Πώς να διορθώσετε την εξάντληση της μπαταρίας του Microsoft Edge στα Windows 11 (6 Μέθοδοι)

Πώς να διορθώσετε την εξάντληση της μπαταρίας του Microsoft Edge στα Windows 11 (6 Μέθοδοι)

Παρόλο που ο Microsoft Edge είναι βελτιστοποιημένος για να παρέχει καλύτερη ταχύτητα περιήγησης και εμπειρία, εξακολουθεί να έχει μερικά σφάλματα. Τόσο το Google Chrome όσο και το πρόγραμμα περιήγησης Edge βασίζονται στο Chromium. ως εκ τούτου, έχουν τα ίδια προβλήματα.

Πρόσφατα, πολλοί χρήστες των Windows 11 ανέφεραν στο φόρουμ της Microsoft ότι αντιμετωπίζουν προβλήματα υψηλής χρήσης της μπαταρίας ή αποστράγγισης της μπαταρίας κατά την εκτέλεση του προγράμματος περιήγησης Edge.

Desktop Quest Me (Intel Celeron – J1900/4GB/128GB SSD/Intel® HD Graphics) + Οθόνη Samsung 24″(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

6 καλύτερες μέθοδοι για τη διόρθωση της εξάντλησης της μπαταρίας του Microsoft Edge στα Windows 11

Παρακάτω, έχουμε μοιραστεί μερικούς καλύτερους τρόπους για να διορθώσετε την εξάντληση της μπαταρίας του Microsoft Edge στα Windows 11. Επομένως, εάν χρησιμοποιείτε επίσης Microsoft Edge και αντιμετωπίζετε το πρόβλημα εξάντλησης της μπαταρίας στον φορητό υπολογιστή Windows 11, μπορεί να σας φανεί χρήσιμος αυτός ο οδηγός. Ας τσεκάρουμε.

1. Κλείστε όλες τις ανενεργές καρτέλες

Εάν ανοίξουν πάρα πολλές καρτέλες στο πρόγραμμα περιήγησής σας Edge, θα αντιμετωπίσετε το πρόβλημα εξάντλησης της μπαταρίας στα Windows 11. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι τα Windows 11 εξακολουθούν να δοκιμάζονται και πολλοί χρήστες έχουν ήδη αναφέρει αυξημένη κατανάλωση ενέργειας.

Επομένως, φροντίστε να κλείσετε όλες τις ανενεργές καρτέλες στο πρόγραμμα περιήγησής σας Edge. Αυτό θα ελευθερώσει λίγη μνήμη RAM και θα μειώσει την κατανάλωση ενέργειας, επιλύοντας τελικά το πρόβλημα αποστράγγισης της μπαταρίας.

2. Ενημερώστε το πρόγραμμα περιήγησης Microsoft Edge

Λοιπόν, εάν χρησιμοποιείτε ένα ξεπερασμένο πρόγραμμα περιήγησης Edge, πιθανότατα θα αντιμετωπίσετε προβλήματα εξάντλησης της μπαταρίας. Και θα χάσετε ακόμη και δυνατότητες που είναι διαθέσιμες στην πιο πρόσφατη έκδοση του Microsoft Edge.

 

Συνήθως, το πρόγραμμα περιήγησης Edge εγκαθιστά αυτόματα τις ενημερώσεις στο παρασκήνιο, αλλά μπορείτε επίσης να αναγκάσετε την ενημέρωση. Για να ενημερώσετε το πρόγραμμα περιήγησης Edge, κάντε κλικ στο μενού Hamburger > Βοήθεια και σχόλια > Σχετικά με τον Microsoft Edge .

Πώς να διορθώσετε το “Δεν ήταν δυνατή η φόρτωση εικόνας. Πατήστε για επανάληψη» Σφάλμα Instagram(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

3. Καταργήστε τις μη χρησιμοποιημένες επεκτάσεις

Όπως πάρα πολλές καρτέλες, η ύπαρξη πολλών ενεργών επεκτάσεων στο πρόγραμμα περιήγησης Edge οδηγεί επίσης σε εξάντληση της μπαταρίας στα Windows 11. Η υπερβολική ποσότητα όλων είναι κακό και η ύπαρξη πολλών ενεργών επεκτάσεων μπορεί επίσης να επιβραδύνει τον υπολογιστή σας επειδή χρησιμοποιούν τους πόρους RAM. Επομένως, πριν δοκιμάσετε τις επόμενες μεθόδους, αφαιρέστε όλες τις μη βασικές επεκτάσεις από το πρόγραμμα περιήγησης Edge.

1. Πρώτα απ ‘όλα, ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Edge στον υπολογιστή σας. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στις τρεις τελείες στην επάνω δεξιά γωνία της οθόνης.

2. Από το μενού που εμφανίζεται, κάντε κλικ στο Επεκτάσεις .

 

3. Κάντε κλικ στο κουμπί Κατάργηση κάτω από την επέκταση που δεν χρειάζεστε πλέον στη σελίδα Επεκτάσεις.

 

Αυτό είναι! Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο μπορείτε να αφαιρέσετε επεκτάσεις στο πρόγραμμα περιήγησης Edge για να επιλύσετε το πρόβλημα εξάντλησης της μπαταρίας.

Πώς να παρακολουθήσετε το Amazon Prime Video στο Chromebook;(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

4. Απενεργοποιήστε τις εφαρμογές και τις επεκτάσεις φόντου

Ο Microsoft Edge διαθέτει μια εύχρηστη λειτουργία που συνεχίζει να εκτελεί επεκτάσεις και εφαρμογές φόντου ακόμα και όταν ο Microsoft Edge είναι κλειστός. Αν και αυτό είναι ένα χρήσιμο χαρακτηριστικό, μπορεί να εξαντλήσει την μπαταρία του φορητού υπολογιστή Windows 11. Ως εκ τούτου, μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε να απενεργοποιήσετε τις εφαρμογές παρασκηνίου και τις επεκτάσεις για να επιλύσετε το πρόβλημα εξάντλησης της μπαταρίας Edge.

1. Ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Edge και κάντε κλικ στις τρεις τελείες > Ρυθμίσεις .

 

2. Στη σελίδα Ρυθμίσεις, κάντε κλικ στο Σύστημα και απόδοση στο αριστερό τμήμα του παραθύρου.

 

3. Στα δεξιά, κάντε κύλιση προς τα κάτω στην ενότητα “Σύστημα” και απενεργοποιήστε τη “Συνέχεια εκτέλεσης επεκτάσεων και εφαρμογών φόντου όταν ο Microsoft Edge είναι κλειστός”.

 

Αυτό είναι! Αυτό θα απενεργοποιήσει τις επεκτάσεις παρασκηνίου και τις εφαρμογές στο πρόγραμμα περιήγησης Microsoft Edge.

Πώς να μεταδώσετε το Skype σε τηλεόραση συνδεδεμένη με Chromecast(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

5. Ενεργοποιήστε τη λειτουργία απόδοσης και τις καρτέλες ύπνου

Μπορείτε να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία απόδοσης και τις καρτέλες αναστολής λειτουργίας στο πρόγραμμα περιήγησης Microsoft Edge για εξοικονόμηση πόρων και μείωση της κατανάλωσης ενέργειας. Η λειτουργία αποδοτικότητας θα μειώσει τη χρήση ενέργειας και οι καρτέλες Sleeping θα θέσουν τις ανενεργές καρτέλες σε κατάσταση αναστολής λειτουργίας. Δείτε πώς μπορείτε να ενεργοποιήσετε και τις δύο λειτουργίες.

1. Εκκινήστε το πρόγραμμα περιήγησης Edge και κάντε κλικ στις τρεις τελείες > Ρυθμίσεις .

 

2. Στη σελίδα Ρυθμίσεις, κάντε κλικ στην επιλογή Σύστημα και απόδοση στο αριστερό παράθυρο.

 

3. Στα δεξιά, κάντε κύλιση προς τα κάτω στο Optimize Performance. Εδώ πρέπει να ενεργοποιήσετε δύο λειτουργίες – Ενεργοποιήστε τη λειτουργία αποδοτικότητας και Εξοικονόμηση πόρων με καρτέλες ύπνου.

 

Αυτό είναι! Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο μπορείτε να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία αποδοτικότητας και να εξοικονομήσετε πόρους με καρτέλες ύπνου στο πρόγραμμα περιήγησης Microsoft Edge.

Πώς να παρακολουθήσετε το Amazon Prime Video στο Chromebook;(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

6. Επιδιορθώστε το πρόγραμμα περιήγησης Edge

Δεδομένου ότι τα αρχεία που λείπουν και είναι κατεστραμμένα είναι συχνά ένας σημαντικός λόγος για το μη άνοιγμα των τοποθεσιών, την υψηλή χρήση RAM και την εξάντληση της μπαταρίας στα Windows 11, μπορείτε να δοκιμάσετε να επιδιορθώσετε τα αρχεία του προγράμματος περιήγησης Microsoft Edge. Επομένως, εάν όλα έχουν αποτύχει, είναι η καλύτερη επιλογή να επιδιορθώσετε το πρόγραμμα περιήγησης Edge για να επαναφέρετε τα κατεστραμμένα ή τα αρχεία που λείπουν.

1. Πρώτα, κάντε κλικ στο μενού έναρξης των Windows 11 και επιλέξτε Ρυθμίσεις .

 

2. Κάντε κλικ στις Εφαρμογές > Εγκατεστημένες εφαρμογές στην εφαρμογή Ρυθμίσεις .

 

3. Στη λίστα όλων των εγκατεστημένων εφαρμογών, κάντε κλικ στις τρεις κουκκίδες δίπλα στο πρόγραμμα περιήγησης Edge και κάντε κλικ στο Τροποποίηση .

 

4. Τώρα, θα δείτε την οθόνη Επιδιόρθωση του Microsoft Edge. Εδώ πρέπει να κάνετε κλικ στο κουμπί Επιδιόρθωση .

 

Αυτό είναι! Τώρα το πρόγραμμα περιήγησης Microsoft Edge θα κατεβάσει ξανά όλα τα απαραίτητα αρχεία και θα διορθώσει όλα τα προβλήματα.

Επομένως, αυτοί είναι μερικοί από τους καλύτερους τρόπους για να διορθώσετε το πρόβλημα εξάντλησης της μπαταρίας του Microsoft Edge στα Windows 11. Εάν ο φορητός υπολογιστής σας εξακολουθεί να χάνει γρήγορα τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας, πρέπει να ελέγξετε για προβλήματα υλικού (μπαταρίας). Εάν χρειάζεστε οποιαδήποτε άλλη βοήθεια, ενημερώστε μας στα σχόλια.

 

Πώς να παρακολουθήσετε το Amazon Prime Video στο Chromebook;(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 4885

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *