Πώς να χρησιμοποιήσετε το BitLocker στα Windows 11 χωρίς TPM

Πώς να χρησιμοποιήσετε το BitLocker στα Windows 11 χωρίς TPM

Τα Windows 11 διαθέτουν μια δυνατότητα ασφαλείας που ονομάζεται BitLocker που μπορεί να κρυπτογραφήσει τη μονάδα δίσκου σας. Η κρυπτογράφηση BitLocker είναι υποτιμημένη, αλλά είναι μια εξαιρετική δυνατότητα ασφαλείας που έχει τη δυνατότητα να αποτρέψει τη μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση στα αρχεία και τα έγγραφά σας που είναι αποθηκευμένα στη συσκευή σας.

Ωστόσο, όπως κάθε άλλο εργαλείο κρυπτογράφησης μονάδας δίσκου για Windows, το BitLocker έχει επίσης μερικές απαιτήσεις. Για παράδειγμα, το BitLocker έχει σχεδιαστεί για να εκτελείται σε υπολογιστή που έχει ενεργοποιημένη τη μονάδα αξιόπιστης πλατφόρμας (TPM). Το TPM είναι επίσης μια απαίτηση για την εγκατάσταση των Windows 11 , αλλά δεν μπορείτε να εκτελέσετε το BitLocker χωρίς να τροποποιήσετε την Πολιτική τοπικής ομάδας εάν την έχετε παρακάμψει.

 

Βήματα για τη χρήση του BitLocker στα Windows 11 χωρίς TPM

Επομένως, εάν θέλετε να εκτελέσετε κρυπτογράφηση αρχείων BitLocker σε έναν υπολογιστή χωρίς λειτουργική μονάδα αξιόπιστης πλατφόρμας, πρέπει να κάνετε μία μόνο αλλαγή στον Επεξεργαστή πολιτικής τοπικής ομάδας. Ακολουθούν μερικά απλά βήματα για να χρησιμοποιήσετε την κρυπτογράφηση αρχείων BitLocker στα Windows 11 χωρίς TPM. Ας αρχίσουμε.

 

Χρησιμοποιήστε το BitLocker χωρίς TPM μέσω του Local Group Policy Editor

Θα αλλάξουμε το Local Group Policy Editor ώστε να εκτελεί το BitLocker χωρίς συμβατό TPM σε αυτήν τη μέθοδο. Ωστόσο, εάν εκτελείτε το BitLocker χωρίς TPM, απαιτείται κωδικός πρόσβασης ή μονάδα USB για την εκκίνηση.

1. Αρχικά, ανοίξτε την αναζήτηση των Windows 11 και πληκτρολογήστε Local Group Policy Editor .

 

2. Στο Local Group Policy Editor, μεταβείτε στην ακόλουθη διαδρομή:

Διαμόρφωση υπολογιστή > Πρότυπα διαχείρισης > Στοιχεία Windows > Κρυπτογράφηση μονάδας δίσκου BitLocker > Μονάδες δίσκου λειτουργικού συστήματος

 

3. Στο αριστερό παράθυρο, βρείτε και κάντε διπλό κλικ στο Απαιτείται πρόσθετος έλεγχος ταυτότητας κατά την εκκίνηση .

 

4. Στο παράθυρο που εμφανίζεται, επιλέξτε Ενεργοποιημένο .

5. Κάτω από τις επιλογές, επιλέξτε την επιλογή Να επιτρέπεται το BitLocker χωρίς συμβατό TPM .

 

6. Μόλις τελειώσετε, κάντε κλικ στο κουμπί Εφαρμογή και μετά στο Ok .

 

Αυτό θα ενεργοποιήσει το BitLocker στα Windows 11 χωρίς λειτουργική μονάδα αξιόπιστης πλατφόρμας (TPM). Αφού κάνετε αλλαγές στην πολιτική τοπικής ομάδας, μπορείτε να ρυθμίσετε την κρυπτογράφηση BitLocker στις μονάδες δίσκου σας.

 

Πώς να ρυθμίσετε το BitLocker στα Windows 11;

Αφού ακολουθήσετε την παραπάνω μέθοδο, θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία BitLocker στα Windows 11, ανεξάρτητα από το εάν το TPM είναι ενεργοποιημένο ή απενεργοποιημένο.

Η ρύθμιση του BitLocker είναι μια χρονοβόρα διαδικασία, αλλά έχουμε μοιραστεί έναν λεπτομερή οδηγό. Έχετε δύο διαφορετικές επιλογές κρυπτογράφησης μονάδας δίσκου διαθέσιμες στα Windows 11 – BitLocker και BitLocker to Go.

Το BitLocker κρυπτογραφεί τις εσωτερικές σας μονάδες δίσκου, ενώ το BitLocker to Go έχει σχεδιαστεί για την κρυπτογράφηση μονάδων δίσκου δεδομένων αφαίρεσης. Μπορείτε να ρυθμίσετε το BitLocker στα Windows 11 ακολουθώντας τον λεπτομερή οδηγό μας.

Εάν αναζητάτε τρόπους για να βελτιώσετε την ασφάλεια των Windows 11 σας και να αποτρέψετε μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση στα αρχεία και τους φακέλους σας, είναι καλύτερο να ενεργοποιήσετε και να χρησιμοποιήσετε την κρυπτογράφηση μονάδας δίσκου BitLocker. Η μέθοδος που έχουμε μοιραστεί θα σας βοηθήσει να ενεργοποιήσετε και να χρησιμοποιήσετε το BitLocker στα Windows 11 χωρίς TPM.

 

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 5006

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *