Δείτε πώς αποκτήσετε την τέλειες φωτογραφίες του smartphone μου

Σημαντικά σημεία

  • Η σύνθεση είναι το κλειδί για μια εξαιρετική φωτογραφία smartphone και η λήψη υπόψη της σύνθεσης κατά τη λήψη είναι εγγυημένη ότι θα σας φέρει επιτυχία.
  • Υπάρχουν κυριολεκτικά δεκάδες τεχνικές σύνθεσης που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε, αλλά τρεις απλές είναι οι βασικές γραμμές, ο κανόνας των τρίτων και το γέμισμα του καρέ.
  • Για να διευκολύνουν τα πράγματα, όλοι οι φωτογράφοι smartphone θα πρέπει να χρησιμοποιούν γραμμές πλέγματος, να φωτογραφίζουν από διαφορετικές γωνίες και να τραβούν πολλές φωτογραφίες πριν αποφασίσουν για την καλύτερη.

Σχεδόν όλοι έχουν πλέον ένα smartphone και τα περισσότερα smartphone διαθέτουν αξιοπρεπείς κάμερες. Ωστόσο, είναι πολύ εύκολο να τραβήξετε κακές φωτογραφίες στο smartphone σας. Ειδικά αν απλά δείχνεις και σουτάρεις χωρίς να σκέφτεσαι τι κάνεις. Ευτυχώς, υπάρχουν τεχνικές που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να σας βοηθήσουν να τραβήξετε καλύτερες φωτογραφίες smartphone.

PIA VPN | Το #1 Πιο Έμπιστο VPN ΣτηνΕλλάδα | Απόκτησε 2 έτη + 4 μήνες δωρεάν με 1.85€/μήνα

Συνδεθείτε στην ομάδα ⁨DirectVortex στο Viber  

Διαβάστε επίσης : Γιατί χρειάζεστε φακούς κάμερας με κλιπ για το smartphone σας

Γιατί χρειάζεστε ένα τρίποδο για τη φωτογράφιση με smartphone

Η σύνθεση είναι το κλειδί για τη φωτογραφία με smartphone

Για μένα, ενώ υπάρχουν πολλά κόλπα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όταν τραβάτε φωτογραφίες στο κινητό σας, η φωτογραφία smartphone έχει να κάνει με τη σύνθεση. Και ενώ αυτό ισχύει και για άλλες μορφές φωτογραφίας, ισχύει ιδιαίτερα για τη φωτογραφία smartphone. Επιτρέψτε μου να εξηγήσω γιατί.

Πρώτον, τι εννοούμε με τον όρο σύνθεση; Για όσους δεν γνωρίζουν μεταξύ σας, η σύνθεση αναφέρεται στο πώς εσείς ως φωτογράφος τακτοποιείτε τα στοιχεία της φωτογραφίας. Μπορεί επίσης να αναφέρεται ως καδράρισμα και το να γνωρίζετε τι τραβάτε και πώς καδράρετε τα πράγματα είναι το κλειδί για τη λήψη εξαιρετικών φωτογραφιών smartphone.

Όπως μπορείτε να δείτε στο παρακάτω παράδειγμα, η μία φωτογραφία είναι απλώς μια γρήγορη στιγμιότυπο μιας εκκλησίας, ενώ η άλλη είναι μια φωτογραφία για την οποία είμαι περήφανος. Και το μόνο που χρειάστηκε ήταν να σκεφτώ τη σύνθεση, επιτρέποντας στα κτίρια και από τις δύο πλευρές να τραβήξουν το βλέμμα μέσα και να αποτυπώσουν όλο το ύψος της εκκλησίας σε έναν συννεφιασμένο ουρανό.

Η κατανόηση της σύνθεσης και, στη συνέχεια, η εφαρμογή όσων έχετε μάθει, είναι αυτό που διαχωρίζει τους ανθρώπους που απλώς τραβούν φωτογραφίες από τους φωτογράφους. Για κάποιους από εσάς, η καλή σύνθεση θα έρθει φυσικά, ενώ άλλοι θα πρέπει να μάθουν σύνθεση μέσα από τεχνικές και συμβουλές.

Το βασικό δόγμα είναι να εξετάσετε τη σύνθεση μιας λήψης πριν πατήσετε το κουμπί κλείστρου. 10 επιπλέον δευτερόλεπτα που αφιερώνονται εκείνη τη στιγμή μπορεί να είναι η διαφορά μεταξύ της λήψης μιας φωτογραφίας που αποτυπώνει απλώς μια στιγμή στο χρόνο και της λήψης μιας φωτογραφίας που θα μπορούσε να θεωρηθεί τέχνη. Τουλάχιστον, θα είστε πιο πρόθυμοι να δείξετε αυτές τις φωτογραφίες σε άλλα άτομα.

3 Τεχνικές Σύνθεσης για Φωτογραφίες Smartphone

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να βελτιώσετε τη σύνθεση των φωτογραφιών σας, με ορισμένα πράγματα που πρέπει να αναζητήσετε στο κάδρο. Ακολουθούν μερικές μόνο συμβουλές σύνθεσης κατά τη λήψη φωτογραφιών στο smartphone σας για να ξεκινήσετε.

1. Χρησιμοποιήστε τις κορυφαίες γραμμές

Οι βασικές γραμμές είναι στοιχεία μιας φωτογραφίας που χρησιμοποιούνται για να τραβήξουν τα μάτια του θεατή στη λήψη. Σκεφτείτε ένα μονοπάτι ή ένα δρόμο που οδηγεί στο θέμα της λήψης, λόφους που δείχνουν το δρόμο τους προς την κορυφή ή μια γέφυρα που δείχνει ένα αστικό τοπίο. Το θέμα είναι να μην αφήνετε κανένα περιθώριο αμφιβολίας ως προς το πού θέλετε να εστιάσει την προσοχή του ο θεατής σας. Δείξτε τους χρησιμοποιώντας στοιχεία της φωτογραφίας.

2. Χρησιμοποιήστε τον κανόνα των τρίτων

Ο κανόνας των τρίτων είναι ίσως η πιο γνωστή τεχνική σύνθεσης και το όνομά του είναι κάπως αυτονόητο. Προτείνει να τοποθετήσετε σημαντικά στοιχεία της φωτογραφίας σας στις γραμμές το ένα τρίτο της διαδρομής προς τα πάνω, προς τα κάτω, προς τα αριστερά ή/και στα δεξιά μιας εικόνας. Αυτός είναι ένας απλός αλλά εξαιρετικά αποτελεσματικός τρόπος για να προσθέσετε αισθητικό ενδιαφέρον σε μια λήψη, γι’ αυτό και χρησιμοποιείται τόσο συχνά.

3. Γεμίστε ολόκληρο το πλαίσιο

Μια φωτογραφία περιλαμβάνει πολλά στοιχεία, όχι μόνο την κύρια εστίαση. Επομένως, φροντίστε να χρησιμοποιήσετε ολόκληρο το πλαίσιο, συμπεριλαμβανομένων των ενδιαφερόντων στοιχείων. Ο καλύτερος τρόπος για να το κάνετε αυτό είναι να κοιτάτε τις άκρες της οθόνης όταν καδράρετε τη λήψη σας. Υπάρχει φανοστάτης, δέντρο, άτομο ή κτίριο που θα μπορούσε να προσθέσει ενδιαφέρον στη συνολική εικόνα; Στη συνέχεια, προσαρμόστε τη θέση ή την εστίασή σας για να τη συμπεριλάβετε.

3 Συμβουλές για να βοηθήσετε με τη σύνθεση φωτογραφίας

Υπάρχουν ορισμένες συντομεύσεις που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να βοηθήσετε στη σύνθεση φωτογραφίας. Παρακάτω είναι μια τριάδα από πολύ απλές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να ξεκινήσετε να βελτιώνετε τη σύνθεση των φωτογραφιών σας.

1. Ενεργοποιήστε τις Γραμμές Πλέγματος

Για να βοηθήσετε στη σύνθεση, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να ενεργοποιήσετε τις γραμμές πλέγματος στην εφαρμογή κάμερας του smartphone σας. Τα περισσότερα θα προσφέρουν διάφορες διαφορετικές διατάξεις, με ένα πλέγμα 3×3 καλύτερο για τον κανόνα των τρίτων, αλλά άλλοι καλό για εναλλακτικές τεχνικές. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει ακόμη και ένα πλέγμα χρυσής αναλογίας που χωρίζει την οθόνη σας σε αναλογία περίπου 1.618 προς 1.

2. Πυροβολήστε από διαφορετικές γωνίες

Εάν είναι δυνατόν, τραβήξτε το θέμα σας από πολλές γωνίες. Εάν τραβάτε ένα τοπίο με στοιχεία μακριά, αυτό δεν θα είναι απαραίτητα δυνατό, αλλά για ανθρώπινα υποκείμενα ή κτίρια, θα είναι. Οι διαφορετικές γωνίες θα αλλάξουν το πρόσωπο, το μέγεθος ή/και την υφή του θέματός σας. Αλλά θα επηρεάσει επίσης ποια άλλα στοιχεία βρίσκονται στο παρασκήνιο.

3. Τραβήξτε πολλές φωτογραφίες

Τώρα που γνωρίζετε πόσο σημαντική είναι η σύνθεση και μερικές γρήγορες συμβουλές που θα σας βοηθήσουν με αυτήν, θα σας ενθαρρύνω να τραβάτε πολλές φωτογραφίες κάθε φορά που τραβάτε κάτι. Εάν ανησυχείτε για τον αποθηκευτικό χώρο, μπορείτε πάντα να διαγράψετε μερικές στη συνέχεια, αλλά τουλάχιστον θα έχετε πολλές λήψεις για να επιλέξετε. Και εγγυώμαι ότι ο ένας θα ξεχωρίσει πάνω από τους άλλους.

Εάν όλα τα άλλα αποτύχουν, διορθώστε τα πράγματα στην επεξεργασία αναρτήσεων

Ενώ η σύνθεση είναι το κλειδί για την εξαιρετική φωτογραφία smartphone, ευτυχώς, μπορείτε να διορθώσετε τα πράγματα στη δημοσίευση. Έτσι, ενώ βοηθάει πάρα πολύ, δεν είναι πάντα απαραίτητο να καταγράψετε ακριβώς αυτό που θέλετε να καταγράψετε τη στιγμή της λήψης.

Υπάρχουν πολλά δωρεάν προγράμματα επεξεργασίας εικόνας διαθέσιμα στο κινητό σας και όλα σας δίνουν την επιλογή να αλλάξετε την εμφάνιση μιας εικόνας πολύ καιρό αφού απομακρυνθείτε από το θέμα που τραβάτε. Το προσωπικό μου αγαπημένο, και το πρόγραμμα επεξεργασίας εικόνας που θα συνιστούσα σε όλους όσοι το διαβάζουν, είναι το Snapseed. Παρά το γεγονός ότι ανήκει στην Google, το Snapseed είναι διαθέσιμο στο iOS καθώς Android και είναι εντελώς δωρεάν στη χρήση, χωρίς καμία δυνατότητα να κρύβεται πίσω από ένα paywall.

Παραπάνω είναι δύο παραδείγματα για το τι μπορεί να επιτευχθεί με την επεξεργασία. Η αρχική φωτογραφία ήταν καλή, αλλά η μία έχει βελτιωθεί για να κάνει τα χρώματα να αναδυθούν και η άλλη για να κάνει τα πάντα ασπρόμαυρα και υπερβολικά εκτεθειμένα. Και οι δύο βασίστηκαν σε μια πρωτότυπη φωτογραφία που είχα ήδη περικόψει για να βελτιώσω τη συνολική σύνθεση.

Είτε χρησιμοποιείτε το Snapseed είτε με άλλο τρόπο, το θέμα είναι ότι μπορείτε να αλλάξετε τη σύνθεση μιας φωτογραφίας επεξεργάζοντάς την εκ των υστέρων. Οι επιλογές περιλαμβάνουν την περικοπή της εικόνας για καλύτερη χρήση των προηγμένων γραμμών, την εφαρμογή του κανόνα των τρίτων ή το γέμισμα του πλαισίου. Μπορείτε επίσης να περιστρέψετε την εικόνα, να αλλάξετε την προοπτική, να εστιάσετε σε ένα θέμα για να κρύψετε άλλα στοιχεία και πολλά άλλα.

Αν και είναι πάντα καλύτερο να λαμβάνετε υπόψη τη σύνθεση μιας φωτογραφίας τη στιγμή που τη τραβάτε, η επεξεργασία της με επιείκεια μπορεί να τη σώσει από το να αξίζει να διαγραφεί.

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *