Απάτες με χαμένα κατοικίδια

Απάτες με χαμένα κατοικίδια :Δείτε πώς μπορείτε να το αποφύγετε αυτό

Τι θα βρείτε στο άρθρο

  • Οι απάτες με χαμένα κατοικίδια περιλαμβάνουν απατεώνες που απαιτούν χρήματα από ευάλωτους ιδιοκτήτες κατοικίδιων με αντάλλαγμα ψευδείς πληροφορίες.
  • Οι απατεώνες μπορεί να λένε ψέματα ότι βρήκαν το κατοικίδιο ζώο που χρειάζεται ιατρική φροντίδα ή να απειλήσουν να βλάψουν το κατοικίδιο για να εξαναγκάσουν την πληρωμή.
  • Για να εντοπίσετε μια απάτη χαμένου κατοικίδιου ζώου, ζητήστε μοναδικές πληροφορίες για το κατοικίδιο ζώο, αποφύγετε να πληρώσετε πριν συναντηθείτε και σκεφτείτε να χρησιμοποιείτε προσεκτικά τους ιχνηλάτες GPS.

Το τελευταίο πράγμα που θέλετε όταν ψάχνετε για ένα χαμένο κατοικίδιο είναι ένας απατεώνας να χρησιμοποιήσει την κατάσταση ως μοχλό για τα κόλπα του. Ωστόσο, ορισμένα ψυχρά άτομα είναι στην περιπλάνηση για ανήσυχα και ευάλωτα άτομα που έχασαν πρόσφατα ένα χνουδωτό μέλος της οικογένειας. Δείτε πώς μπορείτε να τα εντοπίσετε και να αποτρέψετε μια τρομερή κατάσταση από το να γίνει ακόμη χειρότερη.

PIA VPN | Το #1 Πιο Έμπιστο VPN Στην Ελλάδα | Απόκτησε 2 έτη + 4 μήνες δωρεάν με 1.85€/μήνα

Συνδεθείτε στην ομάδα ⁨DirectVorteX⁩ στο Viber

Διαβάστε επίσης :

Τι είναι οι απάτες με χαμένα κατοικίδια και πώς λειτουργούν;

Μια απάτη χαμένου κατοικίδιου συμβαίνει όταν ένας απατεώνας επιτίθεται απευθείας σε άτομα που έχουν χάσει ένα κατοικίδιο και αναζητούν πληροφορίες σχετικά με το πού βρίσκεται. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, οι απατεώνες αξιοποιούν δύο στοιχεία που έχουν οι άνθρωποι που έχασαν ένα κατοικίδιο: ένα σημείο μόχλευσης μέσω του οποίου μπορεί να εργαστεί ο απατεώνας και τη γνώση ότι ο στόχος είναι συναισθηματικά εκτεθειμένος και φοβάται την ευημερία του κατοικίδιου ζώου τους.

Μόλις ο απατεώνας βρει έναν κατάλληλο στόχο, θα προσπαθήσει να πείσει το θύμα να τον πληρώσει. Μπορούν να το κάνουν είτε λέγοντας ψέματα στο θύμα είτε εξαναγκάζοντάς το με απειλές βίας εναντίον του χαμένου κατοικίδιου ζώου. Μπορεί επίσης να προσπαθήσουν να τους εξαπατήσουν για τυχόν χρηματικές ανταμοιβές που αναφέρουν στη διαφήμιση.

απάτες με χαμένα κατοικίδια
απάτες με χαμένα κατοικίδια

Στην απάτη χαμένων κατοικίδιων, ο απατεώνας περιηγείται σε ιστότοπους και καταλόγους αφιερωμένους σε χαμένα κατοικίδια. Αυτές οι αναρτήσεις συχνά περιέχουν μεθόδους επικοινωνίας, έτσι ώστε οι άνθρωποι που έχουν βρει το κατοικίδιο να μπορούν να τους ενημερώσουν το συντομότερο δυνατό.

Ο απατεώνας χρησιμοποιεί αυτές τις μεθόδους για να επικοινωνήσει με το θύμα, αναφέροντας συχνά ότι έχει βρει το κατοικίδιο αλλά χρειάζονται χρήματα πριν το επιστρέψει. Ο απατεώνας ελπίζει ότι το θύμα ανησυχεί τόσο πολύ για την επιστροφή του κατοικίδιου ζώου του που η κρίση του είναι θολή, οπότε πληρώνουν ό,τι ζητήσει ο απατεώνας.

Πώς λένε ψέματα οι απατεώνες για να πάρουν τα χρήματα του θύματος

Οι απατεώνες συνήθως ζητούν πληρωμή με έναν από τους δύο τρόπους. Το πρώτο είναι πιο παθητικό. ο απατεώνας θα ισχυριστεί ότι βρήκαν το κατοικίδιο, αλλά κάτι δεν πήγαινε καλά με αυτό. Ίσως το κατοικίδιο να τραυματίστηκε ή να χρειαζόταν φάρμακα.

Ο απατεώνας θα πει ότι πλήρωσε τους λογαριασμούς του κτηνιάτρου από την τσέπη του και θα ζητήσει από το θύμα να τους επιστρέψει. Φυσικά, ο απατεώνας δεν έχει το κατοικίδιο ζώο και μόλις το θύμα καταγράψει τα χρήματα, ο απατεώνας κλείνει το τηλέφωνο.

Ο απατεώνας μπορεί επίσης να προσπαθήσει να πάρει οποιαδήποτε χρήματα ανταμοιβής πρόσφερε το θύμα, δηλώνοντας ότι θέλει πληρωμή πριν πάρετε το κατοικίδιό του. Και πάλι, αν ο απατεώνας δεν έχει το κατοικίδιό του, πληρώνουν κάποιον για τίποτα.

απάτες με χαμένα κατοικίδια

Πώς οι απατεώνες μπορούν να χρησιμοποιήσουν απειλές για να πάρουν τα χρήματα του θύματος

Η δεύτερη μέθοδος είναι πολύ πιο τρομακτική. Σε αυτή την κατάσταση, ο απατεώνας ισχυρίζεται ότι βρήκαν το κατοικίδιο. Ωστόσο, αρνούνται να παραδώσουν το ζώο μέχρι το θύμα να τους πληρώσει ένα μεγάλο χρηματικό ποσό. Εάν το θύμα αρνηθεί, ο απατεώνας θα απειλήσει να σκοτώσει το κατοικίδιο μέχρι να πληρώσει.

Ο απατεώνας θα προσπαθήσει να βάλει το θύμα για να το αποτρέψει από το να λάβει εξωτερική βοήθεια. Για παράδειγμα, θα δηλώσουν ότι αν το θύμα προσπαθήσει να καταγγείλει τον απατεώνα στην αστυνομία, θα σκοτώσει το κατοικίδιο. Ο στόχος είναι να απομονωθεί το θύμα και να αναγκαστεί να πληρώσει.

Παραδείγματα απατών σε πραγματικό κόσμο με χαμένα κατοικίδια

Το πρώτο παράδειγμα απάτης με κατοικίδια συνέβη στην οικογένειά μου και με ενέπνευσε να ερευνήσω αυτό το θέμα μόνος μου. Το οικογενειακό μας κατοικίδιο είχε χαθεί και ο πατέρας μου είχε δημοσιεύσει τον αριθμό του στο διαδίκτυο. Κάποιος τηλεφώνησε και ισχυρίστηκε ότι είχε το κατοικίδιό μας, αλλά χρειάζονταν 20 £ για να πληρώσουν για τις σταγόνες στο αυτί που χρειαζόταν το κατοικίδιο.

Ο πατέρας μου ήταν στο δρόμο της επιστροφής με την πιστωτική του κάρτα στο χέρι όταν η μητέρα μου τον σταμάτησε και τον ρώτησε τι έκανε. Είπε στον πατέρα μου να ζητήσει περισσότερες πληροφορίες για το χαμένο κατοικίδιο. Όταν ο μπαμπάς μου ζήτησε περισσότερες πληροφορίες, ο απατεώνας έκλεισε αμέσως το τηλέφωνο. Ο πατέρας μου είχε αποφύγει μια σφαίρα.

Δυστυχώς, υπάρχουν πολύ πιο τρομακτικά παραδείγματα, όπως το παραπάνω βίντεο. Περιλαμβάνει μια πραγματική κλήση όπου ένας απατεώνας τηλεφώνησε σε κάποιον και απείλησε να σκοτώσει το κατοικίδιο ζώο του εκτός και αν έπαιρνε χιλιάδες μετρητά. Το βίντεο είναι δύσκολο να ακούσετε αν ενδιαφέρεστε για τα κατοικίδιά σας, αλλά είναι ένας καλός τρόπος να ακούσετε πώς ακούγεται αυτή η απάτη.

Πώς να εντοπίσετε μια απάτη με χαμένο κατοικίδιο

Εάν κάποιος ισχυρίζεται ότι έχει το κατοικίδιό σας αλλά ζητά χρήματα με αντάλλαγμα την απελευθέρωσή του, ελέγξτε ξανά ότι το άτομο έχει το κατοικίδιό σας. Προσπαθήστε να μην ζητήσετε λεπτομέρειες που ο απατεώνας μπορεί να διασταυρώσει με τη φωτογραφία που παρείχατε στη διαφήμιση για το χαμένο κατοικίδιο.

Αντίθετα, ζητήστε πράγματα που μόνο κάποιος με το ζώο μπορεί να απαντήσει. Ακόμα καλύτερα, πείτε τους να δείξουν μια φωτογραφία ή ένα βίντεο του κατοικίδιου ζώου σας για να αποδείξουν ότι το έχουν. Μην ζητάτε σάρωση μικροτσίπ για κατοικίδια. ακόμη και το πιο καλοπροαίρετο άτομο πιθανότατα δεν θα έχει πρόσβαση σε σαρωτή.

Εάν επιβεβαιώσουν ότι έχουν το κατοικίδιό σας, συμφωνήστε να το πληρώσετε μόλις συναντηθείτε. Θυμηθείτε, μπορούν να πάρουν τα χρήματα και να τρέξουν αν τους πληρώσετε πριν τους συναντήσετε προσωπικά. Ας ελπίσουμε ότι κάποιος που έχει εντοπίσει το κατοικίδιό σας δεν είναι τόσο ψυχρός ώστε να πάρει τα χρήματά σας στο τέλος, αλλά είναι δυνατό.

Είναι τα Pet GPS Trackers η λύση;

χρησιμοποιώντας Ai και GPS tracking για να βρείτε ένα κατοικίδιο

Θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε έναν ιχνηλάτη GPS για κατοικίδια για να ξαναβρείτε το χαμένο σας κατοικίδιο. Ωστόσο, αυτό είναι ένα δίκοπο μαχαίρι. Ενώ οι ιχνηλάτες GPS σάς βοηθούν να εντοπίσετε το κατοικίδιό σας πιο εύκολα, αφήνουν επίσης τους χάκερ να το βρουν, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε εγκλήματα όπως κλοπή κατοικίδιων και συλλογή προσωπικών πληροφοριών. Ελέγξτε εάν οι ανιχνευτές κατοικίδιων ζώων με GPS είναι ασφαλείς στη χρήση για περισσότερες πληροφορίες.

Οι απατεώνες κατοικίδιων ζώων έχουν μερικές από τις πιο κρύες καρδιές στον πλανήτη και μπορεί να είναι εξαιρετικά σκληροί με τις μεθόδους τους. Εάν χάσετε ένα κατοικίδιο, μην πέσετε σε αυτές τις παγίδες και χειροτερέψετε μια κακή κατάσταση.

Share your love

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *