία.

Πατήστε Βίντεο .

Πατήστε το διακόπτη για να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία 50 Hz. 

Αυτό θα λειτουργήσει μόνο εάν η τηλεόρασή σας επιτρέπει αυτήν τη λειτουργία, αλλά μπορεί να είναι μια εύκολη λύση για ένα ενοχλητικό πρόβλημα. 

Επανεκκινήστε το Chromecast σας

Και πάλι, η απάντηση μπορεί να βρίσκεται στο «απενεργοποιήστε το και ενεργοποιήστε το ξανά». Μπορείτε να το κάνετε απευθείας από την εφαρμογή Google Home.

Ανοίξτε την εφαρμογή Google Home . Επιλέξτε το Chromecast σας από τη λίστα συσκευών.

Επιλέξτε το εικονίδιο με το γρανάζι στην επάνω δεξιά γωνία.

Επιλέξτε τις τρεις τελείες στην επάνω δεξιά γωνία.

Επιλέξτε Επανεκκίνηση .

Μπορεί να χρειαστούν αρκετά λεπτά για να επανεκκινήσει πλήρως το Chromecast σας και να συνδεθεί ξανά στο Wi-Fi και στη συνέχεια να μεταδοθεί σε αυτό. Αυτό συχνά επιλύει τυχόν υπάρχοντα προβλήματα ήχου. 

Καθυστέρηση σύνδεσης ομάδας

Εάν αναπαράγετε ήχο μέσω μιας ομάδας ηχείων, ο ήχος σας ενδέχεται να μην συγχρονίζεται σωστά σε κάθε συσκευή. Η εφαρμογή Google Home έχει εσωτερικές ρυθμίσεις που σας βοηθούν να προσαρμόσετε την έξοδο. 

Ανοίξτε την εφαρμογή Google Home. Επιλέξτε το Chromecast σας από τη λίστα συσκευών.

Πατήστε το εικονίδιο με το γρανάζι στην επάνω δεξιά γωνία.

Επιλέξτε Ήχος .

Επιλέξτε Διόρθωση καθυστέρησης ομάδας

Μετακινήστε το ρυθμιστικό προς τα αριστερά ή προς τα δεξιά μέχρι να συγχρονιστεί ο ήχος σας. 

Αυτή δεν είναι μια αυτοματοποιημένη διαδικασία και μπορεί να χρειαστεί κάποια δοκιμή και σφάλματα. Είναι καλή ιδέα να αναπαράγετε ένα τραγούδι στα ηχεία ενώ το κάνετε αυτό ως σημείο αναφοράς για τον ήχο. 

Επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων του Chromecast

Εάν όλα τα άλλα αποτύχουν, επαναφέρετε το Chromecast στο εργοστάσιο. Μπορείτε να το κάνετε αυτό μέσω του μενού ρυθμίσεων στην εφαρμογή Google Home.

Ανοίξτε την εφαρμογή Google Home . Επιλέξτε το Chromecast σας από τη λίστα συσκευών. 

Επιλέξτε το εικονίδιο με το γρανάζι .

Επιλέξτε τις τρεις τελείες στην επάνω δεξιά γωνία . Πατήστε Επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων .

Πατήστε Επαναφορά .

Μόλις το κάνετε αυτό, θα χρειαστεί να ρυθμίσετε ξανά το Chromecast σας – αλλά η επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων θα διορθώσει πολλά προβλήματα. 

Το Chromecast είναι ένας εύκολος τρόπος να μετατρέψετε οποιαδήποτε τηλεόραση (εφόσον διαθέτει θύρα HDMI) σε έξυπνη τηλεόραση. Αν και μπορεί να αντιμετωπίζετε μερικά σφάλματα εδώ και εκεί, τα περισσότερα διορθώνονται εύκολα – απλώς ακολουθήστε τα προηγούμενα βήματα για να διορθώσετε τυχόν προβλήματα ήχου που ενδέχεται να αντιμετωπίσετε. 

Διαβάστε επίσης:αυτόματη μετάφραση και υπότιτλους στο YouTube

Πώς να επαναφέρετε το πρόγραμμα περιήγησης Firefox

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 4825

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *