13 Διορθώσεις όταν τα Windows 11 Wi-Fi δεν εμφανίζονται

Το Wi-Fi είναι η ψυχή των σύγχρονων υπολογιστών, αλλά μερικές φορές η επιλογή σύνδεσης σε Wi-Fi δεν εμφανίζεται στα Windows 11 (ή στα Windows 10!). Αυτό καθιστά αδύνατη τη σύνδεση στο Διαδίκτυο ή στους πόρους LAN χωρίς καλώδιο.

Ακολουθούν μερικές από τις πιο πιθανές συμβουλές για να διορθώσετε προβλήματα Wi-Fi και να σας επαναφέρετε στο διαδίκτυο σε ελάχιστο χρόνο, ξεκινώντας με την καλύτερη καθολική συμβουλή αντιμετώπισης προβλημάτων από όλες.

1. Επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας

Αυτό είναι σωστό, απλά επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας. Σε πολλές περιπτώσεις, κάθε παράξενο ασύρματο δίκτυο εξαφανίζεται μυστηριωδώς μετά από μια επανεκκίνηση.

2. Είναι ενεργοποιημένη η λειτουργία αεροπλάνου;

Τα Windows 11 έχουν μια ρύθμιση λειτουργίας πτήσης ή πτήσης που απενεργοποιεί κάθε συσκευή ραδιομετάδοσης στον υπολογιστή σας. Αυτό περιλαμβάνει Wi-Fi και Bluetooth, επομένως αξίζει να ελέγξετε ότι δεν έχετε βάλει κατά λάθος τον υπολογιστή σε λειτουργία πτήσης.

Μπορείτε να πατήσετε Windows + A ή να κάνετε αριστερό κλικ στο ηχείο στην περιοχή ειδοποιήσεων.

Το κουμπί λειτουργίας πτήσης δεν πρέπει να είναι αναμμένο. Εάν είναι, κάντε κλικ ή αγγίξτε το μία φορά.

3. Εκτελέστε το Network Troubleshooter

Τα Windows 11 διαθέτουν μια σειρά από ενσωματωμένα προγράμματα αντιμετώπισης προβλημάτων που αυτοματοποιούν τον εντοπισμό και την επιδιόρθωση κοινών προβλημάτων χωρίς να καταφεύγουν στη γραμμή εντολών . Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Εργαλείο αντιμετώπισης προβλημάτων δικτύου ως εξής:

Ανοίξτε το μενού Έναρξη. Επιλέξτε το Settings Cog για να ανοίξετε τις Ρυθμίσεις .

Ανοίξτε το σύστημα .Ανοίξτε Αντιμετώπιση προβλημάτων .

Στη συνέχεια επιλέξτε Άλλα εργαλεία αντιμετώπισης προβλημάτων .

Επιλέξτε Εκτέλεση δίπλα στο στοιχείο Συνδέσεις Διαδικτύου .

Τώρα ορίστε την επιλογή αντιμετώπισης προβλημάτων της σύνδεσής σας στο Διαδίκτυο και ακολουθήστε τις οδηγίες που εμφανίζονται στην οθόνη.

Θα σας ενημερώσει για τυχόν προβλήματα που εντοπίζει και εάν θα μπορούσε να τα διορθώσει.

4. Εκκίνηση σε ασφαλή λειτουργία (ή χρησιμοποιήστε Ethernet)

Ορισμένα βήματα αντιμετώπισης προβλημάτων ενδέχεται να απαιτούν σύνδεση στο Διαδίκτυο ή ίσως χρειαστεί να συνδεθείτε στο Διαδίκτυο τώρα και να διορθώσετε το Wi-Fi αργότερα. Υπάρχουν δύο τρόποι για να επιτευχθεί αυτό.

Αρχικά, μπορείτε να εκκινήσετε τα Windows 11 σε ασφαλή λειτουργία. Δεν φορτώνονται εφαρμογές τρίτων κατά την εκκίνηση σε αυτήν τη λειτουργία και τα Windows επαναφέρονται σε ένα γενικό πρόγραμμα οδήγησης προσαρμογέα δικτύου. Εάν το Wi-Fi σας λειτουργεί σε ασφαλή λειτουργία, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα τα προβλήματά σας να σχετίζονται με προγράμματα οδήγησης και ίσως χρειαστεί να ενημερώσετε τα προγράμματα οδήγησης. Μεταβείτε στην ενότητα Πώς να ξεκινήσετε τα Windows 11 σε ασφαλή λειτουργία για συγκεκριμένες οδηγίες.

Η δεύτερη επιλογή σας είναι να μεταβείτε σε σύνδεση Ethernet. Εκτελέστε ένα καλώδιο Ethernet από την πλησιέστερη πρίζα στον υπολογιστή σας με Windows 11.

5. Βεβαιωθείτε ότι το Wi-Fi είναι ενεργοποιημένο

Είναι αρχικά ενεργοποιημένο το Wi-Fi σας; Υπάρχουν διάφοροι τρόποι απενεργοποίησης. Αρχικά, στα ίδια τα Windows 11, μπορείτε να επιλέξετε το κουμπί γρήγορες ρυθμίσεις στην περιοχή ειδοποιήσεων. Αυτό θα αποκαλύψει τον διακόπτη εναλλαγής Wi-Fi στα Windows. Ενεργοποιήστε το και δείτε αν τα πράγματα επανέρχονται στο φυσιολογικό.

Εάν χρησιμοποιείτε φορητό υπολογιστή, τότε θα έχετε είτε έναν διακόπτη υλικού στο πλάι του υπολογιστή είτε μια συντόμευση πληκτρολογίου για τη λειτουργία Wi-Fi. Εάν το Wi-Fi είναι απενεργοποιημένο σε επίπεδο BIOS, τα Windows δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν το υλικό.

Θα πρέπει να ελέγξετε το εγχειρίδιο του φορητού υπολογιστή σας για τη θέση του κουμπιού εάν υπάρχει. Οι εναλλαγές Wi-Fi πληκτρολογίου συνήθως λειτουργούν κρατώντας πατημένο το πλήκτρο Fn και, στη συνέχεια, πατώντας το αντίστοιχο πλήκτρο με ένα εικονίδιο Wi-Fi σε αυτό.

6. Ενεργοποιήστε τη Σύνδεση Wi-Fi

Η σύνδεσή σας Wi-Fi ενδέχεται να είναι απενεργοποιημένη στα ίδια τα Windows 11 για κάποιο λόγο. Δείτε πώς μπορείτε να ελέγξετε και να διορθώσετε το πρόβλημα:

Ανοίξτε το μενού Έναρξη με το πλήκτρο Windows. Πληκτρολογήστε Πίνακας Ελέγχου και, στη συνέχεια, πατήστε Enter .

Μεταβείτε στο Δίκτυο και Διαδίκτυο > Κέντρο δικτύου και κοινής χρήσης .

Επιλέξτε Αλλαγή ρυθμίσεων προσαρμογέα .

Εδώ θα δείτε όλες τις συνδέσεις δικτύου και τα συνδεδεμένα μόντεμ σας.

Αναζητήστε μια σύνδεση Wi-Fi που αναφέρεται για τον σωστό προσαρμογέα δικτύου. Στα περισσότερα συστήματα, θα υπάρχει μόνο ένα. Εάν είναι γκριζαρισμένο και έχει την ένδειξη “Απενεργοποιημένο”, απλώς κάντε δεξί κλικ πάνω του και επιλέξτε Ενεργοποίηση .

7. Ελέγξτε εάν ο προσαρμογέας Wi-Fi σας είναι συνδεδεμένος

Εάν χρησιμοποιείτε προσαρμογέα WiFi που βασίζεται σε USB, κάτι που είναι πιθανό εάν χρησιμοποιείτε επιτραπέζιο σύστημα, βεβαιωθείτε ότι είναι συνδεδεμένος σωστά.

Μπορεί επίσης να θέλετε να το δοκιμάσετε σε διαφορετικό υπολογιστή για να βεβαιωθείτε ότι εξακολουθεί να λειτουργεί. Δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε και διαφορετική θύρα USB. Σε περίπτωση που κάτι δεν πάει καλά με το ίδιο το λιμάνι.

8. Ελέγξτε τον προσαρμογέα δικτύου σας στη Διαχείριση Συσκευών

Η εφαρμογή Διαχείριση Συσκευών σάς εμφανίζει μια λίστα με όλο το υλικό στον υπολογιστή σας και εάν λειτουργούν σωστά ή όχι.

Ανοίξτε το μενού “Έναρξη “. Πληκτρολογήστε “Διαχείριση συσκευών”. Ανοίξτε τη Διαχείριση συσκευών από τα αποτελέσματα αναζήτησης.

Ίσως χρειαστεί να κάνετε διπλό κλικ στην κατηγορία υπολογιστή για να την αναπτύξετε.

Αναζητήστε την ενότητα προσαρμογείς δικτύου και αναπτύξτε την για να δείτε όλους τους προσαρμογείς δικτύου σας.

Αναζητήστε τον προσαρμογέα Wi-Fi στη λίστα με τους προσαρμογείς δικτύου και ελέγξτε εάν έχει ένα προειδοποιητικό εικονίδιο πάνω του, όπως ένα κίτρινο θαυμαστικό. Κάντε δεξί κλικ στον προσαρμογέα και ελέγξτε τις ιδιότητές του για συγκεκριμένα μηνύματα σφάλματος.

Εάν ο προσαρμογέας απουσιάζει εντελώς από τη διαχείριση συσκευών, υποδηλώνει πρόβλημα σε επίπεδο υλικού ή γιατί δεν εντοπίζεται ο προσαρμογέας. Εάν ο προσαρμογέας λειτουργεί μόνο σε ασφαλή λειτουργία, ενδέχεται να σχετίζεται με λογισμικό ή προγράμματα οδήγησης.

Εάν ο προσαρμογέας έχει έναν κόκκινο σταυρό στο εικονίδιο του, κάντε δεξί κλικ πάνω του και επιλέξτε Ενεργοποίηση . Εάν αυτό δεν είναι δυνατό, μπορείτε να απεγκαταστήσετε συσκευές κάνοντας δεξί κλικ πάνω τους και επιλέγοντας απεγκατάσταση. Στη συνέχεια, επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας για να εντοπίσετε ξανά το υλικό.

9. Ενημερώστε, επαναφέρετε ή εγκαταστήστε ξανά τα προγράμματα οδήγησης Wi-Fi

Τις περισσότερες φορές, το Wi-Fi σας σταματά να λειτουργεί επειδή το πρόγραμμα οδήγησης υλικού έχει πάει στραβά. Θα πρέπει είτε να κατεβάσετε και να εγκαταστήσετε το πιο πρόσφατο πρόγραμμα οδήγησης από τον ιστότοπο του κατασκευαστή, να χρησιμοποιήσετε την επαναφορά του προγράμματος οδήγησης στις ιδιότητες του προσαρμογέα στη Διαχείριση συσκευών ή να απεγκαταστήσετε πλήρως το πρόγραμμα οδήγησης και να εγκαταστήσετε ξανά την πιο πρόσφατη έκδοση ή την τελευταία έκδοση που λειτούργησε.

10. Χρησιμοποιήστε τη λειτουργία “Επαναφορά δικτύου”.

Ενώ η επαναφορά ή η επανεγκατάσταση των Windows είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για την επίλυση των περισσότερων προβλημάτων, είναι λίγο υπερβολικό για κάτι δευτερεύον όπως το ακατάστατο Wi-Fi. Ευτυχώς μπορείτε να επαναφέρετε μόνο τις ρυθμίσεις δικτύου:

Ανοίξτε το μενού Έναρξη. Επιλέξτε το Settings Cog για να ανοίξετε την εφαρμογή Settings . Επιλέξτε Network and Internet . Τώρα επιλέξτε Advanced Network settings .

Τέλος, επιλέξτε Επαναφορά δικτύου και, στη συνέχεια, κάντε επαναφορά τώρα .

Αυτό θα επαναφέρει όλες τις ρυθμίσεις δικτύου και προσαρμογέα σας. Κάντε επανεκκίνηση του υπολογιστή σας για να βεβαιωθείτε ότι η επαναφορά έχει τεθεί σε ισχύ. Εάν έχετε ειδικές διαμορφώσεις δικτύου, όπως σύνδεση VPN , διακομιστή μεσολάβησης ή προσαρμοσμένες ρυθμίσεις DNS, θα πρέπει να τις ρυθμίσετε ξανά.

11. Εάν δεν εμφανίζεται ένα συγκεκριμένο δίκτυο Wi-Fi

Υπάρχει περίπτωση να έχετε βρει αυτό το άρθρο όταν αναζητούσατε λόγους για τους οποίους μια συγκεκριμένη επιλογή Wi-Fi δεν εμφανίζεται, παρόλο που το κάνουν άλλοι. Η πιο εύκολη λύση εδώ είναι να επαναφέρετε σωστά τον δρομολογητή και τον υπολογιστή σας.

Μπορείτε επίσης να συνδεθείτε στη σελίδα ρυθμίσεων του δρομολογητή και να βεβαιωθείτε ότι είναι ενεργοποιημένο το “broadcast SSID” ώστε το δίκτυο να είναι ορατό.

Εάν το δίκτυο εμφανίζεται, αλλά δεν μπορείτε να συνδεθείτε σε αυτό, δοκιμάστε να το ξεχάσετε:

Ανοίξτε το μενού Έναρξη .Επιλέξτε το Settings Cog .Επιλέξτε Δίκτυο & Internet και μετά επιλέξτε Wi-Fi 

Επιλέξτε Διαχείριση γνωστών δικτύων .

Επιλέξτε το δίκτυο Wi-Fi και, στη συνέχεια, επιλέξτε Ξεχάστε .

Θα πρέπει να εισαγάγετε ξανά τον κωδικό πρόσβασης για το δίκτυο, αλλά σε πολλές περιπτώσεις όπου οι ρυθμίσεις δικτύου έχουν καταστραφεί ή αλλάξει, το πρόβλημα θα λύσει το να ξεχάσετε το δίκτυο.

12. Ενημερώστε τα Windows

Η Microsoft ενημερώνει τακτικά τα Windows 11 με νέες δυνατότητες, διορθώσεις σφαλμάτων και βελτιώσεις απόδοσης. Δυστυχώς, υπάρχουν τόσοι πολλοί υπολογιστές στον κόσμο που αναπόφευκτα ορισμένοι υπολογιστές θα παρουσιάσουν προβλήματα χάρη σε μια ενημέρωση των Windows.

Εάν τα προβλήματα Wi-Fi ξεκίνησαν μετά από μια πρόσφατη ενημέρωση, ελέγξτε τον ιστό για τυχόν ένδειξη ότι και άλλοι χρήστες αντιμετωπίζουν αυτό το πρόβλημα. Εάν φαίνεται ότι το πρόβλημα σχετίζεται με μια ενημέρωση, ανατρέξτε στην ενότητα Τρόπος απεγκατάστασης και επανεγκατάστασης των ενημερώσεων των Windows . Στη συνέχεια, καταργήστε αυτήν την ενημέρωση και ελέγξτε για ενημερώσεις που επιλύουν το πρόβλημα.

13. Ενεργοποιήστε το εικονίδιο Wi-Fi στο πρόγραμμα επεξεργασίας πολιτικής ομάδας

Εάν χρησιμοποιείτε Windows 11 Pro και το εικονίδιο Wi-Fi λείπει εντελώς, μπορεί να έχει αλλάξει μια ρύθμιση στο πρόγραμμα επεξεργασίας. Εάν ο υπολογιστής σας διαχειρίζεται κάποιος στην εταιρεία στην οποία εργάζεστε, θα πρέπει να του ζητήσετε να το ελέγξει. Και πάλι, εάν έχετε πρόσβαση σε ένα τμήμα πληροφορικής, θα πρέπει να τους ζητήσετε να διορθώσουν το πρόβλημα Wi-Fi που αντιμετωπίζετε εξαρχής!

Πατήστε Windows + R για να ανοίξετε το παράθυρο διαλόγου Εκτέλεση . Πληκτρολογήστε gpedit.msc και πατήστε Enter .

Στο πρόγραμμα επεξεργασίας πολιτικής ομάδας , μεταβείτε στην επιλογή Ρύθμιση παραμέτρων χρήστη . Τώρα επιλέξτε Πρότυπα διαχείρισης -> Μενού έναρξης και γραμμή εργασιών . Αναζητήστε Κατάργηση του εικονιδίου δικτύου και ανοίξτε το.

Επιλέξτε Απενεργοποιημένο στο επάνω αριστερό μέρος του παραθύρου, εάν δεν ήταν ήδη απενεργοποιημένο.

Επιλέξτε ΟΚ και επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας .

Εάν αυτή η Πολιτική ήταν ήδη απενεργοποιημένη, μην αλλάξετε ή αποθηκεύσετε οτιδήποτε άλλο στο πρόγραμμα επεξεργασίας πολιτικής ομάδας, απλώς κλείστε την και δοκιμάστε μια διαφορετική λύση.

Όχι άλλες ανησυχίες για το ασύρματο.

Αυτή είναι μια μακρά λίστα επιδιορθώσεων, αλλά θα πρέπει να έχετε ξανά μια ασύρματη σύνδεση που λειτουργεί, εκτός εάν κάτι πραγματικά περίεργο έχει πάει στραβά με το Wi-Fi σας. Για να κάνετε αυτήν τη σύνδεση Wi-Fi ακόμα καλύτερη, ρίξτε μια ματιά στους 10 τρόπους για να ενισχύσετε ένα αδύναμο σήμα WiFi .

Διαβάστε επίσης:Πώς να μοιραστείτε τις συνδέσεις δικτύου Wi-Fi στα Windows 11

Πώς να συνδέσετε ακουστικά Bluetooth στο PS5 σας

Ταχύτητα Δικτύου Wi-Fi: Τι Εξαρτάται;

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 5021

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *