αγορά smartphone

Aγορά smartphone το 2024: Δεν θα αγόραζα smartphone xωρίς αυτά τα χαρακτηριστικά

Θέλετε να αγοράσετε ένα smartphone το 2024; Από την εμπειρία μου χρησιμοποιώντας τηλέφωνα ναυαρχίδα τα τελευταία 15 χρόνια, ένα τηλέφωνο υψηλής τεχνολογίας θα πρέπει να πληροί τα τρέχοντα βιομηχανικά πρότυπα. Ωστόσο, είναι εντάξει για ένα τηλέφωνο μεσαίας κατηγορίας να χάνει μερικά βασικά χαρακτηριστικά.

1. Εμφάνιση υψηλού ρυθμού ανανέωση

Τα high-end smartphones σήμερα θα πρέπει να έχουν ρυθμό ανανέωσης 120Hz. Δεν μπορώ απολύτως να κάνω συμβιβασμούς από αυτή την άποψη, επειδή τα μάτια μου έχουν προσαρμοστεί σε οθόνες υπολογιστών και τηλεοράσεις με υψηλό ρυθμό ανανέωσης. Όλα φαίνονται ασταθή όταν επιστρέφω σε οθόνη 60 Hz.

Μερικοί άνθρωποι που δεν έχουν χρησιμοποιήσει ξανά οθόνη με υψηλό ρυθμό ανανέωσης θα δυσκολευτούν να παρατηρήσουν τη διαφορά μεταξύ 60Hz και 120Hz. Ωστόσο, μόλις κάνετε υποβάθμιση σε οθόνη 60 Hz, θα παρατηρήσετε αμέσως την αστάθεια καθώς κάνετε κύλιση και πλοήγηση στα μενού.

PIA VPN | Το #1 Πιο Έμπιστο VPN Στην Ελλάδα | Απόκτησε 2 έτη + 4 μήνες δωρεάν με 1.85€/μήνα

Συνδεθείτε στην ομάδα ⁨DirectVorteX⁩ στο Viber

Διαβάστε επίσης :10 καλύτερες εναλλακτικές λύσεις Dropbox

Πώς να αγοράσετε περισσότερο χώρο αποθήκευσης στο iPhone

Λαμβάνοντας υπόψη ότι θα κοιτάτε την οθόνη του τηλεφώνου σας κάθε φορά που το σηκώνετε, δεν πρέπει να συμβιβάζεστε με τίποτα λιγότερο από 120 Hz, ειδικά αν πληρώνετε πάνω από 800 $. Αλλά αν είστε στην αγορά ενός τηλεφώνου μεσαίας κατηγορίας, βεβαιωθείτε ότι έχει ρυθμό ανανέωσης τουλάχιστον 90 Hz.

2. Ρύθμιση κάμερας τριπλού φακού

Όλοι τραβάμε έναν τόνο φωτογραφιών και βίντεο με τα smartphone μας σήμερα. Επομένως, πρέπει να διαθέτει μια κορυφαία εγκατάσταση κάμερας με πολλούς φακούς που σας επιτρέπουν να φωτογραφίζετε σε διαφορετικά σενάρια.

Τα περισσότερα τηλέφωνα προηγμένης τεχνολογίας τραβούν υπέροχες φωτογραφίες με τους κύριους φακούς τους, αλλά πρέπει να βεβαιωθείτε ότι έχουν εξίσου καλούς φακούς υπερευρείας και τηλεφακού για την τιμή που πληρώνετε. Προσωπικά, θα ήθελα την πιο ευέλικτη ρύθμιση φακού εάν πληρώνω ένα μεγάλο ποσό ή περισσότερο.

Ωστόσο, αν ψάχνετε για ένα τηλέφωνο μεσαίας κατηγορίας, δεν αρκεί να συμβιβαστείτε με ένα smartphone με ρύθμιση διπλής κάμερας. Ο δεύτερος φακός μπορεί να είναι είτε τηλεφακός είτε υπερευρυγώνιος, επομένως επιλέξτε ανάλογα με το είδος των λήψεων που σκοπεύετε να τραβήξετε με το τηλέφωνό σας.

3. Οθόνη OLED

Είτε ψάχνετε για smartphone μεσαίας κατηγορίας είτε high-end, θα πρέπει να διαθέτει οθόνη OLED για να πληροί τα σημερινά πρότυπα. Οι οθόνες OLED και AMOLED είναι ανώτερες από τις οθόνες LCD, καθώς διαθέτουν εικονοστοιχεία που εκπέμπουν μόνοι τους και μπορούν να ελέγχουν τη φωτεινότητά τους μεμονωμένα αντί να χρησιμοποιούν οπίσθιο φωτισμό LED.

Λαμβάνετε τέλεια μαύρα καθώς τα εικονοστοιχεία κλείνουν μεμονωμένα για να εμφανίζουν μαύρο περιεχόμενο, με αποτέλεσμα άπειρη αναλογία αντίθεσης. Προσφέρουν επίσης τις μεγαλύτερες γωνίες θέασης και μπορούν να εμφανίσουν μια ευρύτερη γκάμα χρωμάτων με μεγάλη ακρίβεια, καθιστώντας τα τέλεια για κατανάλωση περιεχομένου.

4. Εμβληματικός επεξεργαστής

Για το 2024, θα ήθελα το τσιπ Snapdragon 8 Gen 3, αν πρόκειται για συσκευή Android ή το τσιπ A17 Pro της Apple, αν ενδιαφέρομαι για τα νεότερα iPhone. Δεν πρέπει να συμβιβαστείτε με τίποτα λιγότερο εάν πληρώνετε 1000 $ ή περισσότερα για ένα smartphone.

Οι αγοραστές μεσαίας κατηγορίας θα πρέπει να ελέγξουν προσεκτικά τις προδιαγραφές και να δουν εάν το τηλέφωνο διαθέτει το κορυφαίο τσιπ του παρελθόντος, όπως το Snapdragon 8 Gen 2 ή το A16 Bionic.

Αυτοί οι επεξεργαστές υψηλών προδιαγραφών θα εξασφαλίσουν ομαλή απόδοση ανεξάρτητα από την εργασία που θα κάνετε. Θα συνεχίσουν να το κάνουν για αρκετά χρόνια, επομένως δεν χρειάζεται να αναβαθμίζετε συχνά το smartphone σας.

5. Τουλάχιστον 8 GB RAM

Πέρασαν οι εποχές που μπορούσες να ξεφύγεις με 4 GB RAM σε ένα smartphone. Το 2024, θα ήθελα τουλάχιστον 8 GB RAM, ειδικά αν πρόκειται για συσκευή Android. Τα 6 GB είναι καλά αν είναι iPhone, καθώς το iOS κάνει πολύ καλύτερη δουλειά στη διαχείριση της μνήμης.

Θα μπορείτε να εκτελείτε πολλές εργασίες χωρίς κόπο και πολλές εφαρμογές να εκτελούνται στο παρασκήνιο χωρίς προβλήματα σε ένα τηλέφωνο με μνήμη RAM 8 GB ή μεγαλύτερη.

Σχεδόν όλες οι ναυαρχίδες Android το 2024 διαθέτουν 12 GB μνήμης RAM—το Galaxy S24 Ultra που εξετάσαμε είναι ένα καλό παράδειγμα. Ωστόσο, τα τηλέφωνα στην κατηγορία των 500 $ έως 800 $ συχνά διαθέτουν 8 GB μνήμης RAM, όπως το Google Pixel 8 που εξετάσαμε στα τέλη του 2023.

6. Διάρκεια ζωής μπαταρίας όλη την ημέρα

Ανεξάρτητα από το τηλέφωνο που αγοράζετε, η μπαταρία του θα πρέπει να είναι αρκετά καλή για να σας κρατήσει για μια ολόκληρη μέρα υπό κανονική χρήση. Κανείς δεν θέλει να κουβαλάει power banks ή φορτιστές κάθε μέρα που πηγαίνει στη δουλειά. Ως ισχυρός χρήστης, θέλω το τηλέφωνό μου να με κάνει να περάσω μια ολόκληρη εργάσιμη μέρα παρά τη βαριά χρήση.

Από την εμπειρία μου, τα τηλέφωνα Android με χωρητικότητα μπαταρίας 5000 mAh ή μεγαλύτερη τείνουν να ανταποκρίνονται στις προσδοκίες μου. Όσο για τα iPhone, οι μεγαλύτερες εκδόσεις Pro Max και Plus διαρκούν αισθητά περισσότερο από τα μικρότερα αδέρφια τους. Συνιστώ ανεπιφύλακτα να επιλέξετε μεγαλύτερα τηλέφωνα, καθώς έχουν γενικά μεγαλύτερες μπαταρίες.

7. 256 GB αποθηκευτικού χώρου

Τα σημερινά smartphone μπορούν να τραβήξουν φωτογραφίες και βίντεο υψηλής ανάλυσης που καταναλώνουν γρήγορα τον πολύτιμο εσωτερικό αποθηκευτικό χώρο σας. Το iPhone 15 Pro, για παράδειγμα, τραβάει φωτογραφίες 24MP από προεπιλογή και καταγράφει στα 4K/60FPS. Και αν φωτογραφίζετε σε μορφές ProRes και ProRAW της Apple, ακόμη και τα 256 GB αποθηκευτικού χώρου δεν θα είναι επαρκή.

Οι εφαρμογές γίνονται επίσης μεγαλύτερες και καλύτερες κάθε μέρα που περνά, επομένως πρέπει να βεβαιωθείτε ότι μπορείτε να χρησιμοποιείτε το τηλέφωνό σας για χρόνια χωρίς να ανησυχείτε για τον αποθηκευτικό χώρο. Διαφορετικά, θα πρέπει να πληρώνετε ένα μηνιαίο τέλος για μια υπηρεσία αποθήκευσης cloud, όπως το iCloud ή το Google One και να μεταφέρετε ορισμένα από τα δεδομένα σας στο cloud.

Επομένως, συνιστώ ανεπιφύλακτα να αγοράσετε ένα τηλέφωνο με 256 GB εσωτερικής αποθήκευσης. Μπορείτε να ξεφύγετε με 128 GB αποθηκευτικού χώρου αν είστε απλός χρήστης που σπάνια βγάζει φωτογραφίες και δεν εγκαθιστά έναν τόνο εφαρμογών. Είναι επίσης ένα ωραίο μπόνους εάν το τηλέφωνο διαθέτει υποδοχή κάρτας SD.

8. Μακροπρόθεσμη υποστήριξη λογισμικού

αγορά smartphone

Αν ξοδεύω πολλά για ένα smartphone, περιμένω από τον κατασκευαστή να το υποστηρίξει με ενημερώσεις λογισμικού για αρκετά χρόνια. Η Apple κάνει εξαιρετική δουλειά σε αυτό το τμήμα, καθώς τα iPhone που κυκλοφόρησαν το 2018 υποστηρίζουν επίσημα την πιο πρόσφατη έκδοση iOS, το iOS 17.

Τα τηλέφωνα Android είναι λίγο πίσω σε αυτήν την πτυχή, προσφέροντας συνήθως ενημερώσεις λειτουργικού συστήματος για δύο έως τέσσερα χρόνια. Ωστόσο, από το 2024, τόσο η Google όσο και Υπόσχεση Samsung επτά χρόνια ενημερώσεων λειτουργικού συστήματος για τις κορυφαίες σειρές τηλεφώνων Pixel 8 και Galaxy S24. Έτσι, εάν σκοπεύετε να αγοράσετε ένα τηλέφωνο Android από οποιονδήποτε άλλο κατασκευαστή το 2024, φροντίστε να ελέγξετε αυτές τις λεπτομέρειες εκ των προτέρων.

Εάν ένα smartphone που με ενδιαφέρει χάνει το σημάδι σε οποιαδήποτε από αυτές τις πτυχές, είναι σημαντικός παράγοντας διακοπής. Υπάρχουν και άλλα χαρακτηριστικά που θεωρώ, όπως η ασύρματη φόρτιση και η υψηλότερη βαθμολογία αντοχής στο νερό, αλλά σίγουρα θα μπορούσα να ζήσω χωρίς αυτά.

Share your love

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *